ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:688/892)

Lody! Lody! Lody z czekoladą! 139

różnymi dodatkami- dzisiaj w wersji z czekoladą...   Lody filadelfijskie z czekoladą (baza) 250 + 60 ml mleka 3 łyżki miodu** 4 łyżki mąki kukuydzianej 500 ml śmietanki kremówki 50 ml likieru kawowego np. Baileys 300g serka waniliowego szczypta soli Mleko zagotowałam z miodem i szczyptą soli, następnie wlałam do niego mieszaninę mleka z mąką kukurydzianą. Ugotowałam jak budyń

Zapiski Młodej Żony
Domowy karmel 143

czym można smarować wafle, ciasta, polewać naleśniki lub wyjadać łyżeczką prosto ze słoika. Karmel! Zaspokoi zachcianki każdego łakomczucha:).    Domowy karmel *   150g cukru 50g masła 250g śmitanki kremówki szczypta suszonego imbiru szczypta soli 1 łyżka aromatu waniliowego Do szerokiego garnka o grubym spodzie wsypujemy cukier. Podgrzewamy nie mieszając, aż nastąpi proces karmelizacji- cukier stopi się i przybierze złoty

Zapiski Młodej Żony
Miodownik 399

łyżki cukru 2 żółtka 500ml mleka 2 krople aromatu migdałowego 2 krople aromatu waniliowego 200g masła polewa czekoladowa: 3 łyżki masła 4 łyżki cukru 4 łyżki kakao 50ml śmietanki kremówki Ciasto: Masło roztopić w rondelku, dodać cukier, miód i kakao. Podgrzewać, aż do rozpuszczenia cukru, zdjąć z ognia i ostudzić. Do większej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, wbić

Zapiski Młodej Żony
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 167

Bazując na bardzo delikatnym i lubianym przez nas   truskawkowcu    zmieniłam w nim m.in.owoce, pominęłam ciastka, dodatek kremówki ( w skrócie: uprościłam i odchudziłam poprzednią wersję). To ciasto jest bardzo dietetyczne, bardzo owocowe i baaardzo smaczne. Dodatkowo błyskawicznie się je przygotowuje. Można je degustować już po dobrym schłodzeniu, jednak pełnię smaku i idealną konsystencję uzyskuje dopiero na drugi dzień

Smaczne Zdrowe
Czekoladowo – Kawowa Charlotte Inaczej 166

gdyż zapewniam, że są przydatne a ciasta z nich wychodzą obwodem mniejsze, ale wyższe i się pięknie prezentują. Krem kawowy: 2 x 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 80 g cukru pudru 4-5 łyżek mocnej przestudzonej kawy (4 łyżki kawy rozpuszczalnej, rozpuszczone w 4 łyżkach wrzącej wody) Śmietanę ubijamy na sztywno. Krem mascarpone ucieramy

Made By Mom And Son
Szybki deser bananowy 16033

jesteś wybitnym smakoszem deserów bananowych, przygotuj także krem bananowy . Składniki: * 500ml mleka 2% * 1 opakowanie budyniu waniliowego * 2 łyżki cukru ( do budyniu ) * 2 średniej wielkości banany * 250 ml śmietanki kremówki 30% * 2 łyżki cukru pudru * 50 g gorzkiej czekolady  Wykonanie: Odlać pół szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem. W pozostawionym mleku rozrobić proszek budyniowy - wlać na gotujące się mleko

kolorowotorcikowo
Babka orzechowa z rodzynkami 144

pieczenia 250 g margaryny 0,5 szkl wody gazowanej 50 g rodzynek korynckich bio fresano 150 g mielonych orzechów włoskich Polewa 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki śmietany kremówki 3 łyżki pokrojonych orzechów włoskich Przygotowanie: Mąkę i proszek do pieczenia przesiać przez sitko i wymieszać z mielonymi orzechami. Miękką margarynę utrzeć z cukrami do białości. Wbijać po jednym jajku

Ala piecze i gotuje
Galaretka kawowa. 1084

cukru ½ łyżeczki cynamonu szczypta kardamonu 1 ½ łyżeczki żelatyny II warstwa: 100 ml mleka 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki cukru waniliowego 1 ½ łyżeczki żelatyny III warstwa: 200 ml śmietany kremówki 2 łyżki cukru pudru Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie zimnej wody. Parzymy kawę, słodzimy ją i dodajemy przyprawy. Dodajemy żelatynę i dokładnie mieszamy. Przelewamy do szklanek i odstawiamy do stężenia. Następnie

