ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:674/1376)

Cynamonowe churros 97

prętu, a po przekrojeniu kształt gwiazdy. Robi się je z wyciskanego ciasta parzonego, a potem smażonego w głębokim oleju, rozgrzanym do wysokiej temperatury. Dzięki temu ciasto jest chrupiące z zewnątrz, a miękkie i puszyste w środku. Najlepiej smakują posypane cukrem pudrem bądź cynamonem i maczane w gorącym sosie czekoladowym. W Polsce jest to alternatywa dla słynnych faworków i pączków. Polecamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
różowy tort czekoladowy z kremem śmietanowym i truskawkami 105

Może na pierwszy rzut oka tak nie wygląda, ale jest to bardzo prosty tort czekoladowy z kremem śmietanowym i masą truskawkową. Tylko z zewnątrz jest dość nietypowy 🙂 Składniki (pełna lista zakupów na dole strony): Ciasto (na 1 blat, czyli trzeba policzyć x3): 200g ciemnego cukru muscovado 3 łyżki kakao 150g masła szczypta soli 150g [...] Artykuł różowy tort czekoladowy z kremem

SandraFrej.com
Czekoladowe drożdżowe babeczki ze śliwkami 160

zwykłe drożdżowe ciasto może nabrać zupełnie innego charakteru :) Wystarczy niewielki dodatek kakao :) U mnie to ciasto przybrało formę babeczek, z soczystą śliwką w środku, posypane kruszonką. Również czekoladową :) Zapach podczas pieczenia - nie do opisania.. Takie mało co nieco, w sam raz na drugie śniadanie lub podwieczorek :) Składniki na około 10 babeczek: 220 g mąki pszennej 10 g kakao(...)łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko, do posmarowania babeczek Kruszonka: 55 g mąki pszennej 5 g kakao 50 g masła, roztopionego 50 g brązowego cukru ( lub zwykłego )   Wykonanie: Ciasto: Zrobić rozczyn z drożdży; w tym celu pokruszone w miseczce drożdże rozetrzeć z 1 łyżeczką cukru. Gdy staną się płynne, dosypać 1 łyżkę mąki i dokładnie wymieszać. Wlać odrobinę letniego mleka

Opowieści z piekarnika
Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową 101

Przełożyć na ostudzony sernik, wyrównać i wstawić do lodówki, aż stężeje. Udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Tort ajerkoniakowy → Tarta z ajerkoniakiem i figami → Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką → Sernik kawowy na zimno z Amaretto i suszonymi śliwkami Artykuł Sernik kawowy z pianką ajerkoniakową pochodzi z serwisu Oryginalny smak

Oryginalny smak
Ptysie z likierem czekoladowym 158

Koniecznie wypróbujcie! Ptysie: szkl wody 100 g margaryny szczypta soli 200 g mąki 5 jajek Krem: 330 ml śmietanki 30% 100 ml likieru czekoladowego Dalkowski Chocotella 2 łyżki cukru pudu śmietan fix cukier puder do posypania Ciasto na ptysie: W garnku zagotować wodę z margaryną i szczyptą soli. Na gotującą się wodę wsypać mąkę, zmniejszyć płomień i bardzo energicznie mieszać(...)utworzy się gęsta kula, odchodząca od ścianek garnka. Ciasto lekko przestudzić. Cały czas miksując wbijać po jednym jajku. Masę przełożyć do worka cukierniczego i wyciskać nieduże ptysie na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. pamiętać należy aby zachować większy odstęp między ciastkami gdyż urosną. Piec ok 20 minut w 190 stopniach. ostudzić. Krem: schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec dodając

Smakołyki Asi
Świąteczny piernik z musem śliwkowo-pomarańczowym 164

słoiczek powideł śliwkowych  skórka i sok z jednej sparzonej pomarańczy  100 g suszonych śliwek 1 łyżeczka cynamonu Wszystkie składniki mocno podgrzać. Zmiksować. Wystudzić - mus stężeje. Ciasto: 150 g masła 150 g czekolady gorzkiej 100 g miodu 3 łyżeczki cynamonu 3 łyżeczki przyprawy do piernika 125 g mąki pszennej 20 g mąki ziemniaczanej 4 jajka 1 opakowanie cukru waniliowego(...)całości z cukrem na jasną, puszystą masę. Mąki i proszek przesiać. Do masy jajecznej partiami dodawać masę czekoladową i miksować. Na koniec wsypać mąkę i wymieszać łyżką. Formę 10 x 30 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Piec z termoobiegiem w 160*C przez 60-70 minut. Wyjąć i wystudzić.  Chłodny piernik przekroić

