ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:679/1376)

pyszny sernik pieczony dwukolorowy... 42

szklanka Składniki temperatura pokojowa= do pojemnika wsypać kakao, cukier, mąkę, proszek do pieczenia, miękką palmę i mikserem wyrobić miękkie zwarte ciasto. Tortownica 26 cm z papierem do pieczenia, na dnie formy wylepić 3.4 ciasta, ponakłuwać widelcem , resztę ciasta do woreczka i wszystko do lodówki. Do pojemnika dać cukier, żółtka (białka do piany) i mikserem utrzeć do białości z 3 minuty(...)szczyptą soli ubić na sztywno pianę i dodać do masy serowej, mikserem wmieszać w masę na wolnych obrotach. Wyjąć z lodówki formę i ciasto w woreczku, na spód ciasta wyłożyć masę serową. Wygładzić wierzch, ciasto w woreczku pokruszyć i posypać masę serową, piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, w formie sernik dobrze wystudzić

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto pistacjowe 54

pistacje? Ja bardzo. Na blogu moje wypieki znalazłam ostatnio przepis na ciasto z pistacjami właśnie. Jest ono bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, smakuje też rewelacyjnie. Z podanych składników wychodzi dość niskie, bo tak do połowy keksówki. Dla nas to spokojnie wystarczyło. Jeśli macie ochotę to na ciasto można przygotować lukier i go przyozdobić. Ja już tego nie robiłam(...)cynamonem, dodajemy do ciasta. Mieszamy rózgą tylko do połączenia się składników. 3. Blaszkę 23x11 smarujemy masłem, posypujemy mąką. Nadmiar mąki strzepujemy. 4. Do blaszki przelewamy ciasto. Pieczemy w temp. 170 stopni około 50 minut do tzw suchego patyczka. 5. Po upieczeniu studzimy. Możemy na ciasto przygotować lukier z cukru pudru i soku z cytryny, polewę czekoladową lub oprószyć cukrem pudrem

kruche babeczki
🎄 Ciasteczka świąteczne renifery 🎄 51

Jajko małe Cukier puder 70 g Masło 150 g Sól szczypta Proszek do pieczenia płaska łyżeczka Drażetki czekoladowe czerwone Czekolada mleczna lub deserowa na polewę 50 g ( zamiennie można użyć pisaków czekoladowych) Przygotowanie: Z masła, mąki, jajka, cukru, proszku i soli zagniatamy ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i odstawiamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie blat posypujemy odrobiną mąki

Kulinarne przygody
Torcik borówkowy bez pieczenia 61

piekarnika. Podstawą większości ciast bez pieczenia są biszkopty bądź herbatniki, które zastępują najczęściej biszkopt. W tychże ciastach znaleźć mogą się owoce, bita śmietana, krem, ser, jogurt, galaretka, orzechy, czekolada. Tak naprawdę długo by wymieniać, gdyż większość produktów używanych w ciastach pieczonych sprawdza się także w ciastach bez pieczenia. Jeśli macie zatem ochotę na zrobienie szybkiego ciasta , które nie wymaga pieczenia(...)nieco krótszej formy, ważne aby była w miarę wysoka. W zależności od wielkości formy potrzebnych może być więcej lub mniej sztuk biszkoptów ladyfingers. Lubisz ciasta z borówkami? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Torcik czekoladowy z borówkami i bananem. The post Torcik borówkowy bez pieczenia appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Szybka babka jogurtowa 225

mokrych i delikatnie wymieszać na jednolitą masę (nie mieszać za długo). Odebrać około 1/3 ciasta do osobnej miski, dodać 3 łyżki kakao i 3 łyżki mleka i delikatnie wymieszać. Jasną część ciasta przelać do formy na babkę, następnie na to wylać masę czekoladową. Polewa:  Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. W rondelku o grubym dnie podgrzać mleko kokosowe

Healthy food explorer
Czekoladowy galaretkowiec 86

Pyszne delikatne ciasto. Na kakaowym biszkopcie śmietankowa pianka z galaretką do tego kremowy czekoladowy mus na wierzchu. - pychotka.... Idealne do popołudniowej kawki . polecam

Swojskie jedzonko
Kilimandżaro -pyszne ciasto z jabłkami 176

Pyszne ,delikatne , nie za słodkie ciasto z jabłkową i budyniową masą ,do tego kakaowy biszkopt i czekoladowa polewa... Pychotka... idealne na każdą okazję ,imieniny , święta Lub po prostu do popołudniowej kawy. Polecam gorąco

