Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka

Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka

Sernik z makiem i jabłkami – kuchnia podkarpacka

Sernik z makiem i jabłkami - kuchnia podkarpacka Placki warstwowe to popularny rodzaj tradycyjnych podkarpackich ciast. Jeśli przygotowuje się je z ciasta drożdżowego, surowe warstwy ciasta przekłada się przygotowana masą (najczęściej makową, orzechową i/lub powidłem) i po wyrośnięciu placek piecze się w całości. Jeśli natomiast są to placki warstwowe na bazie ciasta kruchego, procedura jest nieco inna. W naszym regionie popularne są ciasta kruche amoniakowe. Do takich placków blaty piecze się osobno i przekład... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

jabłka, ciasto, sernik, ciasto kruche, przepisy na kruche ciasto, placki, mak, warstwowa, mielone, polewa czekoladowa, ciasto drożdżowe, drożdżowe, placki z jabłkami, ciasto z makiem, roladki, ciasto czekoladowe, ciasto ucierane , placki ziemniaczane, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, sernik bez pieczenia, bez pieczenia, sernik bez cukru, rolada serowa

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.