Miksturownik
Leśny mech - słodkie ciasto szpinakowe z egzotyczną nutą. 200

obręcz. Galaretkę rozpuszczamy nie wg przepisu na opakowaniu, a tylko w 250 ml wrzątku i odczekujemy aż stężeje do konsystencji gęstej zupy-kremu lub kisielu - jak kto woli. Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem i gdy zgęstnieje dorzucamy do niej galaretkę, mieszamy mikserem i dodajemy banany, znów mieszamy. Masę wykładamy na ciasto, po czym rozkruszoną częścią ciasta przykrywamy ją. Na wierzchu

BaRepas
Ciasta 432

truskawkami Ciasto ucierane z rabarbarem Miodownik z kremem z kaszy manny Ciasto szpinakowe z granatem Szarlotka na kruchym cieście Czekoladowa pokusa Ciasto czekoladowo kokosowe z adwokatowym kremem Słonecznikowiec Kremówki Gofry Piernik staropolski z powidłami śliwkowymi Miodownik z kremem grysikowym wiśniami i orzechami Mikołaj z piernika Flan kokosowo gruszkowy Torcik cukiniowy Szarlotka na kruchym spodzie Rolada bezowa z mandarynkami Czekoladowe

Ala piecze i gotuje
Maślana Pizza Margherita 281

minut  Składniki: 1 szklanka mąki pszennej luksusowej 1/4 szklanki mąki jaglanej łyżeczka soli himalajskiej 125g zimnego masła 2 żołtka z jajek EKO L 1,5 łyżki śmietany kremówki 30% tł. Pomidory krojone z puszki 5 łyżek Ser ementaler 100g Oregano Sok z cytryny Cukier Sałata, bazylia do przybrania Przygotowanie: 1/ Do pojemnika od blendera przesypujemy mąkę i sól, miksujemy

Kuchnia PROzdrowotna
Brzdąc poznański 369

temu biszkopt po upieczeniu jest równy), dodajemy do masy i ubijamy. Na końcu dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Pieczemy w 170 stopniach C przez 20 minut. MASA Kremówkę (odlać pól szklanki) zagotować z cukrem i kakao, ostudzić i schłodzić w lodówce najlepiej przez noc. Wyjąć masę i rozgrzać do temp. pokojowej. Pozostała śmietankę podgrzać niemal do zagotowania

Pyry na Gaz
Ciasto bananowe 338

150g cukru trzcinowego muscovado 100g czekolady gorzkiej ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki kardamonu ½ łyżeczki cynamonu ¼ kulki gałki muszkatołowej 2 ziarna ziela angielskiego 2 łyżeczki sody polewa czekoladowa: 150g czekolady 50ml śmietanki kremówki posypka/orzechy/wiórki kokosowe/płatki migdałów wg gustu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Jajka (białka i żółtka) ubijamy. Dodajemy przestudzone, roztopione masło, oraz ugniecione widelcem banany. Przygotowujemy przyprawy: kardamon mielimy w młynku do kawy

Pyry na Gaz
Smażone ziemniaki z kremowymi grzybami 145

dwie porcje) 8 ugotowanych ziemniaków 2 łyżki masła klarowanego sól, czarny pieprzem średnia biała cebula ½ średniej cukinii 400g leśnych grzybów (maślaki, kozaki, borowiki, podgrzybki, kurki etc) 200ml śmietanki kremówki WYKONANIE: Ugotowane ziemniaki (możemy wykorzystać te z wczorajszego obiadu) kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła klarowanego i przesmażamy ziemniaki na złoto. Na osobnej patelni rozgrzewamy druga łyżkę masła

Pyry na Gaz
Tarta z kremem cytrynowym 220

24cm) Na ciasto: 200g mąki pszennej żółtko jajka 140g masła szczypta soli Na krem: 3 duże cytryny 6 jajek 120 g cukru 250g gęstej śmietany 12% Dodatkowo: 100ml śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru PRZYGOTOWANIE: Składniki na ciasto zagniatamy na jednolitą masę i chłodzimy w lodówce około 30 minut. Rozwałkowujemy, nawijamy na wałek i nakładamy na formę do tarty wysmarowana masłem

Pyry na Gaz