ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:657/1376)

🍫 Czekoladowe ciasto z cukinią 🍫 75

Wymieszać, dodać suche składniki z drugiej miski i ponownie wymieszać. Ciasto przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia ( u mnie blaszka o wymiarach 24x11).  Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 50-60 minut lub do tzw. suchego patyczka. Ciasto wychodzi mocno wilgotne. Gotowe posypać pudrem lub oblać polewą czekoladową. Smacznego! Zapraszam was również do odwiedzania  mojego Facebooku gdzie

Kulinarne przygody
Pierogi z białym serem na słodko 45

Pierogi z serem to kolejne danie obiadowe na słodko. Masa serowa, którą użyłam do przepisu na czekoladowe naleśniki postanowiłam wykorzystać również jako farsz do pierogów. Delikatne ciasto ze słodkim twarożkiem serowym to na pewno jeden ze sposobów umilenia sobie zimowego dnia:) Czas wykonania: 1 h Ilość porcji: 25 sztuk Składniki: Ciasto: 200 g mąki 130 ml wody Masa serowa

KuchniaWeDwoje.pl
BISZKOPT NA TORT 80

Biszkopt na tort, wysoki i puszysty. Przepis na biszkopt na standardowy rozmiar tortu. Biszkopt jest pięknie puszysty i gąbczasty, idealny do tortu.  Biszkopt nie opada

SMYKWKUCHNI
Wilgotna babka marmurkowa 152

pomocą szpatułki. Użycie miksera na tym etapie przygotowania babki marmurkowej, może spowodować, że piana opadnie, a z ciasta wyjdzie zakalec. Po dokładnym wymieszaniu całej maki i równomiernym połączeniu jej z białkami, ciasto dzielę na dwie nierówne części (proporcje około 2/3 i 1/3 ciasta). Możesz podzielić masę na tzw „oko”, lub użyć wagi kuchennej. Kładę czystą miskę na wadzę(...)podzieloną masę. Do mniejszej części ciasta wsypuję kakao i mieszam dokładnie za pomocą łyżki. Kakao oczywiście musi być dobrze wymieszane z tą częścią ciasta, tak aby nie było grudek. Całość przygotowania ciasta zajmuje nam naprawdę chwilę. Wylewam obie masy do foremki. Do wysmarowanej foremki na babkę wlewam najpierw trochę ciasta jasnego, a następnie trochę ciasta ciemnego i rozkładam je wokół

Ania gotuje
Piernik staropolski długo dojrzewający 78

Piernik staropolski długo dojrzewający to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu, ale nic nie stoi na przeszkodzie by upiec go w ciągu roku. Ciasto jest pyszne, pulchne

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką 89

Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką 🥰 nasze ulubione bo robi się je w mig! Wystarczy wymieszać składniki i gotowe 🤭 UWAGA. Składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Składniki na tortownicę ok. 24 cm: 4 pełne szkl. mąki pszennej 2 niepełne szklanki kefiru Lekko ponad 1/2 szkl. oleju rzepakowego 1,5 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)kruszonkę przecieramy między palcami. Posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 h (aż wierzch będzie zarumieniony, a patyczek suchy). Sprawdź przepis na: Pełnoziarnista tarta z czarną porzeczką Bezglutenowe crumble na mące ryżowej Dżem porzeczkowy Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową Galaretka porzeczkowa z musem czekoladowym Krem czekoladowy z kaszy gryczanej

