ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:759/1520)

Ciasto musowe z mango i białą czekoladą 177

Ciasto, które zachwyci nawet wybrednych? Ciasto musowe z mango i białą czekoladą takie jest. Spód jest wyjątkowo miękki, wilgotny i czekoladowy (jak połączenie murzynka z brownie), zaś góra delikatna i piankowa. Polewa z białej czekolady dopełnia całości. Wszystkie smaki idealnie współgrają. Wierzch możemy udekorować dowolnymi owocami – ja użyłam mrożonych malin, mango, miechunki i płatków chabru. Smak mango możemy uzyskać(...)trojaki sposób: używając świeżego owocu mango, mrożonego mango w kostce lub gotowej pulpy mango w puszce – z każdego ciasta wyjdzie pyszne. Jeśli nie lubimy mango, użyjmy puree z malin lub jeżyn – będzie równie pysznie. Spód możemy przygotować dzień wcześniej. Ciasto musowe z mango i białą czekoladą – spód: 1,5 szklanki mąki pszennej – np.: tortowej

Poezja smaku
SERNIK KOKOSOWY NA KRUCHYM, CZEKOLADOWYM, CIEŚCIE 179

Urozmaicenie musi być! Dziś na bloga przygotowałam Wam przepis na kolejnym sernik kokosowy ( jeden już jest TUTAJ ). Czekoladowy, kruchy spód pokryty kokosową masą i chrupiącą kruszonką jest idealnym pomysłem na każdy dzień! Zachwyci każdego! Ps. kruche ciasto można przygotować wcześniej i zamrozić – świetny patent! SKŁADNIKI: CIASTO: * mąka pszenna – 50 g * masło min.82% – 120 g * smalec

Ostra na Słodko
Ciasto orzechowe 237

dodajemy do masy delikatnie mieszając. Gotową masę wylewamy na małą tortownicę  lub niedużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego  do temperatury 160-180 stopni  i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę  i podgrzewamy

Pyszności Słodkości
Ciasto orzechowe 200

stopniowo dodajemy do masy delikatnie mieszając. Gotową masę wylewamy na małą tortownicę lub niedużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160-180 stopni i pieczemy na złoty kolor około 60 minut. Polewa czekoladowa: 40-50 g gorzkiej czekolady cukier do smaku odrobina mleka lub wody Do rondelka wrzucamy czekoladę i podgrzewamy by się roztopiła

Salonik smaków
Tort czekoladowo-miętowy 309

Prosty przepis na tort czekoladowo-miętowy. Składa się z 3 blatów biszkoptu kakaowego przełożonych masą czekoladowo-miętową przygotowaną ze śmietanki kremówki oraz pastylek miętowych.  Tort nie jest pracochłonny i składa się z niewielu składników, więc myślę, że to jest świetna propozycja dla osób początkujących.  Sama swoją przygodę z pieczeniem zaczynałam właśnie od tego tortu - był to pierwszy prawdziwy(...)cały czas mieszamy, aż masa ładnie się połączy, tak aby nie było grudek. Ciasto przenosimy do okrągłej blachy (średnica około 24 cm), której dno wykładamy papierem do pieczenia. Pieczemy w temp. 180 stopni ok. 30-35 min aż boki lekko odejdą od formy, sprawdzamy patyczkiem czy ciasto w środku jest suche. Upieczony biszkopt wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystygnięcia

Kuchnia MagdaLeny
Bezglutenowe naleśniki kasztanowe 297

składnik, który warto mieć w swojej spiżarni. Można ją stosować zarówno do potraw słodkich jak i wytrawnych. Charakterystyczna głęboka orzechowa nuta mąki kasztanowej wzbogaca smak wszystkich przepisów począwszy od ciast przez naleśniki aż po gulasze i zupy. Jest to mąka bezglutenowa, którą uzyskuje się poprzez zmielenie pieczonych, obranych i wysuszonych kasztanów. Do przygotowania poniższego przepisu zainspirowały mnie włoskie naleśniki Necci(...)dodać ok. 50 - 100ml wody do uzyskania pożądanej konsystencji. Podczas smażenia, jeżeli naleśnik będzie za długo podgrzewany to ciasto zrobi się kruche. Naleśniki świetnie smakują w wersji na słodko z nadzieniem z ubitego kremu kokosowego z musem truskawkowym i polewą czekoladową . Aby przygotować naleśniki do wersji wytrawnej należy z przepisu wykluczyć kakao

