Czytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakuMarzena Śledzie w oleju lnianym Magdalena Szybkie pomarańczowe ciasto z kisiele m Marta Moskole Aga Makowe muffinki z serem Agnieszka Wigilijne babeczki Danuta Tatar z makreli wędzonej i awokado Joanna Błyskawiczne ciasteczka migdałowe Andruty biszkoptowo - kokosowe Magdalena Świąteczne ciasteczka z orzechami i czekoladą
Magiczne Życie Martysilne zbiorowe zespoły wyobrażeń. Tak silne, że wręcz się materializują. Zaczynają niezależny żywot. Dotyczy to również kwestii kulinarnych, bo (wspólne) jedzenie jest nieodłączną częścią jakiegokolwiek świętowania. Czy moje dzisiejsze babeczki mieszczą się w kręgu świątecznych skojarzeń? Muffinki jako takie wydają mi się zwykłymi codziennymi ciastkami, ale w wydaniu żurawinowo-pomarańczowym śmiało mogą pretendować do miejsca na bożonarodzeniowym stole. U mnie
zadanie-gotowaniemnie zachęcać nie trzeba:) ). Każdy z uczestników warsztatów otrzymał słodką książkę autorstwa naszego prowadzącego. Utworzyliśmy kilka 4 lub 5-osobowych grup. Ja byłam w zespole z Kasią ze Słodkiej babeczki, Anią z AniaGotuje.pl, Natalią z Wiszniówki i Asią z Po prostu pycha. Oto My :) Mieliśmy przygotować Ucierane ciasto z jabłkami, oponki serowe oraz udekorować pierniki. Najpierw Paweł pokazał
Z miłości do słodkościCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakupiernikowy murzynek z gruszkami , w którym używa się zarówno sody oczyszczonej, jak i proszku do pieczenia. Polecam też ciasteczka miodowo-orzechowe , męskie muffiny w barwach moro oraz babeczki pomarańczowe . Kwaśny węglan amonu (amoniak) Kwaśny węglan amonu to spulchniacz idealny. Prawie… :) Amoniaczki z boru Amoniak to alternatywa dla proszku do pieczenia. Kwaśny węglan amonu, który podobnie jak wodorowęglan sodu, zaczyna
Trzeci talerzproszkiem,sodą,przyprawą do piernika,kakao oraz olej. Miksować przez chwilę, na koniec dodać powidła śliwkowe i dokładnie wymieszać. Papilotki do muffinek umieścić w specjalnych formach do wypieku babeczek ,napełnić je ciastem do 3/4 wysokości. Wstawić do piekarnika i piec 20 minut w temp. 190 stopni. Po upieczeniu wystudzić na kratce. Składniki polewy roztopić i mieszając podgrzewać do uzyskania
Kolorowa kuchnia ElkiWybrałam najlepsze przepisy na ostatni miesiąc roku, jest świątecznie, dużo czekolady, sałatek, nie zabrakło ulubionego ciasta na pierogi! Smacznego grudnia! Babka czekoladowa Babeczki czekoladowo - bananowe z kruszonką Barszcz czerwony Bułeczki z ciasta na pizzę, z czarnuszką i ostrą papryką Czekolada na gorąco z korzennymi przyprawami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Dip z ricotty ze skórką z cytryny, grana
Moja smaczna kuchnianawet na śniadania jada się zupy i dania obiadowe. W żadnym sklepie nie udało nam się znaleźć „normalnego” pieczywa. Jedyną namiastką był chleb tostowy, ewentualnie słodkie wypieki typu croissanty, babeczki bananowe (pyszne!) czy wypieki przypominające ciasto drożdżowe lub brownie (niestety niezbyt smaczne). Wiele restauracji oraz niektóre hotele oferują turystom „europejskie” śniadania, w skład których wchodzą jajka (sadzone lub jajecznica), kiełbaski
Zawsze głodna!masę i przykrywamy ciastem (nie może być go zbyt dużo w poszczególnych foremkach, bo się rozleje przy pieczeniu). Pieczemy 20-25 minut. Wychodzą z tego fajne, pachnące i delikatne babeczki, przełamane bardziej intensywnym wnętrzem. Polecam gorąco! A może przy okazji polecicie jakieś dobre seriale, które można zagryźć takim jesiennym muffinem?:-) Nasze jabłka nie były duże. Ani piękne
les mirabelleskochającą gotować. Dopiero co zaczęłam swoją przygodę z blogowaniem, ale nie z gotowaniem. Gotuje już od dawna. Pierwsze ciasto upiekłam dla mamy na urodziny. Gotowanie i pieczenie przeróżnych ciast, babeczek i innych wypieków stało się moją pasją, od której nie potrafię się oderwać, bo to sprawia mi radość. Lubię eksperymentować i tworzyć coś nowego. Nie boję się próbować nowych smaków
Kuchnia Paulettesjest w stanie dorównać smakiem domowym ciastom, ciasteczkom i babeczką. Dla wielu osób domowe wypieki to tylko cudowne wspomnienie lat dziecięcych. U mojej babci zawsze po całym mieszkaniu rozchodził się zapach świeżych wypieków, przeważnie były to bułeczki, placki drożdżowe lub ciasta ucierane z owocami. Nigdy nie kupowała, zawsze robiła wszystko sama. Taką cząstkę siebie i swojej kuchni zaszczepiła we mnie
Kuchnia Paulettesmąkę cały czas ucierając mikserem lub wałkiem. Odstawiamy do ostygnięcia. Kiedy ciasto będzie całkowicie zimne dodajemy pojedynczo jaja i miksujemy, aż masa będzie jednolita. Metalowe foremki do pieczenia babeczek odwracamy, tak aby dno było na górze. Co drugą smarujemy masłem ( ciasto rośnie, musi mieć miejsce ). Masę przekładamy do rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki. Wyciskamy ciasto dookoła każdej
Kuchnia PaulettesCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smakuCzytaj więcej » Blog kulinarny pełen przepisów na codzienne posiłki, dania wykwintne, ciasta, torty, babeczki i sosy. Potrawy z ryb i mięs
Ekspansja smaku