ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:140/892)

Ciasto bez pieczenia czekoladowo kokosowe 95

jest czymś oczywistym. Ciasto bez pieczenia, przepis na blaszkę 20×20 cm: Spód: 150 g herbatników maślanych (ok 30 sztuk) 100 g gorzkiej czekolady 80 ml śmietanki kremówki 30 lub 36% Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na dno układamy pierwszą warstwę herbatników. Podgrzewamy śmietankę. Do ciepłej wrzucamy połamaną czekoladę. Mieszamy, aż składniki się rozpuszczą i połączą. Gładką masę wylewamy(...)rozwarstwiło. Masa będzie dość gęsta. Przelewamy na herbatniki, wyrównujemy i odkładamy do lekkiego ostudzenia. Krem kokosowy + warstwa biszkoptowa: około 100 g podłużnych biszkoptów szklanka mocnej kawy 250 ml kremówki 30 lub 36% 100 g mascarpone łyżeczka cukru pudru 3 łyżki wiórek kokosowych Biszkopty nasączamy w lekko ostudzonej kawie (po 2 sek. na stronę) i układamy na kremie czekoladowym. Do miski

Relaxtime
Murzynek z frużeliną malinową. 173

łyżeczka proszku do pieczenia – 3 jajek Masa malinowa: – 2 galaretki malinowe – ½ kg frużeliny malinowej @allnutrition – 1 szklanka wody Bita śmietana: – 400 ml śmietany kremówki 36% – 2 łyżki erytrytolu – wiórki czekoladowe do posypania Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy je na sztywną pianę. Masło, erytrytol, kakao i mleko wkładamy do garnka i zagotowujemy. Zostawiamy(...)mieszamy z galaretką. Do miski wkładamy frużelinę malinową i wlewamy galaretkę. Mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Następnie wylewamy na schłodzony murzynek. Wstawiamy do lodówki by galaretka stężała. Śmietanę kremówkę ubijamy i dodajemy erytrytol. Miksujemy jeszcze chwilę. Bitą śmietanę wykładamy na galaretkę i postępujemy wiórkami czekoladowymi. Gotowe. Ciasto przechowujemy w lodówce. Idealne ciasto na każdą okoliczność. Ciasto , które jest idealnie

Zdrowy Styl Joanny
Ciasto z panna-cottą i owocami 88

rózgą, blaszkę 24x38cm natłuścić wyłożyć papierem, wlać ciasto(będzie rzadkie), piec w temperaturze 160 stopni(bez termoobiegu) 20-25min -do suchego patyczka, Panna cotta 150ml mleka 425ml śmietany kremówki 36% 425ml gęstego jogurtu naturalnego typu "grecki" 100g cukru drobnego cukru 4 łyżeczki żelatyny plus pół szklanki wody Żelatynę rozpuścić w zimnej wodzie odstawić na 10 min. do garnka wlać(...)mleko, kremówkę,jogurt grecki,dodać cukier i wanilię, podgrzewać na małym ogniu , dodać rozpuszczoną żelatynę,wymieszać do dokładnego połączenia, wystudzić,schłodzić w lodówce do uzyskania żelowej konsystencji, gęstniejącą panna cottę przelać na ciasto. Owoce z galaretką 1 kg czereśni lub wiśni 1/2 kg borówki 3 galaretki np. wiśniowe 1,2l wody Galaretki rozpuścić w wodzie, wystudzić, owoce wydrylować, na panna

Kuchnia Beaty
Szybki deser z bananami 83

będzie zachwycony jego smakiem. Poniżej zaprezentuję Wam przepis, opisując krok po kroku jak go przygotować. PRZEPIS NA SZYBKI DESER BANANOWY Składniki 12 krakersów 2 banany 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 1 galaretka agrestowa orzechy ziemne w karmelu ciastka rurki do dekoracji Wykonanie Galaretkę agrestową rozpuszczamy w 500 ml wrzącej wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Banany kroimy w plasterki(...)następnie umieszczamy je w pucharkach. Zalewamy przestygniętą galaretką i umieszczamy w lodówce, do stężenia. Krakersy kruszymy i umieszczamy na zastygniętej galaretce. Na krakersy wykładamy orzeszki w karmelu. Śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Wykładamy na orzechy. Deserki wstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Przed podaniem dekorujemy rurką o ulubionym smaku. Z podanych składników wyszło mi 4 deserki. Artykuł Szybki

Alle Dobre!
Tarta czekoladowa z owocami leśnymi 116

masła (schłodzonego) 2 żółtka (rozmiar L) Mus czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej (64%) 1 jajko (rozmiar L) 25 g drobnego cukru do wypieków 25 g masła 70 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej) szczypta soli Konfitura malinowa: 125 g malin 2 łyżki cukru Do dekoracji: 125 g malin 125 g jeżyn kilka borówek amerykańskich listki mięty cukier puder (opcjonalnie) Mąkę razem(...)połamać na kosteczki i razem z masłem roztopić w kąpieli wodnej. Odstawić na bok. Białko oddzielić od żółtka. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Żółtko utrzeć z cukrem na jasną, puszystą masę.  Roztopioną czekoladę wmieszać delikatnie do ubitych żółtek. Mieszać, aż powstanie gładka masa. Dodać połowę ubitej śmietany

