ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:716/892)

Truskawkowe pole 206

szklanki wody i chwilę poddusić pod przykryciem. Dodać suche galaretki, wymieszać i jeszcze chwilę razem gotować bez przykrycia. Odstawić do przestudzenia. Masa z bitej śmietany: 1/2 litra śmietany kremówki 3 łyżeczki żelatyny, można ją kupić w sklepie www.Skworcu.com.pl cukier puder do smaku Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody. Śmietanę ubić, dodać cukier puder i letnią żelatynę.Wierzch ciasta

Apetyczna babeczka
Szybkie ciasto z truskawkami 274

pieczenia, dokładnie wymieszać. Gotowa masę przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia blaszki. Piec w tem. 160-170 C, ok. 35-40 minut. Masa śmietankowa: 375 - 400 ml śmietany kremówki  1 żółta galaretka 250 ml wody Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, odstawiamy do zastygnięcia. Śmietanę ubijamy na sztywno i dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy i wykładamy na wystudzone ciasto. Dodatkowo

Apetyczna babeczka
Engadyński tort z karmelem i orzechami 145

szczypta soli Karmel: 15 dag cukru pudru 2-3 łyżki soku z cytryny 1/4 szklanki wody, ok. 60 ml Nadzienie: 35 dag orzechów włoskich, grubo krojone 150 ml śmietany kremówki 30-36 % 10 dag cukru łyżka masła łyżka miodu Do posmarowania glazura z : 1 żółtka 2 -3 łyżek wody 1. Zagnieść szybko kruche ciasto z podanych składników, zawinąć w folie

Apetyczna babeczka
Krem z białej czekolady i świeżą miętą 226

wydawał mi się trochę dziwny .Efekt końcowy jednak mocno mnie zaskoczył; deser ten jest prosty , smaczny a dodatek pieprzu daje specyficzny smak. SKŁADNIKI: 300g białej czekolady 300 ml śmietany kremówki  1 łyżka świeżo zmielonego pieprzu 14 listków świeżej mięty ( kilka zostaw do dekoracji)resztę pokrój w cienkie paseczki

Gorący kąsek
Najlepsze Ciasto Czekoladowo Pomarańczowe 309

góry nogami’ w celu lekkiego spłaszczenia zbyt wyrośniętej góry. Zostawiamy tak do całkowitego ostygnięcia, następnie z powrotem odwracamy.   Ganche:   200 g ciemnej czekolady (min.50% kakao) 225 ml śmietany kremówki 48 % pomarańczowa skórka kandyzowana   Śmietanę doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy z ognia, wrzucamy połamaną czekoladę, zostawiamy tak na 2-3 minuty, następnie mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się. Zostawiamy na około 30 minut

Made By Mom And Son
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe 115

garnka, zagotować.  Budynie rozmieszać w soku zlanym z brzoskwiń,wlać na gotujący się sok pomarańczowy,mieszając zagotować. Gorący budyń wylać na biszkopt, ostudzić.  WIERZCH CIASTA  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut.  Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą.  Ciasto schłodzić w lodówce

Kuchnia Danusi
Ciasto 3 Bit 351

masę krówkową. Przykrywamy herbatnikami. Budynie gotujemy w 1/2 litra mleka. Ugotowane budynie wystudzić, utrzeć z masłem na puszysty krem. Wyłożyć budynie na herbatniki i znów przykryć budyń herbatnikami. Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z bitą śmietaną. Gotową śmietanę wyłożyć na herbatniki i przykryć ostatnią warstwę herbatnikami. Czekoladę rozpuścić z 2 łyżkami mleka. Gotową polewą polać herbatniki. Schłodzić w lodówce

Kuchnia Danusi
Torcik serowy 175

szkl mąki pszennej0,5 szkl mąki ziemniaczanej1 łyżeczka proszku do pieczeniaMASA SEROWA3 kost sera tłustego1 galaretka z czarnej porzeczki1 galaretka agrestowa1 galaretka wiśniowaśmietana 18% - 400 mlPIANKA1 szkl śmietany kremówki-36%1 galaretka truskawkowaPONCZwoda gotowana ostudzona- 400 mlspirytus -1 kieliszeksok z cytrynycukier -1 łyżeczkaPONADTO200 g pierników nadziewanych w czekoladziePRZYGOTOWANIE:BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek. Ubić białka z cukrem na sztywną

