idealnie nadają się do omletów, placków, deserów na bazie chia, ciast, a nawet koktajli. Zastosowań znajdziecie naprawdę wiele. Ja osobiście suszone owoce używam również bardzo często jako dekorację do babeczek. Dziś jednak zapraszam Was na pyszny owocowy omlet lato-jesień-zima. Do przygotowania wykorzystałam suszone owoce Brodowski , które dzięki uprzejmości firmy otrzymałam do przetestowania. Składniki: 2 łyżki jogurtu naturalnego
Słodkie okruszkiprzekąsek, przystawek, śniadań, ŚWIETNIE SMAKUJĄ: - smażone z cebulą i czosnkiem w sosie śmietanowym, - podduszone w sosie i podane jako dodatek do mięs, - pieczone w tartach, babeczkach, zapiekankach, na tostach, - kurki jako farsz do krokietów, naleśników, pierogów, - jako główny składnik zup i sosów, - kurki marynowane, - jako farsz do pieczonych warzyw, np. faszerowane kurkami pomidory, papryki, kabaczki
Zasmakuj Kuchni1 pełna szklanka maki 1 łyżka kakao 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 2 jajka 1/2 szklanki oleju rzepakowego lub z pestek winogron 1/2 szklanki maślanki
Korniszonkipodniebieniu. Co tu dużo skrywać - słodycze lubię i nie chcę z nich rezygnować. O wiele łatwiej przygotować mi deser niż obiad! Poza tym ciasta, ciasteczka i wszelkie babeczki są niesamowicie fotogeniczne, łatwo jest z nich wyciągnąć to, co najlepsze. A serniki każdy lubi i są idealne na różne okazje - urodziny, imprezy, spotkania w gronie bliskich przyjaciół, znajomych
Kuchnia EllieTefala i za minutę miałam ciasto, ale żeby być uczciwym w stosunku do was, sprawdziłam, czy ciasto wychodzi wyrabiane ręcznie. Wychodzi. Można śmiało robić i konsumować najlepsze tarty, babeczki i ciasteczka. Prosty przepis na tartę wiśniową na formę do tarty lub tortownicę 24 cm. Kruche ciasto: 300 g mąki krupczatki 200 g masła pokrojonego na małe kawałki 100 g cukru
ladykitchenmikser, 2 szklanki cukru, budyń waniliowy, łyżkę octu. Białka ubijamy ze szczypta soli, potem cały czas miksując dodajemy... cukier, następnie budyń i na końcu ocet. -- Napełniamy papilotki do babeczek, ozdabiamy lub nie :) Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 15 min/ 180 st.C i dopiekamy 20 min. 160 st.C . Po wyjęciu studzimy minimum 30 min. Potem serwujemy na zimno :) . Smacznego
chleba naszegoCiasto kruche 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Migdałowa masa makaronikowa z gałką
Korniszonkikilkoma szybkimi ruchami łączymy wszystkie składniki. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek na mufinki. Na wiech układamy borówki. Pieczemy w pie karniku nagrzanym do 170 stopni około 20 minut. Babeczki są bardzo delikatne w smaku i lekko kokosowe. Idealne do zabrania na letnie wycieczki! Smacznego
Health-Fit-Lifewegańskie żelki bez cukru i glutenu Muffinki są pyszne, kokosowe, wilgotne ale dopieczone z ciekawym smakiem, który nadaje jarmuż. Owocowe żelki a właściwie galaretki nadają im smacznego kontrastu. Dodatkowo babeczki są bardzo proste i długo zachowują świeżość. Jak widać kochani wyobraźnia dziecka nawet z zielonych potworków potrafi zrobić słodkie, kolorowe żabki :P Składniki (10-11 szt): -200g mąki orkiszowej
Candy PandasPotem dorzucamy żelatynę i dokładnie mieszamy, a jak się już ładnie rozpuści, to dolewamy pozostałe mleko i schładzamy/studzimy do czasu... żeby się nie ścięło. Szykujemy foremki do babeczek i wrzucamy żelki. Zalewamy schłodzoną galaretką i wstawiamy do lodówki. Jak galaretki zaczną się ścinać możemy powkładać jeszcze żelki miśki. Tak przygotowane chowamy do lodówki. Przed podaniem na stół ozdabiamy
chleba naszegowodą, do zimnego płynu wsypujemy flan z quinoy. Dokładnie mieszamy, żeby nie było grudek, a następnie doprowadzamy do wrzenia, cały czas mieszając. Gorący flan wlewamy do silikonowych foremek na babeczki i odstawiamy do schłodzenia. Jagody dusimy chwilę z odrobiną wody i miodem. Gdy deser ostygnie i zgęstnieje wyjmujemy go z foremek i podajemy z sosem jagodowym. Życzę smacznego
Quinoa Raz!Muffinki powinny być szybkie, łatwe i tanie. Te spełniają wszystkie powyższe wymagania. Do tego są wilgotne i pyszne - urzekają nawet tych, którzy niespecjalnie przepadają za podobnymi babeczkami:). Składniki suche: 2 szklanki mąki 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Składniki mokre: 2 jajka 1 szklanka mleka 1/2 szklanki oleju Dodatkowo: 300-400g pokrojonych truskawek
Szefowa kuchniWykrojone kwadraty z ciasta układałam jedno na drugim po 3 sztuki, przesuwając jeden względem drugiego o ok. 45 °. Lekko docisnęłam w środku palcem i wylepiłam foremki do babeczek. Każdą utworzoną tartaletkę wyłożyłam krążkiem papieru do pieczenia i nasypałam po łyżeczce suchego grochu, żeby obciążyć ciasto zabezpieczając w ten sposób przed wybrzuszeniem. Blaszkę z tartaletkami wstawiłam do nagrzanego piekarnika
Kuchnia u Krysimokre. Wszystkie razem szybko wymieszać. Do ciasta dodać salami, natkę i kukurydzę. Silikonowe lub papierowe foremki napełniać ciastem do 3/4 wysokości. W każdą muffinkę wcisnąć 1-2 kostki fety. Babeczki piec ok 25 minut w 180 stopniach
Smakołyki Asi