Moje absolutnie ulubione ciasto – sernikobrownie z malinami to rozkosz dla podniebienia, zgodzicie się? Wilgotne, ciężkie czekoladowe brownie, na to mokry kremowy sernik i kwaskowate maliny. Nie ma nic lepszego! No, może cynamonki. Albo szarlotka. No dobra, wszystko stawiam na równi! Sernikobrownie z malinami Forma: … Artykuł Sernikobrownie z malinami pochodzi z serwisu
FlymetothespoonSzybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, bardzo przypominające w smaku batoniki Kinder Country. Składniki: Warstwa czekoladowa: 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekoladowy 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka z górką żelatyny Warstwa śmietankowa : 660 ml śmietanki kremówki 30% 200 g białej czekolady 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki z górką żelatyny
Ciastka - domowe słodkościSzklanka zdrowia, która smakuje nieziemsko – szejk czekoladowo-borówkowy brzmi cudownie i tak też smakuje. Może zastąpić nam pełnowartościowy posiłek. Zaspokoi „słodkie pokusy”. Z podanych składników uzyskasz
Słodki sentymentNajpopularniejsze w Polsce są pączki z nadzieniem różanym. Popularne także jest nadzienie czekoladowe oraz adwokatowe, każdy ma swoje ulubione. Jednak podstawą pysznych pączków jest ciasto. Poniżej znajdziecie sprawdzony, prosty przepis na puszyste pączki! Czas wykonania: 4 h (w tym 2 h 30 min oczekiwania) Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 4 żółtka 50 g masła 1 szklanka
KuchniaWeDwoje.plEkspresowy przepis na świąteczny piernik z dodatkiem tartych jabłek oraz posiekanych orzechów włoskich. Jest pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu! Ma wspaniały korzenny smak oraz zapach
Kuchnia MagdaLenyWitam serdecznie, tym razem chciałabym zaproponować przepis na pyszne i proste w przygotowaniu ciasto bananowe. Ciasto bananowe jest wilgotne, puszyste i bardzo smaczne, polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku. Do przygotowania ciasta bananowego będziemy potrzebowali: Foremka 20 cm x 11 cm lub około 12 babeczek 300 g rozdrobnionych bananów ( przed obraniem około 500 g, około jednej szklanki(...)suchego patyczka. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół, bez używania termoobiegu, długość pieczenia ciasta może się różnić w zależności od piekarnika. Upieczone wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Jeżeli z tego ciasta piekę babeczki, to do każdej foremki nakładam po około 3 łyżki ciasta i również piekę w temperaturze 180°C, na drugiej od dołu półce do suchego
Uwaga Babcia Gotujecukrem jajek, mieszając delikatnie. Ciasto wylać do okrągłej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza na 35 minut lub do suchego patyczka. Krem herbaciany: torebkę herbaty włożyć do kubka i zalać wrzątkiem. Przykryć i odstawić do całkowitego wystygnięcia. Z naparu herbacianego odlać 50 ml, które odłożyć do nasączenia ciasta. Do 100 ml dodać żelatynę(...)herbaciany Warto wiedzieć robiąc ciasto herbaciane. Użyłam okrągłej formy do pieczenia o średnicy 21 centymetrów. Jajka, których użyjemy do przygotowania biszkoptu powinny mieć temperaturę pokojową. Sięgnęłam po herbatę Earl Grey ponieważ jej specyficzny smak świetnie sprawdza się w tym cieście. Szukasz przepisów na ciasta z masą mascarpone? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Torcik czekoladowy z mascarpone i owocami
MeCooksKrem z batonikami Kinder Bueno to pyszny, czekoladowy krem o smaku batoników Kinder Bueno. Ja masę z rozpuszczonymi batonikami przecedzam przez sitko, aby pozbyć się rozmokłych
