Wielkimi krokami zbliża się Boże Narodzenie i świąteczne wypieki. Na rodzinnym stole nie może również zabraknąć pachnącego piernika. Jednym z pierników o jakich nie można długo zapomnieć jest właśnie ten - dojrzewający. Ciasto powinno leżakować około 5 tygodni. Przygotowane na 3 tygodni przed świętami także zachwyci smakoszy pierników :) Spróbujcie - jest jeszcze czas :) Składniki: 0,5 kg miodu naturalnego 1,5 szklanki cukru 250 g masła 125 ml mleka 1 kg mąki pszennej 3 jajka 3 łyżeczki ... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...