ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:723/1509)

Wilgotna babka marmurkowa 173

pomocą szpatułki. Użycie miksera na tym etapie przygotowania babki marmurkowej, może spowodować, że piana opadnie, a z ciasta wyjdzie zakalec. Po dokładnym wymieszaniu całej maki i równomiernym połączeniu jej z białkami, ciasto dzielę na dwie nierówne części (proporcje około 2/3 i 1/3 ciasta). Możesz podzielić masę na tzw „oko”, lub użyć wagi kuchennej. Kładę czystą miskę na wadzę(...)podzieloną masę. Do mniejszej części ciasta wsypuję kakao i mieszam dokładnie za pomocą łyżki. Kakao oczywiście musi być dobrze wymieszane z tą częścią ciasta, tak aby nie było grudek. Całość przygotowania ciasta zajmuje nam naprawdę chwilę. Wylewam obie masy do foremki. Do wysmarowanej foremki na babkę wlewam najpierw trochę ciasta jasnego, a następnie trochę ciasta ciemnego i rozkładam je wokół

Ania gotuje
Piernik staropolski długo dojrzewający 93

Piernik staropolski długo dojrzewający to obowiązkowa pozycja w świątecznym menu, ale nic nie stoi na przeszkodzie by upiec go w ciągu roku. Ciasto jest pyszne, pulchne

Pieprzyć z Fantazją
Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką 108

Ciasto kefirowe z porzeczkami i kruszonką 🥰 nasze ulubione bo robi się je w mig! Wystarczy wymieszać składniki i gotowe 🤭 UWAGA. Składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Składniki na tortownicę ok. 24 cm: 4 pełne szkl. mąki pszennej 2 niepełne szklanki kefiru Lekko ponad 1/2 szkl. oleju rzepakowego 1,5 szkl. ksylitolu/erytrolu/cukru 3 jajka 3 łyżeczki proszku do pieczenia(...)kruszonkę przecieramy między palcami. Posypujemy ciasto. Wkładamy do piekarnika. Zwiększamy temperaturę do 180 stopni. Pieczemy ok. 1,5 h (aż wierzch będzie zarumieniony, a patyczek suchy). Sprawdź przepis na: Pełnoziarnista tarta z czarną porzeczką Bezglutenowe crumble na mące ryżowej Dżem porzeczkowy Pełnoziarniste kruche ciasto z owocami i masą serową Galaretka porzeczkowa z musem czekoladowym Krem czekoladowy z kaszy gryczanej

Czarnawisienka
Kruche ciasto z budyniem i porzeczkami 105

Kruche ciasto z budyniem i porzeczkami i tartym ciastem 😍 odlot! Jest przepyszne 🤤 na samą myśl o nim cieknie mi ślinka 😂 także na pewno niedługo znowu będzie robione bo wręcz rozpływa się w ustach! Składniki na dużą blaszkę (ok. 35x25cm): Kruche ciasto: 4 szkl. mąki pszennej lub orkiszowej 1 kostka zimnego masła (200g) 1 szkl. erytrolu/ksylitolu/cukru 4 żółtka 1 jajko(...)nagrzewamy do 180 stopni (góra dół). Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyciągamy z lodówki, wałkujemy na wielkość blaszki. Nakłuwamy widelcem. Przekładamy budyń i rozprowadzamy na całym cieście. Na wierzchu układamy porzeczki (warto je wcześniej odsączyć na ręczniku). Wyciągamy ciasto z zamrażarki. Ścieramy na tarku nad porzeczkami. Ciasto wkładamy do piekarnika. Pieczemy ok. 35 min. Po tym czasie zmieniamy tryb

Czarnawisienka
Ciasto waniliowe bez miksera 108

Ciasto waniliowe, proste, szybkie, bez miksera, które wykonasz przez cały rok, z łatwo dostępnych składników. Ciasto można podzielić na dwa, do jednej dodając, np. łyżkę kakao lub masła orzechowego i na przemian wylewać je do formy. To idealne i pyszne ciasto do popołudniowej kawy, aromatycznej herbaty lub kubka kakao. SKŁADNIKI: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ½ szklanki(...)mąką, można użyć także papieru do pieczenia. Wykładam do niej ciasto. Ciasto piekę w keksówce w temp. 180 st. C (ustawiam program grzanie góra plus dół, bez termoobiegu) przez ok. 50 minut lub do tzw. suchego patyczka. Wystudzone ciasto posypuję cukrem pudrem. Można polać lukrem cytrynowym lub polewą czekoladową. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Rolada biszkoptowa z owocami 158

Rolada biszkoptowa z owocami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem i owocami. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki

