ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:722/1520)

MINI CZEKOLADOWO-ORZECHOWE SERNICZKI 408

Szaleństwo sernikowe trwa nadal :) Dzisiaj na ruszcie wersja orzechowa. To drugi sernik orzechowy, który znajdziecie na moim blogu. Pierwszy sernik świąteczny przygotowałam z karmelem, orzechami i

Przepisy Aleksandry
GOTOWANY SERNIK Z POLEWĄ CZEKOLADOWĄ 374

Przeglądając rodzinny notes z przepisami natknęłam się na sernik, o którym wcześniej nawet nie słyszałam. Ciasto jest naprawdę dobre i cieszę się, że je upiekłam. Sernik

Przepisy Aleksandry
Tarta śliwkowo - czekoladowa 229

  Prezentuję Wam tartę, jaką zabrałam na wczorajszy Piknik Smakoszy w Lublinie. Składniki: CIASTO: 125 g masła/margaryny 250 g mąki 70 g cukru odrobina wody

kolorowotorcikowo
Piernik z orzechami w czekoladowej polewie 198

Piernik chyba najbardziej kojarzy mi się ze świętami. Może poza niezniszczalnym sernikiem, który jest u nas pieczony na wszystkie większe okazje i święta. W domu także

Pasja Smaku
Piernikowe ciasto z żurawiną 166

razem wariacja z udziałem żurawiny (tutaj zobaczycie inne świąteczne przepisy z jej udziałem - blok mleczny z żurawiną , muffinki waniliowo-żurawinowe ) w wersji piernikowej. Ciasto jest bardzo smaczne, niezbyt słodkie, sycące. Smakuje nieco jak czekoladowy piernik. Poczęstowaliśmy nim naszych znajomych i wszystkim bardzo smakowało, Wam również przypadnie do gustu. Zapraszam! Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym www.poracoszjesc.pl

Pora coś zjeść
Babeczki do święconki lukrowane. Sernik "pokoleniowy". Życzenia. 222

dolałam oleju. Przesiałam mąkę z proszkiem i dodałam do płynnych składników. Wcisnęłam sok z cytryny i dokładnie zmiksowałam. Na końcu delikatnie wmieszałam łyżką płatki czekoladowe.  Foremki (wedle już uznania piekącego, jakie duże) natłuściłam. Przełożyłam ciast, wypełniają foremki do 3/4 wysokości. Piekłam 20-25 minut w 175 stopniach. Cukier puder dokładnie utarłam z sokiem z cytryny tak, aby powstał gęsty

W kuchni Karmel-itki
Biszkopt kawowo-czekoladowy 215

Biszkopt trochę różni się od klasycznego. Jest troszkę twardszy i bardziej zbity. Wyrazisty smak czekolady, a posiekana gorzka czekolada fajnie chrupie podczas jedzenia. Pieczenie go - sama

Blondynka Gotuje
Warsztaty fotografii kulinarnej z Kubą Kaźmierczykiem! 199

Dzięki serwisowi   Smaczne blogi i Blomedia oraz sponsorowi wydarzenia – marce Olympus   w sobotę (07.12.2013 r.) wraz z innymi blogerami uczestniczyłam w   warsztatach fotografii

Fabryka pomysłów
DOMEK - SZKLARNIA z piernika 111

części i każdą część ciasta zawijamy osobno w folię spożywczą. Ofoliowane kawałki ciasta wstawiamy do lodówki na godzinę (ja zostawiam całą noc w lodówce). Po tym czasie każde ciasto rozwałkowujemy na grubość 4-5 mm. Wałkujemy na między dwoma arkuszami papieru do pieczenia ( w ten sposób powierzchnia ciasta będzie bardzo gładka). Rozwałkowane ciasto przenosimy razem z dolnym papierem na blaszkę(...)domku stylem dowolnym i  pozostawiamy do całkowitego wyschnięcia. Następnie sklejamy domek w całość ( patrz film ) Do środka wsadzamy czekoladowe szyszki - z tego przepisu , oraz światełka.   Dach domku posypujemy obficie cukrem pudrem. Uwagi: - Z tej ilości składników wyjdzie ciasta na zrobienie szklarni tak na styk. Tak, więc jeżeli jesteś osobą początkującą, to radziłabym zrobić 2 takie ciasta. Wtedy

RITA food channel
Snikers 412

cukru kryształu 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki budyniu waniliowego 25 dkg masła bez soli Polewa czekoladowa: 10 dkg mlecznej czekolady 3 łyżka masła bez soli 3 łyżki wody 3 łyżki cukru kryształu 3 łyżki kakao Jak przygotować ciasto Snikers . Ciasto ciemne: jajka rozbić. Do plastikowego garnka włożyć białka jajek wraz ze szczyptą soli. Ubić na sztywno. Kiedy piana(...)budyń. Ucierać do momentu, aż nie będzie w masie grudek. Masa czekoladowa: do garnka włożyć masło, kakao, wodę i cukier. Zagotować na średnim ogniu. Kiedy skadniki są roztopione i zaczynają się gotować dodać pokruszoną w kostę czekoladę. Mieszać energicznie do rozpuszczenia się czekolady. Zdjąć z ognia. Złożenie ciasta: ciasto ciemne rozkroić wzdłuż na dwa placki. Na pierwszy placek wyłożyć połowę

