ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:694/892)

Owocowy sernik na zimno. 432

Serniki już na stałe zagościły w naszej kuchni. Tym razem kilogramowe wiaderko posłużyło do wyrobu dwóch dużych tortownic sernika na zimno. W wersji łatwiejszej/szybszej tortownicę

Z butelką mleczka w tle
Biszkopt z kremem mascarpone i owocami sezonowymi w galaretce. 786

ciasta.2 galaretki o dowolnym smaku (najlepiej pasujące smakiem i kolorem do naszych owoców) robimy pomniejszając ilość wody łącznie o szklankę (250ml) i odstawiamy do stężenia.KREM:500g mascarpone200ml śmietanki kremówki 36%100g cukru pudru (modyfikujemy w zależności od upodobań)Mascarpone ubijamy z cukrem pudrem, dodajemy do tego ubitą na sztywno śmietanę, mieszamy i odstawiamy do lodówki.BISZKOPT:na każde jajko

Z butelką mleczka w tle
Tort Piernikowy 352

jajkałyżeczka sody2 łyżki przyprawy do piernika Masa:2 szklanki mleka4 łyżki kaszki manny2/3 szklanki cukru100 g masłacukier waniliowy ok. 200 g powideł śliwkowychPolewa:100 g czekolady gorzkiej100 ml śmietany kremówki 30%łyżka rumu (lub wódki) ok. 75 g orzechów włoskichTort Piernikowy - Sposób przygotowania:Spody Piernikowe:Masło razem z miodem i cukrem podgrzewamy w rondelku do rozpuszczenia. Całkowicie studzimy. Mąkę

Słodka Strona
Tort brzoskwiniowy z mango. 293

napojami sunquick. Masa z jego dodatkiem wyszła boska.Składniki:5 jajek1 szkl cukru3/4 szkl mąki pszennej1/4 szkl mai ziemniaczanejpuszka brzoskwiń2 galaretki brzoskwiniowesok z cytryny do smaku 800ml śmietany kremówki 30% 500 g sera mascarponenapój sunquick o smaku mango 2 łyżki cukru pudruczereśnie w syropie do dekoracjiwiórki kokosowe ( do obsypania boków)2 łyżeczki żelatyny spożywczejcukier waniliowy Wykonanie:Białka

Malinowe Pocałunki
Tort Truskawkowy z Masą Śmietanową i Musem 243

ponad pół szklanki) 3/4 łyżeczki proszku do pieczeniacukier waniliowyMus truskawkowy:250 g truskawek3 łyżki cukru pudru3 łyżeczki żelatyny3 łyżki syropu truskawkowego1 łyżka ciepłej wodyMasa śmietanowa:500 ml śmietany kremówki (30%)4 łyżki cukru pudru2 opakowania fixu do ubijania śmietany ponadto:ok. 10 większych truskawekTort Truskawkowy z Masą Śmietanową i Musem - Sposób przygotowania:Biszkopt:Wszystkie składniki

Słodka Strona
Tort Czekoladowy z Orzechami Laskowymi 162

Wymarzony tort dla wielbicieli Nutelli, czyli orzechów laskowych i czekolady. Torcik jest delikatny, lekki i przede wszystkim znakomity w smaku. Każdemu kto lubi takie czekoladowo-orzechowe

Słodka Strona
Ciasto Makowo-Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową 665

Makowo Kokosowe z Warstwą Sernikową i Masą Budyniową - Składniki:Warstwa Sernikowa:480 g dwukrotnie zmielonego twarogu120 g cukru2 łyżki budyniu waniliowego (w proszku, bez cukru)2 jajka2/3 szklanki śmietanki kremówki 30%Ciasto Makowo-Kokosowe:100 g zmielonego maku100 g wiórków kokosowych200 g cukrucukier waniliowy  6 jajek2 łyżki kaszy mannyłyżka mąki ziemniaczanejłyżeczka proszku do pieczeniaKrem Budyniowy:600 ml mlekabudyń waniliowy