Czarnawisienka
Kruche ciasto z budyniem i porzeczkami 85

Kruche ciasto z budyniem i porzeczkami i tartym ciastem 😍 odlot! Jest przepyszne 🤤 na samą myśl o nim cieknie mi ślinka 😂 także na pewno niedługo znowu będzie robione bo wręcz rozpływa się w ustach! Składniki na dużą blaszkę (ok. 35x25cm): Kruche ciasto: 4 szkl. mąki pszennej lub orkiszowej 1 kostka zimnego masła (200g) 1 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 4 żółtka 1 jajko(...)nagrzewamy do 180 stopni (góra dół). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyciągamy z lodówki, wałkujemy na wielkość blaszki. Nakłuwamy widelcem. Przekładamy budyń i rozprowadzamy na całym cieście. Na wierzchu układamy porzeczki (warto je wcześniej odsączyć na ręczniku). Wyciągamy ciasto z zamrażarki. Ścieramy na tarku nad porzeczkami. Ciasto wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 35 min. Po tym czasie zmieniamy tryb

Czarnawisienka
Rolada biszkoptowa z owocami 139

Rolada biszkoptowa z owocami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem i owocami. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki

Blog z Apetytem
NAJLEPSZE, WEGAŃSKIE MUFFINY CZEKOLADOWE 92

pochodzenia zwierzęcego – są więc wegańskie i idealnie nadają się np. dla alergików. Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że będą to jedne z Waszych ulubionych muffin czekoladowych! SKŁADNIKI: ( 16 szt ) ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ). * mąka pszenna – 1,5 kubka * cukier – 3/4 kubka * cukier

Ostra na Słodko
Pierniczki w polewie czekoladowej z suszoną śliwką 91

użyłam suszonej śliwki, którą otrzymałam od HELIO w ramach świątecznej współpracy. Śliwka suszona jest pyszna, słodka, idealna do pierniczków, które dodatkowo posmarowałam domowa polewą czekoladową. Zróbcie takie pierniczki. Naprawdę warto. Słodkich wypieków :) Potrzebujemy: Na ciasto: 50 dag mąki tortowej 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka masła lub margaryny ( najlepiej masła ) 1 łyżeczka

Izabelawkuchni
Świąteczny sernik na pierniczkach z bakaliami 110

Klasyczne świąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami z czekoladową nutą, polewą z białej czekolady i chrupiącymi bakaliami zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego  stołu. Składniki: Masa serowa: 6 jajek 1kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka 220g cukru 16g cukru wanilinowego 80g budyniu śmietankowego 3/4 szklanki oleju 200g mleka w proszku

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka Renifery 135

szklanka cukru 200 g masła 1 łyżka tłustej śmietany 3 jajka + cytryna, cukier puder, Lentilki lub M&Msy , czekolada lub polewa czekoladowa Jak zrobić ciasteczka renifery?     Z opakowania wybieramy czerwone cukierki. Ciasto przygotowujemy według przepisu . Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę

Ciastkozercy
Brownie czereśniowe (Jamie Oliver)... 95

garnkiem goracej wody, albo w mikrofali. Wmieszaj do masy czereśnie. W osobnej misce wymieszaj cukier, kakao, makę i proszek do pieczenia. Przesyp do masy czekoladowej i wymieszaj. Roztrzep jajka w miseczce i wmieszaj do ciasta. Przelej do przygotowanej blaszki i piecz 15-20 minut - środek powinien być jeszcze nieco lepki. Zostaw do ostudzenia w blaszce i krój na porcje

Lejdi of the house
Czekoladowy budyń jaglany 112

olej, sól i kaszę. Gotujemy kaszę dodając daktyle i połamaną czekoladę. Kaszę blendujemy z dodatkiem mleka (dolewamy mleko partiami), do uzyskania ulubionej konsystencji. Artykuł Czekoladowy budyń jaglany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto "Mleczno-orzechowa kanapka" 387

Pyszne słodziutkie ciasto bez pieczenia na herbatnikach z cieniutką warstwą kremu czekoladowo-orzechowego i puszystą mleczną warstwą na bazie śmietanki,   niesolonego masła orzechowego i mleka w proszku, kaloryczna bomba ale bardzo dobra i na mały kawałek na pewno każdy sobie pozwoli z filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko. Foremka 23/29 cm lub podobna

Wanilia i Kardamon