ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:675/892)

pomarańczowa kawa z bitą śmietaną 196

bombę kaloryczną Od czasu do czasu można sobie pozwolić na takie niezdrowe rarytasy. Uwierzcie mi SKŁADNIKI 2 łyżeczki kawy mielonej (opcjonalnie można zastąpić rozpuszczalną) 1/2 pomarańczy 100 ml śmietany kremówki 2 gałki lodów waniliowych 2 łyżki cukru pudru PRZYGOTOWANIE Wycisnąć sok z połowy pomarańczy. Przecedzić go przez sitko i pozbyć się frakcji stałej. Kawę zaparzyć w filiżance wody, ja użyłam

zabawa smakiem
Czarne dukaty-tort 192

składniki 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru z wanilią ok. 250 g serka mascarpone Środek ciasteczek   do ubijania śmietany potrzebna jest śmietana zimna! Śmietanę ubijamy na sztywno,dodając pod koniec ubijania cukier puder . Następnie dodajemy serek mascarpone i środek ciasteczek.Miksujemy calość do połączenia składników. Krem jest gotowy do przełożenia tortu

w mojej kuchni
Rurki z kremem 142

cukrze pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temp 200C przez 15 min. Zostawić do ostygnięcia.  W między czasie robimy krem:  Składniki: 400 ml słodkiej śmietany kremówki  2 łyżki cukru pudru  Śmietankę ubijamy i pod koniec ubijania dodajemy cukier pude r. Chłodzimy krem przez min 10 min w lodówce po czym nabijamy rurki.  Smacznego

W kuchennej krainie
Tagliatelle z gorgonzolą, orzechami i suszonymi pomidorami 201

Szybki, smaczny makaron dla miłośników włoskich klimatów :) SKŁADNIKI 300 g makaronu tagliatelle 100 ml śmietanki kremówki 300 g sera gorgonzola 50g orzechów włoskich 100g suszonych pomidorów sól pieprz gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Orzechy kroimy w ćwiartki. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy śmietankę (nie gotując). Dodajemy pokrojony

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto Fiona 206

duże opakowanie biszkoptów okrągłych. Masa budyniowa:  900  ml malinowego soku Kubuś lub innego w takim kolorze  3 budynie malinowe z cukrem Masa śmietanowa:  500 ml kremówki (30 lub 36%)  1 łyżka cukru pudru 2 galaretki malinowe 1 fix do ubijania śmietany Dodatkowo:  2 opakowania malinowych Delicji 1 galaretka malinowa na wierzch ciasta WYKONANIE Blaszkę

W kuchennym oknie Ewy
Sernik na zimno z truskawkami 152

masła masa 500 g twarogu (użyłam półtłustego) 1 szklanka cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 1 galaretka truskawkowa 1 łyżka żelatyny 400 kram truskawek świeżych 300 ml śmietany kremówki 30 % Sposób przygotowania Dno tortownicy (moja ma 25 cm średnicy) wyłożyć pokruszonymi ciastkami wymieszanymi z roztopionym masłem, ugnieść i dać tortownicę do lodówki. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukry

pink envelope
Sernik na zimno z jagodami 143

zimno.  Składniki 1 paczka biszkoptów 500 g twarogu półtłustego 1 szklanka cukru 1 kisiel o smaku owoców leśnych 1 łyżka żelatyny 100 gram jagód 300 ml śmietany kremówki 30% Sposób przygotowania Biszkoptami wyłożyć spód tortownicy. Twaróg wymieszać blenderem aż powstanie gładka masa, dodać cukier i jeszcze przez chwile mieszać. Zalać wrzątkiem kisiel i dodać dodatkowo łyżkę żelatyny, odstawić

pink envelope
Malinowy sernik i owoce leśne 156

Składniki na spód  200 g herbatników 100 g masła  na masę serową 750 g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 1 opakowanie budyniu malinowego 4 jajka 120 ml śmietanki kremówki 2/3 szklanki cukru pudru Dodatkowo 100 g czekolady mlecznej 100 g owoców leśnych (do dekoracji) wiórki kokosowe Sposób przygotowania Herbatniki pokruszyć drobno, dodać do nich roztopione masło. Dno tortownicy (moja