Chocolate Muffin Blog
Kokosowe ciasteczka z polewą czekoladową 355

 Dzisiaj podaję przepis na wykorzystanie białek . Często zostają nam białka I nie wiemy co z nimi zrobić - miłośników wiórek kokosowych , ucieszy na pewno ten przepis

Smaki Edyty
Kruchy torcik od serca 83

Tort z którym każdy sobie poradzi. Tak naprawdę to jest kruche ciasto przełożone serkiem ze śmietaną. Dodatkowo użyłam pysznego kremu krówkowego który kupuje w markecie. Dekoracja według uznania.     h   ciasto kruche: 200 g mąki pszennej 50 g migdałów zmielonych 1 jajko 50 g cukru pudru 125 g masła zimnego szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego(...)przełożenie: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36 % 1 łyżka cukru pudru  ziarna z laski wanilii   dekoracje: praliny czekoladowe 70 g kremu krówkowego ciastka kruche kwiatki galaretki malinowe serca kakao do posypania  ciasto kruche: Mąkę przesiewam do miski, dodaję pokrojone masło, sól, cukier, jajko, migdały zmielone. Ciasto zagniatam malakserem. Formuję kulkę i wstawiam do lodówki

wesoła kuchnia
Tort Płatek Śniegu 184

gościach :). P.S. Pracę nad tortem najlepiej podzielić sobie na kilka dni: Dzień 1: Pieczemy biszkopt i rozpuszczamy czekolady do kremu. Dzień 2: Robimy krem czekoladowy, mus malinowy i składamy tort. Dzień 3: Robimy niebieski i biały krem. Dekorujemy tort. Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica śr 24cm): 7 białek 220 g cukru 7 łyżek(...)masą jajeczną, używając szpatułki lub rózgi kuchennej. Gotowe ciasto przekładamy do tortownicy o śr 24 cm , wyłożonej papierem do pieczenia (dno i boki). Delikatnie wyrównujemy wierzch ciasta. Pieczemy ok 40 – 45 min w 160 – 170ºC (bez termoobiegu) , do suchego patyczka. Upieczony biszkopt od razu wyciągamy z piekarnika i upuszczamy

Słodki Pomysł
Ciasteczka z masłem migdałowym i Ziarenkami Cynamonowy Raj 158

margaryny Kasi 3 żółtka  1 jajko 2 łyżki kakao  2 łyżki oleju Krem czekoladowy Dr .Oetkera  1 szklanka mleka 2 łyżki  Ziarenek Cynamonowy Raj z Ziarenkowa  http://www.ziarenkowo.com/   Wykonanie : Do miski włożyć  wszystkie składniki podane na ciasto , wyrobić mikserem na grudkowatą masę . Przełożyć na stolnicę i szybko zagnieść ciasto. Zawinąć w folię(...)odłożyć na 15 minut do lodówki Ciasto rozwałkować dość cienko , jeśli macie wałeczek do ciastek to możecie nim rozwałkować , wykrawać foremką dowolne kształty. Ciastka układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec w temperaturze 180 stopni około 10 minut . Upieczone ciasteczka można podawać samodzielnie lub przełożone kremem  czekoladowym Dr . Oetkera. Krem ubić w szklance mleka , nałożyć do szprycki , wyciskać

Sama słodycz i szczypta chili
Macowy tort czekoladowy 136

mąkę i mikserem z hakami wyrabiamy ciasto. Dzielimy na 10-12 części. Z każdej wałkujemy placek wielkości dna od standardowej tortownicy.   Każdy placek pieczemy po 8 minut w temp 190 stopni.        Po upieczeniu każdy placek przyciskamy następnym i następnie talerzem- to zapobiegnie wywijaniu się mac. Składniki na krem czekoladowy: 3/4 szklanki cukru 3 łyżki kakao

Domowe ciasta
BABECZKI CIASTECZKOWY POTWÓR 69

Pyszne, czekoladowe babeczki dla dzieci udekorowane na wzór ciasteczkowego potwora z Ulicy Sezamkowej. Uroczy deser dla każdego malucha. Przepis jest banalnie prosty a takie babeczki na pewno ucieszą nasze pociechy oraz doskonale sprawdzą się na kinder balu. Chwila mieszania, pieczenia a potem tylko dekoracja i gotowe :) Jak Wam się podoba taka propozycja podania babeczek? Składniki na około 14-15 babeczek(...)śmietany kremówki 36% * 3 łyżki cukru pudru * kilka kropel niebieskiego barwnika  spożywczego Dodatkowo: * kilka ciastek (wykorzystałam ciasta, które upiekłam z gotowego mixu od  Baking Concept , wpis na temat ciastek  tutaj ) * odrobina białej masy cukrowej na oczy * kilka kulek czekoladowych na oczy Wykonanie: W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce wymieszać całe jajka z kwaśną

