babeczki - 15371 przepisów (strona:682/1025)

Przepisy na Sylwestra - kulinarne inspiracje 281

konfiturą Pączki serowe Marchewkowe muffiny w walentynkowej odsłonie Walentynkowe magdalenki Zimowa szarlotka z bezą Oponki serowe Ciasto marchewkowe z polewą Małe pączki z cukrem pudrem Kolorowy sernik Tarta Rafaello Babeczki marchewkowe z kremem Krówkowe wafle Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Cytrusowe ciasto z figami i daktylami Popękane czekoladowe ciasteczka Kruche ciasteczka z wiórkami kokosowymi Kruche piernikowe ciasteczka Szarlotka na kruchym

Kulinarne przygody Gatity
MUFFINKI PIERNIKOWE 204

Pyszne, świąteczne muffinki piernikowe. Sprawdzą się idealnie jako świąteczny dodatek do kawy, herbaty czy po prostu jako słodka przekąska. Piernikowy posmak nadaje im specyficznego posmaku, idealnego

greengoodies
Blachy, tortownice i formy do świątecznych wypieków 188

blach i tortownic: tortownice o średnicy od 16cm do 30cm formy do pieczenia babek o różnych średnicach (14-25cm) z tuleją lub bez formy do tarty foremki do babeczek o średnicy od 5cm do 12cm foremki do wypiekania rurek formy prostokątne formy tzw. keksówki formy okazjonalne z motywem gwiazdki, choinki formy z wyjmowanym dnem blachy otwarte, idealne do pieczenia

Słodkie okruszki
PIERNIK KAKAOWY Z POWIDŁAMI 156

wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą ( ja piekłam piernik z połowy składników i użyłam kwadratowej formy 24x24cm, natomiast autorka użyła formy 19x30cm, a z reszty ciasta upiekła jeszcze 6 babeczek) pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C około 50 minut do suchego patyczka, jeżeli w połowie pieczenia zbytnio zacznie się rumienić przykrywamy ciasto folią aluminiową gotowy piernik studzimy i dopiero

Słodkie zapomnienie
Czekoladowe babeczki - bałwanki. 134

Naprawdę nie wiem jak to się dzieje, ale wszelkiego rodzaju muffinki i babeczki zawsze mi wychodzą (ależ brak skromności!). Przynajmniej do momentu wyjęcia z piekarnika współpracują po prostu wzorowo. Tak, zdecydowanie odczuwamy wzajemną sympatię i przy pierwszym kęsie następuje jej prawdziwa eksplozja! Jednak etap dekoracji, to zupełnie inna para kaloszy. Do tego trzeba mieć nerwy. Chłodny umysł. Albo żonę

zadanie-gotowanie
Najlepsze ciasta na Boże Narodzenie / Świąteczne ciasta 910

szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/tarta-piernikowa-z-powidami-sliwkowymi.html  6. Rumowe bombki w kokosie:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/rumowe-bombki-w-kokosie.html  7. Makowiec na cieście drożdżowym:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/12/makowiec-na-ciescie-drozdzowym.html  8. Puszysty sernik:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2016/03/sernik-puszysty-atwy-szybki.html  9. Babeczki keksowe:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babeczki-keksowe.html  10. Babka piernikowa:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-piernikowa.html  11. Makowiec - rolada:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/makowiec-ciasto-drozdzowe.html  12. Babka keksowa:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com/2015/12/babka-keksowa.html  13. Keks:  https://szefowa-kuchni.blogspot.com

Szefowa kuchni
Świąteczne wypieki i desery 217

świątecznych sałatkach i napojach przyszła pora na świąteczne wypieki i desery, jest pysznie i tak różnorodnie! Zapraszam! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Ciasto czekoladowe Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Jabłka pod owsiano-cynamonową kruszonką Keks 2016 Keks Keks z lukrem królewskim i czekoladkami Kule z bananem i suszonymi śliwkami Kulki mocy z masłem orzechowym, chia i płatkami

Moja smaczna kuchnia
Mini-serniczki z masą kajmakową 196

piekarnika (nie wyciągać z formy!) i wystudzić. Masę kajmakową przełożyć do kubeczka. Wymieszać łyżką, żeby nie było żadnych grudek i przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego. Na środku każdej babeczki, wycisnąć niewielkie kółeczko. Przechowywać w lodówce.   drukuj przepis

Świat Ciasta
Marchewkowe babeczki 168

Między tymi wszystkimi piernikami, śledziami i innymi świątecznymi propozycjami przemykają się proste marchewkowo jabłkowe babeczki. Bardzo proste i bardzo smaczne. Aromatyczne i wilgotne w środku. Składniki: 100 g masła 2 jajka 125 ml mleka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 170 g cukru  2 szklanki marchewki utartej na grubych oczkach 1 jabłko utarte

Życie zaczyna się w kuchni
Jak zrobić ciasto kruche ? 179

najkrócej zagniatać ciasto kruche ręcznie. 5) Możemy przesiać mąkę i cukier puder przed połączeniem składników. 6) Małe ciasteczka pieczemy około 10 minut w 200 stopniach, a spody i babeczki około 15 minut w 200 stopniach.   Źródło:”Kuchnia Polska

Ciasta z tradycjami
Krem cytrynowy-praktyczne porady 127

momentu uzyskania gładkiego kremu. Dodajemy do masła partiami wystudzony budyń, sok z cytryn oraz skórkę. Tak przygotowany krem możemy użyć do tortów czy ciast z kremem,ale również do babeczek itp. Uwagi ! 1) Cytryny muszą być zawsze wyparzone, świeże. 2) Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. 3) Trzeba zwrócić uwagę, aby krem się nie zważył. 4)Przed nałożeniem na tort

Ciasta z tradycjami
LEKSYKON BAKALII 172

suszu, ale dodaje sieje do wielu innych potraw: bigosu, sosów, ciast. Świetnie komponują się z mięsem np. pieczonym schabem. Suszone śliwki wspaniale komponują się z jogurtem, czy z babeczkami. Źródło: internet RODZYNKI To ususzone na słońcu specjalne bezpestkowe gatunki winogron. Jest ich wiele odmian m.in. duże jasne sułtańskie, małe ciemne koryntki i największe królewskie. Do Polski sprowadza się głównie

Ciastka - domowe słodkości
Deser: Muffinki czekoladowo-cynamonowe 140

wlewamy mokre składniki do miski z sypkimi i łyżką dokładnie wszystko mieszamy do uzyskania gładkiej konsystencji. Foremki do mufinek wykładamy papilotkami i napełaniamy ciastem do 2/3 wysokości. Do każdej babeczki możemy włożyć orzeszek lub kawałek jabłka, czekolady gorzkiej. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 20 minut w 170 stopniach (najlepiej sprawdzić patyczkiem, jeśli wilgotny to jeszcze chwilę potrzymać). Z tej porcji wyszło

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Kokosowy pudding z tapioki z imbirem i trawą cytrynową 139

Płatki kukurydziane przełożyć do woreczka foliowego i rozgnieść wałkiem do ciasta. Mają mieć konsystencję grubej bułki tartej. Przełożyć do miseczki i dodać resztę składników. Dokładnie wyrobić dłonią. Foremki do babeczek wyłożyć folią spożywczą i wylepić przygotowaną masą. Schłodzić. Pudding z tapioki: Trawę cytrynową obrać, odciąć część u nasady pędu (którą wykorzystujemy), pociąć na 2-3 części i rozbić lekko tłuczkiem

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania