Po bardzo udanym i smacznym serniku zebra pieczonym w kąpieli wodnej, postanowiliśmy w ten sam sposób upiec sernik czekoladowy . Przygotowaliśmy do niego spód z kakaowych herbatników
niecodziennikparymasła 80g cukru pudru 1 jajko dżem np. porzeczkowy 400g masy kajmakowej (1 puszka) składniki do dekoracji np. polewa czekoladowa, migdały Mazurek wielkanocny – przepis: 300 g mąki mieszamy z 80g cukru pudru, 150g masła i 1 jajkiem wyrabiając jednolite ciasto. Ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na ok. 45-60 minut do lodówki, aby łatwiej się później rozwałkowywało
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!kilka chwil przygotować coś niezwykle pysznego. Szybki przepis na keto ciasto w kubku Przygotowanie keto ciasta w kubku zajmuje dosłownie 3 minuty. Dlatego, jeśli masz ochotę na szybki deser, ten przepis jest właśnie dla Ciebie. Składniki potrzebne do keto ciasta Aby przygotować nasze pyszne ciasto, potrzebujesz następujących składników: – 2 łyżki mąki kokosowej – 1 łyżka mąki migdałowej(...)osiągnie odpowiednią konsystencję. Czekoladowe z mikrofali – idealna przekąska Nasze keto czekoladowe ciastko to idealna przekąska na każdą porę dnia. Możesz je przygotować, kiedy tylko masz ochotę na coś słodkiego, ale jednocześnie fit. Dzięki temu, że wykorzystujemy erytrytol zamiast cukru, nasz deser pozostaje niskokaloryczny i przyjazny dla osób na diecie keto. Dlaczego warto wybrać keto ciasto z mikrofali? – Przygotowanie
ZGruntuFitziemniaczanej, śmietana kremówka 36% 500 ml, cukier puder 3 łyżki, cukier wanilinowy 1 opakowanie, śmietan fix 1 opakowanie, posypka kolorowa - ile potrzeba, wafelki czekoladowe Lusette 50 gram "zobacz TUTAJ Wafelki Lusette" z podanych składników zrobić ciasto kruche, użyłam siekacza do kruchego ciasta, przydatne urządzenie do takich ciast, ciasto wysypać do formy silikonowej 26 cm, dłonią szybko przyklepać
W Mojej Kuchni Lubiękandyzowanej polewa czekoladowa i posypka kolorowa do dekoracji Sposób wykonania : D o miski wbij jajka. Wsyp cukier i zmiksuj na puszystą pianę. Następnie wlej ojej i wodę cały czas miksując. Mąkę wymieszaj z proszkiem dopieczenia, przesiej przez sitko, wsypuj stopniowo do masy, cały czas miksując. Miksuj do całkowitego połączenia się składników. Gotowym ciastem wypełnij do połowy foremki(...)sztuki. Następnie napełnij ciastem foremki do wysokości około 2/3. Do napełniania najlepiej użyć szprycki ( woreczka do zdobienia ciast ). Piec w temperaturze 180 C przez około 30 minut, na jasno złoty kolor. Wystudzone babeczki oblej polewą czekoladową i posyp kolorową posypką. Odstaw w chłodne miejsce do zastygnięcia polewy. T akie babeczki doskonale nadają się do koszyka wielkanocnego
Przepisy i porady kulinarneupiec, któreś z tych ciast. Również kawa popołudniowa bez ciasta nie smakuje tak dobrze Pełny przepis znajdziecie po kliknięciu w nazwę ciasta. Makowce 1. Makowiec krucho-drożdżowy 2. Świąteczny snikers z orzechami i kremem 3. Piernik z kremem czekoladowym 4. Piernik ekspresowy z powidłami 5. Miodownik 6. Seromakowiec na kruchym spodzie (seromak) 7. Świąteczne Eklerki z kremem budyniowym 8. Stollen
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięCzyli kolejny mój partyzancki patent z cyklu, jak przemycam warzywa w diecie moich chcących wszystko jeść na słodko kilkulatek. Czyli ciasto z fasoki adzuki, zamaskowanych czekoladą. Mega patent, czy jak to mówią u nas na Pomorzu - petarda. Artykuł Czekoladowe brownie z czerwonej fasolki adzuki. pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOzbędnego wyrabiania, ubijania czy miksowania- dosłownie w 5 minut! :) Bardzo wilgotne i miękkie, z dodatkiem słodkich truskawek i polewą czekoladową, żeby było jeszcze bardziej rozpustnie ;))) Obłędnie rewelacyjne i jak to się mówi 'must have' w sezonie truskawkowym! ;) Ciasto: * jogurt naturalny- duży kubeczek, 370 g (użyłam firmy Zott) * mąka- 2 kubeczki * cukier- 1/2 kubeczka * olej- 1/3 kubeczka * proszek do pieczenia
