Składniki : 2 ugotowane jajka ok. 8 dag szpinaku świeżego( niecałe opakowanie) 5-6 ząbków czosnku olej do smażenia sól, pieprz czarny Przygotowanie : Umyty osuszony szpinak podsmażyć na oleju z rozgniecionym czosnkiem- wystudzić Jajka i szpinak zmiksować, dodać do smaku sól i pieprz. Pasta jest bardzo smaczna, a robi się ją bardzo szybko. Używamy jej zamiast masła. A podana w wytrawnych babeczkach może być propozycją na małe co nieco dla niespodziewanych gości :) czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula