Dziś mam dla Was jeden z klasycznych przepisów, przepis na naleśniki 🙂 Przyznam szczerze, że jeszcze do niedawna nie przepadałam za naleśnikami i nie lubiłam ich robić
Kuchnia Bazyliitego dania pochodzi właśnie z ogródka moich rodziców ;) Zielone szpinakowo-miętowe pancakes, przełożone są różowym twarożkiem i nowalijkami, ozdobione buraczkowym "kawiorem" i przepiórczym jajem. To idealna propozycja na śniadanie, nawet dla niejadków ;) kto by się oparł temu zestawowi? Wszystko doprawione Vegetą Natur - przyprawą warzywną do potraw bez glutenu. Składniki: 50 ml mąki z quinoy 50 ml mąki ziemniaczanej
Quinoa Raz!awokado, czy orzechami. Zamykając zatem w pesto produkty, w których znajdują się te witaminy, ułatwiamy ich przyswajalność w naszym organizmie. Dodatkowo tak normalnie raczej nie sięgałabym do śniadania po czosnek czy natkę pietruszki, nie wspominając już o innej zieleninie typu koperek. Tak na prawdę dodając do omleta czy nawet na najzwyklejszą kanapkę odrobinę zielonego pesto, zmieniamy smak
SMYKWKUCHNITłuszcze 44 g 22 g Węglowodany netto 9 g 4,5 g Błonnik 4 g 2 g Zobacz również #wegetariańskie #jajecznica #keto #LowCarb #dietacukrzycowa #bezglutenu #bezorzechów #śniadanie #jajka #szparagi #kuchniasezonowamaj #szybkie<30min Artykuł Jajecznica ze szparagami pochodzi z serwisu WegePrzepis
WegePrzepisFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Czy jest coś lepszego niż jajecznica na śniadanie w weekend? I tak oto polecamy wam jajecznicę ze szparagami. The post Jajecznica ze szparagami appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeyPrzepis zaczerpnięty z książki Smacznie i zdrowo od rana do wieczora Jadwigi Kłossowskiej z 1988 roku. Pasta jest delikatna, smakuje wybornie, śniadanie z jej udziałem jest znakomitym posiłkiem. Pastę robi się tyle co ugotowanie, wystudzenie i obranie jaj, potem to jeszcze doprawić i gotowe. Lubicie takie pasty? Pasta z jaj. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePonieważ uwielbiamy botwinkę, te placki nas zauroczyły. Jestem pewna że i Wam zasmakują. Szybko się je robi, szybko znikają, warto je usmażyć. Dzieciom w szkole jako drugie śniadanie smakować będą wyśmienicie. Botwinkowe placki. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiaj troszkę bardziej obfite śniadanie na styl brytyjski, czyli tosty z jajecznicą fasolką i boczkiem. Składniki: pieczywo tostowe 6 sztuk puszka fasolki w sosie pomidorowym 6 plastrów boczku 6 jajek 1 łyżka masła przyprawy: sól, pieprz szczypiorek do dekoracji Przepis: Pieczywo zapiekamy w tosterze, Na suchej patelni grillujemy plastry boczku, Fasolkę podgrzewamy, Jajecznicę smażymy na maśle, doprawiamy solą
tyfranboxNaleśniki, pancakes nie muszą być na słodko. Idealnie sprawdzą się na śniadanie lub lunch. Placuszki są z suszonymi pomidorami i kwiatami jadalnymi. Wyglądają przepięknie na talerzu całość podana z wiosenną sałatką z pomidorków, białym serem i oliwkami. Składniki: 3/4 mąki orkiszowej 3/4 szkl. jogurtu naturalnego 1 jajko 3 łyżki wody 1 łyżka oleju szczypta soli pół łyżeczki sody oczyszczonej
Kuchnia w oparachprzygotowałam na roślinnym napoju ryżowym od Inki. Napój jest tak przyjemnie słodki, a jest to słodycz naturalna, że do ciasta naleśnikowego dodałam tylko łyżkę cukru. To co jutro na śniadanie? Składniki: (5 dużych naleśników) 1 szkl. napoju ryżowego od Inka 50 g. świeżego szpinaku 1 jajko 1 łyżka cukru 1 łyżka oleju + 1 łyżka do smażenia 120 g. mąki
Delicious Placepopularnością jajecznicy pomidorowej (na blogu mamy również przepis na jej wegańską wersję - tofucznicę pomidorową ). Taki ziołowy omlet lub pomidorowa jajecznica stanowią w Azerbejdżanie zaledwie część śniadania, które zdecydowanie jest tam najbardziej celebrowanym posiłkiem dnia. Najważniejsze dodatki to przepyszny wypiekany w piecu tandoor chlebek i zawsze obecna na stole azerbejdżańska herbata. Tym razem pokusiliśmy się o zweganizowanie
Roślinożerni urlopowiczeokrągło. Jeżeli czujecie podobnie, wśród wielu sposobów na jej wykorzystanie w kuchni, polecam Wam ten, na paprykę pieczoną z serem mozzarella i jajem sadzonym. To super pomysł na śniadanie czy kolację, a nawet jako dodatek do obiadu też się sprawdzi. 2 czerwone papryki 4 jajka 1 kulka mozzarelli masło świeży tymianek sól, pieprz Oczyszczone papryki kroimy na pół. Usuwamy
Smaki Na TalerzuPięć minut między kolejnym pysznym śniadaniem a szaleństwem na hulajnogach po Trójmieście mam na to, aby dodać Wam nowy przepis, bo moja miłość siedzi obok i wkurza się, że grzebie coś w komputerze bo jest sobota i jest jakaś tam pogoda i można by wyjść. I doprawdy, żaden mi to wielki przepis odkrywczy, ale jest to danie ładne, zrobione
Mango PapajaEnergetyczne śniadanie dla całej rodziny. Awokado lubi cytrynę, a w połączeniu z jajkiem, bułką i salsą z pomidorów daje ciekawe i smaczne połączenie.… Czytaj dalej Avoburger z sadzonym jajkiem
Pij soki wyciskanezarazem najsmaczniej było zrobić z tego pesto. Nie powiem- liczyłam na lekki odcień zieleni na cieście, ale jak widać, nie wyszło. Wyszły natomiast pyszne, aromatyczne buły, które uatrakcyjniły nasze śniadanie :) Składniki na 2 chałki Ciasto drożdżowe: 500g mąki pszennej 150ml mleka 50g świeżych drożdży 1 łyżeczka cukru 2 jajka 1 żółtko 100g miękkiego masła (82%) 1 łyżeczka soli Pesto
Kuchnia w czekoladzie