Sałatka tabbouleh (czyt. „tabule” ) to bardzo popularna w kuchni arabskiej potrawa. Tradycyjnie składa się ona z pomidorów, ogórków, kaszy bulgur, cebuli oraz drobno posiekanych świeżych ziół takich jak pietruszka i mięta. W mojej wersji sałatki kaszę zastąpiłam bogatym w proteiny i aminokwasy “superfood” jakim jest komosa ryżowa. Idealna do obiadu, na imprezowy stół lub jako pożywna przekąska. Polecam! Inne przepisy z wykorzystaniem komosy ryżowej i instrukcje jak ją gotować: bezglutenowy tort czekolad... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...