Blog z Apetytem
NAJLEPSZE, WEGAŃSKIE MUFFINY CZEKOLADOWE 115

pochodzenia zwierzęcego – są więc wegańskie i idealnie nadają się np. dla alergików. Koniecznie spróbujcie! Gwarantuję, że będą to jedne z Waszych ulubionych muffin czekoladowych! SKŁADNIKI: ( 16 szt ) ( wszystkie składniki, tak jak w przypadku ciasta jogurtowego odmierzamy w kubeczku – może to być kubek po jogurcie, śmietanie lub ulubiony kubek do kawy ). * mąka pszenna – 1,5 kubka * cukier – 3/4 kubka * cukier

Ostra na Słodko
Pierniczki w polewie czekoladowej z suszoną śliwką 109

użyłam suszonej śliwki, którą otrzymałam od HELIO w ramach świątecznej współpracy. Śliwka suszona jest pyszna, słodka, idealna do pierniczków, które dodatkowo posmarowałam domowa polewą czekoladową. Zróbcie takie pierniczki. Naprawdę warto. Słodkich wypieków :) Potrzebujemy: Na ciasto: 50 dag mąki tortowej 2 jajka pół szklanki cukru pół szklanki oleju 1 łyżka ciemnego kakao 1 łyżka masła lub margaryny ( najlepiej masła ) 1 łyżeczka

Izabelawkuchni
Świąteczny sernik na pierniczkach z bakaliami 135

Klasyczne świąteczne ciasto na bazie sera połączone z aromatycznymi korzennymi piernikami z czekoladową nutą, polewą z białej czekolady i chrupiącymi bakaliami zawsze świetnie smakuje i szybko znika z Bożonarodzeniowego  stołu. Składniki: Masa serowa: 6 jajek 1kg białego sera trzykrotnie zmielonego lub z wiaderka 220g cukru 16g cukru wanilinowego 80g budyniu śmietankowego 3/4 szklanki oleju 200g mleka w proszku

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasteczka Renifery 167

szklanka cukru 200 g masła 1 łyżka tłustej śmietany 3 jajka + cytryna, cukier puder, Lentilki lub M&Msy , czekolada lub polewa czekoladowa Jak zrobić ciasteczka renifery?     Z opakowania wybieramy czerwone cukierki. Ciasto przygotowujemy według przepisu . Masło wyciągamy wcześniej z lodówki, kroimy na małe kawałeczki i odstawiamy, żeby zmiękło. Suche składniki mieszamy razem w misce. Dodajemy masło, śmietanę

Ciastkozercy
Brownie czereśniowe (Jamie Oliver)... 108

garnkiem goracej wody, albo w mikrofali. Wmieszaj do masy czereśnie. W osobnej misce wymieszaj cukier, kakao, makę i proszek do pieczenia. Przesyp do masy czekoladowej i wymieszaj. Roztrzep jajka w miseczce i wmieszaj do ciasta. Przelej do przygotowanej blaszki i piecz 15-20 minut - środek powinien być jeszcze nieco lepki. Zostaw do ostudzenia w blaszce i krój na porcje

Lejdi of the house
Czekoladowy budyń jaglany 127

olej, sól i kaszę. Gotujemy kaszę dodając daktyle i połamaną czekoladę. Kaszę blendujemy z dodatkiem mleka (dolewamy mleko partiami), do uzyskania ulubionej konsystencji. Artykuł Czekoladowy budyń jaglany pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Ciasto "Mleczno-orzechowa kanapka" 401

Pyszne słodziutkie ciasto bez pieczenia na herbatnikach z cieniutką warstwą kremu czekoladowo-orzechowego i puszystą mleczną warstwą na bazie śmietanki,   niesolonego masła orzechowego i mleka w proszku, kaloryczna bomba ale bardzo dobra i na mały kawałek na pewno każdy sobie pozwoli z filiżanką kawy, polecam na słodki poczęstunek również na świąteczny czas. Znika szybko. Foremka 23/29 cm lub podobna

Wanilia i Kardamon
Walentynkowe Serce 210

keksówce ciasto wylewamy ok. 2 cm masy śmietanowej, układamy na środku serduszkowe formy (szpicem do góry), zalewamy resztą masy. Chłodzimy ok 2 godzin. Ciasto wykładamy na płytki i szeroki talerz, górę oblewamy polewą czekoladową i układamy orzeszki w czekoladzie

Moje Słodkie Piekiełko
Przepis #180 Bezglutenowe herbatniki - bez cukru i laktozy (wegańskie) 144

nagrzanym do 180 stopni około 13-15 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.  Herbatniki dobrze sprawdzą się do po południowej herbatki oraz jako spód do ciasta. Można je podawać z domową konfiturą lub FIT kremem czekoladowym. Smacznego! Weronika

Health-Fit-Life

Proponowane wyszukiwania