Book of spells
601. Zapieczone naleśniki i trochę wywodów. 203

były, był sernik zebra, mazurek z sosem tofii i daktylami, było ciasto z kremem kajmakowym, były muffinki "kurczaczki", była babka marmurkowa i ciasta od cioci, tak na marginesie to pierwszy raz w swoim życiu jadłam blok czekoladowy i powiem, że się w nim zakochałam. Teraz pozostało tylko wyczyścić lodówkę ze wszystkiego co zostało i cieszyć się słońcem ^.^ Nowa setka

More food, love and dreams
Tort orzechowo - czekoladowy bez mąki 412

Do zrobienia tortu złożyły się aż 3 ważne powody : rocznica ślubu ,urodziny i 1 rocznica powstania bloga :) . Orzechy i czekolada to świetne połączenie , stąd mój wybór

Słodkości i nie tylko
Kokosowe ciasta, ciasteczka i desery – 15 PRZEPISÓW 164

jego miąższ jest niezwykle kremowy i pełen składników odżywczych, takich jak witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe. W tym artykule przedstawiam Wam 15 przepisów na kokosowe ciasta, ciasteczka i desery. Przepisy na kokosowe ciasta, ciasteczka i desery! FIT DESER RAFFAELLO – zdrowy kokosowy deser w 10 minut Przepis na fit deser Raffaello – zdrowy deser w pucharku, który przygotujesz(...)agawy, który… ZOBACZ PRZEPIS Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem Ucierane ciasto z wiśniami i kokosem to przepis na ciasto składające się z trzech warstw – ciasta, wiśni z syropu… ZOBACZ PRZEPIS Kokosowe ciasto bez pieczenia z bakaliami (wegańskie, białkowe) Białkowe kokosowe ciasto to zdecydowanie jedno z najszybszych ciast, jakie robiłam! Wystarczy, że wymieszasz wszystkie składniki. Dzięki użyciu

Via Gusto
Ciasto piernikowo-karpatkowe 415

mleka łyżka sody 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 2 łyżeczki cynamonu szkl. cukru tłuszcz do formy Na ciasto ptysiowe: pół kostki margaryny 5 jaj szkl. mąki Dodatkowo: op. kremu karpatkowego 0,5 l mleka kostka margaryny Do polewy czekoladowej 3 łyżki margaryny 3 łyżki cukru 3 łyżki wody 3 łyżki ciemnego kakao W małym garnuszku grzejemy wodę , sypiemy(...)zdejmujemy z ognia , studzimy .Gdy ciasto nam się przestudzi , wbijamy jajka i miksujemy. Wylewamy na blaszkę i pieczemy ok. 30 minut w temp. 180 C.Przygotowujemy krem karpatkowy z mlekiem, studzimy i miksujemy z margaryną.Na placek piernikowy wykładamy 1/2 kremu, przykrywamy plackiem ptysiowym, smarujemy reszta kremu , przykrywamy drugim plackiem piernikowym i ozdabiamy polewą czekoladową.Smacznego

