babeczki - 15371 przepisów (strona:674/1025)

Drożdżowa babka z orzechowym nadzieniem 182

Choć dawno już po Wielkanocy, mnie ciągle jeszcze ciągnie w stronę Bab i Babeczek;) Tym razem przygotowałam drożdżową babkę z nadzieniem ze zmielonych orzechów laskowych. Wyszła niezwykle puszysta i mięciutka. Pachnąca orzechami. Bardzo dobra. Idealna nie tylko na Wielkanoc:) Przymierzałam się do niej już od dawna, ale nie miałam odpowiednio dużej formy. Oczywiście można ją zrobić w dwóch mniejszych foremkach

Smaki Na Talerzu
"Ptasie mleczko" z quinoy z sosem z mango i rabarbarowym "kawiorem" (bez gluenu, bez laktozy, bez cukru) 181

który można jeść bez wyrzutów sumienia :) Deser jest lekki, smaczny, wegetariański, bezglutenowy, nie ma laktozy, ani rafinowanego cukru, Nic tylko jeść :) Porcja na około 6 silikonowych foremek na mini babeczki. Składniki: 1 szklanka ugotowanej białej quinoy 300 ml mleka Mlekovita "Wydojone bez laktozy" 1 mango 2 łyżki soku z cytryny 2 łodygi rabarbaru 2 i 1/2 łyżki erytrolu

Quinoa Raz!
Jagodowe serniczki 152

Znalazłam w zamrażarce jagody. Dodałam to co znalazłam w lodówce i tak oto powstały ekspresowe serniczki. Upiekłam je w foremkach na babeczki. Fajna opcja sernika w wersji mini. Do serniczków dodałam wodę różaną, którą możecie kupić oczywiście w sklepie Kuchnie Świata . Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Babka z serkiem mascarpone 115

się dziś z Wami na blogu. Babka z dodatkiem mascarpone - mięciutka i wilgotna - po prostu przepyszna. Skradła moje serce od pierwszego kęsa i oczywiście poprosiłam o przepis. Ja swoją babeczkę dodatkowo oblałam lukrem z cukru pudru i soku z cytryny ale możecie ją spokojnie oprószyć tylko cukrem pudrem. Składniki: 175 g masła 1 szklanka cukru 250 g serka mascarpone

My simple kitchen
Makowiec japoński 203

potraw, ale nie tylko. Śmiało możemy go użyć jako panierki, np. do ryb, tworząc tym samym niezapomnianą kompozycję smaków. Z dodatkiem bakalii stanowi też wyśmienitą masę do nadziewania kruchych babeczek czy wypieków z ciasta francuskiego. Makowiec japoński. Składniki na ciasto półkruche (forma 35 x 26 cm): - mąka krupczatka 500 g - cukier puder 125 g - mocno schłodzone masło

mojewypiekiinietylko
Biskwity z kremem budyniowym 210

piekarnika i po 2-3 minutach odklejamy je od papieru do pieczenia i delikatnie zaginamy na pół oraz odstawiamy do ostudzenia (ja ułożyłam je na odwróconej blaszce do pieczenia babeczek). Krem: Do garnka wlewamy 300 ml mleka, dodajemy cukier i podgrzewamy. W pozostałym mleku rozprowadzamy proszek budyniowy i wlewamy do gotującego się mleka. Gotujemy budyń. Ugotowany budyń odstawiamy do całkowitego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
WARSZTAY Z OLEJEM WIELKOPOLSKIM 94

PRINCES FOODS (oni produkują olej wielkopolski) zapięła wszystko na ostatni guzik. Było wyjątkowo. Podczas gotowania towarzyszył nam Damian Kordas. Na początku czekały na nas przekąski. Deska serów, kanapki, wytrawne babeczki, suflet i inne pyszności. Później zabraliśmy się za wspólne gotowanie. Przygotowaliśmy Dorsza w panierce orzechowo-migdałowej i musztardzie podanego z sosem groszkowo - chrzanowym i jadalnymi kwiatami tj bratki. Tego dorsza

