Gdybym miała wybrać ulubiony miesiąc lata, to chyba byłby to właśnie Sierpień. Łagodniejszy w temperaturach, przyjemnie ciepły, przytulnie złocisty, powleczony pierwszymi srebrzystymi nitkami babiego lata i przepełniony dobrocią. Jedną z tych soczystych dobroci połączyłam z pachnącą wieczornym ciepłem lawendą i zamknęłam w słoiczkach :) Przed Państwem wdzięczny Curd morelowy z lawendą i delikatną nutą pomarańczy! Gdyby można było zamykać widoki w smakach, to tak własnie mógłby smakować zachód słońca nad kwitnąc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Uwielbiam gotować i eksperymentować z nowymi smakami. Jestem zwolenniczką naturalnych produktów, ziół i kwiatów oraz dzikich owoców (np: dzika róża, czarny bez) na talerzach, pasjonuję się również fotografią kulinarną :) Jestem absolwentką Slawistyki na UŁ, miłośniczką zwierząt, natury i rękodzieła. A kiedyś...będę miała własny ogród :)