Swojskie jedzonko
Kruche pierożki z nutellą 110

się każdemu. Polecam :) Potrzebujemy: Na ciasto: 2 żółtka 2 szklanki mąki tortowej 1/4 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 20 dag masła lub margaryny Dodatkowo: około pół słoiczka nutelli mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych kruchych pierożków: 1. Z podanych składników zagniatamy ciasto. Wałkujemy na stolnicy, wykrawamy krążki, na każdy nakładamy porcję kremu czekoladowego, składamy na pół i zlepiamy

Izabelawkuchni
Tarte tatin, czyli odwrócone tarta z rabarbarem 143

karmel: 150 g cukru (szczególnie polecam trzcinowy) 50 ml wody czubata łyżka oleju kokosowego (około 30 g) Przygotowanie ciasta: Na blacie umieść mąkę, sól, cukier, zimny olej kokosowy oraz wodę. Całość siekaj i zagarniaj nożem aż do uzyskania jednolitego ciasta. Gotowe ciasto zagnieć w kulę, owiń folą i umieść w lodówce na czas przygotowywania reszty składników. Przygotowanie karmelu: W rondelku(...)mgły, to jest dymu. Całość piecz około 40 minut w temp. 180 C., do ładnego przyrumienienia ciasta. Po upieczeniu przestudź trochę ciasto. Wyjmij z formy, przykryj talerzem i zdecydowanym, szybkim ruchem przewróć ciasto. Udekorowałam bratkami, które bezczelnie opitoliłam mamie oraz miętą imbirową i czekoladową z własnej uprawy. Bratki można śmiało jeść, są całkiem smaczne. Smacznego!     Artykuł Tarte tatin

greenscarf
Pomarańczowa chałka pieczona w okrągłej foremce 65

Chałka to drożdżowe pieczywo, które najczęściej przygotowujemy w postaci zaplecionego warkocza. Ta chałka jest również zapleciona, ale trochę inaczej. Dzięki tej technice możemy zaplecione ciasto umieścić w okrągłej foremce. Do chałki dodajemy sok z pomarańczy, skórkę otartą z pomarańczy, kandyzowaną skórkę pomarańczową, likier pomarańczowy, jest więc bardzo pomarańczowa. Przestudzoną oprószamy cukrem pudrem, ale możemy zmieszać łyżkę miodu z odrobiną likieru(...)likier. Zagnieść ciasto, pod koniec dodać roztopione i przestudzone masło, wyrobić. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić na około 45 minut do wyrośnięcia, aż podwoi swoją objętość. Wyrośnięte ciasto wykładamy na podsypaną mąką stolnicę, dzielimy na 4 części. Z każdej porcji formujemy wałek o długości około 60 cm. Zaplatamy wałki według schematu ze zdjęcia, końcówki ciasta zawijamy pod spód (zdjęcie

Tajemnice Smaku
CIASTO Z KAKAO 88

środkowej półce piekarnika przez ok. 50 minut. Sprawdzam cienkim nożem czy ciasto jest gotowe. Jeśli nóż wychodzi suchy wyjmuję je z piekarnika. Gotowe ciasto wyjmuję z piekarnika, studzę w formie na blacie. Polewam polewą czekoladową lub posypuję cukrem pudrem. Kroję, podaję do kawy. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Tort czekoladowy z kremem kawowym i granatem 171

fareast-language:EN-US;} Witajcie! Była okazja- to pojawił się i tort. Sto lat dla mojego kochanego Brata!   A jest on połączeniem dwóch ciast: tortu z kremem kawowym i leśnego mchu. Bardzo, bardzo deserowo czekoladowy- miłośnicy gorzkiej będą wniebowzięci 😊 A i kawosze znajda coś dla siebie- mocno alkoholowe nasączenie o bazowej, kawowej nucie … Do tego delikatna warstwa kremu śmietanowego

Domowe ciasta
Przepis #193 🎄 Piernikowe ciasto z jabłkami 126

Wierzch posypujemy siekanymi migdałami. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50 minut. Zamiast migdałów możecie użyć innych siekanych orzechów. Dodatkowo wierzch ciasta można posypać na przykład zmielonym ksylitolem lub przygotować domową polewę czekoladową.  Smacznego

Health-Fit-Life
PORADNIK BOŻEGO NARODZENIA 223

mocnym smaku. Najlepszej jakości wanilia pochodzi z Madagaskaru, zaś gorszej jakości pochodzi z Indonezji Tahiti. Jej łagodny aromat podnosi smak wielu słodkich dań, puddingów, ciast, kremów i sufletów, czy lodów. Wanilię można wyczuć w wyrobach czekoladowych i wypiekach cukierniczych, czy w likierach. Jest nieodzownym składnikiem brzoskwiniowej melby i szarlotki oraz kremu caramel. 9. Obieranie i siekanie migdałów Jeśli mamy migdały

Ciastka - domowe słodkości