ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:714/1376)

Mazurek czekoladowo-bakaliowy wg Aleex 127

Możemy użyć tych, które najbardziej lubimy. Jeśli jeszcze nie zdecydowaliście, który mazurek wybrać, proponuję Wam właśnie ten. Nie zawiedziecie się. Składniki: Ciasto: • 160 g masła • 100 g cukru pudru • 2 żółtka • 250 g mąki • 2 łyżki kakao Masa czekoladowa: • 1 puszka gotowej masy kajmakowej • 100 g ciemnej czekolady deserowej lub gorzkiej • 6 łyżek mleka Dekoracja: • bakalie: skórka pomarańczowa oraz morele

W mojej kuchni
Rany cięte oraz kłute i najlepsze ciasto bananowe 161

Musiało być pysznie. I było! Dawno nie widziałam, żeby C. wcinał coś z taką przyjemnością. Stwierdził, że to jedno z najlepszych ciast, jakie mu upiekłam. Wyszło wilgotne, dość ciężkie, ale jednak lżejsze, niż się spodziewałam. Przyjemnie bananowe, obłędnie czekoladowe. Jedyne, do czego mogę się przyczepić, to polewa - wystarczyłoby mniej cukru pudru. Troszkę się bałam, że konsystencja będzie nie taka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik gotowany w herbatnikach 54

28/18 cm) wykładamy papierem i układamy herbatniki . Przekładamy je masą serową . Ja dałam jeszcze kilka paseczków kwaśnej marmoladki z agrestu wzdłuż ciasta. Ciasto odkładamy do wystudzenia a potem schłodzenia w lodówce. Po wyjęciu polałam polewą czekoladową

Gotowanie jest łatwe
Babeczki Tulipan 63

ciasto dzielimy na 3 miski: jedną pozostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy kakao-mieszamy, a do 3 kisiel-mieszamy.     Do formy na muffinki wykładamy papilotki bądź smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy naprzemiennie po 1 łyżce każdego z ciast.    Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 25- 30 minut.    Po ostudzeniu dekorujemy czekoladową polewą

Domowe ciasta
Banoffee w szklankach 50

Banoffee w szklankach to oczywiście wariacja na podstawie słynnego ciasta banoffee . Oprócz wersji klasycznej na blogu znajdziecie też wersję z malinami i czekoladą . Oczywiście wszystkie są ciastami bez pieczenia. Natomiast banoffee w szklankach jest chyba najbardziej zbliżony do wersji czekoladowej. Ze względu na polewę, która jest pomiędzy warstwami. Jednak polewa w tym deserze jest mocno odchudzona, co nie oznacza

Relaxtime
Ciastka francuskie z kremem migdałowym 70

można dobrej jakości ciasto francuskie, dlatego jeśli ktoś nie lubi albo nie ma czasu na robienie ciasta francuskiego w domu, może je po prostu zakupić. Jeśli już mamy kupione bądź ręcznie zrobione ciasto francuskie to przygotować możemy z niego zarówno słodkie jak i wytrawne wypieki. Ciasto francuskie sprawdza się w tartach, ciastkach, zapiekankach, roladach. Jako, iż ciasto to nie zawiera(...)Ciasteczka robimy z dwóch pasów ciasta jednocześnie. Na blat położyć pierwszy pas ciasta, posmarować go dokładnie kremem migdałowym pozostawiając kilka milimetrów pustych wzdłuż krawędzi ciasta. Jajko roztrzepać widelcem, a następnie posmarować nim puste brzegi ciasta francuskiego. Kolejno, posmarowane ciasto przykryć pustym płatem ciasta francuskiego. Ja zdecydowałam się na nacięcie górnych płatów ciasta radełkiem. Ciasto wzdłuż wszystkich brzegów przycisnąć lekko palcami

MeCooks
Babka orzechowa 98

białości. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia oraz orzechy. Pod koniec dodajemy stopione masło. Mieszamy i przelewamy do wysmarowanej formy na babkę. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę. Wystudzoną babkę polewamy polewą czekoladową

Zainspirowana w kuchni
Sernik śliwka w czekoladzie 71

Kiedy, jak nie w Święta Bożego Narodzenia, pozwolić sobie na kulinarną rozpustę?! Sernik czekoladowy ze śliwkami skąpanymi w grzanym winie to najwyższy poziom kulinarnej rozpusty, takiej przez duże R. Intensywnie czekoladowy w smaku, do tego jedwabiście kremowy sernik to deser godny Świąt. Nasz repertuar świątecznych słodkości jest bardzo tradycyjny. Na naszym śląskim stole wigilijnym pojawią się makówki i moczka(...)studzimy przy lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony wkładamy na całą noc do lodówki. Przed podaniem dekorujemy śliwkami w czekoladzie lub suszonymi śliwkami i polewą czekoladową (roztopiona w kąpieli wodnej czekolada z dodatkiem śmietany kremówki). Śliwki “przyklejamy” do ciasta za pomocą roztopionej czekolady