Słodki Pomysłjako jego uzupełnienie. Ciasto na cupcake/babeczki jest dość rzadkie, lejące . Kiedy pierwszy raz je robiłam konsystencja ciasta bardzo mnie zaskoczyła i nie bardzo wierzyłam w sukces moich muffinek. Jednak po upieczeniu wyszły cudownie miękkie, puszyste i pyszne . Muffin (Muffinki, Muffiny) – to ciasto pochodzenia amerykańskiego. Etymologia słowa Muffin sięga początków 17 wieku i zawsze oznaczała małe ciasto . W wyglądzie przypominają(...)bardziej , a ich szczyt jest wybrzuszony i popękany . Muffiny dyniowe Muffiny czekoladowe z czekoladą Muffinki, tak jak cupcake, są pieczone w specjalnej formie . W metalowe zagłębienia wkładamy papilotki (czyli specjalne papierowe, karbowane koszyczki), albo papier do pieczenia , wycięty w kwadrat ok. 15x15cm. Sposób przyrządzania muffinek przypomina recepturę ciasta ucieranego . Ciasto na muffiny jest dużo gęstsze, niż ciasto na cupcake. Przyrost
SmartBake.pldwóch jaj, aby było Ci łatwo go obrócić, użyj małej patelni -omlet ma być wysoki. Może Ci się spodobać również: 1. Jabłka w cieście 2. Jajka po turecku 3. Omlet ze szparagami i pstrągiem 4. Czekoladowy omlet z kremem 5. Zestawienie 25 pomysłów na śniadania
SMYKWKUCHNINietypowy przepis na brazylijskie ciasto marchewkowe z mocno korzenną nutą. Samo ciasto jest z dodatkiem cynamonu i wanilii, przełożone jest kremem na bazie gotowych pierniczków i
AleTorcikNietypowy przepis na brazylijskie ciasto marchewkowe z mocno korzenną nutą. Samo ciasto jest z dodatkiem cynamonu i wanilii, przełożone jest kremem na bazie gotowych pierniczków i
AleTorcikWrapy z tuńczykiem i awokado Quesadilla z szynką Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Proziaki – bieszczadzkie bułeczki na sodzie – przepis i film Owsianka czekoladowa – dietetyczna, wegańska Jogurt cynamonowy Domowy kisiel malinowy Szaszłyki owocowe Placki bananowe Ciasto francuskie z dżemem Ciasto francuskie na słodko Ciastka francuskie Wąsy Sorbet owocowy Szybkie przekąski Artykuł Szybkie przekąski – 50 przepisów pochodzi z serwisu Dorota
Dorota Smakujemnie zachęcająco. Warto było się odważyć, bo połączenie różnych smaków i struktur stanowiło wyjątkowo dobre doznanie smakowe. Absolutną rewelacją dla mnie było połączenie ciasta ptysiowego i pasztetu. Ekler z pate z indyka, podany z polewą czekoladową był genialny. Gorycz przełamana słodkością konfitury (?) z czarnego bzu. O tak, trafiło w mój gust. Nawet obiecałam sobie, że popełnię takowe danie w domowych
Kucharzycadokładnie ucieramy. Następnie wbijamy 1 jajko, dodajemy aromat i chwilę miksujemy. Kolejno wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy wstępnie składniki. Następnie dodajemy czekoladowe kropelki lub posiekaną czekoladą, wyrabiamy całość ręcznie do połączenia składników. Z ciasta w dłoniach formujemy ciasteczka (kulka, spłaszczamy ją), układamy je w odstępach na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Można też nakładać małą łyżeczką masę
Słodkie okruszkigreckiego. Do koloru i smaku miechunka oraz pestki granatu. Taki omlet to dobry pomysł na lunch do pracy czy śniadanie dla dzieci . Czekoladowy omlet biszkoptowy z patelni ze smażonymi bananami / 1 porcja Składniki: na ciasto omletowe: 2 jajka 2 łyżki mąki 2-3 łyżki kakao bez cukru szczypta soli kawałek masła dodatki: 3 łyżki jogurtu greckiego 2-4 łyżeczek
Moja smaczna kuchniadwóch zdań zasługują na swoje miejsce w sieci. Koniecznie przetestujcie Zapraszam także po przepis na równie smaczne muffinki bananowe z polewą czekoladową. Składniki (12 babeczek): 4 dobrze dojrzałe banany (3 i 1/2 do ciasta i 1/2 do dekoracji) 1 i 1/3 szklanki mąki 2 łyżki karobu 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku
Fitsweet.meLetni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym, delikatną masą serową, połączony z orzeźwiającymi borówkami i niebieską galaretką to świetny pomysł na odrobinę słodkości do codziennej
