ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:731/1376)

Wafle z mleka w proszku 52

zaledwie kilku składników wyczarować cudowny deser. Lubią go dzieci oraz dorośli. Są tak pyszne, że znikają w mgnieniu oka z talerza. Dzieciom smakowały jeszcze bardziej niż blok czekoladowy z mleka w proszku . Czekoladowe wafle z mleka w proszku wykonasz w 25 minut. Następnie musisz odczekać 2 godziny, aż masa stężeje. Wafle z mleka w proszku – składniki: Kaloryczność 400 kcal(...)miejsca np do lodówki. Krok 3. Kroję wafle z mleka w proszku Czekoladowe wafle z mleka w proszku po stężeniu masy kroję za pomocą ostrego noża. Kształty są dowolne. Mogą to być: romby, trójkąty, prostokąty lub kwadraty. Dzieci lubią różnorodne kształty. Blok czekoladowy z mleka w proszku Czekoladowe wafle z mleka w proszku świetnie smakują zaraz po stężeniu. Długo zachowują

Ania gotuje
pyszna drożdżówka z sernikiem... 59

letnie mleko i mikserem wyrabiać ciasto na najwyższych obrotach z 3 minuty, wlać letnie stopione masło i mikserem wyrabiać z 3 minuty, miskę nakryć talerzem i zostawić na 1 godzinę. Składniki temperatura pokojowa = twaróg śmietankowy w misce pałką blendera zmiksować z cukrem, jajkami, kaszą manną, mąką ziemniaczaną, olejkiem migdałowym na gładka masę. Wyrośnięte ciasto parę razy łyżką wyrobić(...)papierem do pieczenia ciasto wyłożyć, zostawić trochę na paski. Na ciasto wyłożyć masę serową, na wierzch u masy położyć paski z ciasta. Piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 55 minut, w formie dobrze ciasto wystudzić. W kąpieli wodnej roztopić połamane dwie gorzkie czekolady ze śmietaną, polać ciasto i posypać wiórkami kokosowymi - bardzo lekka, delikatna drożdżówka

W Mojej Kuchni Lubię
Makowo Migdałowa Babka Na Białkach 96

wysmarowanej blaszki lub wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 minut do momentu, aż patyczek drewniany wbity w ciasto będzie suchy. Babkę tym razem polałam gotowa polewą z białej czekolady i przyozdobiłam czekoladowymi gwiazdkami

Gotowanie...to proste !
Tort bezowy Ajerkoniak Maltesers 94

prądem”. A co, czasem trzeba : ) Beza to fajny sposób na efektowne ciacho , a także metoda na wykorzystanie białek ( pozostałych np. od kruchego ciasta). Ten tort oprócz wyraźnie alkoholowego akcentu ma także specjalny motyw w postaci kruchych czekoladowych chrupek. Pominęłam polewę ( często prowadzi do szybszego zawilgocenia bezy), a czekolada w tym wypadku musiała być : ) Polecam. Składniki na bezę : 4 białka

Domowe ciasta
Ciasto bez pieczenia z wiśniami i mascarpone 590

trafiły one do galaretki na ciasto z serkiem mascarpone. Świeże wiśnie są dość kwaśne i takie raczej w cieście by się nie sprawdziły. Wykorzystałam więc wcześniej zrobioną niezbyt słodką konfiturę, która zawierała całe kawałki owoców. W cieście sprawdzą się również wiśnie bez pestek z syropu lub wiśnie karmelizowane. Wypróbujcie koniecznie przepis na to pyszne ciasto bez pieczenia. Uważam, że wiśnie(...)wrzątku i wystudzić. Na zastygniętą warstwę z mascarpone delikatnie wylać 1/2 część zimnej galaretki, równomiernie rozłożyć wiśnie i zalać pozostałą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 6 godzin. Zobacz również: torcik wiśniowo-czekoladowy

Kuchcik gotuje
Sernik dyniowy z nutą pomarańczy 95

Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Dynia jest świetnym warzywem, które można wykorzystać praktycznie w każdym daniu. Tym razem mamy pomysł na

CRAVEmonkey
Rolada orzechowa z suszoną śliwką 111

rozpuszczoną czekoladę wkładamy do kubka blendera i szybko blendujemy na jednolitą masę. Do środka rolady przy pomocy woreczka układamy masę śliwkową Resztę ciasta smarujemy masą orzechową i zwijamy roladę. Schładzamy w lodówce.  Dekorujemy bitą śmietaną, polewą czekoladową i orzechami

Gotowanie jest łatwe
Sernik – tort (przekładany sernik gotowany) 109

jest naprawdę pyszne. Co prawda przygotowanie go jest trochę czasochłonne, zwłaszcza, jeśli każdy placek trzeba piec osobno, ale warto ten czas poświęcić. Ciasto składa się z czterech półkruchych placków przełożonych gotowaną masą serową. Do tego polewa czekoladowa z dodatkiem żelatyny, dzięki której ładnie się błyszczy i nie maże przy krojeniu. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Czekoladowe ciasto z burakami 75

właśnie osobach uprzedzę pytanie: buraków w cieście wcale się nie wyczuwa. Dodają one za to wilgotności i nadają głębszego koloru. Poza tym ciasto jest bardzo proste, szybkie w wykonaniu (o ile mamy już ugotowanego buraka ;-), mocno czekoladowe i nie sposób mu się oprzeć :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Ciasto sekret mniszki 108

Przekładane, wielowarstwowe ciasta to specjalność siostry Anastazji, a sekret mniszki jest właśnie jednym z tego typu ciast. To połączenie sernika z ciastem kruchym, przełożone kremem budyniowo-galaretkowym z dodatkiem ananasa. Całość oblana jest polewą czekoladową. Brzmi zachęcająco ? Mam nadzieję, bo jest pyszne ! Trochę pracochłonne to fakt, ale na przyjęciu z pewnością zrobi wrażenie, więc warto się poświęcić :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Tort z wiśniami 141

miksujemy. 3. Mąkę przesiewamy z proszkiem, dodajemy do masła i mieszamy. 4. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno i dodajemy do czekoladowej masy, delikatnie mieszamy. 5. Tortownicę (20 cm) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy połowę ciasta. Pieczemy 10-15 minut.  6. Wyciągamy i studzimy, pieczemy drugi blat, który też studzimy. 7. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem

Na moim talerzu
Prosty piegusek z galaretką 138

całkiem stężała. Na sztywną galaretkę wykładamy drugą część kremu budyniowego i przykrywamy ją górną częścią ciasta. Górne ciasto również nasączamy ponczem.  Ciasto doskonale smakuje bez polewy, ale jeżeli macie ochotę, można do niego wykonać polewę czekoladową. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Piernik w czekoladzie 110

prosty przepis na piernik świąteczny (i nie tylko!). Jest to przepis podstawowy, który można dowolnie urozmaicać, np. dodając posiekane migdały do ciasta (3 łyżki) lub po wypieczeniu przełożyć piernik powidłami. Urozmaiceniem piernika jest pyszna polewa czekoladowa, która nada mu dodatkowego charakteru. Korzystając... Tryb czytania Artykuł Piernik w czekoladzie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

kurkanielotka.pl
BATONY REESE'S CAKE 189

hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Składniki   na spód ciasta( forma20x20cm lub tortownica 21cm): 200g herbatników 120g masła orzechowego 70g rozpuszczonego masła Warstwa czekoladowa ciemna: 200g gorzkiej czekolady 2 łyżki (30g) masła orzechowego Warstwa z czekolady białej: 50g białej czekolady 30g masła orzechowego   Wykonanie: do malakera/blendera

Słodkie zapomnienie