Smakowity Blog Kulinarny
Kruche ciasteczka 96

Fajne,kruche ciasteczka w sam raz do popołudniowej kawy.Zagniatamy tylko wszystkie składniki na ciasto,wałkujemy i pieczemy! Przed upieczeniem można posypać ciasteczka cukrem.Ja swoje udekorowałam polewą czekoladową. Świetnie sprawdzi się też lukier. Składniki: 250 g mąki 125 g margaryny 4 łyżki cukru 1 cukier waniliowy 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany Wszystkie składniki zagniatamy na ciasto.Sch

Przepisy mojej mamy
ciasto orzechowo biszkoptowe z masą kokosową 645

zestawiamy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puszystą masę, dodajemy masę kokosową i miksujemy do połączenia się. wykonanie ciasta: Na ciasto z wkładką orzechową rozsmarowujemy całą masę. Następnie układamy biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Dowolnie dekorujemy, ja posypałam wirkami kokosowymi oraz drobno posiekanymi orzechami

Domowy Smak Jedzenia
kuchnia przełomu XIX / XX wieku 103

Linki do przepisów nazwach potraw, serdecznie zapraszam :) ciasta: babka drożdżowa Marcjanny babka makowa babka śnieżna   ciasto francuskie innym sposobem czarny mazurek faworki angielskie faworki Marcjanny faworki migdałowe tort czekoladowy niepieczony tort czekoladowy z migdałami tort z migdałów palonych dania mięsne: pieczeń siekana pierogi ruskie zrazy z dzika z sosem musztardowym „a la Robert” drób: gęś pieczona z ziemniakami kaczka

królestwo garów
Zakręcona wuzetka 102

Ciasto WuZetka - polski klasyk, zawsze pięknie się prezentuje i nikt nie odmówi kawałeczka. Czekoladowy biszkopt ze śmietanowym nadzieniem to ponadczasowe połączenie smaków

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Przepis #188 FIT Kopiec Kreta - bez glutenu 251

Witajcie, czekoladowy biszkopt z bananami i puszystym kremem czyli Kopiec Kreta.  Znane i popularne ciasto oryginalnie z kremem z bitą śmietaną, którą zamieniłam na ser mascarpone (ale może być ricotta lub inny). Biszkopt zrobiłam z mąki kukurydzianej dzięki czemu powstał Kopiec Kreta w odchudzonej i bezglutenowej wersji:) Dokładny przepis znajdziecie poniżej. Wartości odżywcze na 100 g: 214 kcal

Health-Fit-Life
Krem kakaowy 205

mieć całej kuchni w kakao ;) Ilość kakao można modyfikować wg. swojego gustu. Wystarczy spróbować gotowego kremu i sprawdzić, czy jest dla nas wystarczająco czekoladowy. Krem nadaje się idealnie do dekoracji, można wykorzystać go także do przełożenia ciasta. Bardzo dobrze znosi oczekiwanie na gości – gotowy tort czy babeczki mogą stać w temperaturze pokojowej nawet przez kilka godzin i dalej będą

Ciastkozercy
Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek 324

bardzo szybkie do przygotowania i zwykle ich podstawę stanowią herbatniki, krakersy, ciasteczka oreo i sucharki. W dzisiejszym wpisie przedstawiam Wam przepis na świetne ciasto bez pieczenia, którego głównym składnikiem są ciasteczka... Tryb czytania Artykuł Ciasteczkowo-czekoladowy obłoczek pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Wilgotne czekoladowe babeczki z cukinią 281

kuchni. Podsumowując. Czy polecam? Zdecydowanie tak. Jakość w każdym calu. Poniżej znajdziecie kilka przykładowych przepisów, które wykonałam z pomocą Magmixa. Shake truskawkowy Orzechowo-czekoladowa babka na orzechach laskowych Pomarańczowo-limonkowy napój gazowany Krem (baza) do ciast i tortów Pomarańczowe gofry Szybka młoda kapusta z bazylią Gęsty domowy majonez

Słodkie okruszki
Tort Snickers 275

torcie jest tyle pyszności, że nie wiem od czego zacząć! Puszyste czekoladowe biszkopty, delikatny krem śmietankowy, chrupiące orzeszki i kajmak. Dla mnie bomba! To ciasto naprawdę na specjalne okazje :) Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki na krem: 500 g serka mascarpone 500 ml śmietany kremówki