Szalona Kuchnia Ewelinykomentarzach! :) ). Składniki na ciasteczka Składniki na lukier: 1 białko 3/4 szklanki cukru pudru + cukierki do dekoracji, u mnie: M&Msy, draże czekoladowe, czekoladowe karmelki, żółty i zielony barwnik spożywczy Ciasteczka xbox – jak to zrobić? Ciasto przygotowujemy według przepisu . Po wyrobieniu można je schłodzić przez 15 – 20 minut w lodówce, dzięki temu łatwiej będzie je rozwałkować
CiastkozercyPrzepis na wafle przekładane masą czekoladową i ulubionym dżemem, są bardzo szybkim do przygotowania deserem. Masę czekoladową przygotowuje się na badzie mleka w proszku, a całość
PysiaGotuje.pldelikatnie wymieszać do połączenia się składników. Odstawić w ciepłe miejsce na 15 minut. Jeżeli na cieście powstaną pęcherzyki powietrza ciasto jest gotowe. Ciasto przelewany do gofrownicy i pieczemy do uzyskania złotego koloru. Przygotowujemy krem czekoladowy: Śmietankę podgrzewamy na małym ogniu aby nie doprowadzić do wrzenia. Czekoladę łamiemy ma mniejsze części, wkładamy do ciepłej śmietanki i delikatnie mieszamy do rozpuszczenia. Czekamy
Kuchnia w oparachSkładniki na spód: • 350 g herbatników czekoladowych (mogą być również maślane + 2 łyżki kakao) • 120 g masła Ciasteczka bardzo dokładnie zmielić malakserem, dodać roztopione masło. Tortownicę
KUCHNIA POLSKALetni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym i delikatną masą serową z nasionami chia połączony z orzeźwiającym musem z brzoskwiń i mango to świetny pomysł
Szalona Kuchnia EwelinyCytrynowy sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowych cukierków, delikatną masą serową o orzeźwiającej cytrynowej nucie i słodką opalaną włoską bezą to świetna propozycja deseru na
Szalona Kuchnia Ewelinydwóch zdań zasługują na swoje miejsce w sieci. Koniecznie przetestujcie Zapraszam także po przepis na równie smaczne muffinki bananowe z polewą czekoladową. Składniki (12 babeczek): 4 dobrze dojrzałe banany (3 i 1/2 do ciasta i 1/2 do dekoracji) 1 i 1/3 szklanki mąki 2 łyżki karobu 1/3 szklanki oleju rzepakowego 1 jajko 1/2 szklanki cukru trzcinowego 1 łyżeczka proszku
Fitsweet.meNajpopularniejsze w Polsce są pączki z nadzieniem różanym. Popularne także jest nadzienie czekoladowe oraz adwokatowe, każdy ma swoje ulubione. Jednak podstawą pysznych pączków jest ciasto. Poniżej znajdziecie sprawdzony, prosty przepis na puszyste pączki! Czas wykonania: 4 h (w tym 2 h 30 min oczekiwania) Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 1/2 kg mąki pszennej
KuchniaWeDwoje.plNormal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Powiem tak, piernik pyszny choć nie należy do ciast puszystych i nie jest zbyt słodki to w połączeniu z polewą czekoladową (dla mnie z gorzką czekoladą, dla męża z mleczną) dodatkowo posypaną jeszcze daktylami i żurawiną stanowi przepyszną piernikową ucztę. Więc u mnie obok tradycyjnych wypieków w tym roku
Słodkie zapomnienieDzisiaj słodkości dla miłośników kawy Przepyszne bezy czekoladowe przełożone aromatycznym kremem kawowym… Połączenie idealne, któremu nie można się oprzeć. Pycha! Do masy kawowej dodałam odrobinę
Oryginalny smakJeśli chcesz upiec proste i niezwykle efektowne ciasto na Wielkanoc, ale i na co dzień, musisz koniecznie upiec tę czekoladową babkę :-) Czas przygotowywania: 30 minut Czas pieczenia: 30 minut Ilość porcji: 8-10 kawałków z tortownicy o średnicy
AniaGotuje.plłyżeczki soli Dodatkowo: 40g czekolady mlecznej 40g czekolady białej Wszystkie składniki dokładnie połączyć. Połowę czekolady posiekać (nie na drobno; użyłam groszków czekoladowych), a resztę zmielić np. w młynku do kawy. Całość wmieszać do ciasta. Z masy uformować kulki o wielości orzecha włoskiego. Każdą kulkę ułożyć (zachowując odpowiednie odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia, leciutko spłaszczyć (dłonią
