ciasto czekoladowe - 20638 przepisów (strona:750/1376)

Torcik czekoladowy z kremem kokosowym 174

Pyszny okrągły mini torcik czekoladowy z puszystym kremem kokosowym. Wygląda trochę jak ciastko oreo, a w smaku przypomina nieco popularną wuzetkę. Pomysł na taki torcik powstał po tym jak zrobiłam omleta brownie ( przepis ) i stwierdziłam, że fajnie by do tego pasował jakiś biały krem. I tak powstał ten szybki mini torcik, który jest także bezglutenowy oraz nie zawiera mleka. Ciemna(...)warstwa jest zrobiona bez użycia mąki, zamiast niej jest czerwona fasola, która jest niewyczuwalna w smaku. Ciasto jest dość puchate i przypomina biszkopt. Piekłam je w małej formie (średnica 20 cm) i na dwa razy, ale można również zrobić to za jednym razem i przekroić po upieczeniu.  Wierzch można też polać roztopioną gorzką czekoladą, wtedy na pewno będzie się

Healthy food explorer
Ciasto Kinder Country bez pieczenia (identyczne jak batonik) 284

ponieważ chciałam jak najwierniej oddać smak batonika, przygotowałam więc mleczny krem, nie dodawałam np. herbatników czy kremówki, serka. Natomiast czekoladowa polewa nie zastyga w lodówce na kamień dzięki dodatkowi śmietanki. No cóż, efekt jest super, smakiem naprawdę niemal identyczny :) Składniki Ciasto 200 g masła pół szklanki pełnego mleka 2/3 szklanki cukru 10 g cukru waniliowego 4 szklanki pełnego mleka

Słodkie inspiracje
Proste piernikowe ciasto bananowe 158

łyżeczka soli 4 łyżeczki przyprawy do piernika (ja zastąpiłam 2 łyżeczkami świeżo startego cynamonu + łyżeczkę kardamonu + garść orzechów laskowych + czekoladowe kolorowe posypki) Mieszamy suche produkty, następnie dodajemy do zmiksowanej masy z masła, cukru, jajek i bananów. Znów wszystko razem mieszamy. Ciasto nakładamy do foremki, którą nacieramy margaryną i bułką tartą. Pieczemy w temp. 175 stopni przez 60minut. Ciasto w smaku

upichcona
Tort naleśnikowy (kakaowe naleśniki przełożone nadzieniem serowym) 157

osób: kakaowe naleśniki 12 sztuk naleśników  (przepis na naleśniki, np.  TUTAJ + do ciasta należy wsypać 2-3 łyżki gorzkiego kakao) farsz serowy 0,6 kg twarogu trzykrotnie zmielonego 2 żółtka cukier do smaku 1 opakowanie cukru wanilinowego do dekoracji polewa czekoladowa  (domowa, np. z TEGO przepisu <pomijamy żelatynę!> lub roztopiona czekoladowa) 2 łyżki wiórek kokosowych

Ugotować
Ciasto Prince Polo 206

Ciasto Prince Polo Połączenie biszkoptu, kremu budyniowego i bezy o smaku batonika Prince Polo i polewy czekoladowej. Ze względu na bezę ubijaną na parze przepis może wydawać się dość trudny, lecz to tylko pozory. Trochę czasochłonny, lecz warto wykorzystać ten przepis  na rodzinnych uroczystościach.  Z pewnością zasmakuje wielu osobom. Idealnie sprawdzi się również jako wypiek świąteczny. Składniki(...)krem: 3 szklanki mleka  3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki zwykłej 1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 5 +1 żółtek 300 g masła Na polewę czekoladową: 85 g masła 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 2 łyżki kakao Dodatkowo: Wiórki kokosowe Przygotowanie: Biszkopt: Jajka ubić z cukrami na jasną, puszystą masę. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem

My sweet a life
Tarta milky way bez pieczenia 143

proszku. Słodkości zaś nadaje odrobina miodu. Górna warstwa to z kolei istna czekoladowa rozpusta! Mimo, iż deser nie jest bez wad, mleko w proszku koniec końców jest produktem przetworzonym, to nie dajmy się zwariować. W dalszym ciągu jest to zdecydowanie zdrowsza opcja od sklepowych ciast pełnych cukru, ciężkich śmietanowych mas czy tłuszczów trans. Jeśli więc słodzić, to tylko w taki(...)kokosowej 3 łyżki płatków owsianych 2 łyżki płatków jaglanych Warstwa biała 300 g serka naturalnego President 3-4 łyżki mleka w proszku Łyżka miodu 2 łyżeczki żelatyny + wrzątek Warstwa czekoladowa 100 g serka naturalnego president Ćwierć tabliczki gorzkiej czekolady 90% Łyżeczka oleju kokosowego Spód Banana rozgnieść widelcem Dodać płatki oraz mąkę i połączyć w zwartą masę Masą wyłożyć

HealthyCreations
Babka Kokosowa - Ciasto Kokosowe - Przepis na Wielkanoc 197

Witam serdecznie Chciałabym się podzielić przepisem na pyszną babkę kokosową, babka jest bardzo prosta w przygotowaniu i wilgotna po upieczeniu. Ciasto możemy upiec w formie do babki lub keksówce. Polecam wypróbować przepis. Do upieczenia babki kokosowej będziemy potrzebować: użyłam foremki z kominkiem o średnicy 22 cm – można użyć foremki bez kominka lub keksówki 300 g mąki pszennej(...)patyczek jest suchy to znaczy że ciasto jest upieczone. Jeżeli góra ciasta zbytnio ściemnieje, to można nakryć ciasto folią aluminiową i nadal piec. Upieczoną babkę wybijam z foremki i odstawiam do wystudzenia. Dekorowanie babki: Zimną babkę można posypać cukrem pudrem, polać polewą czekoladową lub lukrem i oprószyć wiórkami kokosowymi. Ja udekoruję lukrem, do miseczki wlewam wodę, sok z cytryny

