ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:747/1376)

Kruche ciasteczka maślane z czekoladą 202

dodatku proszku do pieczenia, bardzo maślane i ... czekoladowe. Obowiązkowe w niedzielny poranek do kubka gorącej kawy. Od razu dzień smakuje inaczej! Jeśli dodamy do takiego obrazu słowika za oknem, gorące słońce wychodzące zza bzu i wspaniałego kompana (koniecznie!) to udany dzień murowany! Dodatki? Użyłam gorzkiej czekolady (uprzednio roztopionej w kąpieli wodnej), możecie dodać mleczną, kajmak, marmoladę, szczyptę(...)stopni. Masło z cukrem ucieramy szybko na jasną masę (malakserem, mikserem) dodajemy aromat pomarańczowy i mąkę. Ucieramy dalej. Teraz trzy sposoby: - z ciasta wykrawamy fantazyjne wzory gotowymi foremkami; - przekładamy do rękawa cukierniczego lub formujemy kulki ręcznie i lekko je spłaszczamy przed pieczeniem. Co wolicie, smak pozostaje ten sam:) Jeśli masa będzie się zbytnio kleić

Zasmakuj Kuchni
Piernik staropolski z marcepanem 92

masy, dodać wymieszane wcześniej sypkie składniki oraz jajka. Wyrobić ciasto ręką, łyżką lub w robocie kuchennym. Będzie ono lepkie i ciężkie. Ciasto przełożyć do dużego, najlepiej glinianego naczynia, przykryć bawełnianą ściereczką i odstawić w zimne miejsce (lodówka lub balkon) na co najmniej 2 tygodnie, choć najlepiej jest, aby piernikowe ciasto dojrzewało nawet 4-6 tygodni. Na 10 dni przed świętami(...)można upiec piernikowe blaty. W tym celu zważyć przygotowane ciasto, podzielić je na 3 równe części. Pierwszą z nich rozwałkować na blacie podsypanym mąką, ciastu należy nadać kształt formy do pieczenia, po czym przyłożyć ją i wyrównać jego boki (najlepiej zagnieść brzegi rękami, w ostateczności odciąć nadmiar ciasta. Płat rozwałkowanego ciasta przenieść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wstawić

niecodziennikpary
RAFAELLO 139

RAFAELLO PYSZNE CIASTO Z KOKOSOWĄ MASĄ,POSMAKUJE KAŻDEMU SKŁADNIKI: 2X BISZKOPT: 5 JAJ0, 5 SZKL.CUKRU 0,5 SZKL.MĄKI PSZENNEJ 0,5 SZKL.MĄKI ZIEMNIACZANEJ 1 ŁYŻECZKA PROSZKU DO PIECZENIA MASA: 0,5L MLEKA 2 ŻÓŁTKA 2 PŁASKIE ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ 2 KOPIASTE ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ 1 SZKL. CUKRU 1 CUKIER WANILIOWY 1 KOSTKA MARGARYNY 20 DKG.WIÓREK KOKOSOWYCH PRZYGOTOWANIE(...)KONIEC DODAĆ WIÓRKI I WYMIESZAĆ MASĘ. PRZEŁOŻYĆ DWA PLACKI MASĄ,ZOSTAWIĆ TROCHĘ NA WIERZCH,POSMAROWAĆ MASĄ ,MOŻNA RÓWNIEŻ POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ LUB TYLKO POSYPAĆ WIÓRKAMI NAJLEPIEJ SMAKUJE JAK POSTOI KILKA GODZIN I ZMIĘKNIE PROSTE I NAPRAWDĘ DOBRE CIASTO

Swojskie jedzonko
Ciasto Kinder Country 288

okazję dla dzieci i dorosłych. Koniecznie wypróbujcie przepis, najlepiej jak najszybciej Ciasto Kinder Country Drukuj przepis Czas gotowania: 20 Składniki Masa biała: -300 g śmietanki kremówki 30 % -250 g serka mascarpone -150 g białej czekolady -3 szklanki preparowanej pszenicy w miodzie (chrupki typu Kangus) Masa czekoladowa: -200 ml śmietany kremówki 30 % -150 g czekolady (ja użyłam 100 g czekolady(...)całość. Masę wykładamy na spód z herbatnikami. Wyrównujemy i na wierzch wykładamy kolejną warstwę herbatników. --> Masa czekoladowa: --> Ciemną czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, odstawiamy. Śmietankę ubijamy na sztywny krem, dodajemy do niej cienkim strumieniem rozpuszczoną czekoladę. Masę mieszamy i wykładam na herbatniki. --> Wierzch ciasta posypujemy pozostała pszenicą. Ciasto przekładamy do lodówki na kilka godzin. --> Smacznego Post Ciasto Kinder Country pojawił