Di gotujezabrać ze sobą wszędzie swoje ulubione ciasto? Jest na to sposób... brownie w postaci ciasteczek! Pyszne, słodkie, mocno czekoladowe... Składniki na 15 ciastek: 150g gorzkiej czekolady 60g oleju kokosowego 60g migdałów 50g mąki (np. z amarantusa) 1 łyżka kakao 2 jajka 100g ksylitolu Przygotowanie: Olej kokosowy rozpuszczamy z gorzką czekoladą. Studzimy. Jajka ubijamy z ksylitolem. Dodajemy czekoladę i mieszamy
Czarnawisienkadzień przesytu, w który postanowię je włożyć w pyszne ciacho. I oto nadszedł ten dzień. W tym sezonie debiut truskawek w cieście uznaję za bardzo udany, NAJLEPSZY! Pewnie zastanawiacie się dlaczego dla uzyskania czekoladowego smaku wykorzystuję karob zamiast kakao. Powodem jest słodycz karobu. Dzięki temu nie muszę dodawać dużej ilości słodziku w celu uzyskania słodkiego deseru. Karob
Jeść, by żyć w zdrowiuBrownie to proste i niezwykle ukochane przeze mnie ciasto. Z racji tego, że smakuje również dzieciom ( w końcu jest wybitnie czekoladowe), to jego mini babeczkowa wersja może być ozdobą niejednego kinderbalu. Składniki: 335g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 3 jajka 450 ml jogurtu naturalnego
ChilliJemymasę. wykonanie ciasta: Na pierwsze ciasto z bezą orzechową wykładamy 1/2 cz. masy, kładziemy ciasto kokosowe na, którym rozsmarowujemy pozostałą część masy. Drugie ciasto z bezą układamy na masie, bezą do masy. Całość polewamy polewą czekoladową
Domowy Smak Jedzeniamaślance, mini kotlety mielone z sosem czosnkowo - ogórkowym, puree z groszku, obsmażana marchewka i wiele innych przepisów oraz desery: mnie urzekły pierogi czekoladowe z jabłkiem i serem, ajerkoniak z jezynami, tarta makowa z bezą, ciasto buraczkowe i cała reszta Podsumowując jest to książka z której chce się zrobić wszystko, naprawdę wszystko. Ja zaczęłam od zupy z białych warzyw, ale wszystkie
kruche babeczkijakiś czas możemy sobie pozwolić na chwile zapomnienia 😊💗 Dzisiaj znajdziecie u mnie przepis na p ą czki z budyniem w polewie czekoladowej, posypane orzechami pekan 😋 Zrobiłam je wczoraj, a zniknęły już wszystkie 😃 Składniki: ciasto: m ą ka pszenna 4 szklanki + m ą ka do podsypywania , jajka 4 szt, masło 100 g, cukier 4 łyżki, skorka z pomarańczy 1 łyżeczka, mleko
kulinarne odsłony patijajkami, dodać sok z cytryny i limonek, wszystko razem wymieszać i wylać na spód. Piec w 180 stopniach przez 15 minut. Przed podaniem ciasto powinno leżeć przynajmniej pół godziny w lodówce. Ja swoje dodatkowo polałam czekoladowym ganache
Delusional TrineWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Blok czekoladowy to słodki, nafaszerowany bakaliami przysmak z mleka w proszku, herbatników oraz bakalii. Pewnie większość z
Marta Gotujewstawić do piekarnika. Piec przez 45 – 50 minut, aż wetknięty patyczek będzie suchy. Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gotowe! Można przeciąć ciasto na pół w poziomie i wysmarować pozostałymi powidłami, można zrobić polewę czekoladową i ozdobić orzechami lub owocami. Piernik zachowuje świeżość przez 3-4 tygodnie ale u kogo by się tyle uchował? Prosty piernik z powidłami i olejem
Mama z miastaNa Śląsku 4 grudnia obchodzona jest Barbórka czyli tradycyjne święto górnicze. Barbara z Nikodemii jest patronką dobrej śmierci i trudnej pracy. Barbórka rozpoczyna się poranną, uroczystą
