Przepis na : deser
Biszkopt na tort, wysoki i puszysty. Przepis na biszkopt na standardowy rozmiar tortu. Biszkopt jest pięknie puszysty i gąbczasty, idealny do tortu. Biszkopt nie opada, pięknie wyrasta i ma super gąbczastą strukturę, dzięki czemu bardzo fajnie się nasącza i idealnie zachowuje z kremami. Polecam Wam serdecznie. BISZKOPT NA TORT średnica tortownicy: 21 cm wysokość tortownicy: 9,5 cm składniki: - 5 jaj - 160 g cukru - 150 g mąki tortowej - 50 g proszku budyniowego o smaku waniliowym - 2 szczypty soli - 1 łyże... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)