Zrób to smacznie
Piernik (ciasto bez dojrzewania) 88

Świąt Bożego Narodzenia bez piernika i pierniczków, dlatego przedstawiam Wam kolejny przepis na szybki piernik, który nie wymaga dojrzewania. Ciasto można przygotować nawet rano w dzień Wigilii, jest od razu miękkie i gotowe do jedzenia. Przełożone powidłami i otulone polewą czekoladową zachowuje długo świeżość i jest wilgotne. Przepis pochodzi ze strony Wędrówki po kuchni . Polecam serdecznie :) Składniki

Kocham..lubię..gotuję..
CIASTO TRÓJKOLOROWE CZYLI 3 W 1 119

szkl.mąki 1 szkl.cukru 1/2 szkl.oleju 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szkl.maku 1/2 szkl.wiórek kokosowych 1 łyżka kakao Do przełożenia ciasta: ************************** Krem karpatkowy 1/2 słoika dżemu wiśniowo- kokosowego lub porzeczkowego Do posypania: *********************** wiórki czekoladowe i wafelki kokosowe ************************************************* Białka oddzielić od żółtek.Ubić białka z cukrem ,dodać żółtka,olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.Miksujemy mikserem na jedynce.Ciasto dzielimy(...)drugiej mak , a do trzeciej kakao.Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wylewamy na przemian po łyżce każdej masy do wyczerpania się ciasta.Pieczemy w 180 stopniach 30 minut. Studzimy.Kroimy ciasto na pół , smarujemy dzemem i przekładamy  3/4 przygotowanej masy ,  zrobioną według przepisu na opakowaniu.Przykrywamy druga połową ciasta , lekko je przyciskając.Smarujemy resztą kremu i dżemem.Posypujemy wiórkami i pokruszonymi

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Tradycyjne ciasto murzynek 81

czekolady. Murzynek z tego przepisu jest miękki, wilgotny i bardzo delikatny, do tego ma pyszną polewę czekoladową. Najbardziej go lubię w wersji klasycznej czyli tylko z polewą czekoladową, ale możesz go zrobić również w wersji z dżemem czy kremem. Wystarczy, że przekroisz ciasto i przesmarujesz ulubionym dodatkiem. Ciasto piecze się szybki i łatwo można je przechować kilka dni, choć

To Musisz Wiedzieć
Ciasto Stefanka Cappuccino bez pieczenia 86

Ciasto Stefanka Cappuccino bez pieczenia to pyszny deser na bazie herbatników i masy grysikowej z czekoladową polewą. Robi się je bardzo szybko, nie wymaga wiele pracy i jest proste w wykonaniu. Klasyczną Stefankę uwielbiam od dzieciństwa, ale tym razem postanowiłam pokombinować i do masy dodałam cappuccino orzechowe, co okazało się bardzo dobrym pomysłem. Ciasto wyszło tak smaczne, że sama mogłabym

e-PrzepisyKulinarne
Bajaderki buraczane z masą daktylową i ziarnami. 172

buraczkach  gotowanych  jest inna,  a inna w pieczonych. Ciasto powinno być konsystencji gęstej, kwaśnej śmietany. Upiecz  ciasto w  temp. 180 st.C do suchego  patyczka. Odstaw do ostudzenia. Przygotuj  masę daktylowo-czekoladową Wodę wlej do rondelka, wsyp daktyle bez pestek - doprowadź do zagotowania. Wsyp żurawinę, dodaj kako i masło kokosowe. Wymieszaj wszystko rozgniatając owoce

Gotuj Sam!
Kremowy deser czekoladowy z masłem orzechowym i ciasteczkami 124

Jedwabisty, czekoladowy deser z masłem orzechowym i pokruszonymi ciasteczkami natychmiastowo podnosi poziom endorfin 🙂       Trudno go nazwać ciastem, bo tu się nic nie piecze. Deser składa się z kombinacji musowych kremów, wylanych na ciasteczkowy spód. Autorka oryginalnego przepisu używa w nazwie słowa “sernik”, mnie jednak kompletnie ten sernik nie pasuje, bo po […] Artykuł Kremowy deser czekoladowy

Wiszniówka