kuchniabellissima.wordpress.comjednolitą masę ( uważamy by nie zagotować ). Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. W misce miksujemy jajka z cukrem, wlewamy roztopioną i przestudzoną masę czekoladową, miksujemy, wsypujemy mąkę z kakao, miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Ciasto przelewamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia ( tylko spód ), wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 25-30 minut. Po upieczeniu wyciągamy blachę z ciastem, lekko studzimy
NiePieprz.plKlasyczne tiramisu podane jako najlepsze ciasto. Przygotowujemy je w formie z wyjmowanym dnem, aby łatwiej kroić deser. Czekoladowy spód z ciasteczek znakomicie tutaj pasuje i podkreśla intensywny aromat kawy. Pamiętajcie, aby mascarpone i śmietana były mocno schłodzone, najlepiej całą noc - w innym przypadku masa się zważy. Do nasączenia biszkoptów można użyć dowolnego alkoholu np. likieru Bailey's, Sheridan
Chocolate Muffin BlogRating: Pomysł na przygotowanie czekoladowego sernika, wpadłam tuż przed świętami. Zawsze przygotowuję sernik dwusmakowy z polewą czekoladową – tym razem dzieci ucieszyły się, że ich ulubiony
Magiczny Garnekdziałania. Niczym wróżka szybciutko wymieszała w misie niezbędne składniki które potem zagniotła wkładając w to jak najwięcej serca. Już po chwili zapach wyrastającego ciasta obudził Pogodynkę. Już sama możliwość pomocy i posypywania pachnących bułeczek płatkami czekoladowymi wprawiła księżniczkę w lepsze samopoczucie. Podskakiwała z nóżki na nóżkę nie mogąc doczekać się końcowego efektu. A gdy rumiane drożdżówki były już gotowe
Mienta bloghttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Blok czekoladowy - to klasyka. Jest pyszny, ale ma dwie wady: cena mleka granulowanego i zbyt duża kaloryczność. A
Di gotujewoli :) Naleśniki są z niezawodnego przepisu mojej Mamy, zawsze miękkie i puszyste. Warto usmażyć ich więcej i codziennie podawać z innymi dodatkami. Krem czekoladowo-orzechowy, którego użyłam zastępuje kaloryczną Nutellę. Przepis znajdziecie tutaj ( TUTAJ ). Smacznego! Ciasto : 250 ml wody 250 ml mleka 2 jajka 1 łyżka oleju pół łyżeczki soli 200 g mąki orkiszowej Wszystkie składniki
Chocolate Muffin BlogCiasto z mojego dzieciństwa :) zawsze robiła je mama więc trzeba podtrzymać tradycję , dość łatwe ale oczekiwanie na spróbowanie jest nie do zniesienia ....niestety najlepsze jest na
Wypieki Renebakalie. Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy mąką. Wlewamy ciasto. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok. 50 minut (najlepiej sprawdzić czy ciasto jest upieczone patyczkiem). Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem, polewamy lukrem lub czekoladową polewą
Walijskie PichcenieWyjąć ciasto z blaszki i zostawić do przestudzenia. Zimne ciasto przeciąć na pół, na dolną część ciasta rozłożyć powidła śliwkowe, przykryć drugim płatem ciasta. Teraz już każdy może zrobić jak chce, można tylko polać polewą czekoladową u góry. Lub tak jak ja pokroić na kawałki i każdy kawałek obłożyć powidłami i polać polewą czekoladową ze wszystkich stron. Piernik jest pyszny
Kuchnia Pokoleńjeśli dodasz do tego aromatyczne przyprawy, polewę z czekolady czy cukier puder, Twoi goście będą zachwyceni. Potrzebne nam: - płat ciasta francuskiego - 6-7 soczystych jabłek - 4 łyżki miodu - 1,5 łyżeczki cynamonu - łyżka masła - szczypta kardamonu - cukier puder lub polewa czekoladowa Przygotowanie: Umyte jabłka kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy miód z masłem i przyprawami, wrzucamy jabłka i dokładnie
W poszukiwaniu inspiracjiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Wyśmienity sernik z czekoladowymi ciasteczkami oreo. Jest niezwykle kremowy, delikatny i baardzo smaczny. Posmakuje małym i dużym smakoszom ciastek
Marta GotujeTo są te jedyne, idealnie, odpowiednio czekoladowe i wilgotne babeczki. Klasyczne czekoladowe cupcakes. W przepisie proponuję frosting również czekoladowy ale można kombinować i miksować wedle upodobania
