ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:660/1520)

Sernik wiedeński z polewą czekoladową 110

Klasyczny sernik wiedeński z polewą czekoladową. Bardzo kremowy, ciężki, treściwy i bez spodu. Prosty i szybki w przygotowaniu. Idealny na różnego rodzaju uroczystości jak i na co dzień. Przypadnie do smaku wszystkim wielbicielom serników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1 kg sera sernikowego z wiaderka dobrej jakości lub ser twarogowy tłusty trzykrotnie zmielony 8 dużych jaj 200 gram masła/margaryny(...)wstawaimy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni góra-dół. Sernik pieczemy w 150 stopniach przez 100 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i nie otwierając go zostawiamy w nim ciasto przez 1 godzinę. po tym czasie wyciągamy sernik z piekarnika i odstawiamy do cąłkowitego wystygnięcia. Wystygnięty sernik wstawiamy na całą noc do lodówki. Na drugi dzień do miseczki wkruszamy czekoladę

Blog kulinarny S9.PL
Brownie z malinami 217

mąkę i mieszamy trzepaczką lub miksujemy na wolnych obrotach.Łączymy ze sobą masę jajeczną z przestudzoną masą czekoladową.Do masy dodajemy pokrojone na kawałki włoskie orzechy i dokładnie mieszamy. Przekładamy do foremki (moja ma 20x22 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Gotowe ciasto będzie miało mniej więcej taką samą wysokość jak surowa masa przelana(...)blaszkę. Pieczemy około 20-25 min w piekarniku rozgrzanym na 180 stopni.Maliny myjemy i odkładamy na ściereczkę, żeby wyschły. Gotowe ciasto wyciągamy z formy i zostawiamy do przestudzenia. Kroimy na kawałki nożem z ząbkami.Każdy kawałek smarujemy kremem czekoladowym (można użyć też rozpuszczonej czekolady) i dekorujemy świeżymi malinami.Smacznego!ciastkożercy

Ciastkozercy
Sernik z czekoladową polewą 99

cukrem. Następnie dodaję stopniowo ser i budyń. Białka ubijam na sztywno i dodaję do ciasta, mieszam delikatnie łyżką. Jeżeli całość jest zbyt gęsta można dodać odrobinę mleka. Piec w temperaturze 180°C (bez termoobiegu) ok. 1 godz. Po upieczeniu i ostudzeniu polać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady ok. 100 ml śmietanki 30-36%. Czekoladę rozpuścić w kąpieli

Wasze Przepisy
Podkarpackie ciasta z makiem 92

opium ;) Współcześnie uwielbiamy makowce ze względu na ich smak i nie jest nam potrzebna żadna dodatkowa filozofia :) Przypominam 10 przepisów na wspaniałe regionalne ciasta z makiem – drożdżowe, przekładane, zawijane i na kruchym spodzie. Są tu również ciasta, gdzie warstwa makowa łączona jest z orzechową, serową czy jabłkową. Jeśli tylko lubicie makowce, na pewno znajdziecie tu coś, co przypadnie(...)wyglądu, ale też za sprawą dodatków jest czarny w smaku. Od tradycyjnych makowców różni go niewiele, zaledwie 3 łyżki kakao, ale dzięki nim i czekoladowej polewie zmienia się i wygląd i smak makowca. Ciasto jest smaczne, kakaowe, wilgotne, a do tego ładnie i równo się piecze. Smak dopełniają powidła śliwkowe, którymi przekłada się ciasto. Przepis pochodzi z Niebieszczan. https://trzecitalerz.blogspot.com

Trzeci talerz
Tartaletki z musem czekoladowym i orzechami 239

się do czego przyczepić! Wiecie, że umiem piec ciasta/ tarty i przygotowywać desery, ale to byłą sytuacja podbramkowa (brak czasu na bieganie po sklepach), więc bez zastanowienia skorzystałam z tego produktu. Postanowiłam przygotować nie tradycyjną tartę tylko moje popisowe rustykalne tartaletki, ale trochę inne bo tartaletki z musem czekoladowymi i orzechami , wyglądające podobnie jak z tego przepisu nadziewane musem czekoladowym(...)można zabłysnąć przed gośćmi jak się go odpowiednio wykorzysta. Mogą z tego produktu skorzystać również Ci co nie chcą się bawić w odmierzanie składników, albo nie potrafią zrobić samodzielnie ciasta na tartę, gdyż albo im ciasto nie wychodzi i się kruszy, albo temat ciast to dla nich czarna magia. Przygotowanie ciasta na tartaletki: Mieszankę z margaryną i jajkiem wymieszałam kilka

