ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:731/1376)

Sernik dyniowy z nutą pomarańczy 102

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dynia jest świetnym warzywem, które można wykorzystać praktycznie w każdym daniu. Tym razem mamy pomysł na

CRAVEmonkey
Rolada orzechowa z suszoną śliwką 114

rozpuszczoną czekoladę wkładamy do kubka blendera i szybko blendujemy na jednolitą masę. Do środka rolady przy pomocy woreczka układamy masę śliwkową Resztę ciasta smarujemy masą orzechową i zwijamy roladę. Schładzamy w lodówce.  Dekorujemy bitą śmietaną, polewą czekoladową i orzechami

Gotowanie jest łatwe
Sernik – tort (przekładany sernik gotowany) 114

jest naprawdę pyszne. Co prawda przygotowanie go jest trochę czasochłonne, zwłaszcza, jeśli każdy placek trzeba piec osobno, ale warto ten czas poświęcić. Ciasto składa się z czterech półkruchych placków przełożonych gotowaną masą serową. Do tego polewa czekoladowa z dodatkiem żelatyny, dzięki której ładnie się błyszczy i nie maże przy krojeniu. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Czekoladowe ciasto z burakami 78

właśnie osobach uprzedzę pytanie: buraków w cieście wcale się nie wyczuwa. Dodają one za to wilgotności i nadają głębszego koloru. Poza tym ciasto jest bardzo proste, szybkie w wykonaniu (o ile mamy już ugotowanego buraka ;-), mocno czekoladowe i nie sposób mu się oprzeć :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Ciasto sekret mniszki 111

Przekładane, wielowarstwowe ciasta to specjalność siostry Anastazji, a sekret mniszki jest właśnie jednym z tego typu ciast. To połączenie sernika z ciastem kruchym, przełożone kremem budyniowo-galaretkowym z dodatkiem ananasa. Całość oblana jest polewą czekoladową. Brzmi zachęcająco ? Mam nadzieję, bo jest pyszne ! Trochę pracochłonne to fakt, ale na przyjęciu z pewnością zrobi wrażenie, więc warto się poświęcić :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Tort z wiśniami 146

miksujemy. 3. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy do masła i mieszamy. 4. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dodajemy do czekoladowej masy, delikatnie mieszamy. 5. Tortownicę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy połowę ciasta. Pieczemy 10-15 minut.  6. Wyciągamy i studzimy, pieczemy drugi blat, który też studzimy. 7. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem

Na moim talerzu
Prosty piegusek z galaretką 145

całkiem stężała. Na sztywną galaretkę wykładamy drugą część kremu budyniowego i przykrywamy ją górną częścią ciasta. Górne ciasto również nasączamy ponczem.  Ciasto doskonale smakuje bez polewy, ale jeżeli macie ochotę, można do niego wykonać polewę czekoladową. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Piernik w czekoladzie 118

prosty przepis na piernik świąteczny (i nie tylko!). Jest to przepis podstawowy, który można dowolnie urozmaicać, np. dodając posiekane migdały do ciasta (3 łyżki) lub po wypieczeniu przełożyć piernik powidłami. Urozmaiceniem piernika jest pyszna polewa czekoladowa, która nada mu dodatkowego charakteru. Korzystając... Tryb czytania Artykuł Piernik w czekoladzie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
BATONY REESE'S CAKE 193

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki   na spód ciasta( forma20x20cm lub tortownica 21cm): 200g herbatników 120g masła orzechowego 70g rozpuszczonego masła Warstwa czekoladowa ciemna: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki (30g) masła orzechowego Warstwa z czekolady białej: 50g białej czekolady 30g masła orzechowego   Wykonanie: do malakera/blendera

Słodkie zapomnienie
Rogaliki drożdżowe 146

Świętego Marcina zagościły rogaliki, nie były to może jednak rogale typowo "Świętomarcińskie",  ale najzwyklejsze w świecie drożdżowe,  dodatek kremu czekoladowego sprawił jednak,  że były równie dobre i szybko zniknęły z talerza. Składniki: Na ciasto: 550 g mąki 150 g cukru 200 ml letniego mleka 2 żółtka 1 jajko 100 g masła 30 g drożdży świeżych 2 szczypty

My sweet a life
Pizza bianca z kurkami 291

gorącą blachę. Pieczemy ok. 8-10 minut, aż pizza zarumieni się. Przed podaniem posypujemy dodatkowo ziołami. Zobacz także: Smażone pstrągi w cieście A może ryba na obiad? Dziś proponuję smażone w całości pstrą... Ciastka ekstremalnie czekoladowe To były ekstremalne dni - przygotowania, ślub, podróż poślub... Leniwe gołąbki - bez zawijania Miałam ochotę na gołąbki, jednak nie chciało mi się zawijać ... Pieczony pstrąg

Poezja smaku
Ciastka z Pistacjami i Czekoladą 155

jasną puszystą masę. Nadal miksując stopniowo dodawałam cukier. Następnie jajko, pastę waniliową i mąkę. Na końcu wsypałam grubo pokrojone pistacje i kropelki czekoladowe (można posiekaną czekoladę). Wymieszałam w taki sposób aby dodatki rozprowadzone były w całym cieście. Dużą blachę wyłożyłam papierem do pieczenia. Z ciasta formowałam niewielkie kulki i układałam na blaszce w dość sporych odstępach , każdą kulkę lekko spłaszczyłam

Blondynka Gotuje
Babka cud – kuchnia podkarpacka 189

kakao oraz cynamonem. Następnie wlewamy mleko i dodajemy dżem ciągle ucierając lub miksując. Na koniec dodajemy ubite białka i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do foremki. Pieczemy około 30 minut. Studzimy. Ozdabiany cukrem pudrem lub polewą czekoladową. Babka cud - kuchnia podkarpacka Moja córka chciała koniecznie mieć swój wkład w zdjęcia babki. Nie mogę jej zawieść i na specjalne życzenie umieszczam również

Trzeci talerz
Kolorowa pianka typu ptasie mleczko 184

Składniki (8 porcji): 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego opakowanie galaretki wiśniowej,cytrynowej i agrestowej Do dekoracji: owoce, polewa czekoladowa lub posypka do ciast.Tutaj: 100 g porzeczek czarny i 30 g posypki do ciast Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudź. Agrestowa galaretkę wylać do formy. Ubij połowę mleka, połącz z malinowa

Menu Zdrowia