ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:698/1376)

"Bosacka po polsku" Nowoczesne przepisy kuchni polskiej 136

maślance, mini kotlety mielone z sosem czosnkowo - ogórkowym, puree z groszku, obsmażana marchewka i wiele innych przepisów oraz desery: mnie urzekły pierogi czekoladowe z jabłkiem i serem, ajerkoniak z jezynami, tarta makowa z bezą, ciasto buraczkowe i cała reszta Podsumowując jest to książka z której chce się zrobić wszystko, naprawdę wszystko. Ja zaczęłam od zupy z białych warzyw, ale wszystkie

kruche babeczki
Pączki z budyniem, polewą czekoladową i orzechami 215

jakiś czas możemy sobie pozwolić na chwile zapomnienia 😊💗 Dzisiaj znajdziecie u mnie przepis na p ą czki z budyniem w polewie czekoladowej, posypane orzechami pekan 😋 Zrobiłam je wczoraj, a zniknęły już wszystkie 😃 Składniki: ciasto: m ą ka pszenna 4 szklanki + m ą ka do podsypywania , jajka 4 szt, masło 100 g, cukier 4 łyżki, skorka z pomarańczy 1 łyżeczka, mleko

kulinarne odsłony pati
Szybkie ciasto cytrynowe 118

jajkami, dodać sok z cytryny i limonek, wszystko razem wymieszać i wylać na spód. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Przed podaniem ciasto powinno leżeć przynajmniej pół godziny w lodówce. Ja swoje dodatkowo polałam czekoladowym ganache

Delusional Trine
Blok czekoladowy z bakaliami 487

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mleka w proszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z 

Marta Gotuje
Piernik z powidłami 197

wstawić do piekarnika. Piec przez 45 – 50 minut, aż wetknięty patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gotowe! Można przeciąć ciasto na pół w poziomie i wysmarować pozostałymi powidłami, można zrobić polewę czekoladową i ozdobić orzechami lub owocami. Piernik zachowuje świeżość przez 3-4 tygodnie ale u kogo by się tyle uchował? Prosty piernik z powidłami i olejem

Mama z miasta
CIASTO BURACZANO – SZPINAKOWE 218

Na Śląsku 4 grudnia obchodzona jest Barbórka czyli tradycyjne święto górnicze. Barbara z Nikodemii jest patronką dobrej śmierci i trudnej pracy. Barbórka rozpoczyna się poranną, uroczystą

kuchniabellissima.wordpress.com
Sernik z dynią 190

jednolitą masę ( uważamy by nie zagotować ). Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. W misce miksujemy jajka z cukrem, wlewamy roztopioną i przestudzoną masę czekoladową, miksujemy, wsypujemy mąkę z kakao, miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ( tylko spód ), wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 25-30 minut. Po upieczeniu wyciągamy blachę z ciastem, lekko studzimy

NiePieprz.pl
Tiramisu bez jajek na spodzie czekoladowym 137

Klasyczne tiramisu podane jako najlepsze ciasto. Przygotowujemy je w formie z wyjmowanym dnem, aby łatwiej kroić deser. Czekoladowy spód z ciasteczek znakomicie tutaj pasuje i podkreśla intensywny aromat kawy. Pamiętajcie, aby mascarpone i śmietana były mocno schłodzone, najlepiej całą noc - w innym przypadku masa się zważy. Do nasączenia biszkoptów można użyć dowolnego alkoholu np. likieru Bailey's, Sheridan

Chocolate Muffin Blog
Czekoladowy sernik 108

Rating: Pomysł na przygotowanie czekoladowego sernika, wpadłam tuż przed świętami. Zawsze przygotowuję sernik dwusmakowy z polewą czekoladową – tym razem dzieci ucieszyły się, że ich ulubiony

Magiczny Garnek
Serowe drożdżówki z czekoladowymi malinami 86

działania. Niczym wróżka szybciutko wymieszała w misie niezbędne składniki które potem zagniotła wkładając w to jak najwięcej serca. Już po chwili zapach wyrastającego ciasta obudził Pogodynkę. Już sama możliwość pomocy i posypywania pachnących bułeczek płatkami czekoladowymi wprawiła księżniczkę w lepsze samopoczucie. Podskakiwała z nóżki na nóżkę nie mogąc doczekać się końcowego efektu. A gdy rumiane drożdżówki były już gotowe

Mienta blog
Blok/kulki czekoladowe z kokosem i prażoną pszenicą (z mleka granulowanego) 130

https://www.facebook.com/Di.gotuje     http://digotuje.blogspot.com Blok czekoladowy - to klasyka.  Jest pyszny, ale ma dwie wady: cena mleka granulowanego i zbyt duża kaloryczność. A

Di gotuje
Naleśniki orkiszowe z serem, mandarynkami i kremem czekoladowo-orzechowym 170

woli :) Naleśniki są z niezawodnego przepisu mojej Mamy, zawsze miękkie i puszyste. Warto usmażyć ich więcej i codziennie podawać z innymi dodatkami. Krem czekoladowo-orzechowy, którego użyłam zastępuje kaloryczną Nutellę. Przepis znajdziecie tutaj ( TUTAJ ). Smacznego!  Ciasto : 250 ml wody   250 ml mleka 2 jajka   1 łyżka oleju   pół łyżeczki soli 200 g mąki orkiszowej Wszystkie składniki

Chocolate Muffin Blog
Stefanka 265

Ciasto z mojego dzieciństwa :) zawsze robiła je mama więc trzeba podtrzymać tradycję , dość łatwe ale oczekiwanie na spróbowanie jest nie do zniesienia ....niestety najlepsze jest na

Wypieki Rene
PIERNIK Z MUSEM JABŁKOWYM 315

bakalie.  Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 50 minut (najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone patyczkiem). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub czekoladową polewą

Walijskie Pichcenie