babeczki - 15371 przepisów (strona:678/1025)

Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 163

Kiedyś kruche babeczki piekłam bardzo często i napełniałam je przeróżnymi nadzieniami. Te zostały upieczone kilka lat temu na Święta Wielkanocne i nawet doczekały się publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
Pasztet z żurawiną 192

masą. Foremkę nasmarować masłem,włożyć masę mięsną i piec 50 minut w temp. 180 stopni. Z podanej proporcji wyszła 1 foremka o wym. 22/10 cm i 2 foremki babeczki o średnicy

Kolorowa kuchnia Elki
Drożdżowe bułeczki pomarańczowe z żurawiną 184

wyrastania ( po włożeniu do foremek) tak by rano wstawić do piekarnika i mieć po 15 minutach pachnący pomarańczą dom i pyszne bułeczki do porannej kawy. Drożdżowe babeczki pomarańczowe z żurawiną   Drukuj Prep time 1 godzina Cook time 20 min Total time 1 godzina 20 min   Drożdżowe bułeczki pomarańczowe nadziane słodkim, pomarańczowym masłem z żurawiną Author: Cooking for Emily

Cooking for Emily
MUFFINY Z SZYNKĄ, SEREM I PIECZARKAMI 188

Zapewne większość z Was myśląc o muffinkach ma przed oczami słodkie wypieki. Z owocami, czekoladą, polewami, posypkami. A u mnie dzisiaj babeczki na wytrawnie. Nadziane szyneczką, pieczarkami, żółtym serem. Będą idealna przekąską w ciągu dnia.  Składniki: 200 g mąki uniwersalnej   Szymanowskiej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki pieprzu

Z Majeczką w kuchni
#3 Muffiny kakaowe z budyniem, czekoladą i płatkami owsianymi 132

długiej przerwie spowodowanej... brakiem weny? Chyba tak. No więc.. po długiej przerwie wracam z banalnym, ale pysznym przepisem na muffiny. Babeczki, mufiny, cupcakes to moje ulubione przekąski do kawy i na spotkanie ze znajomymi. I dzisiaj właśnie mam spotkanie, więc wypadało coś upiec :) Składniki na 20 muffinów: 3 szklanki mąki pszennej 2 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka

Taste of imagination
Jogurtowe muffinki z borówkami / Yogurt muffins with blueberries 145

muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we wash and dry blueberries. Then, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder) and mix wet together (eggs, oil, yogurt, sugar

Projekty ze smakiem
Pomysł na… dyniową pastę piernikową 122

dusić pod przykryciem, aż zmięknie (jeśli zacznie się zbierać więcej płynu, zdjąć przykrywkę i odparować), a następnie zmiksować. Puree można wykorzystać, jako zagęstnik zupy ( z ciecierzycą ), dodać do ciasta ( babeczki, sernik ), dania wytrawnego ( kurczak curry ), albo… wymieszać z kakao i daktylami (uprzednio namoczonymi), co da pyszny krem czekoladowy lub, jak w tytule – wykonać pyszną pastę kanapkową, dodając

Kucharzyca
Babeczki śniadaniowe z sucharkami 147

śniadanie polecam szybkie babeczki śniadaniowe z sucharkami, są pyszne i bardzo syte. Składniki: - 3 sucharki Mamut - 2 jajka - 1 łyżka śmietany 18 % - 1 parówka - 1/3 pęczka szczypiorku - 30 g parmezanu - sól - pieprz Przygotowanie: 2 lub trzy kokilki (w zależności od wielkości) smarujemy masłem, kruszymy sucharki w kostkę i wkładamy do kokilek. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, poszatkowanym szczypiorkiem, startym parmezanem. Parówkę

Kulinarne życie
Kubeczki brownie z toffifee 230

mąkę. Mieszamy do połączenia składników. Foremki na muffinki smarujemy masłem i wysypujemy mąką. Kokilki napełniamy do ¾ wysokości. Pieczemy w 180 stopniach przez 10 minut. Po wyjęciu w każdą babeczkę wciskamy po jednej pralince toffifee. Życzę smacznego! :) Przepis pochodzi ze strony mojewypieki.com

Czerwona Porzeczka
Muffinki z wiśniami 155

funkcja góra / dół. Foremki wykładamy papilotkami, natomiast jeśli używamy foremek silikonowych możemy pominąć papilotki. Każdą foremkę wypełniamy ciastem do 3/4 wysokości.  Muffinki pieczemy przez 15 - 18 minut. Kiedy babeczki wystygną, żelatynę rozpuszczamy w 2 - 3 łyżkach gorącej wody i zostawiamy do napęcznienia. Śmietanę ubijamy na sztywno i utrwalamy cukrem pudrem. Na końcu dodajemy żelatynę i chłodzimy przez

Kuchnia od dwojga
Słodkie co nie co 120

Przedstawiam kilka łatwych przepisów, na domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego

chleba naszego
Muffinki bananowe z polewą czekoladową i kolorową posypką 264

łyżki zimnej wody, zapewni to równomiernie pieczenie się muffinek. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy muffinki są już upieczone. Jeśli po wbiciu w muffinkę patyczek pozostaje suchy, babeczki są gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec. Ja nakładam porcje ciasta do blachy na muffinki przy pomocy łyżki do lodów o średnicy około 6 cm. 1 szklanka

Gospodyni Miejska
deser na zimno z malinami, galaretką ... 181

foremek i kłaść na biszkopty galaretki wiśniowe rozmieszać w 450 ml gorącej wody, wystudzone wlać do zimnego z lodówki serka homogenizowanego z wanilią, rózgą dobrze rozmieszać i wlać na babeczki na wierzchu układamy biszkopty lekko je wciskając w masę, schować do lodówki najlepiej na całą noc formę delikatnie poruszać aby deser zaczął odchodzić od formy, nakryć talerzem i odwrócić formę

W Mojej Kuchni Lubię
Babka cytrynowa 119

Wczoraj był tłusty czwartek a więc i pączusie były. Dziś zapraszam na babeczkę cytrynową.Wyszła przepyszna. Składniki: jajka (m) 5 szt mąką pszenna 1.1/2 szklanki cukier 3/4 szklanki masło 200 g cytryna i sok proszek do pieczenia 1 łyżeczka rodzynki 1 garść Lukier: białko 1 szt cukier puder 1 szklanka Wykonanie: Jaja ubijamy z cukrem na puch, dodajemy miękkie

Różowa kuchnia
Mini Szarlotki 108

Ciasto wrzucamy do miski i szybko zagniatamy aż do uzyskania jednolitego ciasta. Dzielimy na 2 części mniejszą i większą i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Foremki na babeczki smarujemy tłuszczem (u mnie olej) i wyścielamy spód. Nakładamy 2 łyżeczki jabłek. Z mniejszej części ciasta wałkujemy paseczki około 4mm i układamy w krateczkę. pieczemy w temp. 180* około

Dziś Ja gotuje