Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe

Rogaliki krucho-drożdżowe

Przepis na : deser

Najlepsze rogaliki krucho-drożdżowe z marmoladą to słodki wypiek , do przygotowania którego Was zachęcam. Podstawą tych prostych rogalików jest ciasto drożdżowe z dodatkiem sody, cukru pudru, jajka, margaryny oraz śmietany. Po szybkim wyrobieniu składników, zagnieceniu ciasta i potrzymaniu go w lodówce, zająć możemy się formowaniem rogali. Ciasto krucho-drożdżowe cienko wałkujemy, wykrawamy z niego trójkąty i wypełniamy nadzieniem, po czym zwijamy nadając mu kształt małych rogaliki. Na moment odstawiamy je do... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MeCooks

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.