pink envelope
Czekoladowe tulipany z nutką chilli 129

Kobiet wszystkie Panie zapraszam na pyszny deser czekoladowy. Deser wspaniale się prezentuje i tak samo smakuje.  SKŁADNIKI: 2 tabliczki gorzkiej czekolady, 1 tabliczka białej czekolady, 200 ml śmietany kremówki, 1,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka chilli mielonego, kakaowa posypka do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: W okrągłych foremkach lub filiżankach zamrażam wodę. Czekolady (jedną gorzką i jedną białą) dzielę na kostki

Tradycyjna kuchnia Kasi
Jedzenie na pocieszenie 153

tarta. TARTA Z BANANAMI I NUTELLĄ ŚLIWKOWĄ   1 opakowanie kruchego ciasta (wiem, wiem, idę na łatwiznę, ale o to chodzi w "comfort food") 2 banany 5 łyżek śmietany kremówki 1 jajko 5 czubatych łyżek powideł śliwkowych z ciemną czekoladą szczypta sody Piekarnik nagrzewamy do 180*C. Teflonową tortownicę wykładamy ciastem (można wcześniej natłuścić, ja zapomniałam i też wyszło

les mirabelles
Ciasto 3 bit 549

szklanki mleka,  1/2 szklanki cukru  z wanilią,   60 g masła, 2 łyżki mąki, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 2 jajka, 200 ml  śmietany kremówki, 30 g gorzkiej czekolady startej na tarce. Przygotowanie :  Do foremki wykładamy warstwę herbatników na nią rozsmarowujemy równomiernie dulce de leche i  przykrywamy kolejną warstwą herbatników

cookpl
Deser kawowy z granatem i bananami 135

Ekspresowy deser, który zachwyci każdego smakosza kawy i wielbiciela owoców granatu :) Ładnie się prezentuje, a poszczególne warstwy tworzą pyszną całość. Polecam! :) Składniki: 1 owoc granatu 250 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki kawy rozpuszczalnej 1 banan 1 łyżeczka soku z cytryny Kawę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody. Przestudzić. Śmietanę ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo

Domowa cukiernia Ewy
Deser cytrynowy z truskawkami 147

łyżeczką prosto ze słoika :D Czasem jednak warto zrobić coś pysznego, innego. Bardzo łatwy i szybki do zrobienia. Przyjemnie kwaśny, pyszny! Polecam :) Składniki na 2 porcje: 200 ml śmietany kremówki 2-3 łyżki lemon curd 150 g świeżych truskawek 3-4 beziki Śmietanę ubić na sztywno, dodać lemon curd, wymieszać. W pucharkach układać krem na przemian z bezami i truskawkami

Domowa cukiernia Ewy
Babeczki red velvet z truskawkami 169

cukru - 3/4 szklanki oleju - jajko - pół łyżeczki czerwonego barwnika w żelu - 1 łyżeczka octu - 3/4 łyżeczki sody oczyszczonej - pół szklanki kefiru - 2 łyżeczki cukru waniliowego Krem: - 160 ml śmietany kremówki - 125 g serka mascarpone - 8 kropli czerwonego barwnika - 3 łyżeczki cukru pudru - fix do bitej śmietany Dodatkowo: - 12 ładnych, niezbyt dużych truskawek Przygotowanie: Olej i cukier zmiksować. Cały czas miksując

W poszukiwaniu inspiracji
Sernik z ricottą i mascarpone 141

rodzynek 4 duże jajka skórka otarta z połowy cytryny Składniki na ciasto: 200 g mąki, 140 g zimnego masła 70 g cukru pudru 2 żółtka Dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki 36 % 2 łyżki cukru pudru 1 granat Sposób przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki na  1 godzinę. Po tym czasie wyjąć. Ciasto rozwałkować i przełożyć

Gosia gotuje