Słodka Strona
815. Ryż zapiekany z jabłkiem. 296

Zapiekany ryż z jabłkiem*, podany ze śmietaną*z kremówką, masłem i cukrem trzcinowym Kolejne smaki dzieciństwa, tym razem jednak zapieczona. Kiedyś jedzony tak" ryż wymieszany z tartym jabłkiem, zalany śmietaną i posypany cukrem i cynamonem. Obie wersje pyszne.Jakoś tak na stare smaki wzięła mnie ochota ;)Wczorajszy wieczór udany. Nadal mnie dziwi, że pomimo, to nie jest nawet

More food, love and dreams
Szarlotka Galicyjska 168

Ciasto wyszło super, z dużą ilością jabłek i fajnie kruche. Przepis znaleziony w, którejś z gazet, chyba Tinie, ale nie jestem pewna. Bo ja wycinam tylko

Moje pyszne gotowanie
Mus czekoladowy z wiśniami 182

Składniki:250 g wiśni5 łyżek wody2 łyżeczki żelatyny2 tabliczki czekolady mlecznej 330 ml śmietany kremówki 30%Sposób przyrządzenia:Na początku rozpuszczamy 2 łyżeczki żelatyny w około 5 łyżkach wrzątku. Dokładnie mieszamy.Następnie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę i gdy się rozpuści wlewamy do niej śmietankę. Mieszamy, by składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę oraz delikatnie się podgrzały. Zdejmujemy

upichcic
Sernik z czekoladą i orzechami 184

Święta, święta i...przegląd lodówki trzeba zrobić ;) ale najpierw kawka i coś słodkiego ;) Chyba wszyscy lubią serniki. W każdym razie ja nie znam

Codzienna kuchnia niecodzienna
Wuzetka z bitą śmietaną 271

nasączenia:100 ml soku porzeczkowego,50 ml wódki.Wymieszać i odstawić na około pół godziny do lodówki, żeby dobrze się "przegryzło".Bita śmietana:500 ml śmietany kremówki,1 łyżka cukru waniliowego,1 łyżeczka soku z cytryny.Dobrze schłodzona śmietanę ubić z cukrem. Na koniec ubijania dodać sok z cytryny. Ilość soku jest uzależniona od upodobań :)Jeśli chcemy, żeby

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kostka alpejska 13470

miękkiego masła,puszka masy kajmakowej,25 dkg bezów.Masło utrzeć mikserem. Stopniowo dodawać po łyżce masy kajmakowej. Na koniec dodać pokruszone bezy i wymieszać.Masa śmietanowa:400 ml śmietany kremówki,2,5 łyżeczki żelatyny.Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku i przestudzić. Schłodzoną śmietanę ubić, na końcu wymieszać z żelatyną.Do dekoracji:50 g gorzkiej czekolady.Na upieczone i przestudzone ciasto wyłożyć

Codzienna kuchnia niecodzienna
Torcik bezowy z bitą śmietaną, kajmakiem i prażonymi migdałami 512

zostawić je tak na noc.Upiec bezy nie jest łatwo, ale nie warto się poddawać :) po kilku razach można dojść do wprawy.Bita śmietana:500 ml śmietany kremówki,1 łyżeczka soku z cytryny,2 opakowania śmietan-fix.Śmietanę ubić na sztywno, dodając w początkowej fazie śmietan-fix, a pod koniec ubijania, sok z cytryny. Nie dodawać

Codzienna kuchnia niecodzienna
Urodzinowy kolorowy torcik na bitej śmietanie z owocami 297

zagotować. W odlanej szklance soku rozmieszać budynie i wlać do gotującego się soku. (Przygotowujemy jak klasyczny budyń, tylko że zamiast mleka używamy soku.)Różowy krem:250 ml śmietany kremówki,1 galaretka truskawkowa,garść truskawek.Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody. Wystudzić aż do lekkiego stężenia. Śmietanę ubić, dodać tężejąca galaretkę i połączyć. 1/3 odłożyć i dodać do niej

Codzienna kuchnia niecodzienna