Ciastkozercy
Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami 144

kakao. Wsypujemy herbatniki i bakalie. Mieszamy. Formujemy niewielkie kulki wielkości orzecha włoskiego. Obtaczamy w wiórkach kokosowych. 4.9 http://mieszamwgarnku.pl/desery/bez-pieczenia/czekoladowe-trufle-orzechami-herbatnikami/ MieszamWGarnku   Artykuł Czekoladowe trufle z orzechami i herbatnikami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Makowiec bez pieczenia - bezglutenowy – hit tegorocznych Świąt 174

będzie gęsta. Tortownicę o średnicy 23 cm posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia i  przełóż do niej ciasto. Ciepłą polewą posmaruj wystudzone ciasto, udekoruj pomarańczami i włóż do lodówki na całą noc. Składniki na polewę czekoladową: 2/3 puszki mleka kokosowego 100 g gorzkiej czekolady 1/4 łyżeczki soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie składniki włóż do garnuszka i cały czas mieszając podgrzewaj

Moja Mama Gotuje
wykwintny tort czekoladowo-orzechowy 201

elegancki, pyszny! Tradycyjny; składa się z dwóch warstw ciemnego biszkoptu i orzechowej bezy, przełożonych maślanym kremem z dodatkiem ubitych na parze żółtek, zwieńczony czekoladową polewą - klasyka! Tort upiekłam miksując kilka przepisów z odziedziczonej po Babci książeczce "Ciasta, ciastka, ciasteczka. Wypiek domowy" z 1987r... Nutellę dodałam do kremu, z którego zrobiłam ozdoby na wierzch tortu - mały akcent, ale jest:) składniki

6niebo
Kremowe jaglane ciasto z owocami. Bez pieczenia 211

jaglany. Dekorujemy owocami. Wkładamy ciasto do lodówki przynajmniej na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.  Na upały polecam też inne moje ciasta i desery bez pieczenia, m.in.: - błyskawiczne babeczki z kremu rafaello - pyszny blok czekoladowy - jaglany makowiec

Smakuje zdrowo
Fit ciasto jogurtowe z orzechową nutą 213

Białka ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i zmiksować. Wlać do formy. Piec w nagrzanym piekarniku temperaturze 180 stopni około 35-40 minut. Ciasto przełożyłam serkiem grani i posypałam pokruszonymi orzechami i malinami. Dodatkowo polałam syropem czekoladowym. Wyszło pysznie :)  Zachęcam do obserwowania mojego profilu na   ♥︎ ♥︎  Instagramie ♥︎ ♥︎   Facebooku

Tetiisheri
Kinder Country? - Jagielnik bez pieczenia 243

daktylowa góra miała być spodem, ale jak to często bywa, nie zawsze wychodzi po naszej myśli, dlatego musiałam dorobić inny spód do ciasta, a ten dół wylądował na górze, choć w planie miał być wierzch czekoladowy. Czysta improwizacja!  Mistrzyni Mama? Tak jak i Ty  ♥ Inne przepisy z tej serii: Domowa czekolada Domowe monte Domowe raffaello Domowa granola Domowa

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Tort makowy z białą czekoladą 144

czekoladową ubić do uzyskania gęstego kremu (uważać, by się nie zważył!) Na paterze ułożyć pierwszy blat biszkoptowy, nasączyć 1/3 herbaty, rozsmarować 1/3 kremu czekoladowego. Przykryć drugim plackiem, nasączyć i posmarować kolejną porcją kremu. Przykryć ostatnim krążkiem ciasta, nasączyć resztą herbaty i pozostałą 1/3 kremu, udekorować wierzch tortu. Schłodzić. Udekorować podprażonymi wiórkami kokosowymi. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Najlepsze pomysły na majówkę 184

wygodnie przechowywać w lodówce aż do podania. Do dekoracji możemy wybrać dowolne owoce – borówki, maliny czy truskawki :) Jeśli jak ja, jesteście fanami ciasta drożdżowego poniżej kilka propozycji :) Babeczki truskawkowe to całkiem świeży przepis, w wersji czekoladowej pyszne będą rogaliki , a dla miłośników cynamonu – bułeczki . Dobrym pomysłem zawsze są ciasteczka – tak do pochrupania :) Większość z nich można przygotować

Ciastkozercy
Babka majonezowa z Advocaatem 111

Znana babka majonezowa z tego przepisu. Tym razem bardziej wilgotna, trochę podchmielona, oblana czekoladą. Wersja dla lubiących ciasta z odrobiną alkoholu. Ciasto : Upiec wg wspomnianego wyżej przepisu. Do nasączenia: 2/3 szklanki likieru Advocaat Polewa czekoladowa: 1/4 kostki margaryny mlecznej 4 łyżki cukru 1 łyżka kakao 1 łyżka wody 1/3 tabliczki gorzkiej czekolady Wszystkie składniki oprócz czekolady wrzucić do garnka

