ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:688/1376)

drożdżówki z budyniem 160

Składniki: 50 g drożdży 3 łyżeczki cukru szklanka mleka 500 g mąki pszennej łyżka masła szczypta soli 2 jajka nadzienie: budyń czekoladowy Wykonanie: Mleko podgrzewamy i rozpuszczamy w nim drożdże. Dodajemy wszystkie składniki i zagniatamy ciasto. Kiedy będzie ono elastyczne odstawiamy i czekamy około 1.5 godziny gdy ciasto wyrośnie. Gotujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przekładamy ciasto

ciastkarnia na kruchym spodzie
Muffinki bananowo – czekoladowe 111

właśnie nimi można zastąpić cukier w ciastach i innych wypiekach. Nie wyrzucajcie bananów. Upieczcie muffinki, które doskonale sprawdzą się nie tylko do popołudniowej kawy, ale równie dobrze będą pasować do śniadaniówki. Dzieciaki na pewno ucieszą się z pysznej słodkości. Zamiast kupować niezdrowe batoniki, upieczcie muffinki , będzie smaczniej i zdrowiej Muffinki bananowo – czekoladowe Składniki na 12 muffinek: 200 g mąki(...)posiekaj, a następnie dodaj je do mąki. Do suchych składników dodaj składniki mokre, wymieszaj bardzo dokładnie. Ciasto wykładaj do formy na muffinki, wypełniając ok. 3/4 wysokości foremek. Piecz ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego Artykuł Muffinki bananowo – czekoladowe pochodzi z serwisu Z miłością do jedzenia

365 dni dookoła kuchni
Tarta z czekoladowym musem 131

wcześniej spód czekoladowy. Całość włożyć do lodówki na minimum kilka godzin – najlepiej na całą noc. Tartę z czekoladowym musem można udekorować bitą śmietaną, ewentualnie owocami i listkami mięty. Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z wędzonym łososiem i cukinią Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related(...)transform: scale(1.2); transform: scale(1.2); } jQuery(document).ready(function( $ ){ //jQuery('.yuzo_related_post').equalizer({ overflow : 'relatedthumb' }); jQuery('.yuzo_related_post .yuzo_wraps').equalizer({ columns : '> div' }); }); Post Tarta z czekoladowym musem pojawił się poraz pierwszy w Pociąg Do Kuchni

Pociąg Do Kuchni
SERNIK IZAURA 154

dodajemy kakao, podgrzewamy do rozpuszczenia i połączenia składników. Studzimy. Żółtka oddzielamy od białek.Białka ubijamy na sztywną pianę. Masę czekoladową łączymy z żółtkami oraz wodą, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy pianę z białek, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na formę wyłożoną pergaminem (24x38 cm). Masa serowa: Masło rozpuszczamy. Jajka ucieramy z cukrem, dodajemy ostudzone masło, następnie dodajemy

słodki bratek
Tarta z kremem bydyniowo marcepanowym i truskawkami 153

masła lub margaryny 100 g cukru 1 żółtko 2 łyżki śmietany 18% Szczypta soli Krem: 1 budyń o smaku czekoladowym (40 g) 1,5 szklanki mleka 2 łyżki cukru 125 g masła 100 g marcepana Dodatkowo: 250 g truskawek Ciasto: Na stolnicy łączymy ze sobą mąkę, cukier oraz szczyptę soli. Dodajemy pokrojone zimne masło, żółtko oraz śmietanę. Wszystko szybko

VioletoweKucharzenie
Czekoladowa tarta ze śliwkami (bezglutenowa, wegańska) 188

miseczki i rozpuszczamy podgrzewając przez ok. 10 sekund w mikrofalówce. Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą na jednolite ciasto.  Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na co najmniej 30 minut. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni C.  na czekoladowe nadzienie: 200 g kaszy jaglanej  ok. 5 łyżek naturalnego kakao 3 łyżki cukru (lub innego słodzidła(...)lodówki wyjmujemy ciasto, rozmrażamy. Wylepiamy nim dno i boki formy do tarty (wcześniej delikatnie natłuszczonej). Podpiekamy przez 10-15 minut w temperaturze 180 stopni C. Do kaszy dodajemy kakao, cukier, suszone śliwki, roztopiony olej kokosowy i szczyptę soli. Wszystko ze sobą dokładnie mieszamy. Gdy masa będzie zbyt gęsta - dodajemy niewielką ilość wody. Podpieczoną tartę wypełniamy czekoladowym nadzieniem. Na wierzchu dekorujemy

Kuchnia Ellie
TORT MOKA 115

krążek biszkoptu nasącz syropem, a następnie posmaruj kremem. Nałóż drugi, nasączony syropem krążek i rozsmaruj kolejn ą warstwę kremu kawowego. Przykryj trzecim blatem biszkoptu, posmaruj kremem wierzch i boki ciasta, udekoruj resztą kremu przy użyciu rękawa cukierniczego.** Możesz dodatkowo wykonać wzorki z rozpuszczonej czekolady przy pomocy łyżeczki. Wstaw na minimum 1 godzinę do lodówki.  *Największa trudność w przygotowaniu tortu(...)Masło do sporządzenia kremu powinno być miękkie (ale nie roztopione), dużo wcześniej wyjęte z lodówki. **Zamiast czekolady do dekoracji możesz również użyć czekoladowych ziarenek kawy, lub uprażonych na suchej patelni płatków migdałowych, którymi możesz posypać boki ciasta, możesz także posypać tort z wierzchu przesianym przez sito gorzkim kakao. Ja użyłam dodatkowo do dekoracji kremu ganache, przygotowanego z czekolady kawowej