Diteczpiekarniku ok. 45-50 min - na środkowym poziomie piekarnika w opcji góra-dół bez termoobiegu . Bliżej końca pieczenia sprawdzać patyczkiem stan upieczenia ciasta - suchy patyczek, można wyjmować! Po ostygnięciu, wierzch polecam oblać domową polewę czekoladową (sprawdzony przepis
Grunt to przepis!głowie przygotowanie tortu 3D, to zabrałam się dzisiaj do dzieła. Poniżej znajdziecie instrukcję (ze zdjęciami) wykonania tylko dekoracji. Nie podaję przepisu na ciasto, bo do dekoracji nada się niemal każdy tort. Ten mój był czekoladowy. Najlepiej lepi się czekolada już zastygająca. M&m'sy można zastąpić innymi, lżejszymi drażami. A może i Waszym pociechom taki magiczny tort przypadnie
Przepisy Aleksandrypotężne cuda dostałam dzień przed wyjazdem na urlop. Dłużej nie myśląc starłam część cukinii i zrobiłam muffiny. Wyszły obłędne, pyszne i bardzo czekoladowe! W ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate
Mango Papajaespresso - najlepiej 3 rzędy biszkoptów jeden za drugim. Pomiędzy biszkoptami układać tężejącą galaretkę (u nas na połowie ciasta była zielona, na drugiej połowie pomarańczowa galaretka). Jak galaretki zastygną wyłożyć resztę masy i przykryć drugą połową biszkoptu. Na wierzch można wylać polewę czekoladową (ja z niej zrezygnowałam, gdyż na wierzchu biszkoptu utworzyła się cienka warstwa pysznej bezy). Tutaj widać jak jakiś
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniepotężne cuda dostałam dzień przed wyjazdem na urlop. Dłużej nie myśląc starłam część cukinii i zrobiłam muffiny. Wyszły obłędne, pyszne i bardzo czekoladowe! W ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate
Mango Papajabitą śmietaną – inaczej rozmiękną i zrobią się z nich „kapcie”. kremówka 36% 150 ml, konfitura malinowa, wiorki czekoladowe Podobne przepisy Tarta Key Lime Pie czyli prawdziwa amerykańska tar... Aromatyczne ciasto marchewkowe z frostingiem Tarta z porzeczkami z kremem z białej czekolady .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb
Pociąg Do Kuchnikońcu matka pogodziła się, że synek na kolacje je tylko krem czekoladowy ... ale teraz próbuje zamienić go na zdrowszą wersje :) Szybki krem czekoladowo - orzechowy z daktyli. Do smarowania chlebka, wypełniania naleśników lub rogalików, przekładania ciasta ... 100 g suszonych daktyli 4 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki miodu ( alergicy mogą pominąć ) 2 kostki czekolady 85% 5 łyżek mielonych orzechów laskowych
Atlas Smakówżółtek , mieszamy i dodajemy jogurty, budynie śmietankowe i na samym końcu dodajemy olej. Wymieszać delikatnie łyżką. Masę jogurtową wylać na podpieczone kruche ciasto. Piec ok. 60-80 minut w temperaturze 160-170*C. Polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 3łyżki kakao 3łyżki cukru 3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany Masło rozpuścić w rondelku, dodać cukier, kakao i na końcu jogurt. Gotować
The Sweet Damselinne dania)- o konkursie. Głosowanie trwa do końca dnia 26.07.2015 1. Bajderka 2. Blok czekoladowy 3. Blok czekoladowy 2 4. Blok czekoladowy studencki 5. Chatka Baby Jagi/ Chatka Puchatka 6. Ciastka Amerykanki 7. Ciasto drożdżowe z rabarbarem 8. Ciasto na kwaśnym mleku 9. Ciasto wuzetka 10. Galareta z kurczakiem 11. Galaretka z jabłek z bitą śmietaną 12. Jabłuszka pod pierzynką
Tradycyjna KuchniaKakaowo cynamonowo imbirowa babka dyniowa z czekoladowym szlaczkiem, pachnąca i wilgotna, nawet drugiego dnia po upieczeniu była cudownie smaczna :) Przepis źródłowy TUTAJ . Czytaj więcej »
