pucharków ułożyć po łyżce truskawek. Śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodając cukier puder oraz nasiona z 1/2 laski wanilii. Na owoce ułożyć po 2 łyżki ubitej kremówki. Nałożyć po kawałku ciasta, skropić likierem, nałożyć kolejną porcję truskawek, przykryć warstwą śmietanki. Ułożyć kolejny kawałek ciasta, skropić likierem, przykryć pozostałymi owocami i resztą śmietanki. Posypać startą czekoladą
Z miłości do słodkościcukru szklanka puree dyniowego 1/3 kostki masła 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżeczka cukru z wanilią pół łyżeczki soli łyżeczka cynamonu 3 łyżki oliwy Krem: pół szklanki kremówki opakowanie mascarpone (250g) opakowanie Toblerone Rozkręcanie bałaganu zaczynamy od przygotowania dyni - ja tym razem użyłam całej dyni Hokkaido, bo jest mała, urocza i tylko taka była akurat
sama złodyczkremu zaczynamy od rozpuszczenia białej czekolady w kąpieli wodnej, bo będziemy musieli i tak poczekać aż wystygnie, zanim połączymy ją ze śmietanką. Przed ubijaniem pamiętajcie, żeby włożyć kartonik z kremówką do lodówki, eliminujemy wtedy ryzyko zważenia się. Zimną śmietankę ubijamy więc na wolnych obrotach, dodajemy rozpuszczoną czekoladę i miksujemy jeszcze chwilę. Wystudzone ciasto przecinamy na pół, górą
sama złodyczjuż gotowe. Pod koniec pieczenia ciasto możemy przykryć folią. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Ostygnięte ciasto przekrawamy na pół. Krem: 400 g serka kremowego (typu Philadelphia) 250 g śmietany kremówki 36% 100 g cukru pudru Serek, śmietanę i cukier puder umieszczamy w misie miksera i ubijamy do uzyskania pustego gęstego kremu. Nie ubijamy zbyt długo, gdyż krem mógłby nam się
Made By Mom And Sondekoracji.Truskawki kroimy w ćwiartki,kiwi - w plasterki.Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. Śmietanę ubijamy na sztywno.Białka również. Serek mascarpone ucieramy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.Dodajemy ubitą kremówkę i białka. Ostrożnie mieszamy składniki.Nakładamy powstałą masę serowo-kremową na tartę i dekorujemy ciasto owocami.Wstawiamy do lodówki na 2 godziny
Moje Kuchenne RewelacjePyszny deser dla miłośników pomarańczy i słodkości :) SKŁADNIKI4 pomarańcze1 łyżka soku z cytryny1/2 łyżeczki aromatu waniliowego1/2 szklanki cukru (lub mniej jeśli pomarańcze są słodkie)2 białka2
Moje Kuchenne RewelacjePyszny deser z truskawkami - moja wariacja na temat tiramisu :)
Moje Kuchenne RewelacjeRewelacyjny makaron z kremowym sosem ze szpinaku i serka mascarponeSKŁADNIKI 400g makaronu tagliatelle 300g świeżego szpinaku200g serka mascarpone100g śmietany kremówki4 ząbki
Moje Kuchenne RewelacjePyszny deser z mascarpone i owocami - tu borówki amerykańskie, ale mogą być wykorzystane inne owoce - maliny, jeżyny - albo truskawki :)SKŁADNIKI (na 4 porcje)250g borówek - tu
Moje Kuchenne Rewelacjewierzchu układamy szparagi. Śmietanę kremówkę mieszamy z surowym jajkiem -doprawiamy solą i pieprzem i łączymy ze startym serem. Uzyskaną masą zalewamy szparagi. Pieczemy przez około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem,aż tarta ładnie się zarumieni
Moje Kuchenne RewelacjeSezon truskawkowy w pełni - zapraszam więc na pyszny sernik na zimno z owocami , które lubię najbardziej :) SKŁADNIKI 300g truskawek1 galaretka truskawkowa250 ml śmietany
Moje Kuchenne RewelacjeSłodko - kwaskowy deser porzeczkowy - pychota - tu w wersji z czerwoną porzeczką, ale pianka z czarną porzeczką też jest przepyszna :)SKŁADNIKI (na 4 porcje)
Moje Kuchenne Rewelacjemój syn zarezerwował sobie go tylko dla siebie :) Podać więcej przykładów? Składniki: 2 i 1/2 łyżeczki żelatyny 1 i 1/2 szklanki mleka 1/2 szklanki śmietanki kremówki 36% 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka zielonej herbaty Matcha Skworcu sok z połowy limonki Dodatkowo: kilka plasterków limonki w syropie ETERNO kilka listków świeżej melisy Wykonanie: Żelatynę namoczyłam w kilku łyżkach mleka
Blondynka Gotuje