ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:698/892)

Tarta z bananami i polewą krówkową 537

Składniki:Spód:150g masła250g mąki pszennej (użyłam tortowej)50g cukru2 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżki kwaśnej śmietany 18% lub 12%Masa krówkowa:50g masła200g jasnego brązowego cukru170ml śmietanki kremówki 30%Nadzienie:3 bananysok z 1 cytryny2-3 łyżki ciemnego dżemu (użyłam powideł śliwkowych)2 łyżki posiekanych orzechów włoskich   Ciasto:1. Formę na tatrę o średnicy 25cm wysmarować masłem

Mała Cukierenka
Sernik z białą czekoladą i sosem jagodowo- truskawkowym 1444

wersja będzie smaczna. Sernik jest bez żelatyny i usztywniaczy. Bardzo polecam…  Składniki:Spód:200g ciasteczek amarettini100g miękkiego masła (w temperaturze pokojowej) Masa serowa:350g białej czekolady130g śmietany kremówki 36%600g twarogu, zmielonego-kremowego jak na sernik (użyłam sera z Wielunia „Mój ulubiony” i ser proszę wyciągnąć z lodówki na samym początku przygotowań do przepisu)1/4 łyżeczki aromatu waniliowegoSos

Mała Cukierenka
Szachownica inaczej 674

szkl mąki tortowej 1 szkl cukru3 łyżki kakao gorzkiego 1 cukier wanilinowy Dr . Oetkera 2 łyżeczki proszku do pieczenia 6 jajekMasa śmietanowa :1,5 l kremówki 30 % łaciatej 1 szkl cukru pudru1 cukier wanilinowy2 wafelki Knoppers 4 kostki czekolady Milka 6 łyżeczek żelatyny 100 ml przegotowanej wodyWykonanie ;Jajka ubić  z cukrem

Sama słodycz i szczypta chili
Rolada z wafla bez pieczenia 274

Roulade-waffles without bakingSkładniki.2 wafle1 szklanka przecieru jabłkowego25 dag sera ricotta200 ml kremówki0,5 owocu kaki3 kawałki imbiru kandyzowanego1 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatynyWykonanie.Wafle

Kulinarny karnet Christophera
Panna cotta z musem malinowym / Panna cotta with raspberry mousse 142

Składniki / Ingredients: 600 ml śmietany kremówki 30 lub 36% / 600 ml heavy cream 30 or 36%60 g cukru waniliowego / 60 g vanilla sugar 1 laska wanilii / 1 vanilla pod60 g żelatyna / 60 g gelatinolej do wysmarowania foremek / oil for the lubrication of molds250 g świeżych lub mrożonych malin / 250 g fresh or frozen raspberriessok z 1/2 cytryny / juice

Projekty ze smakiem
Sernik prawie Wiedeński 198

Podawać z listkami mięty, likierem orzechowym, lodami, frużeliną bądź w tradycyjnej wersji bez dodatków.Polecam polewę z gorzkiej czekolady Wawel 90%. Świetnie łączy się z naszym sernikiem.Zagotowuję śmietanę kremówkę i zdejmuję z palnika. Wrzucam kilka kostek czekolady i energicznie mieszam. Po chwili polewa jest gotowa :). Dla fanów sernika bez skórki z wierzchu polecam w połowie pieczenia nałożyć

Eat Shrimps
Lody czekoladowe z nadzieniem orzechowo-miodowym 164

Nic tak nie poprawia nastroju, jak ulubiony deser. W tym wypadku są to domowe lody czekoladowe z nadzieniem z orzeszków ziemnych i miodu. Niesamowicie pyszne i

Oryginalny smak
Czarny makaron z łososiem (tagliatelle al nero di seppia con salmone) 219

Czarny makaron (barwiony sepią, czyli barwnikiem z mątwy) doskonale smakuje w połączeniu z rybami i owocami morza. Dzisiaj przygotowałam go z sosem śmietanowym i filetem z

Oryginalny smak
Sos karmelowy 184

Przepyszny, gęsty sos karmelowy, niezastąpiony dodatek do lodów, deserów i różnego rodzaju ciast. Co tu dużo pisać… Spróbujcie, moim zdaniem jest idealny Składniki:1 szklanka

Oryginalny smak
Piernik staropolski ETAP II i III 172

ETAP II 4-5 dni przed świętami -  Ciasto dzielimy na 3 równe części, rozwałkowujemy na kształt blaszki na papierze do pieczenia (ciasto ma mieć

charlotte gotuje
Tort bananowy z masą Milky Way 398

racji tego że mamy zimą wystawiłam garnuszek na dwór). Po tym czasie ubijamy śmietanę, po 3 minutach dodajemy śmietan - fix i ubijamy jeszcze chwilę do czasu powstania gęstej kremówki. Poncz: Wodę zagotowujemy z cukrem, studzimy. Dodajemy aromat i mieszamy.Wykonanie :1 część ciasta --> nasączamy --> większa część masy bananowej i w nią wciskamy małe kawałki bananów2 część ciasta

charlotte gotuje
Pyszne Ciasto Imbirowo Czekoladowe 384

ciasto po wyjęciu jest lekko niedopieczone. Jednak nic mylnego. Ostawiacie do ostygnięcia i ciasto nabiera odpowiedniej konsystencji. Polewa czekoladowa: 140 g ciemnej czekolady (min. 50% kakao) 150 ml śmietany kremówki 48% 25 g masła 3 łyżki wina korzennego Czekoladę, śmietanę, masło i wino umieszczamy w misce. Miskę wkładamy do garnka z wrzącą wodą. Mieszając doprowadzamy do rozpuszczenia się składników. Odstawiamy

Made By Mom And Son
Ciasto biszkoptowe z musem wiśniowym 232

łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżeczka octuszczypta soliMUS:850 g wiśni3 łyżki cukru pudru2 galaretki wiśniowe1/4 szklanki wodyPONCZ:1/4 szklanki gorącej wodyłyżeczka cukrułyżka soku z cytrynyBITA ŚMIETANA:650 ml śmietanki kremówki 30% lub 36%2 łyżki cukru pudru1,5 łyżeczki żelatyny3 łyżki gorącej wody+ kilka borówek amerykańskich do dekoracji.WYKONANIE:Na samym początku najlepiej przygotować mus wiśniowy. Wiśnie należy wypestkować i zmiksować

Serce zamknięte w formie pyszności
Babeczki mocno czekoladowe 225

 Składniki:2 szklanki mąki5 łyżek cukru5 łyżek kakao2 łyżeczki cukru waniliowego1,5 łyżeczki proszku do pieczenia0,5 łyżeczki sody oczyszczonej0,5 szklanki śmietany kremówki0,5

Ciastkozercy
Babeczki z poziomkami 219

polecam :)Składniki na proste babeczki waniliowe+ garść poziomekSkładniki na krem:500 g serka mascarpone0,5 szklanki poziomek3 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowego (lub aromat waniliowy)3 łyżki śmietany kremówki (opcjonalnie)Poziomki myjemy w zimnej wodzie i przekładamy na ściereczkę do wyschnięcia.Babeczki przygotowujemy według przepisu, do dokładnie wymieszanego ciasta dodajemy garść poziomek i mieszamy.Gotową masę przekładamy do foremek

Ciastkozercy