Orzechowe babeczki nadziewane lnianym puddingiem - bez cukru i glutenu

Orzechowe babeczki nadziewane lnianym puddingiem - bez cukru i glutenu

Orzechowe babeczki nadziewane lnianym puddingiem - bez cukru i glutenu

Przepis na : deser

Składniki na około 7 babeczek: 2 jajka 8 łyżek zmielonych orzechów 7 łyżeczek czekoladowego puddingu lnianego schłodzonego około 24 h w lodówce -  Przepis TUTAJ Sezam - do posypania Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy zmielone orzechy i ponownie ubijamy na gładką masę. Nakładamy do silikonowych foremek: - łyżkę masy orzechowej - na środek łyżeczkę puddingu lnianego -łyżkę masy orzechowej Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, pieczemy 20 minut. Na zdjęciach mebelki z domku :  ECO TOYS... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.