Uwaga Babcia Gotuje
drożdżówki z budyniem serowo-czekoladowym 126

mąki, wyrobić, dodać sól, jajka, wyrabiać i w trakcie wyrabiania dodać stopione, nie gorące masło. Wyrabiać aż ciasto zacznie odchodzić od ręki, odstawić w ciepłe miejsce na 1 godz. W tym czasie przygotować nadzienie. nadzienie: 2,5 szklanki mleka 2 torebki budyniu czekoladowego kostka (lub więcej) białego sera 150 g cukru 50 g masła rodzynki dodatkowo: 1 jajko cukier puder

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Babeczki z borówkami i czekoladą 40

Czy kiedykolwiek próbowałeś babeczki z borówkami i czekoladą? Jest coś wyjątkowego w połączeniu słodkich, delikatnie kwaskowatych borówek, gładkiej i kremowej czekolady oraz miękkiej i puszystej konsystencji

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Rolada z kremem waniliowym i bananami 888

szkl mleka 0,5 szkl cukru pudru 0,5 szkl likieru Vanilla Dalkovski 1 łyżka esencji waniliowej Dodatkowo: 3 banany czekoladowa posypka Przygotowanie: Biszkopt:Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać tak długo, aż ciasto będzie sztywne. Mąkę, proszek do pieczenia i kakao przesiać przez sitko. Dodawać porcjami do masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać(...)wolnego miejsca rozsmarować 3/4 kremu. Wzdłuż dłuższej krawędzi biszkoptu ułożyć banany i zwinąć roladę. Na wierzchu biszkoptu rozsmarować resztę kremu i odłożyć do stężenia. Przed podaniem z wierzchu posypać czekoladową posypką i ułożyć plasterki banana

Ala piecze i gotuje
Pasta z orzechów laskowych/ laskowych z kakao/ z migdałów - Amandin (Vegamarket) 170

laskowe są tutaj tylko dodatkiem do całości. Trzeba przyznać, że wszystko fajnie się razem komponuje i ta wersja zasmakuje bardziej wielbicielom czekoladowych a niżeli orzechowych smaków. Duży plus, że w obu pastach nie ma tej nuty surowego ciasta jaką wyczułyśmy w wersji z orzechów włoskich i konopi. Aha i bardzo przypomina nam smak cukierków karmelowo-kakaowych, które od dzieciństwa kupuje

Candy Pandas
Brownie z ciasteczkami Orito 91

jednolita masa. Odstawiamy do ostudzenia. Jajka, żółtka, cukier brązowy i wanilinowy ucieramy mikserem na puszysty krem. Do ubitego kremu wlewamy masę czekoladową i mieszamy łyżką aż składniki dokładnie się połączą. Mąkę, szczyptę soli i kakao mieszamy - wsypujemy do ciasta, dodajemy 1/4 pokruszonych ciasteczek i ponownie mieszamy łyżką, aż uzyskamy gładką masę. Ciasto przelewamy do tortownicy (26 cm) wyłożonej papierem

Kolorowy Przepisownik
Tartaletki z budyniem 127

waniliowy 4 żółtka dodatkowo  dowolny dżem - u mnie dżem brzoskwiniowy budyń pokruszone herbatniki  posypka czekoladowa Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Foremki do tartaletek wysmarować masłem, wyłożyć ciastem,nakłuć widelcem. Piec  przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni. Budyń przygotować

Moje domowe kucharzenie
CZEKOLADOWA BABKA ZE SKÓRKĄ POMARAŃCZOWĄ 128

Uwielbiam ucierane ciasta, szczególnie babki.  Piaskowe, jogurtowe, marmurkowe - wszystkie dla mnie są mistrzostwem świata ❤  Dziś zapraszam na wigotną, pyszną babkę czekoladową.  Babka długo zachowuje swoją świeżość, spokojnie wytrzymuje 4-5 dni, jeśli oczywiście z domu nie ma wielkich łasuchów 😉 Jest mięciutka i wilgotna, a skórka pomarańczowa fajnie podkreśla jej czekoladowy smak. Składniki: 5 całych  jajek(...)masy dodajemy nasze suche składniki czyli mąkę, kakao, proszek do pieczenia. Całość  miksujemy chwilę do połączenia się składników.  Formę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. Wlewamy  ciasto i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, na ok. 45-50 min. (do suchego patyczka). Po upieczeniu i przestudzeniu wyciągamy babkę z formy.  W kąpieli  wodnej rozpuszczamy

Walijskie Pichcenie
SMAK DZIECIŃSTWA CZYLI DESER Z BUDYNIU I KASZKI MANNY 292

Dziś coś na słodko bez użycia piekarnika :)  Budyń czekoladowy i kaszka ... smak dzieciństwa, mam nadzieję, że dla większości z Was miłe wspomnienia.  Ja pamiętam, że budyń i kisiel gotowało się u mnie w domu bardzo często, a ciasto piekło się tylko na niedzielę. Teraz pomału i kisiel i budyń odchodzi w zapomnienie, a szkoda bo to szybki

Walijskie Pichcenie