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami 150

Składniki: Około 100 sztuk herbatników 1 kg sera mielonego z wiaderka 2 jajka 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 kostka (250) masła, lub ewentualnie margaryny 3 budynie (2 czekoladowe, 1 śmietankowy lub waniliowy) 1 szklanka mleka kilka rodzynek Pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej Opakowanie orzechów włoskich Puszka kajmaku lub skondensowanego słodzonego mleka w puszcze Jeżeli nie masz gotowego(...)gorącą masę kolejną warstwą herbatników. Kolejną warstwą jest kajmak, który delikatnie smarujemy całe ciasto. Kolejno na kajmak sypiemy posiekane orzechy oraz startą czekoladę. Ciasto musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, po wystudzeniu wkładamy do lodówki. Sernik czekoladowy z kajmakiem i orzechami

Kocham Czekoladę
Kruche ciasteczka budyniowe 102

łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko szczypta soli 120 g masła opcjonalnie do dekoracji polewa czekoladowa i dekoracje cukiernicze WYKONANIE Do miski wsypać mąkę, cukier puder, proszek budyniowy i proszek do pieczenia. Dodać jajko, szczyptę soli i posiekane nożem zimne masło. Zagnieść dłońmi ciasto, zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na dwie godziny. Piekarnik rozgrzać do temperatury(...)Zimne ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie kuchennym, tak aby ciasto nie było zbyt cienkie. Jedną wybraną foremką wykrawać ciasteczka. Ciasteczka przełożyć na blaszkę zachowując odstępy, włożyć do piekarnika i piec około 10-15 minut (w zależności od grubości ciasta). Ciasteczka muszą się ładnie zarumienić. Upieczone ciasteczka zdjąć z blaszki i zostawić do ostudzenia. Ciasteczka można udekorować polewą czekoladową

Passions hobbies life
Sernik z masłem orzechowym 458

 Kolejny mój sernik , tym razem dwa różne sery i masło orzechowe :)    smak rewelacyjny ,delikatny....nie za słodki ....lekko słony za sprawa masła orzechowego

Wypieki Rene
Czekoladowy makowiec 129

makowców - jak ja ;)  A zmiany tej dokonała Aga i to od niej jest przepis :) Czekoladowy makowiec    Składniki: 1/2 kg maku 10 jajek 1/2 kg cukru 2 łyżki kakao 5 łyżek mleka 1 tabliczka czekolady 2 łyżeczki proszku do pieczenia Przygotowanie: Wykonanie ciasta trzeba rozpocząć dzień wcześniej. Mak namoczyć, sparzyć i zmielić i zmielić - najlepiej zmielić w maszynce

Lawendowe Niebo
Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka 193

warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada się przygotowana masą (najczęściej makową, orzechową i/lub powidłem) i po wyrośnięciu placek piecze się w całości. Jeśli natomiast są to placki warstwowe na bazie ciasta kruchego, procedura jest nieco inna. W naszym regionie popularne są ciasta kruche amoniakowe. Do takich placków blaty(...)żeby całość zmiękła i stężała, łącząc się w jedno zwarte ciasto. Jest też trzeci rodzaj placków warstwowych, w których ciasto kruche znajduje się na spodzie, ewentualnie na wierzchu, natomiast wewnątrz ciasta znajdują się różne masy, pieczone razem. Najbardziej znanym z takich placków jest Rzeszowiak, który składa się z ciasta kruchego oraz masy makowej, orzechowej i serowej. Dzisiaj natomiast z przyjemnością

Trzeci talerz
Seromakowiec. 765

minut. Na koniec sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto już się upiekło. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni ciasto przykrywamy folia aluminiową. Upieczone ciasto pozostawiamy w uchylonym piekarniku na około 10 minut, po tym czasie wyjmujemy i całkowicie studzimy. POLEWA CZEKOLADOWA: 100 g mlecznej czekolady 1 płaska łyżka ciemnego, gorzkiego kakao 3 łyżki mleka      Kakao łączymy z mlekiem

Rozpustne gotowanie
SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 190

użyłam?  Niemniej ciasto było pyszne i gorąco polecam przepis. Składniki na masę serową : 1kg mielonego twarogu 5 jajek 3/4 szkl. cukru 1/2 szkl. oleju 2 łyżki kaszy manny 1 op. budyniu waniliowego z cukrem 1 pomarańcza dodatkowo: 3 opakowania herbatników (moje były jasne, w oryginale są  kakaowe) słoik powideł śliwkowych polewa czekoladowa: 125g masła 1/2 szkl. cukru pudru(...)herbatników.   Masę serową wykładamy na herbatniki. Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy około godziny. Po upieczeniu ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik smarujemy powidłami i przykrywamy warstwą herbatników. Herbatniki polewamy przygotowaną polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
Tort orzechowy z nadzieniem kawowo migdałowym. 218

mleka 1 budyń śmietankowy   mielone orzechy do dekoracji czekoladowe cukierki do dekoracji     Przygotowanie; Białka ubić z cukrem, następnie dodać żółtka, zmiksować. Dodać przesiane mąki z proszkiem i orzechy, delikatnie wymieszać. Wyłożyć do tortownicy o średnicy 26cm. Piec około 30 min w 170C. Po ostudzeniu ciasto przekroić na dwa krążki.   Białka ubijamy, dodać cukier, nadal ubijać(...)końcu powoli porcjami wlewać kawę. Ubić do połączenia składników. Dolny biszkopt nasączamy herbatą, smarujemy kemem, następnie kładziemy ciasto orzechowe, ponczujemy i smarujemy kremem. Układamy drugi krążek biszkoptowy, nasączamy i po wierzchu a także bokach smarujemy kremem. Po wierzchu dekorujemy czekoladowymi cukierkami a boki obsypujemy mielonymi orzechami.   Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.