Przepis na : deser
Składniki na około 7 babeczek: 2 jajka 8 łyżek zmielonych orzechów 7 łyżeczek czekoladowego puddingu lnianego schłodzonego około 24 h w lodówce - Przepis TUTAJ Sezam - do posypania Przygotowanie: Jajka ubijamy. Dodajemy zmielone orzechy i ponownie ubijamy na gładką masę. Nakładamy do silikonowych foremek: - łyżkę masy orzechowej - na środek łyżeczkę puddingu lnianego -łyżkę masy orzechowej Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 200 stopni, pieczemy 20 minut. Na zdjęciach mebelki z domku : ECO TOYS... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...