Curd morelowy z lawendą i pomarańczowym tłem

Curd morelowy z lawendą i pomarańczowym tłem

Curd morelowy z lawendą i pomarańczowym tłem

Gdybym miała wybrać ulubiony miesiąc lata, to chyba byłby to właśnie Sierpień. Łagodniejszy w temperaturach, przyjemnie ciepły, przytulnie złocisty, powleczony pierwszymi srebrzystymi nitkami babiego lata i przepełniony dobrocią. Jedną z tych soczystych dobroci połączyłam z pachnącą wieczornym ciepłem lawendą i zamknęłam w słoiczkach :) Przed Państwem wdzięczny Curd morelowy z lawendą i delikatną nutą pomarańczy! Gdyby można było zamykać widoki w smakach, to tak własnie mógłby smakować zachód słońca nad kwitnąc... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w Słońcu Skąpana

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Autor

Justyna OpasińskaJustyna Opasińska

Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tarta, babeczki

Inne przepisy z Kuchnia w Słońcu Skąpana