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tort z czereśniami 200

lubię torty „naked” czyli te, które mają brzegi bez kremu – jest z nimi tak mało pracy jak tylko się da przy robieniu ciasta, a wyglądają i smakują świetnie. Dziś połączenie puszystego czekoladowego biszkoptu z delikatnym kremem śmietankowym i świeżymi czereśniami. Temu nie da się oprzeć ;) Składniki na biszkopt czekoladowy Składniki na krem: 200 ml śmietany kremówki(...)według przepisu . Można upiec go sobie dzień wcześniej. Przecięte biszkopty nasączamy sokiem z wiśni lub wiśniówką, dobrze robić to od strony, która była przecięta, wtedy poncz łatwiej wsiąknie w ciasto. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę (można włożyć ją przed ubijaniem na chwilę do zamrażarki) ubijamy na sztywno z cukrem pudrem, dodajemy serek mascarpone, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodajemy ŚmietanFix

Ciastkozercy
Mazurek Czterowarstwowy 112

Przepis na Mazurek Czterowarstwowy siostry Anastazji. Cztery różne placki przełożone masą jabłkową i udekorowane polewa czekoladową. Idealny na Święta Wielkanocne. Polecam. Przepis pochodzi z książki ,,103 ciasta siostry Anastazji''  Książka w promocyjnej cenie dostępna TUTAJ Jak zrobić taki czterowarstwowy mazurek pokazane jest w filmiku. Zapraszam do oglądania. Subskrybuj za darmo kanał  RITA creative , a będziesz na bieżąco

RITA food channel
Churros 102

delikatne, chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Przygotowane są z prostego ciasta parzonego, które wyciska się za pomocą rękawa cukierniczego wprost na gorący olej. Ciastka churros to tylko kilka tanich i łatwo dostępnych składników. Podasz je posypane cukrem pudrem z pyszną i kremową polewą czekoladową. Możesz także posypać je drobnym cukrem lub cukrem wymieszanym z cynamonem. Churros to smakołyk(...)płynnej, gorącej masy wsyp pełną szklankę mąki pszennej, wymieszaj dokładnie drewnianą łyżką aż ciasto połączy się i zacznie ładnie odchodzić od ścianek. Dokładnie wymieszane ciasto odstaw na blat do całkowitego przestudzenia. Po tym czasie wbij jedno jajko i dokładnie wymieszaj mikserem do połączenia. Gdy ciasto ładnie połączy się w całość wbij kolejne jajko. Podobnie postępuj z trzecim, ostatnim jajkiem

Zasmakuj Kuchni
Słonecznikowiec z pianką krówkową 124

będzie przepisu na mazurka, ale nie martwcie się, mam dla Was równie smaczną propozycję na ciasto z masą. Co prawda jest to biszkopt, a nie kruche cisto jak w przypadku mazurka, ale jest przepyszne! Słonecznikowiec z pianką krówkową podbił moje serce! Połączenie czekoladowego biszkoptu, prażonego słonecznika na maśle z cukru oraz pianki z masą krówkowa to niewątpliwie kompozycja idealna Wszystkich(...)tych, który oczywiście dodatkowo szukają klasycznych przepisów na Wielkanocne pyszności zapraszam TUTAJ . Słonecznikowiec z pianką krówkową Składniki: Ciasto: 5 jajek 5 łyżek cukru 15 g cukru wanilinowego (jedno opakowanie) 3 kopiata łyżki mąki pszennej 1/2 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie budyniu czekoladowego Pianka krówkowa: 500 ml śmietanki kremówki 36% (dobrze schłodzonej) 400 g masy krówkowej (u mnie kukułkowa firmy

