babeczki - 15371 przepisów (strona:696/1025)

Jak zrobić lukier? 214

Idealnie wykonany lukier jest śnieżnobiały i odpowiednio twardy. Może służyć do dekorowania przeróżnych wypieków, takich jak pączki, pierniki, babki, babeczki… A w czasie Wielkanocnych przygotowań lukier do ciasta musi być wręcz idealny. Jak więc zrobić idealny lukier królewski? Przepis na lukier znajdziesz w poniższym poradniku. Co potrzebujemy? 2 białka (najlepiej w temperaturze pokojowej) 2,5 szklanki […] Artykuł

PysiaGotuje.pl
Sernik w 4 smakach 148

lody/bułkę słodką/pączka/kanapkę z Nutellą...). Dzisiaj nie mogłam wybrać smaku sernika, więc zamiast robić jeden duży - zrobiłam 4 mniejsze, każdy inny (a pamiętacie 12 smaków babeczek? klik ). Dobry patent, szczególnie dla kogoś, kto nie umie podejmować decyzji (a jak podejmuje - to w 90% złą, jak ja). Składniki (4 porcje) 500 g twarożku śmietankowego 2 jajka

Słodkie inspiracje
Babeczki jak drożdżówki :) 138

pyszne! Wilgotne, miękkie i słodkie, lekko waniliowe z pysznym, serowym nadzieniem. Rewelacyjne zaraz po upieczeniu, ale bardzo smaczne także podgrzane w mikrofalówce lub na zimno. Składniki (ok. 15-18 babeczek) 150 g margaryny 3/4 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia niepełna szklanka kefiru szczypta soli Miękką margarynę

Słodkie inspiracje
Sernik borówkowy z białą czekoladą 114

już ostatnio wspominałam przy okazji tych babeczek ( klik ), zbieram ostatnio zamówienia specjalne na słodkości od całego, męskiego towarzystwa. Tym razem na sernik z borówkami, który robiłam stosunkowo niedawno, bo w lipcu, lecz wtedy nie blogowałam, ba! Nawet gdybym to robiła, pewnie nie zdążyłabym nawet zrobić jednego zdjęcia - rozszedł się jak świeże bułeczki. Wtedy roiłam go z podwójnej porcji, w większej

Słodkie inspiracje
Babeczki waniliowe z masłem orzechowym i białą czekoladą 146

Delikatne, słodko-słone babeczki ze sporym dodatkiem pachnącej wanilii, chrupiących orzeszków, masła orzechowego i białej czekolady. Najlepsze jeszcze lekko ciepłe, gdy nadzienie jest płynne. Zdecydowanie dla wielbicieli peanut butter :) Składniki 100 g miękkiego masła 1/3 szklanki cukru z wanilią (lub zwykłego cukru + ziarenka z laski wanilii) 2 jajka szklanka mąki pszennej szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka białej czekolady

Słodkie inspiracje
Muffiny czekoladowe z gruszkami i kruszonką 107

pierwsze dni jesieni :) W środku mają kawałki gruszki, na wierzchu - słodką, maślaną kruszonkę. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, pieczenie 20 min., a smakują super i ładnie wyglądają. Polecam! Składniki (9 babeczek) duże jajko 1/3 szklanki oleju szklanka kefiru 1/2 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao szczypta soli 2 gruszki (niezbyt soczyste) Gruszki

Słodkie inspiracje
Babeczki mlecznoczekoladowe 96

Babeczki ze sporym dodatkiem mlecznej czekolady, późno pieczone, późno jedzone i późno obfotografowywane ;) Idealne na nieuchronnie się zbliżające długie, listopadowe popołudnia i wieczory, perfekcyjne z kubkiem cynamonowego kakao. Składniki 185 g mąki pszennej 50 g kakao łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 115 g miękkiego masła 150 g cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szklanka pełnego mleka