Kuchnia w oparach
BABECZKI LASAGNE 114

Lubicie kuchnię włoską? U nas jest dość często. Oczywiście nie liczymy pizzy :D Dziś proponuje Wam na obiad babeczki lasagne SOS BESZAMELOWY: 2 łyżki masła 2 łyżki mąki 500 ml mleka sól pieprz gałka muszkatołowa SOS BOLOŃSKI 500 g mięsa mielonego 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów bez skóry sól pieprz bazylia makaron typu lasagne ser olej

Kuchnia w oparach
HOTCAKES CZYLI NALEŚNIKI PO JAPOŃSKU 120

muffiny. Nie, to nie są babeczki. To są japońskie naleśniki. Naleśniki po japońsku to grube, puszyste i idealnie okrągłe placki smażone w okręgach. Naleśniki przygotowuje się szybko (ok 15 minut). Dodatkowo są pyszne i zachwycą się nimi duzi i mali. W oryginale naleśniki są bez dodatku kakao, ale naleśniki mają to do siebie że można podawać je z różnymi dodatkami

Kuchnia w oparach
KREM MAŚLANY DO DEKORACJI TORTÓW I BABECZEK 345

Idealny krem maślany do dekorowania tortów i babeczek. Doskonale nadaje się również do posmarowania wierzchu tortu przed położeniem masy cukrowej. Do uzyskania odpowiedniego koloru lub smaku jak najbardziej można dodać kakao, barwniki spożywcze, soki owocowe, ekstrakt waniliowy lub olejki smakowe.  Po przygotowaniu kremu i nadaniu mu odpowiedniej konsystencji można doskonale wyciskać wzory zarówno dużymi jak i małymi końcówkami szprycy

Zrób to smacznie
WYTRAWNE MUFFINY Z KABANOSEM I PAPRYKĄ 143

jajkami i rozpuszczonym, zimnym masłem. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, paprykę ostrą i posiekaną natkę pietruszki, wymieszać. Na końcu dodać drobno pokrojone papryki i kabanosy, wymieszać. Foremkę do babeczek wyłożyć papilotkami. Łyżką wykładać ciasto do 3/4 wysokości papilotek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180'C i piec około 20-25 minut

Zrób to smacznie
Muffinki z czekoladą 144

oprzeć, zawsze się udają i możemy je upiec ze składników, które zazwyczaj mamy domu. Ponieważ zabrakło mi tym razem papilotek, więc moje muffinki z czekoladą upiekłam w foremkach do babeczek. Prawda, że ładnie się prezentują ? Muffinki z czekoladą Muffinki z czekoladą - składniki proporcje na około 10-12 muffinek jako miarki użyłam szklanki o pojemności 250 ml 2 szklanki  mąki

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Muffiny z bananem i masłem orzechowym 154

codziennie parę razy! 😁 Trzeba korzystać z dobroci, jakie dają nam banany (odsyłam do artykułu, gdzie opisałam dlaczego warto je jeść link ), oraz orzechy różnego rodzaju. W skrócie, jeśli lubisz babeczki,banany i masło orzechowe...musisz KONIECZNIE wykonać ten przepis!  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: -60 g mąki orkiszowej -1 jajo -30 g masła orzechowego -1 średni banan -pół łyżeczki proszku

Zdrowie i pysznie na talerzu
Magdalenki z porzeczkami 165

mleko. Masę miodowo-mleczną delikatnie mieszamy z masą jajeczną. Miksujemy dalej łącząc ze skórką cytrynową dodając stopniowo mąkę z proszkiem. Odstawiamy do lodówki na min. godzinę. Foremkę na babeczki smarujemy masłem  i wysypujemy mąką. Nakładamy po czubatej łyżeczce ciasta, wtykamy po kilka porzeczek. Foremkę wkładamy na 5 minut do pieca nagrzanego do 190 st. Wyłączamy piec na 1 minute

Dzieje kuchennej Wiewióry
Pasta ze szpinakiem 162

wystudzić Jajka i szpinak zmiksować, dodać do smaku sól i pieprz. Pasta jest bardzo smaczna, a robi się ją bardzo szybko. Używamy jej zamiast masła. A podana w wytrawnych babeczkach może być propozycją na małe co nieco dla niespodziewanych gości

Proste Potrawy