Składniki : 120 g masła w temperaturze pokojowej 150 g cukru duża szczypta mielonej wanilii lub ziarenka z laseczki waniliowej, skórka starta z 1/2 cytryny 2 jajka w temperaturze pokojowej 200 g mąki łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 szklanki jogurtu greckiego w temperaturze pokojowej 3 łyżki soku z cytryny cukier puder Przygotowanie: Masło utrzeć z cukrem, wanilią i skórką cytrynową Stopniowo dodawać jajka, miksując po każdym dodaniu Stopniowo, w trzech turach, wsypać mąkę wymieszaną z proszki... czytaj dalej...
Już w dzieciństwie mieszałam mamie w garnkach :) Bywało zabawnie. Mama posoliła zupę, ja też. Później kiedy potrafiłam już pomagać w gotowaniu, to zapał jakby mi przeszedł... Ale po założeniu rodziny, gotowanie stało się codzienną koniecznością.
I od tego czasu zaczęła się moja przygoda z "pitraszeniem". Były kulinarne wzloty i upadki.Nie wszystko się od razu udawało :( Przez te lata nazbierało się przepisów i porad kulinarnych , które ułatwiały mi odnaleźć swój smak. Te, które sprawdziły się w codziennym gotowaniu zamieszczam na blogu. W ten sposób wszyscy Ci, którzy lubią gotować proste , a zarazem łatwe w przyrządzaniu potrawy znajdą coś dla siebie. Przepisów stopniowo będzie przybywać, więc proszę często tu zaglądać.
Powodzenia
Urszula