Słodkości i nie tylko
CIASTECZKA CZEKOLADOWE 160

Ciasteczka czekoladowe w kształcie serca idealne na dzisiejsze Walentynki 💗💗💗 Są bardzo proste w przygotowaniu- wszystkie składniki razem ucieramy mikserem, uzyskane ciasto rozwałkowujemy i wycinamy ciasteczka. Można je wykonać w kilku wersjach: pojedyncze z polewą lub podwójne przekładane ulubioną masą. Ja zrobiłam w trzech wersjach - pojedyncze z polewą posypane maczkiem truskawkowym, podwójne małe serduszka przekładane kajmakiem, podwójne ciasteczka z dziurką(...)kształcie serduszka również przekładane kajmakiem. Są pyszne- mocno czekoladowe! Zniknęły w mgnieniu oka 😉 Składniki: 130 g masła 2 jajka 1 op. cukru waniliowego 1/2 szklanki cukru 100 g czekolady gorzkiej 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 2 łyżeczki sody szczypta soli puszka kajmaku maczek truskawkowy Delecta Polewa: 3 łyżki wody 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kakao Wykonanie

Kuchnia MagdaLeny
Devil’s Food Cake i drugie urodziny bloga 228

robić. Myślę, że do tego trzeba mieć „to coś”, taki zmysł może trochę artystyczny. Ze mnie artysta nigdy nie był i nie będzie. Jestem typowym ścisłowcem Dzisiejsze ciasto jest diabelskie, Devil’s Food Cake, usłyszałam o nim, szukałam przepisu, są na prawdę różne, od takich w których jest czekolada, po takie, w których jest samo kakao(...)kremową masę, stopniowo dodawać cukier i po jednym żółtku cały czas miksując. Dodać mąkę na zmianę z wodą cały czas miksując. Dodać czekoladową masę, zmiksować. Białka ubić na sztywną pianę, delikatnie wmieszać szpatułką w masę. Ciasto piec w dwóch tortownicach o średnicy 22 cm (ja piekłam w 20 cm, dlatego jest dość wysokie, piekłam po kolei, bo mam jedną tortownicę

dom-agi.pl
Murzynek po polsku 196

cukier, zoltka, make, sode, kakao i przecier jablkowy. Mieszamy. Na koncu dodajemy ubite bialka i ewentualnie bakalie. Gotowe ciasto wykladamy na blache. Pieczemy w nagrzanym piekarnku do 180°C przez okolo 40 minut. Po wyciagnieciu z piekarnika, jeszcze cieple ozdabiamy polewa czekoladowa i posypujemy np. orzechami. Polewa czekoladowa: skladniki 4 lyzki masla 4 lyzki kakao 4 lyzki cukru 4 lyzki

Przysmaki Karolki
BUDYNIOWO-ŚMIETANOWE CIASTO BEZ PIECZENIA. Z WIŚNIOWĄ ŻELKĄ 73

Bardzo proste, delikatne ciasto bez pieczenia. Proste składniki, i smak, który chyba wszyscy lubimy 😍 Warstwa czekoladowego budyniu, warstwa śmietany z galaretką (u mnie wzbogacona serkiem homogenizowanym, który zalegał mi w lodówce) i wiśniowa żelka 😋  Łatwe, proste, nie mocno słodkie i bardzo smaczne.  Do wykonania potrzebujemy : (na blaszkę 24 cm x 24 cm) 100-120 g herbatników Składniki

Walijskie Pichcenie
wiosenny leśny mech z galaretką i truskawkami 204

cytrynowy i miksujemy na wolnych obrotach tylko do połączenia się składników. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 23×25 cm, wyłożoną papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy w ok. 170 st. C do tzw. suchego patyczka, przez ok. 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy go wystudzenia. Następnie ścinamy wierzch ciasta i kruszymy. składniki na warstwę z truskawkami: 2 galaretki o smaku(...)wanilią wykonanie: Wszystkie składniki przekładamy do naczynia miksującego i miksujemy na gęsty krem. Gotowy krem wykładamy na stężałą galaretkę i posypujemy pokruszonym ciastem. Całość schładzamy w lodówce. Wierzch dowolnie dekorujemy np. świeżymi truskawkami lub czekoladowymi jajeczkami i cukrowymi kwiatuszkami

Domowy Smak Jedzenia