babeczki - 15371 przepisów (strona:678/1025)

Cukierkowa babka majonezowa na Dzień Kobiet 265

mężczyzny - to już w ogóle będzie spełnienie tego Babskiego Święta! ;)  Dlatego właśnie w fejsbukowej akcji organizowanej przez Ciasto na niedzielę , pieczemy wspólnie w ten weekend słodkie babki i babeczki pod hasłem: Babka dla Fajnej Babki .  Pozwólcie że pokrótce przypomnę zasady tego wydarzenia: dodajemy wyłącznie JEDEN własny przepis do akcji! pieczemy od piątku do poniedziałku; publikujemy post z przepisem

Grunt to przepis!
Jak ugotować babkę? Babka budyniowa w wiśniowej polewie (gotowana) 140

rzecz, której użyjemy tylko raz. Wierzcie mi, że babka jest tak pyszna, że będziecie piec (a w zasadzie gotować) ją często.  A teraz czas na przepis na babeczkę ze zdjęcia. Tym razem jest to babka z ciasta budyniowego, z niewielką ilością mąki pszennej (którą też można zastąpić budyniem jeżeli ktoś nie używa). W smaku jest dość charakterystyczna, mączna

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Dynia piżmowa kiszona, tarta 187

Jeśli spróbujcie to dajcie znak jak wrażenia. Mam nadzieję, że moja kolejna kiszonka będzie Wam smakować. Wiesz, że miąższ dyni nadaje się też do ciasta na słodkie wypieki? Spróbuj babeczek dyniowych! ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
DZIECINNIE ŁATWE CIASTO WEGAŃSKIE 139

wypiekach to narzucony nam program. Bez tych składników wszystko również się udaje i wychodzi pyszne, zdrowsze, etyczne.  Składniki na małą tortownicę o średnicy 21 cm lub 5 babeczek o średnicy 10 cm: 2 szklanki mąki z samopszy (Sprawdzi się też orkiszowa, zwykła pszenna, z płaskurki lub gryczana. Ta ostatnia wymaga dodania "jajka z siemienia lnianego"), 250 ml wody

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 153

Kiedyś kruche babeczki piekłam bardzo często i napełniałam je przeróżnymi nadzieniami. Te zostały upieczone kilka lat temu na Święta Wielkanocne i nawet doczekały się publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
muffiny czekoladowe 137

składniki: 150 g mąki orkiszowej lub pszennej 50 g czekolady gorzkiej 40 g kakao 1 jajko 1 żółtko 120 g śmietany 18% 55 g masła 110

Domowy Smak Jedzenia
Kakao-obowiązkowy punkt w naszej diecie 141

kaszaki Ciasto czekoladowe z kaszy jaglanej Sernik waniliowo kakaowy w 10 minut Kawowe naleśniki z kremem mascarpone Szybki murzynek na maślance Domowe markizy Sernik zebra Omletowy naleśnik z serem Babeczki w 5 minut Kule mocy Czekoladowiec na maślance Omlet kakaowy z orzechami Jaglanka czekoladowo orzechowa z bananem Murzynek z twarogiem i kaszą Proteinowy fit Kopiec kreta Czekoladowy fit sernik

Zdrowie i pysznie na talerzu
Kruche babeczki z masą kajmakową i owocami 159

Kiedyś kruche babeczki piekłam bardzo często i napełniałam je przeróżnymi nadzieniami. Te zostały upieczone kilka lat temu na Święta Wielkanocne i nawet doczekały się publikacji w Przepisach czytelników. kruche ciasto: 350 g mąki tortowej 200 g masła 50 g cukru pudru 2 żółtka 1 cukier waniliowy dekoracja: puszka masy kajmakowej 200 g masła kiwi,różowe winogrona Mąkę

Kolorowa kuchnia Elki
Pasztet z żurawiną 186

masą. Foremkę nasmarować masłem,włożyć masę mięsną i piec 50 minut w temp. 180 stopni. Z podanej proporcji wyszła 1 foremka o wym. 22/10 cm i 2 foremki babeczki o średnicy

Kolorowa kuchnia Elki
Drożdżowe bułeczki pomarańczowe z żurawiną 178

wyrastania ( po włożeniu do foremek) tak by rano wstawić do piekarnika i mieć po 15 minutach pachnący pomarańczą dom i pyszne bułeczki do porannej kawy. Drożdżowe babeczki pomarańczowe z żurawiną   Drukuj Prep time 1 godzina Cook time 20 min Total time 1 godzina 20 min   Drożdżowe bułeczki pomarańczowe nadziane słodkim, pomarańczowym masłem z żurawiną Author: Cooking for Emily

Cooking for Emily
MUFFINY Z SZYNKĄ, SEREM I PIECZARKAMI 183

Zapewne większość z Was myśląc o muffinkach ma przed oczami słodkie wypieki. Z owocami, czekoladą, polewami, posypkami. A u mnie dzisiaj babeczki na wytrawnie. Nadziane szyneczką, pieczarkami, żółtym serem. Będą idealna przekąską w ciągu dnia.  Składniki: 200 g mąki uniwersalnej   Szymanowskiej 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1/2 łyżeczki pieprzu

Z Majeczką w kuchni
#3 Muffiny kakaowe z budyniem, czekoladą i płatkami owsianymi 126

długiej przerwie spowodowanej... brakiem weny? Chyba tak. No więc.. po długiej przerwie wracam z banalnym, ale pysznym przepisem na muffiny. Babeczki, mufiny, cupcakes to moje ulubione przekąski do kawy i na spotkanie ze znajomymi. I dzisiaj właśnie mam spotkanie, więc wypadało coś upiec :) Składniki na 20 muffinów: 3 szklanki mąki pszennej 2 jaja 1 i 1/2 szklanki mleka

Taste of imagination
Jogurtowe muffinki z borówkami / Yogurt muffins with blueberries 140

muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem). Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem posypujemy babeczki cukrem pudrem, smacznego! ***** First, we wash and dry blueberries. Then, we prepare the dough. We mix together dry ingredients (flour, baking powder) and mix wet together (eggs, oil, yogurt, sugar

Projekty ze smakiem
Pomysł na… dyniową pastę piernikową 117

dusić pod przykryciem, aż zmięknie (jeśli zacznie się zbierać więcej płynu, zdjąć przykrywkę i odparować), a następnie zmiksować. Puree można wykorzystać, jako zagęstnik zupy ( z ciecierzycą ), dodać do ciasta ( babeczki, sernik ), dania wytrawnego ( kurczak curry ), albo… wymieszać z kakao i daktylami (uprzednio namoczonymi), co da pyszny krem czekoladowy lub, jak w tytule – wykonać pyszną pastę kanapkową, dodając

Kucharzyca
Babeczki śniadaniowe z sucharkami 144

śniadanie polecam szybkie babeczki śniadaniowe z sucharkami, są pyszne i bardzo syte. Składniki: - 3 sucharki Mamut - 2 jajka - 1 łyżka śmietany 18 % - 1 parówka - 1/3 pęczka szczypiorku - 30 g parmezanu - sól - pieprz Przygotowanie: 2 lub trzy kokilki (w zależności od wielkości) smarujemy masłem, kruszymy sucharki w kostkę i wkładamy do kokilek. Jajka roztrzepujemy ze śmietaną, poszatkowanym szczypiorkiem, startym parmezanem. Parówkę

Kulinarne życie

Proponowane wyszukiwania