ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:148/892)

truskawkowa pianka z owocami i galaretką bez pieczenia + film krok po kroku 90

składniki : 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru – opcjonalnie 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 400 ml gorącej wody ok. 250 g truskawek biszkopty na dno formy Film krok po kroku : wykonanie: Dno foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy) wykładamy biszkoptami. Pierwszą galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia(...)Truskawki kroimy w plasterki. Gdy galaretka jest zimna ubijamy na sztywno śmietankę kremówkę z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki wlewamy zimną galaretkę (może być lekko tężejąca) i miksujemy na małych obrotach. Jeśli masa jest bardzo płynna wkładamy do lodówki ale dosłownie na 1 -2 minutki gdyż może szybko stężeć. Lekko tężejącą wykładamy na biszkopty. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Drugą

Domowy Smak Jedzenia
Kopiec kreta z truskawkami. 66

łyżki kakaa – 1 czubata łyżka proszku do pieczenia – szczypta soli Masa z mascarpone: – 500 g truskawek – 500 g serka mascarpone – 250 ml śmietany kremówki – 3 łyżki wrzącej wody – 2 łyżki żelatyny – 125 g gorzkiej czekolady Do posypania: – 100 g płatków migdałowych Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)małego wgłębienia w cieście. Od brzegu zostawiamy 2 cm. W środek wkładamy całe truskawki, jedna obok drugiej. Czekoladę ścieramy na tarce jarzynowej lub kroimy drobno. W misce ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno i dodajemy serek mascarpone i wsypujemy erytrytol oraz wanilię. Miksujemy chwilkę. W małej miseczce rozrabiamy żelatynę. Dodajemy do niej łyżkę masy z mascarpone i mieszamy. Następnie wlewamy żelatynę

Zdrowy Styl Joanny
Łatwy sernik z sera z wiaderka w 15 minut 74

cukru (odrobinę mniej niż 1 szklanka o pojemności 250 ml) 2 budynie waniliowe bez cukru Dodatkowo: herbatniki na spód Opcjonalnie polewa czekoladowa: 50g czekolady gorzkiej 2 łyżki mleka/śmietanki kremówki Sernik z sera z wiaderka - przygotowanie:   Masa serowa. Masło roztopić i ostudzić. Wszystkie składniki masy serowej umieścić w misce i zmiksować do połączenia się składników na jednolitą konsystencję. Następnie(...)Sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić go w lodówce przez minimum kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa. Czekoladę roztopić z dodatkiem kremówki i całość wymieszać na jednolitą konsystencję. Polewą posmarować wierzch ostudzonego sernika

Di gotuje
Muffinki z karmelizowanym rabarbarem i różowym lukrem 73

sody szczypta soli łyżeczka esencji waniliowej – użyłam domowej roboty Na nadzienie: 6 łyżek cukru 3 łyżki wody 200g rabarbaru 100g truskawek Dodatki do różowego karmelu: 4 łyżki śmietanki kremówki łyżka masła   Przygotowujemy owoce – rabarbar i truskawki myjemy. Końce rabarbaru przycinamy a łodygi przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w małą kostkę. Truskawki pozbawiamy szypułek i też tniemy(...)owocami sok nam się zebrał, wlewamy go z powrotem na patelnie.   Pod patelnią z sokiem włączamy ogień i czekamy aż sok zacznie się gotować, wtedy wlewamy do niego kremówkę, za pomocą silikonowej łyżki mieszamy wszystko razem do połączenia. Następnie, dodajemy łyżkę masła i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Tak zrobiony lukier przelewamy do słoiczka, salaterki, miseczki i odstawiamy do ostygnięcia

Smaczna Strona
Kolorowe ciasto dla Mam 79

Składniki: biszkopt - 3 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 0,5 litra soku czerwonego typu Kubuś - 1 budyń waniliowy oraz - 400 ml kremówki - 1 galaretka ananasowa - 1 galaretka blucuracao  - 1 galaretka porzeczkowa Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Następnie delikatnie mieszając dodajemy(...)gotujemy budyń do zgęstnienia. Przestudzony budyń wykładamy na przestudzony biszkopt. Następnym krokiem jest przygotowanie jasnej masy. W dwóch szklankach wrzątku rozpuszczamy galaretki niebieską i czerwoną (każdą w osobnej szklance) . Kremówkę ubijamy na sztywno z jedną łyżką cukru pudru. W połowie szklanki wrzątku rozpuszczamy galaretkę ananasową, gdy przestygnie łączymy ją z ubitą śmietaną. Śmietanę przekładamy na masę budyniową a na wierzch

Zainspirowana w kuchni
Ciasto Pyzia 109

Galaretki rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, a następnie studzimy. Jogurty mieszamy z cukrem pudrem i galaretkami. Wykładamy na biszkopty i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki Wierzch:  200 ml śmietanki kremówki łyżeczka żelatyny łyżka cukru pudru 3-4 łyżki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem (możecie użyć wody, ale mleko sprawia że jest zupełnie niewyczuwalna w cieście) i odstawiamy do napęcznienia, a następnie(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zimną kremówkę ubijamy z  cukrem pudrem.Wykładamy na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny

Cynamonowe szczęście
Banoffe Pie Bez Pieczenia 72

ciasto banoffe pie bez pieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę(...)masę układamy kolejną warstwę herbatników. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka

Przepiski.pl
SERNIK Z TRUSKAWKAMI na zimno. 214

więcej ciasteczek   Masa sernikowa: twaróg sernikowy lub półtłusty ( 2 x 450 g ) woda gorąca ( 2 x 200 ml.) galaretka truskawkowa sypka ( 2 x 30 g) śmietanka kremówka 36% ( 2 x 120 ml.) Galaretka z truskawkami : woda gorąca ( 2 x 500 ml.) galaretka truskawkowa ( 2 x 100 g) truskawki ( około 250 g i około 300 g) Potrzebne gadżety: Foremka serce(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. Krok 2 . Masa sernikowa . 30 g galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 200 ml. gorącej wody. Zostawiamy do wystudzenia. 450 g twarogu, 120 ml. kremówki i ostudzoną galaretkę miksujemy na gładką masę. Przelewamy do foremki na spód ciasteczkowy. Wstawiamy do lodówki. Krok 3 . Galaretka z truskawkami . 100 g galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 500 ml. gorącej

RITA food channel
Ciasto zielona gruszka 67

zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto zielona gruszka bez pieczenia. Szybkie, proste i bardzo smaczne! Idealne na każdą okazję. PRZEPIS NA CIASTO ZIELONA GRUSZKA Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 350 g gruszek 2 galaretki agrestowe/gruszkowe 120 g herbatników biała czekolada Wykonanie Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 800 ml wrzącej(...)jeden obok drugiego. Na herbatnikach układamy pokrojoną w kosteczkę gruszkę, całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy po łyżce serka mascarpone. Pod koniec wlewamy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na stężała galaretkę. Wierzch ciasta dekorujemy startą

Alle Dobre!
SERNIK Z PIANKĄ 74

Masa serowa: 750 g sera białego 0,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego 300 ml mleka 4,5 łyżki żelatyny 375 g margaryny Pianka wiśniowa: 330 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 500 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki agrestowej(...)żelatynę dokładnie zmiksować robotem. Pianka wiśniowa - 2 opakowania galaretki wiśniowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce,  aż zacznie tężeć.  330 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę wiśniową, cały czas ubijając, aby nie zrobiły się rudki.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowa Chmurka Bez Pieczenia 82

zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA TRUSKAWKOWĄ CHMURKĘ BEZ PIECZENIA Poniżej znajdziecie prosty przepis na pyszne ciasto truskawkowa chmurka bez pieczenia. Zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 80 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe 350 g truskawek Dodatkowo płatki migdałów ok. 120 g herbatników Wykonanie Formę(...)stężenia. Na herbatnikach układamy umyte truskawki, następnie zalewamy je lekko tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do stężenia do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, Schłodzona śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na ciasto. Wierzch ciasta dekorujemy prażonymi migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle

Przepiski.pl
Ciasto bananowe bez pieczenia 63

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto bananowe bez pieczenia. Szybkie, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. PRZEPIS NA CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA Składniki 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 2 galaretki cytrynowe 4- 5 bananów 120 g herbatników maślanych Wykonanie Galaretki cytrynowe rozpuszczamy(...)układamy na herbatnikach, jeden obok drugiego. Na banany rozprowadzamy lekko tężejącą galaretkę, całość odstawiamy do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec wlewamy żelatynę. Masę rozprowadzamy na galaretce. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Artykuł

Alle Dobre!
Biszkopt z galaretką i owocami dziadka Jurka + filmik 88

blachę o wymiarach 25cm x 35cm): 6 jajek 250 g cukru 1 paczka cukru waniliowego (16g) pół łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej tortowej 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 galaretki owocowe na 1 litr gorącej wody owoce Wykonanie: 1. Jajka wbijamy do misy miksera, mogą być prosto z lodówki. Do cukru dodajemy cukier(...)owocowe, mieszamy i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy wystygnie, wtedy umieszczam garnek z galaretką w lodówce i pilnuję, by nie przegapić momentu tężenia galaretki. 7. Krem - 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% + półtorej łyżki cukru pudru i ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie po łyżce dodajemy 250 g serka mascarpone i dalej ubijamy aż bita śmietana wchłonie cały serek i krem gotowy

Kawa z mlekiem
Owocowa panna cotta – deser do kawy lub herbaty 87

Składniki: 200 200 g mieszanki owoców (u mnie leśne z puszki, waga po odsączeniu z syropu) sok wyciśnięty z połowy małej cytryny 70 g cukru 300 ml śmietany kremówki 30-36% 100 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny Do dekoracji: owoce – u mnie jeżyny z syropu Przygotowanie: Do garnuszka przekładamy owoce, dodajemy wyciśnięty(...)Stawiamy na palniku i podgrzewamy (mieszając) do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Uwaga! Nie wolno doprowadzać do wrzenia, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące.   Do drugiego garnuszka wlewamy śmietankę kremówkę i mleko. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy garnuszek z palnika. Dodajemy przetarty mus owocowy, rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wszystko mieszamy. Studzimy i przekładamy do pojemniczków (u mnie zamykane) Wkładamy

Słodkie okruszki
BABECZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ I KOLOROWĄ POSYPKĄ 64

babeczek): * 180 g mąki pszennej * 150 g cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 jajka * 160 g masła w temperaturze pokojowej * 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * kolorowe posypki dekoracyjne (użyłam posypek  Słodki Bufet ) Wykonanie: Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, ciągle mieszając masę maślaną(...)formy na muffinki włożyć papilotki. Do każdej nalać ciasto, do 3/4 wysokości papilotki. Piekarnik nagrzać do 160'C, piec babeczki około 25 minut. Po upieczeniu dobrze wystudzić babeczki. Śmietanę kremówkę (musi być dobrze schłodzona) ubić na sztywno, pod koniec ubijania wsypać cukier puder, dobrze wymieszać.  Ubitą śmietanę przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną tylką cukierniczą (u mnie Wilton

Zrób to smacznie