ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:145/892)

Ciasto mleczna kanapka 73

proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady 100g masła pół szklanki mleka 2 jajka pół szklanki cukru Krem śmietankowy: 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 30-36% 1 łyżka miodu 1 łyżka cukru pudru Polewa czekoladowa: 50ml śmietanki kremówki 50g gorzkiej czekolady 50g mlecznej czekolady     *** Do garnuszka wkładamy masło oraz połamane na kawałki

Blog z Apetytem
Najlepszy sernik kokosowy 143

serowo kokosowa: 750 g twarogu (wymieszałam 500 g mascarpone z 250 g twarożku) 2 jajka (plus białko ze spodu) 0,5 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 100 ml śmietanki kremówki 30% 0,5 opakowania budyniu waniliowego (proszek) 50 g wiórek kokosowych Polewa czekoladowa: 70 g czekolady gorzkiej 70 ml śmietanki kremówki wiórki kokosowe + płatki migdałów do posypania WYKONANIE: Kakaowy spód

Relaxtime
Kopiec kreta z czereśniami. 70

czereśni – 1 szklanka czereśni ze słoika – 35 g mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki żelatyny – ½ szklanki wrzącej wody – 200 g kuleczek czekoladowych – 250 ml śmietany kremówki – 100 g erytrytolu – 500 g mascarpone – 1 łyżeczka wanilii – płatki migdałowe do posypania Tortownica o średnicy 26 cm. Tortownice wyłóż papierem do pieczenia. Białka oddziel(...)zagotuj i następnie wlej sok z mąką, gotuj przez minutę aż zacznie gęstnieć dodaj czereśnie i ściągnij z ognia. Odstaw do lekkiego ostygnięcia, a następnie wylej na ciasto. Śmietanę kremówkę ubij na sztywną pianę, dodaj mascarpone, ciągle ubijając. Wsyp erytrytol i wanilię. Ubijaj. Żelatynę rozpuść we wrzątku. Do rozpuszczonej żelatyny dodaj łyżkę bitej śmietany z mascarpone i wymieszaj a następnie

Zdrowy Styl Joanny
Tort biała czekolada z truskawką 49

Kuchnia Polska Porcje 12 porcji Czas przygotowania 45 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 24 godziny Składniki Krem 1 szt. biszkoptu 400 g białej czekolady 600 ml śmietany kremówki 500 g serka mascarpone Frużelina truskawkowa 500 g truskawek (mrożone lub świeże) 2,5 łyżeczki żelatyny (ok 10 g) 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki cukru(...)cytryny Nasączenie 1 szt. cytryny 1 szt. pomarańczy 0,25 szklanki wody Sposób przygotowania Biszkopt Biszkopt przygotować wg przepisu na biszkopt (link na wstępie) Krem Śmietanę kremówkę podgrzać w małym garnuszku (najlepiej z grubym dnem), do wrzenia, zestawić z palnika. Do śmietany dodać “połamaną” białą czekoladę, wymieszać aż do roztopienia się czekolady. Wystudzić, wstawić do lodówki do schłodzenia na minimum

Wypieki i Rumieńce
Sylwestrowy TORT Szampański 66

osobno żółtka i białka 120g mąki pszennej (użyłam tortowej) 100g cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru z wanilią Krem: 350g schłodzonego serka mascarpone 400ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 puszka brzoskwiń w syropie 820g 1 galaretka pomarańczowa w proszku 180ml gorącej wody 150ml słodkiego wina musującego (szampana) 1 łyżeczka cukru z wanilią (użyłam cukru(...)syropu po brzoskwiniach (z puszki) 90-100ml słodkiego wina musującego (szampana) Dodatkowo: 3-4 łyżki konfitury brzoskwiniowej lub dżemu brzoskwiniowego Wierzch: 150g schłodzonego serka mascarpone 350ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki fixu do śmietany (niekoniecznie) Do ozdoby: złoty barwnik spożywczy w sprayu rubinowy barwnik spożywczy w sprayu około 60-120g mlecznej czekolady złoty

Mała Cukierenka
Rolada piernikowa 64

ciemnego kakao 3/4 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczka sody 3 duże jajka 4 łyżki miodu 5 dkg masła Krem cynamonowy: 150 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 25 dkg serka mascarpone 1/4 łyżeczka cynamonu Dekoracja: 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki posiekanych pierników czekoladowych Jak zrobić roladę piernikową. Do miski włożyć miękkie(...)upieczeniu ciasto odstawić na 5 minut, po czym przykryć je ścierką i zwinąć wzdłuż krótszego boku w kształt rolady. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Do miski wlać zimną śmietankę kremówkę i ubić na pół-sztywno. Następnie, dodać cukier puder i kontynuować ubijanie przez kolejnych kilka sekund. Na koniec włożyć serek mascarpone oraz cynamon i ubić całość na sztywno. Krem powinien być

MeCooks
Ciasto Sułtana 698

przygotowania go w swoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt kakaowy jest niesamowicie puszysty i szybki w przygotowaniu. Czas pieczenia to zaledwie 20 minut. Masa przygotowana na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i galaretki jest bardzo delikatna i puszysta, niczym chmurka. Idealnie pasuje do kakaowego biszkopta. Do przygotowania ciasta wybrałam galaretkę truskawkową i agrestową. Możecie wybrać inne ulubione smaki, jednak wydaje(...)przestygnięcia. Następnie przecinamy na dwa blaty. Do dwóch szklanek wlewamy po 120 ml gorącej wody. W jednej szklance rozpuszczamy galaretkę truskawkową w drugiej agrestową. Obie odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubijamy na puch. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy przestygniętą galaretkę truskawkową, miksujemy do połączenia składników

Przepiski.pl
Makowiec z masą czekoladową 77

kaszy manny 250 g cukru pudru 8 jaj 2 szklanki mleka 4 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia rodzynki (opcjonalnie) KREM CZEKOLADOWY 150 g czekolady mlecznej 150 ml śmietanki kremówki 3 łyżki masła POLEWA 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka 1 łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie CIASTO MAKOWE Mak przesypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i zagotowujemy. Co jakiś(...)formy 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez 60 minut, grzanie góra-dół. KREM CZEKOLADOWY Śmietankę kremówkę przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Kiedy zacznie się gotować, zdejmujemy z palnika. Dodajemy do niej kostki czekolady oraz masło. Całość mieszamy rózgą kuchenną, do momentu połączenia składników. Po przestygnięciu powstały krem

Przepiski.pl