Kraina Miodem Płynącałyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki (ok23x33 cm),dociskamy mocno dłonią i schładzamy w lodówce(...)jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego
Swojskie jedzonkołyżeczki żelatyny łyżeczka ekstraktu waniliowego lub cukier waniliowy na wierzch: 2 galaretki wiśniowe ok 650-700 g wiśni do ciast ok 400 ml soku wiśniowego(odsączonego od wiśni) 500 ml wody Przygotowanie: Herbatniki rozdrabniamy w blenderze,dodajemy krem czekoladowo-orzechowy i dokładnie miksujemy,wykładamy na spód wyłożonej folią spożywczą blaszki (ok23x33 cm),dociskamy mocno dłonią i schładzamy w lodówce(...)jeszcze kilka sekund miksujemy,żeby się zmieszało,wylewamy gotową masę na herbatniki ,wygładzamy i schładzamy w lodówce,na koniec jak już galaretka zacznie tężeć wykładamy na wierzch naszego ciasta wiśnie i zalewamy je tężejącą galaretką,schładzamy w lodówce. Smacznego
Swojskie jedzonkołyzka mąki pszennej Polewa czekoladowa: 3 łyzki kakao 3 łyżki cukru 2 łyżki margaryny 3 łyżki wody albo mleka Dodatkowo: wiórki kokosowe do dekoracji Sposób przygotowania:Biszkopt: Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, przesiewamy przez sitko. Jajka , cukier i cukier waniliowy ubijamy mikserem na puszysty krem. Mieszamy łyżką i stopniowo dodajemy porcje mąki. Wymieszane ciasto wylewamy na wyłozona blaszkę papierem(...)Pieczemy ok. 20 minut w temp. 180 C ( na złoty kolor) Drugie ciasto pieczemy w ten sam sposób. Masa budyniowa: Dwie szkl. mleka należy zagotowac z cukrem. Dodajemy mąkę i budyń w proszku wymieszaną z mlekiem i gotujemy budyń. Do gorącej masy dodajemy masło , energicznie mieszamy. Polewa czekoladowa: Do garnuszka wsypujemy cukier , kakao i wleamy wodę , rozpuszczamy składniki mieszając. Następnie
Słodkości i nie tylkoplacuszki w wersji bezglutenowej, bez dodatku cukru, przygotowane na maślance. Słodzone są miodem, a mąkę pszenną zastępuje tu mąka gryczana. Poza tym, podobnie jak ciasto marchewkowe, mają korzenny aromat oraz smak. Świetnie smakują z powidłami czekoladowo-śliwkowymi, tzw. czekośliwką. Idealne na słodkie śniadanie lub deser... Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki gryczanej 200 g maślanki 1 łyżeczka przyprawy korzennej(...)mieszamy rózgą z maślanką oraz miodem. Dodajemy sól oraz mąkę gryczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki/rózgi, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą marchewkę i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie
Kuchnia MagdaLenyplacuszki w wersji bezglutenowej, bez dodatku cukru, przygotowane na maślance. Słodzone są miodem, a mąkę pszenną zastępuje tu mąka gryczana. Poza tym, podobnie jak ciasto marchewkowe, mają korzenny aromat oraz smak. Świetnie smakują z powidłami czekoladowo-śliwkowymi, tzw. czekośliwką. Idealne na słodkie śniadanie lub deser... Składniki: 2 jajka 1 szklanka mąki gryczanej 200 g maślanki 1 łyżeczka przyprawy korzennej(...)mieszamy rózgą z maślanką oraz miodem. Dodajemy sól oraz mąkę gryczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i przyprawą korzenną. Dokładnie mieszamy za pomocą trzepaczki/rózgi, aby powstało gładkie ciasto bez grudek. Na końcu dodajemy startą marchewkę i całość mieszamy łyżką. Smażymy na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju, z obu stron na złocisty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami - u mnie
Kuchnia MagdaLenywiórków kokosowych ,jeśli nie lubicie można pominąć Ser mielimy w maszynce .Mój był kremowy ,więc nie mieliłam. Dodać resztę składników i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Odstawić . Ciasto: 200 g masła 0,5 szklanki cukru 4 jajka 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 ml śmietany 18 % 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Na wierzch: 250 ml śmietany(...)drugiej połowy dodać kakao i 3 łyżki mleka i wymieszać . Na jasną masę wykładamy przygotowaną wcześniej masę serową ,na masę serową drugą ,czekoladową masę ciasta.Piec w 170 stopniach około 45 minut. Po całkowitym wystygnięciu ciasta ubijamy śmietanę z cukrem i wykładamy na wierzch dowolnie dekorując .Przechowujemy w lodówce
Ladylaura.