Kuchenne zapiski Edytyłyżeczki żelatyny namaczamy w zimnej wodzie, jak napęcznieje podgrzewamy i przestudzamy. Łączymy z musem z malin.Ewentualnie dosładzamy. Wylewamy ostatnia warstwę ciasta. * Górę dekorujemy wg uznania- u mnie bita śmietana, listki mięty, ozdoby czekoladowe : posypka biało czarna i czerwone usta czekoladowe
Z Majeczką w kuchniFasolowe placki czekoladowe; z kremem banan-kakao i jogurtem naturalnym Były i kremy, ciasta i nawet pralinki, a o dziwo jeszcze placków nie było, swoją drogą może tego nie widać, ale jedne z najgrubszych jakie kiedykolwiek zrobiłam
More food, love and dreamsspód blaszki układam jeden kruchy placek, na to wykładam połowę masy serowej, układam placek z rolad i resztę masy, przykrywam drugim kruchym ciastem i odstawiam przynajmniej na 24 godziny. Całość można dodatkowo polać polewą czekoladową
Ciasteczkowy Potwórsprawdzamy patyczkiem, czy jest już upieczone. Jeżeli patyczek po wyjęciu z ciasta jest suchy, nie oblepiony ciastem, to zebra jest upieczona. Po upieczeniu ciasto ostudzić, wyjąć z formy i posypać cukrem pudrem lub pokryć polewą czekoladową
In my kitchenDzisiaj mam dla was przepis na Brownie czekoladowe z kremem na bazie mascarpone i masła orzechowego, w polewie karmelowej. Ciasto z pewnoscią można porównać z domową wersją Snikersów w większej postaci. Ja jestem miłośniczka tych batonów więc to ciacho jeszcze nie raz u mnie na stole zagości. A wy lubicie orzeszki ziemne? Składniki Ciasto brownie: 200 g gorzkiej czekolady
W kuchennej krainielubimy. Kinder Pingui, to przepyszny batonik z dwóch biszkoptów pokrytych chrupiącą czekoladą z mlecznym kremem w środku. I dokładnie takie samo jest nasze ciasto... dwa biszkopty kakaowe przełożone delikatną masą śmietanową i pokryte chrupiącą polewą czekoladową. I proszę mi powiedzieć jak się można im oprzeć? :) Czytaj więcej
Świat CiastaPrzelewamy ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy 45-50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu i ostudzeniu ciasta polewamy je ulubioną polewą (z0bacz np. tutaj) u mnie to polewa czekoladowa. Smacznego źródło: http://kuchennefascynacje.blox.pl/2013/03/Brazylijska-babka-marchewkowa.html Post Brazylijska babka marchewkowa pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl
UgotujmyTo.plStefanka...Intensywnie miodowe ciasto.Krem na bazie kaszy manny.Wierzch oblany gorzką czekoladą.Pyszne ciasto, które elegancko wygląda i łatwo się kroi.Polecam! Składniki:Ciasto:500 g mąki
Gospodyni Miejskapowstałą masę. Pieczemy w temp 150 stopni około 70 minut. Wystudzone ciasto wykładamy na talerz, smarujemy polewą i nakładamy kolejną warstwę ciasta. Wierzch smarujemy pozostałą polewą. Wierzch możemy ozdobić np. marchewką czy polewą czekoladową
Kolizje Smakówsię zaczął będziemy z pewnością zasypywać Was przepisami z tym wspaniałym owocem. Pierwszy z nich to naleśniki na słodko z truskawkami i polewą czekoladową.. Mniam! Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 8 Składniki: Wykonujemy ciasto na naleśniki wedlug tego przepisu. Farsz: 250g truskawek 1 opakowanie cukru waniliowego 1,5 łyżki brązowego cukru 1 opakowanie galaretki truskawkowej
Kolizje Smakówledwo wyrobiłam się ze wszystkim. Miałam swoje kryzysy, było sporo nerwów, ale udało się i jestem zadowolona z efektów. Moje menu: Tarta na cieście francuskim z boczkiem i pomidorkami Tartaletki z kabanosami i pomidorkami Muffinki czekoladowe z malinami Mini burgery z czerwonej fasoli Lemoniada z papierówek Nie wiedziałam jakiego zainteresowania się spodziewać, więc i ceny były raczej symboliczne. Największym powodzeniem