Marta Gotuje
Deser serowy z bezikami 123

powstał na podstawie przepisu na  Sernik gotowany na herbatnikach . Pyszna kremowa, lekko klejąca się masa w dwóch smakach: waniliowym i czekoladowym, maliny, czekolada i beziki, które są nowością marki Brześć. Można powiedzieć, że jest to takie ciasto deser , bo w rzeczywistości bardzo przypomina właśnie ciasto, ale zrobione jest w niezwykle prosty sposób, bo w pucharkach, dzięki czemu porcje(...)przypaliła. Masę serową dzielimy na 2 części. Jedną mieszamy dokładnie z posiekaną czekoladą. Do pucharków nakładamy po 3 łyżki jasnego kremu, na to kilka malin, następnie krem serowo - czekoladowy. Lekko ostudzone wkładamy do lodówki do schłodzenia. Zimne desery dekorujemy tartą czekoladą i bezikami. Wioleta Gargula

MamaOskarka
Keks bananowo- czekoladowy 99

Podzielę się świetnym przepisem na cisto z wykorzystaniem bardzo dojrzałych bananów. Ten keks jest bardzo czekoladowy, delikatnie słodki, z mocno wyczuwalnym smakiem bananów. Polecam Składniki: – 2 bardzo dojrzałe banany (u mnie 220g po obraniu) – 2 jajka – słodzidło wg smaku (u mnie 50g miodu) – 50ml oleju (u mnie rzepakowy) – 160g mąki pszennej (u mnie tortowa(...)pieczenia, dodać do płynnej masy i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać, posypać siekanymi orzechami. Ja piekę w keksówce silikonowej, nie wyścielam papierem,m ani nie smaruję masłem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 35-40 minut. Smacznego Keks bananowo- czekoladowy Keks bananowo- czekoladowy Keks bananowo- czekoladowy Artykuł Keks bananowo- czekoladowy

Smaki Armine
Tort czekoladowo-truskawkowy 161

Wstyd się przyznać, że tort, który przygotowałem na walentynki dodaję dopiero w połowie maja. Jednak przez natłok obowiązków i innych spraw wyszło jak zawsze Tort czekoladowo

Programista w kuchni
Ciasto Milki Way z biszkoptami 12625

Dzisiaj zapraszam na ciasto Milki Way. W zasadzie proste i w miarę szybkie. Ten pyszny deser robimy z masy mlecznej, doskonałej plewy czekoladowej biszkoptów. Polecam. SKŁADNIKI Biszkopt:  7 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao Polewa czekoladowa: 2 łyżki margaryny  2 łyżki wody 2 łyżki kakao 4 łyżki cukru(...)Przygotowujemy biszkopt :  Białka ubijamy  na sztywną pianę stopniowo dodając cukier, stale ubijamy. Dodajemy przesianą mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao. Delikatnie całość krótko mieszamy do połączenia składników Ciasto wylewamy na natłuszczoną i wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach (35x28cm) Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 30 minut .Sprawdzamy patyczkiem Wyjmujemy  z piekarnika, ściągamy papier

W kuchennym oknie Ewy
Gofry 159

weekend w akcji Ciasta na niedzielę  dla odmiany zamiast ciasta  są gofry...Oj dawno nie było u mnie gofrów...zrobiłam ...z bitą śmietaną, truskawkami , polane np. syropem czekoladowym  [ syrop szybko się robi] ..polecam...pycha..przepis od Majanki  .. 160 g mąki pszennej 15 g drobnego cukru szczypta soli 50 g stopionego masła 2 jajka, żółtka(...)mleka. Dodać aromat, odstawić na 5-10 minut. W tym czasie rozgrzać gofrownicę i ubić białka z odrobiną soli na gęstą pianę. Za pomocą trzepaczki delikatnie wymieszać pianę z ciastem. Piec gofry około 3 - 4 minut