Praktyczna pl
Pozory mylą, czyli nie oceniaj książki po okładce, a człowieka po tatuażach. I konfitura z czerwonych pomarańczy 148

przygotowaniach do świętowania. W końcu tysiąc pięćset tortów Othello (kruchy spód z z czekoladą, krem cukierniczy, ciasteczka migdałowe, bita śmietana, biszkopt, glazura czekoladowa, obręcz z marcepanu i dekoracja z bitej śmietany) i cztery tysiące festelavnsboller (ciasto duńskie przełożone kremem cukierniczym, dżemem i bitą śmietaną), to nie przelewki. Ile chlebów i bułek napiekli w te trzy dni, nawet nie zliczę. Dzisiaj

Pożeraczka, czyli raz adobrze
CIASTKA BARDZO CZEKOLADOWE NA MAŚLANCE 103

cukier, maślankę (kefir), ekstrakt z wanilii i dokładnie miksujemy. Następnie partiami dodajemy mąkę wymieszaną z solą i sodą, mieszamy. Na końcu wsypujemy czipsy czekoladowe, lub tak jak u mnie czekolady pokrojone na małe kawałeczki i mieszamy. Ciasto jest dość gęste i klejące. Wykładamy po ok.1/2 łyżki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, lekko spłaszczamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Smaczne Zdrowe
Ciasto"Delicja" 118

Ciasto"Delicja" Kwaskowata masa jabłkowa na puszystym biszkopcie, do tego budyniowa masa i czekoladowa polewa. Pięknie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Biszkopt: 3 jajka 1/2 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Jajka utrzeć z cukrem, delikatnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wylać na blaszkę, piec ok 30 minut. Masa Jabłkowa: 4 duże jabłka

Słodka Kraina Wypieków
Piernik (bez leżakowania) 79

Przepis na ten piernik dostałam kiedyś od koleżanki. Jest lekko wilgotny (dzięki dodatkowi dżemu w cieście), korzenny, wprost przepyszny! Gotowy do jedzenia tuż po przełożeniu i zastygnięciu polewy czekoladowej, więc idealny tuż przed Świętami :) Wiem, że przepis pochodzi z jakiegoś bloga, ale nie wiem teraz z jakiego, bo przepisałam go do zeszytu-przepisownika, a e-mail z linkiem do niego

Kolorowy Przepisownik
Babeczki fistaszkowe z czekoladą i karmelem 183

masła, zmiksować. Następnie cały czas mieszając dodać mąkę i mleko w dwóch porcjach. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Wypełnić mniej więcej do połowy ciastem. Piec w 180°C przez 20-22 minuty. Odstawić do ostudzenia. Masa czekoladowa (Ganache) 150 g posiekanej gorzkiej czekolady 100 ml śmietanki 30% Czekoladę połamać na kawałki, przełożyć do miseczki. Śmietankę zagotować, zalać czekoladę i wymieszać

Pełny talerz
Babka czekoladowa 152

Święta tuż, tuż więc najwyższy czas zacząć wybierać i testować przepisy na Wielkanocny stół :) Babka czekoladowa jest idealną propozycją dla wszystkich łasuchów, którzy cenią wilgotne, intensywne w smaku ciasta.  Bardzo prosta w wykonaniu, uda się każdemu laikowi w kuchni. Potrawa przygotowana z tego przepisu zawiera gluten Ilość porcji: Babka o średnicy 23 cm i wysokości 11 cm Czas przygotowania

Kolizje Smaków
Piernik z konfiturą Roberta Sowy 146

ciasta. Gotowe ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem. Pieczemy około 1 h w temperaturze 160 - 170 stopni c. Ostudzone ciasto przekrawamy wzdłuż na pół, i smarujemy konfiturą. Ponownie składamy i polewamy polewą czekoladową. piernik z konfiturą

Bon Appetit Małgorzaty
Torcik urodzinowy 126

minut.Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt jest gotowy do dalszej zabawy.   W trakcie pieczenia i studzenia ciasta przygotowujemy krem.Składniki kremu:-kostka masła lub margaryny-opakowanie 400 g kremu czekoladowego-odsączone z alkoholu przygotowane wcześniej suszone śliwki-5-10 dkg orzechów włoskichDo nasączania biszkoptu przygotowujemy szklankę mocnego naparu z herbaty, którywymieszamy z pozostałym po śliwkach alkoholem.   Orzechy

Maminek kulinarny