ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:693/892)

Murzynek tradycyjny z czekoladowym ganache 227

łyżeczki proszku do pieczenia; ·       aromat rumowy   czekoladowe ganache:   ·       100 ml śmietanki kremówki (30 %) ·       50 g czekolady gorzkiej ·       50 g czekolady mlecznej Przygotowanie: Margarynę, cukier i kakao zagotowujemy, cały czas mieszając. Dodajemy mleko i aromat

Mania Gotowania
Tort Szwarcwaldzki 191

wiśni w sosie* ·       3 kieliszki wódki wymieszanej z wiśniówką w proporcjach 2:1 ·       1000 ml schłodzonej śmietanki kremówki (32% lub 36%) ·       3 łyżki cukru pudru ·       1  łyżka cukru waniliowego

Mania Gotowania
Ciasto czekoladowe Malibu z kremem kokosowym z białej czekolady 224

mleka kokosowego ·       Kieliszek likieru kokosowego np.Malibu     Krem kokosowy: ·       250 ml śmietany kremówki ·       150 g serka mascarpone ·       100 g białej czekolady ·       1/2 szklanki wiórków kokosowych

Mania Gotowania
Tiramisu Cupcake 173

mąki pszennej pół łyżeczki proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczonej 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 2 jajka 3 łyżki likieru Amaretto 1/3 szklanki mleka Krem I: 300 ml śmietany kremówki (schłodzonej) 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub aromat waniliowy fix do śmietany 3 łyżki kakao Krem II: 250 g. mascarpone 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka

Mania Gotowania
Roladki z kurczaka z serem kozim w sosie musztardowym 352

minut. Roladki odłożyć, na tą samą patelnię wlewamy wino. Podgrzewamy, cały czas mieszając około 1 minuty - aż się odrobinę zredukuje. Jeśli używacie bulionu nie musicie go redukować. Następnie dodajemy kremówkę, musztardę i przyprawy. Gotujemy cały czas mieszając, aż sos zgęstnieje

Mania Gotowania
Tarta czekoladowa z chałwą i jeżynami 201

dłońmi. Wykładamy ciastem blaszkę do tarty, nakłuwamy widelcem. Pieczemy około 20- 30 min w piekarniku 200 stopni C. Wyjmujemy i studzimy.     KREM CZEKOLADOWY:   300ml śmietany kremówki 36% 1,5 czekolady mlecznej 1 łyżka masła 120g chałwy waniliowo kakaowej   Wykonanie:   Śmietankę podgrzewacie na małym ogniu, aż się zagotuje.   Zdejmujemy z ognia dodajemy: cukier, czekoladę

SMYKWKUCHNI
Mintaj pod pierzynką z potrawką pomidorowo - paprykową 193

    Kochani, dzisiaj zapraszam Was na kolejny obiad, w którym prym wiedzie ryba, a dokładnie tak często kupowane przez Polaków kostki z mintaja. Propozycja

SMYKWKUCHNI
Zupa cebulowa z grzankami ;-)))))))))) Smy(a)kowita 263

Zapraszam na pyszny obiad w postaci zupy cebulowej. Cebula jako główny składnik zupy może wydawać się dla niektórych mało atrakcyjna, ale uwierzcie, że jak zrobicie to

SMYKWKUCHNI
Panna cotta z truskawkami... 201

podstawowy na panna cottę robię według receptury Carli Bardi, włoszki pochodzącej właśnie z Toskanii, obecnie zamieszkującej nad jeziorem Bolsena, gdzie prowadzi swoją winnicę. składniki: panna cotta: - 620 ml śmietany kremówki - 1 szklanka mleka - 1 laska wanilii, nacięta wzdłuż - 50 g cukru - 60 g białej czekolady - 1 łyżka zimnej wody - 3 łyżeczki żelatyny w proszku mus truskawkowy: - 200 g truskawek - łyżka

SMYKWKUCHNI
Sernik z miętą - orzeźwiający tort bez pieczenia / Cheesecake with mint 367

okrągłych biszkoptów 1 galaretka o smaku cytrynowym 50 dag twarogu pełnotłustego/ew. półtłusty/ 4 łyżki soku z cytryny 1 torebka cukru waniliowego 3/4 szklanki cukru 40 dag śmietany kremówki 30% kilka listków mięty opcjonalnie: paluszki ptysiowe i czerwona porzeczka do dekoracji (można zastosować dowolny wariant dekoracyjny np. pokrojona w cienkie plasterki limonka i posiekane orzeszki pistacjowe) Masło rozpuść w rondelku

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Tarta z kremem czekoladowym i czereśniami 204

Ciasto: 250 g mąki 100 g masła 100 g cukru pudru 2 łyżki kakao 2 jajka szczypta soli Masa czekoladowa: 100 g gorzkiej czekolady  330 ml śmietany kremówki 50 g masła 3 łyżeczki żelatyny 30-40 dag czereśni Przygotowanie: Ciasto: Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć je na godzinę do lodówki. Następnie rozwałkować na kształt koła i wyłożyć

Fabryka pomysłów
Ciasto 3-bit bez pieczenia 3056

kajmakowych i krówkowych ma niepotrzebne dodatki – zwracajmy na to uwagę. Samo ciasto robi się bardzo prosto – kupujemy mleko skondensowane (ugotowane lub nie), furę herbatników, masło, śmietanę kremówkę, budynie i składamy w całość! W zamian otrzymujemy dużą blachę bardzo słodkiej przyjemności. Ciasto 3-bit bez pieczenia: 4 opakowania herbatników po 200 g (razem 700-800 g) 1 puszka słodzonego

Poezja smaku
Tort egipski 11230

łyżki mąki pszennej 1 małe opakowanie cukru waniliowego 340 ml mleka (nieco mniej niż 1,5 szklanki) 170 g masła Masa z bitej śmietany: 340 g śmietany kremówki (ciut mniej niż 1,5 szklanki) 1 szklanka + 2 płaskie łyżki cukru 100 g orzechów laskowych lub płatków migdałów Blat białkowo-orzechowy: Trzy białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier cały czas miksując

Poezja smaku
Ciasto 3 bit. 196

szklanki cukru 1 płaska łyżka mąki kukurydzianej (lub ziemniaczanej ja wybrałam kukurydzianą ze względu na piękny kolor) 1 płaska łyżka mąki pszennej 1 masło 0,5l śmietany kremówki 2 śnieżki gorzka czekolada Na spodzie blachy wykładamy jedną warstwę herbatników i smarujemy masą kajmakową (możemy trochę podgrzać puszkę aby łatwiej się rozsmarowywało, natomiast ja ominęłam ten etap; jeżeli korzystamy z mleczka

Brzuszki Łakomczuszki
Deser Tiramisu z malinami 227

Wariacja na temat tiramisu... mmm. Słodkie szaleństwo.Składniki: 500 gram malin paczka okrągłych biszkoptów filiżanka mocnej kawy  kieliszek Malibu 300 gram serka mascarpone 2 białka 300 ml śmietanki kremówki kakao 3 łyżki miodu 2 łyżki cukru Zaczynamy od zaparzenia kawy. Kawę studzimy i dodajemy do niej kieliszek Malibu i miód, mieszamy tak długo aż miód się rozpuści. Ubijamy białka

Mango Papaja