ciasto czekoladowe - 22138 przepisów (strona:748/1476)

Tort orzechowo - czekoladowy bez mąki 380

Do zrobienia tortu złożyły się aż 3 ważne powody : rocznica ślubu ,urodziny i 1 rocznica powstania bloga :) . Orzechy i czekolada to świetne połączenie , stąd mój wybór

Słodkości i nie tylko
Kokosowe ciasta, ciasteczka i desery – 15 PRZEPISÓW 105

jego miąższ jest niezwykle kremowy i pełen składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe. W tym artykule przedstawiam Wam 15 przepisów na kokosowe ciasta, ciasteczka i desery. Przepisy na kokosowe ciasta, ciasteczka i desery! FIT DESER RAFFAELLO – zdrowy kokosowy deser w 10 minut Przepis na fit deser Raffaello – zdrowy deser w pucharku, który przygotujesz(...)agawy, który… ZOBACZ PRZEPIS Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem to przepis na ciasto składające się z trzech warstw – ciasta, wiśni z syropu… ZOBACZ PRZEPIS Kokosowe ciasto bez pieczenia z bakaliami (wegańskie, białkowe) Białkowe kokosowe ciasto to zdecydowanie jedno z najszybszych ciast, jakie robiłam! Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki. Dzięki użyciu

Via Gusto
Ciasto piernikowo-karpatkowe 370

mleka łyżka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu szkl. cukru tłuszcz do formy Na ciasto ptysiowe: pół kostki margaryny 5 jaj szkl. mąki Dodatkowo: op. kremu karpatkowego 0,5 l mleka kostka margaryny Do polewy czekoladowej 3 łyżki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki ciemnego kakao W małym garnuszku grzejemy wodę , sypiemy(...)zdejmujemy z ognia , studzimy .Gdy ciasto nam się przestudzi , wbijamy jajka i miksujemy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 C.Przygotowujemy krem karpatkowy z mlekiem, studzimy i miksujemy z margaryną.Na placek piernikowy wykładamy 1/2 kremu, przykrywamy plackiem ptysiowym, smarujemy reszta kremu , przykrywamy drugim plackiem piernikowym i ozdabiamy polewą czekoladową.Smacznego

Słodkości i nie tylko
orzechowe ciasto z ziemniaków 167

orzechów włoskich 3 żółtka 6 białek 50 g cukru pudru szczypta soli kieliszek amaretto polewa: 100 g mlecznej czekolady odrobina mleka ewentualnie czekoladowa posypka i orzechy do dekoracji Masło posiekać z mąką, dodać pozostałe składniki, szybko wyrobić ciasto. Uformować kulę, zawinąć w folię, odstawić na godzinę do lodówki. Ziemniaki zblendować wraz z resztą składników; oprócz białek, które należy najpierw ubić

6niebo
CIASTECZKA CZEKOLADOWE 122

Ciasteczka czekoladowe w kształcie serca idealne na dzisiejsze Walentynki 💗💗💗 Są bardzo proste w przygotowaniu- wszystkie składniki razem ucieramy mikserem, uzyskane ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Można je wykonać w kilku wersjach: pojedyncze z polewą lub podwójne przekładane ulubioną masą. Ja zrobiłam w trzech wersjach - pojedyncze z polewą posypane maczkiem truskawkowym, podwójne małe serduszka przekładane kajmakiem, podwójne ciasteczka z dziurką(...)kształcie serduszka również przekładane kajmakiem. Są pyszne- mocno czekoladowe! Zniknęły w mgnieniu oka 😉 Składniki: 130 g masła 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody szczypta soli puszka kajmaku maczek truskawkowy Delecta Polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Devil’s Food Cake i drugie urodziny bloga 196

robić. Myślę, że do tego trzeba mieć „to coś”, taki zmysł może trochę artystyczny. Ze mnie artysta nigdy nie był i nie będzie. Jestem typowym ścisłowcem Dzisiejsze ciasto jest diabelskie, Devil’s Food Cake, usłyszałam o nim, szukałam przepisu, są na prawdę różne, od takich w których jest czekolada, po takie, w których jest samo kakao(...)kremową masę, stopniowo dodawać cukier i po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać mąkę na zmianę z wodą cały czas miksując. Dodać czekoladową masę, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać szpatułką w masę. Ciasto piec w dwóch tortownicach o średnicy 22 cm (ja piekłam w 20 cm, dlatego jest dość wysokie, piekłam po kolei, bo mam jedną tortownicę

dom-agi.pl
Ciasto białkowe (wersja druga) 124

razem postanowiłam zrobić nieco „lżejszą” wersję. Dodałam więcej mleka zamiast części oleju, cukier okroiłam o połowę, a polewę czekoladową zastąpiłam cukrem pudrem. Może nie jest to całkiem dietetyczny deser, ale z pewnością mniej kaloryczny od oryginału ;-) A co najważniejsze, smakuje rewelacyjnie – ciasto jest odpowiednio słodkie, wilgotne i sprężyste. Polecam :-) Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
Murzynek po polsku 157

cukier, zoltka, make, sode, kakao i przecier jablkowy. Mieszamy. Na koncu dodajemy ubite bialka i ewentualnie bakalie. Gotowe ciasto wykladamy na blache. Pieczemy w nagrzanym piekarnku do 180°C przez okolo 40 minut. Po wyciagnieciu z piekarnika, jeszcze cieple ozdabiamy polewa czekoladowa i posypujemy np. orzechami. Polewa czekoladowa: skladniki 4 lyzki masla 4 lyzki kakao 4 lyzki cukru 4 lyzki