Moje domowe kucharzenie
Piernikowa czekolada 93

Piernikowa czekolada to ciasto bez pieczenia zdecydowanie dla największych miłośników czekolady Najlepiej smakuje z lodówki pokrojona na małe kawałki. To czekoladowa eksplozja z nutą piernikową. Czekoladowy obłęd Do przygotowania piernikowej czekolady będę potrzebować oprócz dużej ilości czekolady również ciasteczka korzenne (400-450 g) (możecie je upiec , albo po prostu kupić) , sok z jednej pomarańczy oraz 1 słoik dżemu z czarnej(...)wystygnięcia. Na dnie blaszki (30 x 35 cm) (użyłam rantu do tortów) układam warstwę ciasteczek korzennych, które skrapiam sokiem. Ciasteczka smaruję połową dżemu, a na dżem wylewam przygotowaną czekoladę. Ciasto wstawiam do lodówki na około 40 minut. W tym czasie przygotowuję drugą warstwę czekolady. Składniki na środkową warstwę czekolady: 100 g ciemnej czekolady (u mnie 64%) 100 g mlecznej czekolady

Słodki sentyment
torcik michałkowy 134

stole będą się prezentować jak w najlepszej cukierni. Warto zainwestować, patera jest duża (31 cm) więc będzie idealna, żeby podać na niej nie tylko torty ale też świąteczne ciasta.   *tortownica 21 cm Składniki: na biszkopt: 5 jajek 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia na kremy michałkowe(...)przekroić na trzy blaty.  Dolny i środkowy biszkopt posmarować dżemem. Kremówkę podzielić na połowę, jedną część ubić z usztywniaczem. Michałki czekoladowe rozpuścić w kąpieli wodnej i wmiksować do śmietany. Masę wyłożyć na dolny blat biszkoptowy, przykryć drugim ciastem z dżemem. Krem z cukierków białych przygotować tak samo  i wyłożyć na warstwę dżemu, przykryć ostatnim biszkoptem. Wstawić do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Brownie Fit. Bezgutenowe i z Avocado. 180

jest mi obca a w kuchni bardzo interesująca, bo to przecież tam wszystko się zaczyna... Brownie klasyczne jest pyszne,dla miłośników czekoladowych klimatów to niemal gratka. Cóż wszystko ma swoje wady i zalety... pomimo bogatych walorów smakowych ciasto to bomba kaloryczna. Dla tych którzy dbają o linię wersja lżejsza. Masło zastąpiłam avocado a tradycyjną białą mąkę kokosową, w przepisie(...)kakao tak ponieważ minimalizujemy ryzyko tworzenia grudek.  4. Formę 20x20 natłucić i rozprowadzić równomiernie masę. Piec w 180 st. C przez 25-28 minut.  Zdrowo, smacznie i czekoladowo

vaniliowoczekoladowa
Litewski na starogardzkiej 229

mąkę i całość dokładnie wymieszaj. Pozostaw pod przykryciem do przefermentowania w temperaturze 28 - 30 °C na 3 - 4 godziny. Ciasto chlebowe (1 bochenek):cały zaczyncałość zaparzonych otrębów z kminkiem 162 g mąki żytniej starogardzkiej 185013 g zmielonego słodu karmelowego (lub czekoladowego)1 łyżka melasy10 g soli Przygotowanie chleba:W odrobinie wody rozpuść sól. Pozostałe składniki włóż do miski i wymieszaj

Grahamka, weka i kajzerka
Bananowa chmurka 35

Najlepszy i sprawdzony przepis na ciasto Bananowa chmurka. Kruchutki spód z dodatkiem bananów, owocowej galaretki, puszystej masy śmietanowej i bosko pysznej czekoladowej bezy to prawdziwa uczta dla podniebienia. Zapraszam do mojego przepisu! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Bananowa chmurka – składniki: Składniki na kruchy spód: 150 gram mąki pszennej ( niewypelniona po brzegi szklanka) pól kostki masła 1 opakowanie cukru waniliowego 3 żółtka(...)Bezę pozostawić w 9uekarn8ku z uchylonymi drzwiczkami. ( najlepiej na całą noc) Przygotowujemy kruche spód. Wtym celu masło kroimy w kosteczkę dodajemy pozostałe składniki i dość szybko zagniatamy na jednolite ciasto. Ciasto owijamy folia o przekladamy do lodówki na 30 minut. Blaszkę o wymiarach 23×33 smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Nastepnie wylepiamy ciastem. Ponownie wkładamy z blaszką

Olcia gotuje!