babeczki - 15869 przepisów (strona:694/1058)

Kolorowe muffinki urodzinowe 225

łyżki zimnej wody, zapewni to równomiernie pieczenie się muffinek. Za pomocą suchego patyczka można sprawdzić, czy muffinki są już upieczone. Jeśli po wbiciu w muffinkę patyczek pozostaje suchy, babeczki są gotowe, jeżeli mokry - należy je jeszcze dopiec. Ja nakładam porcje ciasta do blachy na muffinki przy pomocy łyżki do lodów o średnicy około 6 cm. 1 szklanka

Gospodyni Miejska
Mocno czekoladowe muffinki à la brownie 165

czekoladowego smaku, a nie oszukane, kakaowe. W końcu zebrałem się i stworzyłem najlepsze wegańskie muffinki na świecie. Przygotowałem i zjadłem w życiu wiele babeczek, ale te są najsmaczniejsze, przysięgam! Muffinki z poniższego przepisu nie są takie, jak dotychczas opublikowane muffinki cynamonowe, czy muffinki z jagodami. Moje czekoladowe muffiny

Vegan Taste
Babeczki z kremem mandarynkowym 152

Tegoroczne Święta obrodziły w mandarynki;) By poradzić sobie z ich nadmiarem postanowiłam przemycić je do świątecznych wypieków. Tak właśnie powstały kruche babeczki z kremem mandarynkowym. A do dekoracji oczywiście mandarynki:) i winogrona. Ciasto: 200g zimnego masła 400g mąki 2 jajka L 6 łyżek cukru szczypta soli Krem: 1 opakowanie budyniu waniliowego 300 ml mleka 70g masła 5 łyżek cukru

Szefowa kuchni
ciasteczka pina colada 161

Stovit Składniki ciasta posiekać, szybko zagnieść, owinąć folią i wstawić do lodówki na dwie godziny.  Schłodzone ciasto rozwałkować na podsypanym mąką blacie i wycinać koła (wycinałam foremką do babeczki, żeby brzegi były ładne). Układać na blaszce do pieczenia wyścielonej papierem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C na 5 minut.  W tym czasie białka ubić, następnie ubijając dosypywać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Cudowne właściwości czekolady 177

kuchni Nie możemy nie wspomnieć o walorach kulinarnych czekolady. Deserowa, jak wskazuje sama nazwa, znajduje szerokie zastosowanie w przygotowywaniu deserów. Stanowi ona świetną bazę dla różnego rodzaju ciast, ciasteczek, babeczek, tortów, lodów, puddingów i nie tylko. Krem czekoladowy to jeden z najbardziej cenionych sposobów dekorowania wypieków. Czekolada świetnie nadaje się również do przygotowania fondue czy rozgrzewającego napoju na zimę. Znane

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Mini serniczki z Baileys 172

dodajemy kolejno nie przerywając mieszania cukier, jajka i likier Baileys. Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy serowej i bardzo dokładnie mieszamy. Masę serową wykładamy do silikonowych foremek na babeczki. Pieczemy w 175stopniach C przez 1o minut po czym zmniejszamy temperaturę do 120stopni i pozostawiamy sernik na około 35-40 minut do tzw. „suchego patyczka”. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika

Pyry na Gaz
SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 9 (kwto, LCHF, optymalny, bez cukru) 178

razem lun box pachnący świętami: korzenna babeczka keto pasztecik orzechy migdały i… mandarynka, której zapach od dzieciństwa kojarzę ze świętami. Artykuł SZKOLNY LUNCH BOX LCHF nr 9 (kwto, LCHF, optymalny, bez cukru) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF

Ola la LCHF
Muffinki z bakaliami Helio 163

Dziś małe muffinki z bakaliami Helio , czyli suszoną miechunką i morwą białą. Bakalie pochodzą z serii Helio Natur . Delikatne ciasto i aromatyczne bakalie dodają lekkości babeczkom. Wyczuwalny jest aromat przyprawy do piernika i dżemu malinowego. Razem z bakaliami tworzą idealny duet – idealny deser, czyli muffunki z bakaliami. Można je dowolnie udekorować – bitą śmietaną (rozpusta!), polewą czekoladową lub dowolnie

Zasmakuj Kuchni
Bezglutenowe babeczki z jagodami 156

Problemów zdrowotnych nie mamy ale postanowiłam troszkę poeksperymentować w kuchni. Ponieważ uwielbiam mój uniwersalny przepis na muffinki, szukam teraz bezglutenowego zamiennika tych wspaniałych babeczek ;)  Przepis ten pochodzi z pewnego bloga o intrygującej nazwie Spiżarnia ;) Minimalnie wzbogacony przeze mnie o wanilie, cukier i owoce. Spróbujcie sami ;) Składniki na 12 średnich muffinek lib 8 dużych: 2 jajka 1/2 szklanki oleju

Życie zaczyna się w kuchni
Grzybki z kremem budyniowym 1745

największa na kapelusze, średnie na blaszki i trzonki. Ciasto na kapelusze wałkujemy na grubość ok 4m, wycinamy szklanką kółka i nakładamy je na odwróconą do góry dnem foremkę na babeczki wysmarowaną wcześniej tłuszczem i oprószoną mąką pszenną. Dociskamy i ustawiamy na blaszce do pieczenia. Tak samo postępujemy z pozostałym ciastem na kapelusze. Ciasto na blaszki również wałkujemy na grubość

Kuchnia w czekoladzie
Mini tortoletki pomarańczowe 177

Jeszcze jesiennie za oknem, listopad dopiero się zbliża ,a  w sklepach coraz więcej soczystych pomarańczy . Ich zapach z dzieciństwa zawsze kojarzy mi się ze świętami

Z Marcepanem
Muffinki-choinki 188

Pewnego dnia przed świętami Bożego Narodzenia natknęłam się na śliczne foremki-choinki. Tak mnie zauroczyły, że musiałam je mieć ;) tak też powstały pyszne muffinki z dodatkiem

Z Marcepanem
Koszyczki kajmakowe 189

Kajmak to moje ulubione nadzienie :) uwielbiam i mogłabym jadać go na okrągło. Jednak z racji rozsądku zostawiam go sobie na specjalne okazje Choć  zima mam

Z Marcepanem
Muffinki czekoladowe z chrupiącą posypką 191

czekoladę i jeszcze raz zamieszać. Papilotki lub silikonowe foremki na muffinki wypełnić ciastem.   W miseczce wymieszać dokładnie wszystkie składniki na posypkę i łyżeczką rozłożyć ją na wierzchu każdej babeczki. Wstawić muffinki do piekarnika i piec przez ok. 25 minut w temperaturze 180 stopni C (do suchego patyczka). Ostudzić przed podaniem

Simply Food
Muffinki z michałkami i kardamonem 189

jajkami na gładki krem, następnie dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wszystko delikatnie mieszamy. Cukierki kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do ciasta, delikatnie mieszamy łyżką Formę do babeczek wykładamy papilotkami, nakładamy porcję ciasta najlepiej za pomocą gałkownicy do lodów. Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 180 stopni, pieczemy muffinki około 15 minut do suchego patyczka. Życzę smacznego

Sama słodycz i szczypta chili