PatiGotuje
Chlebek bananowy z czekoladą 71

bananowe ciasto robi się błyskawicznie. Wystarczy składniki wymieszać łyżką, przełożyć do keksówki i upiec :) Jet przyjemnie miękkie, wilgotne, a z dodatkiem czekolady cudo wnie umila zimowe wieczory w towarzystwie herbatki :) Składniki: 3 dojrzałe banany 2 jajka 150 g drobnego cukru 250 g mąki pszennej szczypta soli 1 płaska łyżeczka sody 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 60 g masła(...)obieramy, wrzucamy do miski i rozgniatamy grzbietem widelca na papkę. Dodajemy jajka z cukrem, mąkę, sodę, proszek do pieczenia, sól, rozpuszczone masło oraz kropelki czekoladowe. Całość mieszamy łyżką krótko, tylko do dokładnego połączenia składników. Ciasto przekładamy do keksówki, na wierzchu układamy przekrojonego wzdłuż banana. Pieczemy w 200°C przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 180°C i pieczemy jeszcze

Delicious Place
Babka Snickers 232

skusicie się i upieczecie na święta lub w weekend do kawki czy herbatki. Szybka w przygotowaniu, ale również szybko znika. Całość babki polana czekoladowym karmelem i posypana snickersem. "Niebo w gębie" Składniki Ciasto 280 g mąki pszennej 1 szklanka cukru 250 g masła 200 ml mleka 3 batoniki snickersy + 1 do dekoracji 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia

O kuchni z uczuciem
Ciasteczka z bezglutenowych płatków owsianych z jajeczkiem czekoladowym. 214

masłem na krem, następnie dodać śmietanę, płatki owsiane i proszek do pieczenia.Wszystkie składniki dobrze wymieszać najlepiej ręką.Ręce maczać w wodzie, nabierać porcję ciasta i formować ciasteczka wielkości orzecha włoskiego lekko rozpłaszczając. Jajeczka czekoladowe przeciąć na pół i wcisnąć w środek ciastka.Piec w temperaturze 180 stopni na złoty kolor około 20 minut. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili
Piegusek ze skórką pomarańczową i czekoladową polewą 167

wspomnę. Dlatego po powrocie do domu na pocieszenie upiekłam ucieranego pieguska ze skórką pomarańczową (ukłon w stronę męża, który ją uwielbia) i polewą czekoladową. Fotki wyszły nieciekawie, bo światło dzienne mi uciekło, ale ciasto naprawdę smaczne, szczególnie dla amatorów keksów. Czytaj więcej

Kuchenne zapiski Edyty
Babeczki cytrynowe z kremem czekoladowym 211

dużych cytryn 2 duże jajka 130 g jogurtu naturalnego 3 łyżki soku z cytryny odrobinę barwnika spożywczego – żółtego (niekoniecznie) Produkcję babeczek najlepiej zacząć od przygotowania kemu czekoladowego, a dokładnie od rozpuszczenia czekolady w kremówce. Cytryny porządnie szorujemy i zalewamy wrzątkiem. Po 5 minutach wyciągamy z wody i suszymy. Na tarce(...)Masę czekoladową schładzamy porządnie w lodówce, ale nie za długo. Masa po schłodzeniu powinna być gęsta, a nie twarda. Babeczki najlepiej wyciągnąć z lodówki 20 min przed podaniem. Każdy piekarnik piecze inaczej. U mnie wystarczyło 175°C. Piekłam babeczki na najniższym poziomie piekarnika. Jeśli lubisz robić torty, piec ciasta, ciasteczka

Słodki Pomysł
ciasto makowe z kremem i czekoladowa glazurą 199

Składniki ciasto 8 białek szczypta soli 200 g cukru 150 g maku 50 g mąki + 1 łyżka pszennej 1 opakowanie proszku do pieczenia krem 8 żółtek 150 g cukru 300 ml + 2 łyżki mleka 1 op. budyniu waniliowego proszek 300 g masła przełożenie 200 ml mocnej kawy około 24-26 proste ciastka maślane (np Leibniza) glazura czekoladowa 200 g gorzkiej(...)minut. Gotowy budyń przestudzić .Masło w temperaturze pokojowej pokroić na kostki. Budyń miksować z masłem na gładki krem. Na ciasto makowe ,wyłożyć gotowy krem. Na to ciastka zamaczane chwilkę w kawie -nie mogą się dużo namoczyć . Na wierzch glazurę czekoladową. Pokruszoną czekoladę dać do rondelka z masłem i śmietanką w kąpieli wodnej, często mieszając, aż wszystko się rozpuści .Gotowe rozprowadzić

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania