babeczki - 15371 przepisów (strona:681/1025)

Babeczki z ciasta francuskiego 170

francuskiego 1 puszka marchewki z groszkiem 1 mała czerwona cebula 15 dkg szynki 10 dkg sera żółtego słodka papryka, zioła prowansalskie Przygotowanie: Ciasto francuskie pokroić na … Czytaj dalej Babeczki z ciasta francuskiego

czarrna od kuchni
BABECZKI Z KREMÓWKĄ 113

Kolejna odsłona kruchych babeczek. Najlepsze z owocami sezonowymi! Gęsta kremówka bez żadnych dodatków. Uwielbiamy!! Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem: 1 litr śmietanki 3% 3 łyżki cukru pudru Ponadto: poziomki maliny czarne porzeczki borówki amerykańskie mięta Mąkę należy przesiać do miski

Słodki Zakątek
KRUCHE BABECZKI Z OWOCAMI I KREMEM BUDYNIOWYM 174

Babeczki królują u mnie chyba najczęściej. Mimo, że są pracochłonne uwielbiam je robić. Najbardziej cieszy dekorowanie, a o zjadaniu już nie wspomnę! Polecam kolejną inspirację na ten pyszny i elegancki deser. Składniki na kruche spody (25szt): 2 żółtka 200g masła 1 szklanka cukru pudru 2 szklanki mąki pszennej (ująć 2 łyżki) 2 łyżki gęstej śmietany 18% Składniki na krem

Słodki Zakątek
Najpopularniejsze przepisy 2017 roku (Le ricette più popolari del 2017) 309

nella speranza che tutti i vostri sogni potranno presto avverarsi!!!  **** Cytrynowy tort z limoncello (Torta al limone e limoncello) **** Ciasto czekoladowo-kokosowe (Torta di cioccolato e cocco) **** Jabłkowe babeczki z ricottą i rodzynkami (Muffin di mele con ricotta e uvetta) **** Pieczone roladki z piersi z kurczaka z jabłkami i suszonymi morelami (Involtini di pollo con carote e albicocche secche

La grande e la piccola cuoca
MUFFINKI ORZECHOWE 149

Pyszne muffinki orzechowe dla wszystkich fanów orzechów 🙂 Są bardzo proste i pyszne, dodatkowo do środka dodałam kawałki czekolady, które delikatnie roztopiły się podczas pieczenia – pychotka

greengoodies
Swiss meringue buttercream / krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej 108

Swiss meringue buttercream, czyli krem maślany na bazie bezy szwajcarskiej jest idealny do dekoracji tortów, czy babeczek cupcakes. Krem jest bardzo lekki i puszysty, a zarazem sztywny idealny do tworzenia ozdób, czy obłożenia tortu pod masę cukrową. Szukałam idealnego przepisu na swiss meringue buttercream i znalazłam go na blogu Modern Taste. Jest naprawdę prosty w przygotowaniu, nie wymaga szczególnych umiejętności

Rusty Fork
Wyciskane maślane ciasteczka z konfiturą 98

jest z wykonaniem. Do zrobienia ciasteczek użyłam rękawa cukierniczego i tylki Wilton 1M w kształcie gwiazdy, jest to bardzo popularna duża końcówka, którą wykorzystuje się do dekoracji tortów czy babeczek. Warto się w nią zaopatrzyć, kosztuje koło  9 zł.     Nie będę Was oszukiwać ciężko jest wycisnąć te ciasteczka, dlatego jeśli posiadacie maszynkę do ciastek to może lepiej

Rusty Fork
Muffinki z malinami 87

Ekspresowe babeczki  z malinami w sam raz dla niezapowiedzianych gości. Tylko 25 min z piekarniku, a przygotowanie to jakieś maks 10 min;) Muffinki z malinami 2017-03-02 15:39:22 Write a review Save Recipe Print Ingredients 300 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mleka 1 jajko 1/2 kostki margaryny garść

Rusty Fork
Ciastka francuskie z kaparami, serem i pomidorkami 173

woli. Z ciasta francuskiego można przygotować tysiące fantazyjnych przekąsek. Z różnymi farszami, jak np. rozmaitymi serami, wędlinami, mięsem, warzywami, sosami, nawet w wersjach na słodko. Takie mini porcje francuskich babeczek ze śmietankowym kremem z karmelizowanymi owocami, do kawy. Wspaniałe! Lubię przygotowywać ruloniki, ślimaczki, palmiery, krążki, roladki, tartaletki, ciasteczka kwadratowe, okrągłe czy trójkąciki z ciasta francuskiego, nawet szybkie grissini z makiem

Zasmakuj Kuchni
KRUCHE TARTALETKI Z POMIDORAMI / SPIS PRZEPISÓW NA SYLWESTRA 115

WĘDZONYM ŁOSOSIEM SAŁATKA Z KAPUSTY I OLIWEK CHIPSY Z JARMUŻU TOFU MARYNOWANE TATAR Z SUROWEGO ŁOSOSIA PIECZARKI NADZIEWANE KASZĄ QUINOA TATAR Z WĘDZONEGO ŁOSOSIA WEGETARIAŃSKIE JAJKA PO SZKOCKU KRUCHE BABECZKI Z GRZYBAMI OGÓRKI Z PASTĄ ORZECHOWĄ PIKANTNA PASTA Z CZERWONEJ FASOLI MUSZLE ZAPIEKANE ZE SZPINAKIEM BURGERY Z CZARNEJ SOCZEWICY GUACAMOLE MIĘTOLADA LIKIER A'LA MALIBU MOJITO MELONOWE TRUSKAWKOWY DRINK BEZALKOHOLOWY

W kuchni Karmel-itki
PRZYJĘCIE URODZINOWE Z PAJĄKAMI DLA CHŁOPCA - INSPORACJA 144

widok Adaś ucieszył się najbardziej, choć żałował trochę, że nie jest prawdziwy 😂 Do tego zrobilam jego ulubioną kostkę jogurtowo - serową z galaretką z zatopionymi w niej jadalnymi pająkami oraz babeczki czekoladowe z kremem i pajęczyną, orzechowe ciasteczka z pająkami i spiderinki - malutkie pizzerinki z pająkami z czarnych oliwek. Całość dopełniła rociągnięta wszędzie pajęczyna, sztuczne pająki, balony z pająkami, pająkowe konfetti

Słodko-Słony Świat Ilony
Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 281

konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym

Kulinarne przygody Gatity
MUFFINKI PIERNIKOWE 204

Pyszne, świąteczne muffinki piernikowe. Sprawdzą się idealnie jako świąteczny dodatek do kawy, herbaty czy po prostu jako słodka przekąska. Piernikowy posmak nadaje im specyficznego posmaku, idealnego

greengoodies
Blachy, tortownice i formy do świątecznych wypieków 188

blach i tortownic: tortownice o średnicy od 16cm do 30cm formy do pieczenia babek o różnych średnicach (14-25cm) z tuleją lub bez formy do tarty foremki do babeczek o średnicy od 5cm do 12cm foremki do wypiekania rurek formy prostokątne formy tzw. keksówki formy okazjonalne z motywem gwiazdki, choinki formy z wyjmowanym dnem blachy otwarte, idealne do pieczenia

Słodkie okruszki
PIERNIK KAKAOWY Z POWIDŁAMI 156

wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą ( ja piekłam piernik z połowy składników i użyłam kwadratowej formy 24x24cm, natomiast autorka użyła formy 19x30cm, a z reszty ciasta upiekła jeszcze 6 babeczek) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową gotowy piernik studzimy i dopiero

Słodkie zapomnienie

Proponowane wyszukiwania