Przysmaki Karolki
BUDYNIOWO-ŚMIETANOWE CIASTO BEZ PIECZENIA. Z WIŚNIOWĄ ŻELKĄ 28

Bardzo proste, delikatne ciasto bez pieczenia. Proste składniki, i smak, który chyba wszyscy lubimy 😍 Warstwa czekoladowego budyniu, warstwa śmietany z galaretką (u mnie wzbogacona serkiem homogenizowanym, który zalegał mi w lodówce) i wiśniowa żelka 😋  Łatwe, proste, nie mocno słodkie i bardzo smaczne.  Do wykonania potrzebujemy : (na blaszkę 24 cm x 24 cm) 100-120 g herbatników Składniki

Walijskie Pichcenie
wiosenny leśny mech z galaretką i truskawkami 155

cytrynowy i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 23×25 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy go wystudzenia. Następnie ścinamy wierzch ciasta i kruszymy. składniki na warstwę z truskawkami: 2 galaretki o smaku(...)wanilią wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy na gęsty krem. Gotowy krem wykładamy na stężałą galaretkę i posypujemy pokruszonym ciastem. Całość schładzamy w lodówce. Wierzch dowolnie dekorujemy np. świeżymi truskawkami lub czekoladowymi jajeczkami i cukrowymi kwiatuszkami

Domowy Smak Jedzenia
Czym się różnią – cupcake, babeczka i muffin? 35

jako jego uzupełnienie. Ciasto na cupcake/babeczki jest dość rzadkie, lejące . Kiedy pierwszy raz je robiłam konsystencja ciasta bardzo mnie zaskoczyła i nie bardzo wierzyłam w sukces moich muffinek. Jednak po upieczeniu wyszły cudownie miękkie, puszyste i pyszne . Muffin (Muffinki, Muffiny) – to ciasto pochodzenia amerykańskiego. Etymologia słowa Muffin sięga początków 17 wieku i zawsze oznaczała małe ciasto . W wyglądzie przypominają(...)bardziej , a ich szczyt jest wybrzuszony i popękany . Muffiny dyniowe Muffiny czekoladowe z czekoladą Muffinki, tak jak cupcake, są pieczone w specjalnej formie . W metalowe zagłębienia wkładamy papilotki (czyli specjalne papierowe, karbowane koszyczki), albo papier do pieczenia , wycięty w kwadrat ok. 15x15cm. Sposób przyrządzania muffinek przypomina recepturę ciasta ucieranego . Ciasto na muffiny jest dużo gęstsze, niż ciasto na cupcake. Przyrost

SmartBake.pl
Sernikobrownie z malinami 81

Moje absolutnie ulubione ciasto – sernikobrownie z malinami to rozkosz dla podniebienia, zgodzicie się? Wilgotne, ciężkie czekoladowe brownie, na to mokry kremowy sernik i kwaskowate maliny. Nie ma nic lepszego! No, może cynamonki. Albo szarlotka. No dobra, wszystko stawiam na równi! Sernikobrownie z malinami Forma:  … Artykuł Sernikobrownie z malinami pochodzi z serwisu

Flymetothespoon
KINDER COUNTRY 99

Szybkie w przygotowaniu ciasto bez pieczenia, bardzo przypominające w smaku batoniki Kinder Country. Składniki: Warstwa czekoladowa: 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekoladowy 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka z górką  żelatyny Warstwa śmietankowa : 660 ml śmietanki kremówki 30% 200 g białej czekolady 500 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki z górką żelatyny

Ciastka - domowe słodkości
Szejk czekoladowo-borówkowy 76

Szklanka zdrowia, która smakuje nieziemsko – szejk czekoladowo-borówkowy brzmi cudownie i tak też smakuje. Może zastąpić nam pełnowartościowy posiłek. Zaspokoi „słodkie pokusy”. Z podanych składników uzyskasz

Słodki sentyment
Pączki 66

Najpopularniejsze w Polsce są pączki z nadzieniem różanym. Popularne także jest nadzienie czekoladowe oraz adwokatowe, każdy ma swoje ulubione. Jednak podstawą pysznych pączków jest ciasto. Poniżej znajdziecie sprawdzony, prosty przepis na puszyste pączki! Czas wykonania: 4 h (w tym 2 h 30 min oczekiwania) Ilość porcji: 20 sztuk Składniki: 1/2 kg mąki pszennej 4 żółtka 50 g masła 1 szklanka

KuchniaWeDwoje.pl

Proponowane wyszukiwania