mecooks
Tort makowy z pomarańczami 192

świąteczny tort makowy z bitą śmietaną, pomarańczami i polewą czekoladową - po raz pierwszy zobaczyłam i spróbowałam w Costa Coffee. Zaraz po tym postanowiłam, że muszę zrobić taki sam w domu :) Jednak przeglądając przepisy świąteczne zobaczyłam, że nie byłam pierwsza w tym postanowieniu. Zdecydowałam się więc, skorzystać z przepisu na stronie kwestiasmaku.com - i była to bardzo słuszna decyzja :) Torcik wyszedł(...)fot.1) lub jeśli mamy tylko jedną foremkę - wyłożyć połowę masy do tej jednej formy. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut. Można upiec jednocześnie 2 blaszki z ciastem lub jedną po drugiej. Dokładnie ostudzić. Przygotować poncz do nasączenia blatów. Do gorącej herbaty (1/3 szklanki) wlać likier Amaretto. Wymieszać. Ostawić do całkowitego ostudzenia. Pomarańcze obrać razem z białą częścią

Świat Ciasta
Czekoladowy tort urodzinowy 166

słodycz masła orzechowego, kremu z orzechów laskowych i czekolady jest przełamana kwaśnymi powidłami domowej roboty. Całość polana polewą nugatową. Na wierzchu ułożyłam motylki z masy marcepanowej. Do przygotowania ciasta potrzebujemy: – kostkę masła – niepełne 2 szklanki cukru (ja daję ok 1 szklanki) – cukier waniliowy – 2 łyżki kakao – 1/2 szklanki czerwonego wina/soku owocowego (jeżeli pieczemy dla dzieci(...)wypadku z większości cukru, jak nie z całego. Do miski wbić jajka, wsypać mąkę z proszkiem. Dodać ostudzoną masę czekoladową. Dokładnie wymieszać, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Formę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto do formy. Piec w 180 stopniach z termoobiegiem – 40 minut minimum. * Pokroić ciasto na cztery równe warstwy. Jeden blat (górę dolnego) posmarować masłem

Szybko Tanio Smacznie
Sernik bez pieczenia z truskawkami 9031

serka Almette fruit z Jagodą i Maliną 2 łyżeczki żelatyny 50 ml mleka 100 g masła 2 łyżki kakao herbatniki jasne typu petit beurre truskawki Polewa czekoladowa: 125 g masła 2 łyżki wody + 1 łyżeczka żelatyny (namoczyć) 1/2 szkl. cukru pudru 3 czubate łyżki kakao Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy polewę, rozpuszczamy w rondelku masło, dodajemy cukier puder, a gdy się cukier(...)folii aluminiowej układamy część masy serowej, na których układamy równo duże umyte, osuszone truskawki bez szypułek, które przykrywamy resztą masy serowej. Podnosimy folię z obu stron i składamy z ciasta tzw. „chatkę”, Smarujemy tak ułożone ciasta resztą polewy i zaciskamy mocno u góry brzegi folii. Odstawiamy ciasto na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmujemy je z folii, kroimy w plastry

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto 3BIT -wersja na lato 68

Ciasto 3 Bit to wyjątkowy słodziak, który z pewnością zachwyci każdego smakosza. Delikatny biszkopt, masa budyniowa i śmietankowa warstwa tworzą idealne połączenie smaków. W mojej wersji na lato zrezygnowałam z masy krówkowej oraz kremu na maśle, dzięki czemu całość wspaniale nadaje się na upalne miesiące. A z 3bita zrobił się 2-bit:) Przygotowanie tego ciasta wymaga nieco czasu, ale efekt(...)Dodajemy żelatynę : Stopniowo dodajemy ostudzoną żelatynę, ciągle miksując, aż masa stanie się sztywna. Polewa czekoladowa: Rozpuszczamy cukier puder : Cukier puder rozpuszczamy w gorącej wodzie. Dodajemy masło : Dodajemy masło i podgrzewamy do jego rozpuszczenia. Dodajemy kakao : Przez sitko przesiewamy kakao i dokładnie roztrzepujemy widelcem. Przełożenie ciasta: Na upieczony i ostudzony biszkopt wylewamy gorącą masę budyniową. Następnie układamy warstwę herbatników na masie

Domowe ciasta
Churros 180

Hiszpański przysmak - churros. Zrobiłam z ciasta parzonego, smażonego na głębokim tłuszczu do chrupkości, a następnie posypałam cukrem i podałam z sosem czekoladowym. Bardzo takie nam smakowały. Składniki: 240 ml wody 50 g masła 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki cukru 3 jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szczypta soli Dodatkowo: olej do smażenia opcjonalnie cukier puder do oprószenia  Przygotowanie(...)dodaniu. Ciasto powinno być gładkie i gęste. Ciasto przełożyć do przygotowanego rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie wciętej gwiazdki.  Olej rozgrzać do temperatury 175ºC. Na olej wyciskać churros długości ok 12 cm, smażycpo 2 minuty z każdej strony do złotego koloru. Osuszyć na papierze, obsypać cukrem pudrem. Podawać z sosem czekoladowym. Sos czekoladowy:  50 g masła

Słodka Strefa

Proponowane wyszukiwania