Słodkie inspiracje
Muffinki jak piernik (z powidłami i czekoladą) 117

smakiem nie odbiegającą od tradycyjnego, świątecznego piernika z dużą ilością powideł (i jako nadzienie, i w cieście - co nadaje wilgotności i aromatu), oblanego czekoladą i posypanego migdałami. Składniki (12 babeczek) Ciasto jajko, roztrzepane 110 ml mleka 50 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki powideł śliwkowych 150 g mąki 1,5 łyżki kakao łyżeczka przyprawy

Słodkie inspiracje
Rogaliki z masą makową 175

Zrobiłam ostatnio całą miskę domowej masy makowej, bo ją uwielbiam i dodaję w okresie świątecznym, gdzie się tylko da! Pysznie smakuje w naleśnikach, babeczkach, czy takich łatwych rogalikach. Wystarczy chwila i możemy cieszyć się pysznymi, chrupiącymi ciastkami. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego domowa masa makowa cukier puder do posypania (można też rogaliki polukrować) Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto

Słodkie inspiracje
Muffinki z figami i migdałami (vegan) 133

się spodziewał, że wegańskie wypieki mogą pozostać smaczne, mimo odrzuceniu kluczowych (jak to się utarło) składników. Idealne babeczki dla alergików lub po prostu osób chętnych na eksperymenty. Najlepsze w dniu pieczenia, kolejnego dnia smakują równie dobrze, ale podgrzane w mikrofalówce. Nie zawierają zbyt wiele tłuszczu, cukru, a i tak są pyszne. Składniki (12 muffinek) 250 g mąki pszennej łyżeczka proszku

Słodkie inspiracje
Muffinki pomarańczowe 190

Muffinki to takie ciasteczka, które robi się bardzo szybko. Muffinki pomarańczowe zrobiłam specjalnie dla dzieci, które od rana chodziły za mną jęcząc - mamusiu, zrób babeczki... Nie mogłam odmówić :) Muffinki pomarańczowe są mięciutkie, pachną pomarańczami ze względu na użytą w nich startą skórkę pomarańczową. Zniknęły szybciej niż zostały zrobione. Polecam! Składniki suche: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Babeczki/Muffinki czekoladowo - kawowe. 78

już dawno zjedzone, prawda? Niebawem moga niespodziewani goście wpaść, więc co im podacie do kawy? Nie macie pomysłu? Zapraszam Was do zapoznania się z przepisem na Muffinki czekoladowo-kawowe. Babeczki/ muffinki czekoladowo - kawowe Składniki: 2 szkl. mąki 3/4 szklanki cukru 100 g mlecznej czekolady 1 jajko 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 op. cukru waniliowego

My World by Dagmara Rek
Muffinki jogurtowe z gruszką 161

kosteczkę gruszki i jeszcze raz wymieszać. 4. Ciasto nakładać do natłuszczonych papilotek, piec w 180st. C przez 15-20 minut (do zrumienienia). Z podanej porcji wychodzi 12-16 babeczek. Smacznego!!! Źródło: alba - blog kulinarny

Kuchnia domowa Ani
MUFFINY Z MĄKI JAGLANEJ 161

pomarańczy,jogurt, całość mieszam i wlewam do suchych składników. Ciasto mieszam, przekładam do papilotek i wkładam do piekarnika na 20-25 minut. W garnuszku roztapiam pozostałą część czekolady. Ostudzone babeczki polewam czekoladą, dekoruję płatkami migdałów

Kukuleczki
Wiosenna babka z jęczmieniem i nasionami chia 171

Marzanna zatopiona, wiosna przywitana! U mnie tą piękną, kolorową babeczką, którą można zrobić w zaledwie 10 minut. Tak! Dokładnie tyle, nie więcej będziesz potrzebować/ł 😊 Jeśli macie tylko białka w zanadrzu zamrażarki, nie zawahajcie się ich użyć. Do świąt nazbieracie na kolejną hihi :) Czym się wyróżnia? Zdecydowanie dodatkiem młodego jęczmienia i nasion chia. Możemy ja upiec w zwykłej keksówce

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania