babeczki - 15371 przepisów (strona:695/1025)

Bezglutenowe, wegańskie, dwukolorowe muffiny; Cocina Verde 192

części, do jednej z nich dodaj borówki i ponownie zmiksuj/zblenduj. Nagrzej piekarnik do 170°C. Natłuść olejem formę na muffiny. Nakładaj jasną masę jaglaną, później borówkową. Piecz babeczki przez ok. 25 minut. Najlepiej smakują po całkowitym wystudzeniu. Cocina Verde  to już trzeci lokal w Rzeszowie, oferujący dania wegetariańskie lub wegańskie. W końcu wrócili po długiej przerwie. Polecone przez Przemka

Qlinarnie i Qlinarnie
Promocje wielkanocne- PRZEGLĄD GAZETEK 150

wyobrażam sobie Wielkanocnego stołu, bez pięknych żywych kwiatów! Biedronka  Kaufland SŁODYCZE Nie umiem oprzeć się wielkanocnym słodkością! Ciężko przejść obok nich obojętnie, szczególnie dzieciom :) Czekoladowe jajeczka, króliczki, pyszne babeczki - do koloru do wyboru! Lidl   Biedronka        Netto Tesco AKCESORIA KUCHENNE NA WIELKANOC Dla miłośników domowych wypieków świątecznych, również znajdzie się coś interesującego :) Lidl Tesco

Tradycyjna Kuchnia
Różowo-czekoladowy torcik 158

wystudzeniu przekroić na trzy części.  Do kremu przymierzałam sie od jakiegoś czasu.  Jest to krem maślany na bezie szwajcarskiej i wydaje się być idealny do ozdabiania babeczek i tortów. Jest bardzo trwały i stabilny.  W lodówce wspaniale tężeje i dzięki temu łatwo transportować ozdobione wypieki. Przepis na trzy blaty o średnicy 20 cm, lub jedno duże ciasto

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Marakuja curd (krem) 168

najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo popularny w krajach anglosaskich, szczególnie znany lemon curd, używany także jako popularne smarowidło do chleba. Marakuja curd jest to na pewno krem wyjątkowy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Jak zrobić lukier? 218

Idealnie wykonany lukier jest śnieżnobiały i odpowiednio twardy. Może służyć do dekorowania przeróżnych wypieków, takich jak pączki, pierniki, babki, babeczki… A w czasie Wielkanocnych przygotowań lukier do ciasta musi być wręcz idealny. Jak więc zrobić idealny lukier królewski? Przepis na lukier znajdziesz w poniższym poradniku. Co potrzebujemy? 2 białka (najlepiej w temperaturze pokojowej) 2,5 szklanki […] Artykuł

PysiaGotuje.pl
Sernik w 4 smakach 151

lody/bułkę słodką/pączka/kanapkę z Nutellą...). Dzisiaj nie mogłam wybrać smaku sernika, więc zamiast robić jeden duży - zrobiłam 4 mniejsze, każdy inny (a pamiętacie 12 smaków babeczek? klik ). Dobry patent, szczególnie dla kogoś, kto nie umie podejmować decyzji (a jak podejmuje - to w 90% złą, jak ja). Składniki (4 porcje) 500 g twarożku śmietankowego 2 jajka

Słodkie inspiracje
Babeczki jak drożdżówki :) 143

pyszne! Wilgotne, miękkie i słodkie, lekko waniliowe z pysznym, serowym nadzieniem. Rewelacyjne zaraz po upieczeniu, ale bardzo smaczne także podgrzane w mikrofalówce lub na zimno. Składniki (ok. 15-18 babeczek) 150 g margaryny 3/4 szklanki cukru 3 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia niepełna szklanka kefiru szczypta soli Miękką margarynę

Słodkie inspiracje
Sernik borówkowy z białą czekoladą 118

już ostatnio wspominałam przy okazji tych babeczek ( klik ), zbieram ostatnio zamówienia specjalne na słodkości od całego, męskiego towarzystwa. Tym razem na sernik z borówkami, który robiłam stosunkowo niedawno, bo w lipcu, lecz wtedy nie blogowałam, ba! Nawet gdybym to robiła, pewnie nie zdążyłabym nawet zrobić jednego zdjęcia - rozszedł się jak świeże bułeczki. Wtedy roiłam go z podwójnej porcji, w większej

Słodkie inspiracje
Babeczki waniliowe z masłem orzechowym i białą czekoladą 150

Delikatne, słodko-słone babeczki ze sporym dodatkiem pachnącej wanilii, chrupiących orzeszków, masła orzechowego i białej czekolady. Najlepsze jeszcze lekko ciepłe, gdy nadzienie jest płynne. Zdecydowanie dla wielbicieli peanut butter :) Składniki 100 g miękkiego masła 1/3 szklanki cukru z wanilią (lub zwykłego cukru + ziarenka z laski wanilii) 2 jajka szklanka mąki pszennej szczypta soli łyżeczka proszku do pieczenia tabliczka białej czekolady

Słodkie inspiracje
Muffiny czekoladowe z gruszkami i kruszonką 110

pierwsze dni jesieni :) W środku mają kawałki gruszki, na wierzchu - słodką, maślaną kruszonkę. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilkę, pieczenie 20 min., a smakują super i ładnie wyglądają. Polecam! Składniki (9 babeczek) duże jajko 1/3 szklanki oleju szklanka kefiru 1/2 szklanki cukru 1 1/3 szklanki mąki pszennej czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao szczypta soli 2 gruszki (niezbyt soczyste) Gruszki

Słodkie inspiracje
Babeczki mlecznoczekoladowe 99

Babeczki ze sporym dodatkiem mlecznej czekolady, późno pieczone, późno jedzone i późno obfotografowywane ;) Idealne na nieuchronnie się zbliżające długie, listopadowe popołudnia i wieczory, perfekcyjne z kubkiem cynamonowego kakao. Składniki 185 g mąki pszennej 50 g kakao łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 115 g miękkiego masła 150 g cukru 2 duże jajka 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii szklanka pełnego mleka

Słodkie inspiracje
Muffinki jak piernik (z powidłami i czekoladą) 124

smakiem nie odbiegającą od tradycyjnego, świątecznego piernika z dużą ilością powideł (i jako nadzienie, i w cieście - co nadaje wilgotności i aromatu), oblanego czekoladą i posypanego migdałami. Składniki (12 babeczek) Ciasto jajko, roztrzepane 110 ml mleka 50 g masła, rozpuszczonego i ostudzonego 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 łyżki powideł śliwkowych 150 g mąki 1,5 łyżki kakao łyżeczka przyprawy

Słodkie inspiracje
Rogaliki z masą makową 178

Zrobiłam ostatnio całą miskę domowej masy makowej, bo ją uwielbiam i dodaję w okresie świątecznym, gdzie się tylko da! Pysznie smakuje w naleśnikach, babeczkach, czy takich łatwych rogalikach. Wystarczy chwila i możemy cieszyć się pysznymi, chrupiącymi ciastkami. Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego domowa masa makowa cukier puder do posypania (można też rogaliki polukrować) Piekarnik nagrzać do 200 st. C. Ciasto

Słodkie inspiracje
Muffinki z figami i migdałami (vegan) 135

się spodziewał, że wegańskie wypieki mogą pozostać smaczne, mimo odrzuceniu kluczowych (jak to się utarło) składników. Idealne babeczki dla alergików lub po prostu osób chętnych na eksperymenty. Najlepsze w dniu pieczenia, kolejnego dnia smakują równie dobrze, ale podgrzane w mikrofalówce. Nie zawierają zbyt wiele tłuszczu, cukru, a i tak są pyszne. Składniki (12 muffinek) 250 g mąki pszennej łyżeczka proszku

Słodkie inspiracje
Muffinki pomarańczowe 197

Muffinki to takie ciasteczka, które robi się bardzo szybko. Muffinki pomarańczowe zrobiłam specjalnie dla dzieci, które od rana chodziły za mną jęcząc - mamusiu, zrób babeczki... Nie mogłam odmówić :) Muffinki pomarańczowe są mięciutkie, pachną pomarańczami ze względu na użytą w nich startą skórkę pomarańczową. Zniknęły szybciej niż zostały zrobione. Polecam! Składniki suche: 2 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 1 łyżka

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie