ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:681/892)

Słodkie środy - Trufle czekoladowe z nutką chili 101

Pierwszy raz przygotowałam je ponad rok temu i wracam do tego przepisu systematycznie. Trufle czekoladowe z nutką chili SKŁADNIKI: 250 g gorzkiej czekolady 1 łyżka miodu 50 g śmietany kremówki 1 łyżka alkoholu najlepiej wódki smakowej 50 g masła szczypta chili w proszku kakao PRZYGOTOWANIE: Czekoladę łamiemy na małe kawałeczki i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady dodajemy miód

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Gorąca biała czekolada z wanilią i pomarańczą 260

roślinne!. Wszystkim zakochanym życzę miłego i przyjemnego wieczorku przy filiżance gorącej czekolady! Porcja dla 2 osób Czas przygotowania: Niecałe 10 minut Składniki: 100g białej czekolady Niecałe pół szklanki śmietanki kremówki 30% tł. Niecała szklanka mleka 3,2 % tł. Pół laski wanilii Cynamon mielony Kardamon mielony Sok z połowy pomarańczy Przygotowanie: 1/ Zagotowujemy mleko ze śmietanką wraz z naciętą połową laski

Kuchnia PROzdrowotna
Deser na Walentynki 150

tylko. Dla tych co jednak postanowią uczcić ten dzień i przygotować coś słodkiego – Deser na Walentynki.   Składniki: - pączki bez nadzienia i lukru (ilość zależy od potrzeb) - 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 2 łyżki mleka w proszku instant - 1 galaretka wiśniowa (w proszku) - wiśnie w syropie (do dekoracji) - cukier puder do oprószenia Śmietanę ubijamy robotem z 2 łyżkami mleka

mojewypiekiinietylko
Devil’s Food Cake i drugie urodziny bloga 196

mikrofalówce, wymieszać z podgrzaną śmietaną. Dodatkowo: – 300 ml śmietany 36 %; – 200 g mascarpone; – esencja waniliowa – 1/2 puszki moreli; – 1/3 słoiczka konfitur wiśniowych Schłodzoną kremówkę ubić z mascarpone, pod koniec ubijania dodać esencje waniliową, można dodać 16 g cukru waniliowego. Pierwszy blat ułożyć, polać 4-5 łyżkami soku z moreli, posmarować konfiturą wiśniową, wyłożyć bitą śmietanę

dom-agi.pl
Lin z warzywami. 179

około 35 minut. szczypta soli 80 dkg ziemniaków 2 małe pory 50 dkg marchewki 5 dkg masła lub margaryny 20 dkg śmietany kremówki 2 łyżeczki startego chrzanu  ( może być ze słoika ) 1/2 pęczka natki zielonej pietruszki biały pieprz Sposób wykonania : Ryby opłukać dokładnie zimną wodą,osuszyć. Cytrynę umyć,sparzyć wrzątkiem,pokroić na cienkie plasterki. Zagotować w garnku wodę

Przepisy i porady kulinarne
Sernik bez pieczenia z bakaliami. 128

ropozycja dekoracji naszego sernika . Sernik bez pieczenia z bakaliami . Składniki : 1 kg sera trzykrotnie mielonego 10 dkg masła 1/2 szklanki śmietanki kremówki  6 żółtek 40 dkg cukru pudru 2 łyżki żelatyny 30 dkg bakalii ( rodzynki,figi,morele,skórka pomarańczowa,płatki migdałowe ) 1 cukier waniliowy Do dekoracji : winogrona brzoskwinie mandarynki posiekane orzechy laskowe płatki migdałowe Sposób wykonania : Żółtka utrzeć

Przepisy i porady kulinarne
Przepis na ciasto francuskie. 144

godzinę do lodówki w celu schłodzenia. Po tym czasie możemy wałkować ciasto na stolnicy podsypując od czasu do czasu odrobiną mąki. Możemy piec z tego ciasta blaty na kremówki, robić rożki z serem, szlafroczki z jabłkami oraz wiele innych słodkich pyszności.  Gorąco polecam ten wypróbowany przepis

Przepisy i porady kulinarne
Wiśnie w czekoladzie 182

Ostatnio robiłam śliwki i rodzynki w czekoladzie, bardzo nam zasmakowały, więc dzisiaj zapraszam na wiśnie :) Składniki: 150 g suszonych wiśni, 100 g gorzkiej czekolady, 2 łyżki kremówki lub mleka. Przygotowanie:  Suszone wiśnie zalewamy rumem i odstawiamy do namoczenia się. Moczymy je co najmniej 12 godzin. Po tym czasie wyjmujemy je z rumu i odsączamy na ręczniku papierowym.  Czekoladę

Aga w kuchni
Domowa kawa MOKKA 211

Mile widziana kawiarka w której można przygotować przyzwoitą kawę, a najlepiej ekspres ciśnieniowy. Zapraszam do wypróbowania! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 25g czekolady mlecznej 25ml śmietany kremówki 30% tł + 50ml na bitą śmietanę 50ml mleka 3,2% tł 10 g białej czekolady Ksylitol 150ml mocnego naparu kawowego Przygotowanie: 1/ Ubijamy śmietanę mikserem słodząc ją przy końcu

Kuchnia PROzdrowotna
PĄCZKI NA WALENTYNKI 181

boku delikatną dziurkę. Po nadzianiu wszystkich pączków można je posypać  mielonym ksylitolem  ( lub pudrem trzcinowym) lub zanurzać w lukrze (u mnie z cukru trzcinowego z dodatkiem kremówki i konfitury z czarnej porzeczki, uzyskałam lekko różowy lukier). Dodatkowo polałam jeszcze stopioną czekoladą. Smacznego :-) Biorę udział w konkursie: http://foodmania-przepisy.blogspot.com/2015/02/konkurs-walentynkowy.html

Smaczne Zdrowe