Kuchnia Danusi
Sernik borówkowy na zimno 150

szkl galaretka o smaku jagodowym - 1 opak borówka amerykańska- 350 g waniliowego serka homogenizowanego- 500 g żelatyna -2 łyżki cukier puder - 3 łyżki PRZYGOTOWANIE: Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z cukrem na sztywno. Do ubitej śmietany stopniowo dodawać po łyżce serka homogenizowanego, dalej ubjać. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gotowanej wody, odstawić do lekkiego ostudzenia. Dodać żelatynę do masy serowej, dobrze

Kuchnia Danusi
Biszkopt z jabłkami 352

łyżki ocet - 1 łyżka proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki sól tłuszcz PONCZ woda gotowana -1 szkl sok z cytryny - 0,5 szt cukier - 1 łyżka KREM śmietana kremówka 36% - 250 ml cukier puder - 1 łyżka śmietan fix - 1 opak MASA JABŁKOWA jabłka - 1,5 kg cukier - 2 łyżki galaretka cytrynowa - 1 opak POLEWA CZEKOLADOWA jajko - 1 szt kakao

Kuchnia Danusi
Tort urodzinowy 201

pieczenia Dno prodiża , wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić tłuszczem. Ciasto wylać do prodiża , piec 35 minut w nagrzanym piekarniku 175 stop. Ciasto przekroić na 3 części. KREM Kremówkę ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki, dalej ubijać, aż masa śmietanowa będzie gęsta. PONCZ Składniki ponczu wymieszać, krążki ciasta, nasączyć ponczem. Na paterze ułożyć pierwszy krążek ciasta, posmarować kremem śmietanowym

Kuchnia Danusi
Makowa delicja 208

łyżekmąka - 4 łyżekproszek do pieczenia -1 łyżeczkaBiszkopt IIjajka - 3 sztcukier -0,5 szklmak mielony -0,5 szkl  BACK MITmąka -3/4 szklproszek do pieczenia - 1 łyżeczkaKREMśmietana kremówka 30% - 0,5 lbita śmietana - 2 opakDEKORACJAdżem brzoskwiniowy - 1 słoikgalaretka wiśniowa - 1 opakdraże mleczne - 1 opakPRZYGOTOWANIEBISZKOPT IŻółtka oddzielić od białek.Białka ubić na sztywno, dodając po trochu cukier, dalej ubijać.Następnie

Kuchnia Danusi
Tort śmietanowo czekoladowy 213

Miałam przyjemność testować, śmietankę czekoladową kremówkę. Śmietanka jest rewelacyjna , ciasta i desery z tą śmietanką to po prostu poezja smaku. Wypróbowałam i wszystkim polecam, a oto przepisy, wykonane właśnie ze śmietanką czekoladową. Tort śmietanowo czekoladowy SKŁADNIKI: Biszkopt: 6  -  jajek 1 - szkl cukru 1 - szkl mąki 1 - łyżeczka proszku do pieczenia 1,5 - łyżki kakao tłuszcz do formy KREM

Kuchnia Danusi
Piernik z kremem śmietankowym 353

masy, wymieszać. Blachę wysmarować tłuszczem, wylać ciasto. Włożyć blachę do piekarnika, piec 45 minut w 175 stop Upieczony i ostudzony piernik, przekroić na 3 części. KREM ŚMIETANKOWY Dobrze schłodzoną kremówkę, ubić na sztywno. Następnie wsypać dwie bite śmietany, ubijać jeszcze z 5 minut  POLEWA CZEKOLADOWA Margarynę rozpuścić w garnuszku Do miski wybić jajko, dodać kakao i cukier, utrzeć. Następnie

Kuchnia Danusi
Rolada śmietankowa 328

Rolada śmietankowa SKŁADNIKI:8 szt jajka,8 łyżek mąka,8 łyżek cukier,1,5 łyżeczki proszek do pieczenia,1/2 l śmietana kremówka,2 opak śmietan-fixPRZYGOTOWANIE:CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić

Kuchnia Danusi