Pasja SmakuNaleśniki kojarzą nam się zazwyczaj z pysznym daniem na słodko lub wytrawnie ale rzadko z ciastem, a nawet tortem. Przeszukując ostatnio internet w poszukiwaniu inspiracji na fajne ciacho trafiłam na amerykańskich stronach na szereg tortów naleśnikowych, czekoladowych, toffi, herbacianych, bananowych do wyboru do koloru. Jako ze ostatnio jakaś niemoc pieczenia mnie wzięła postanowiłam wykorzystać pomysł i zrobić taki deser. Pracy
Bernika - moj kulinarny pamietnikLawson. Najlepsze muffinki są lekko wystudzone, kiedy kawałki czekolady są jeszcze rozpuszczone. Połączenie roztopionej czekolady z masłem orzechowym jest obłędne. :) Polecam wypróbować. Muffinki czekoladowe PRZEPIS /źródło: link / Temperatura pieczenia: 200 ºC Czas pieczenia : 20 min. Ciasto 250 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 0,5 łyżeczki sody oczyszczonej 2 łyżki kakao 175 g cukru pudru (dałam ~150g
coolinarnastrefa.blogspot.combardzo prosty, a składniki, które są potrzebne do jej wykonania zazwyczaj mamy w domu. Nawet największy amator wypieków z łatwością upiecze to pyszne ciasto na Wielkanoc . Gotową babkę przed podaniem możesz posypać cukrem pudrem lub polać czekoladową polewą, która nada jej jeszcze lepszego smaku. BABKA ZEBRA PRZEPIS Czas przygotowania: 15 min. | Czas pieczenia: 50 min. | Liczba porcji: ok. 16 Składniki(...)łyżeczki proszku do pieczenia i mieszamy. 3. Do masy jajecznej dodajemy na przemian: olej, woda gazowana, mąka wymieszana z proszkiem do pieczenia. Miksujemy do wyczerpania składników. 4. Tak przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy wcześniej odłożone 3 łyżki mąki i mieszamy. Do drugiej części dodajemy 3 łyżki kakao i również mieszamy do połączenia. 5. Formę smarujemy tłuszczem
Przepiski.plmielonych orzechów włoskich 3 łyżki kremu czekoladowego do nasączenia biszkoptu 150 ml mocnej kawy 50 ml rumu polewa 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki masła Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną piane dodając cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z kakaem, łączymy z ubitą masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku 190°C około(...)Margarynę miksujemy, dodając po łyżce budyniu i kremu czekoladowego. Do zmiksowanej masy wsypujemy zmielone orzechy włoskie oraz pokrojone drobniutko batony. Delikatnie łączymy wszystkie składniki. Biszkopt przekrawamy na 2 blaty, nasączamy kawą wymieszaną z rumem. Na dolną część biszkoptu wykładamy masę przykrywamy drugą częścią. Czekoladę rozpuszczamy z masłem, polewamy wierzch ciasta, wstawiamy do lodówki. Smacznego
kgwjanczewokakao 2,5 łyżeczki żelatyny (w oryginale 1,5 łyżeczki) 60 ml ciepłej wody gruszki w syropie Krokus kakao do oprószenia czekoladowe ozdoby Przygotowanie: Biszkopt: Białka ubić na sztywno,dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać. Wylać
Ala piecze i gotujeSachera. Specjał ten ma bardzo ciekawą historię powstania która to znalazła swój finał w sądzie. Gdy pierwszy raz zobaczyłam to ciasto pomyślałam sobie zwykły murzynek, ale już po skosztowaniu pierwszego kęsa wiedziałam że się pomyliła. Jest niezwykle czekoladowy idealnie komponuje się z dżem morelowym którym jest przełożony, a to wszystko polane czekoladą po prostu pycha. Do ideału mojemu
RAROSSABiszkopt czekoladowy 4 jajka 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 1/2 łyżki octu Masa kokosowa: 3 szklanki mleka 300 g wiórek kokosowych 1/2 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy lub waniliowy 1 kostka margaryny Wykonanie: Białka ubijam na sztywną pianę dodając porcjami cukier i po jednym żółtku. Mąkę, proszek(...)margarynę i mieszam do rozpuszczenia. Budyń rozprowadzam w pozostałym mleku i dodaję do masy kokosowej. Ciepłą masę wykładam na upieczone i przestudzone ciasto i odstawiam do zastygnięcia na jakieś 3-4 godz. Polecam wierzch polać polewą czekoladową, ale u mnie jej brak
Ciasteczkowy Potwór