Świat Ciasta
Ciasto z borówkami 95

BORÓWKAMI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 4 jajka 120 g mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 60 g cukru 3 łyżki oleju roślinnego MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru 2 łyżki żelatyny 1/4 szklanki wrzątku GALARETKA 2 galaretki cytrynowe 800 ml wrzącej wody 300 g borówek Przygotowanie BISZKOPT Białka oddzielamy od żółtek. Białka umieszczamy w misce(...)wrzącej wody i odstawiamy do przestygnięcia. Borówki dokładnie myjemy i osuszamy przy użyciu ręcznika papierowego. MASA ŚMIETANOWA Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklanki wrzątku. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru. Pod koniec ubijania wlewamy przestygniętą żelatynę. Wykonanie Na przestygnięty biszkopt wykładamy masę śmietanową. Całość wstawiamy na około 30 minut do lodówki, by masa zaczęła tężeć. Po upływie

Przepiski.pl
Lody kawowe 92

smaku, łatwe w przygotowaniu. Idealne lody na lato. Polecam Ci mój sprawdzony i najlepszy przepis na domowe lody kawowe, które przygotujesz przez cały rok. SKŁADNIKI: 450 g śmietanki kremówki 30 % – 1,5 szklanki 200 g mleka skondensowanego słodzonego – ½ szklanki 4 lekko czubate łyżki kawy rozpuszczalnej (w wersji dla dzieci: kawy inki) Szklanka ma u mnie pojemność(...)się w kawowy krem. Cały czas mieszaj mleko. Robię to przy użyciu kuchennej rózgi. Odstaw krem, niech lekko ostygnie. 5-7 minut wystarczy. Do kremu wlej pół szklanki śmietanki kremówki 30 % i wymieszaj całość, odstaw do przestudzenia. Po tym czasie kremową masę wstaw do lodówki na 20 minut. Pozostałą zimną śmietankę (odmierz szklankę) umieść w wysokim naczyniu i zacznij ubijać

Zasmakuj Kuchni
Sernik na zimno z białą czekoladą i czereśniami 112

wiśniami - sernik będzie równie pyszny, jedynie bardziej kwaskowy. Składniki: 600 g twarogu sernikowego z wiaderka (np. "Mój Ulubiony" Wieluń) 300 g białej czekolady 3 łyżki mleka 350 ml śmietany kremówki 30% (schłodzoną) 2 łyżki żelatyny 185 g ciastek owsianych 50 g masła (roztopionego) 1 galaretka wiśniowa 400 g wiśni lub czereśni Ciastka owsiane przełożyć do misy blendera i zblendować(...)dodać jeszcze 2-3 łyżki masy i za każdym razem dobrze wymieszać. Dopiero tak zahartowaną żelatynę, pomału przelać do masy serowej i dokładnie wymieszać na niskich obrotach miksera. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno. Dodać do masy serowej i wymieszać łyżką drewnianą lub szpatułką.  Masę serową wyłożyć na ciasteczkowy spód, wyrównać  i wstawić do lodówki na 1 godzinę

Świat Ciasta
Zielona szakszuka ze szpinakiem i fetą 136

szakszuka często zalecana jest przez dietetyków, jako jeden ze zdrowszych przepisów śniadaniowych. Polecana jest dla osób będących na diecie odchudzającej, warto ją wtedy nieco odchudzić (pominąć dodatek masła, śmietanki kremówki, a grzanki z białego pieczywa zastąpić pełnoziarnistymi lub typu graham). Mimo że szakszuka nie jest niskokaloryczną, lekką sałatką, o poranku dodaje mnóstwo energii i nasyca organizm na długie godziny. (adsbygoogle(...)chrupiącymi grzankami czosnkowymi. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: SZAKSZUKA SZPINAKOWA 1 cebulka szalotka 1 ząbek czosnku 1 mała zielona papryka 350 g liści młodego szpinaku baby 3 łyżki śmietanki kremówki 30 % 3-4 jajka ściółkowe garść posiekanej cebulki dymki lub szczypiorku 60 g słonej fety 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy do smażenia sól, pieprz, gałka muszkatołowa GRZANKI CZOSNKOWE świeża bagietka

ProstePesto.pl
TORT Z CZARNOLASU 110

gorącej wodzie i odstawiam na chwilę do przestygnięcia. w tym czasie ubijam śmietanę, pod koniec ubijania dodając cukier puder. Pierwszy blat ciasta nasączam wiśniówką i rozsmarować 1/3 kremówki, na śmietanę wyłożyć 1/3 wiśni   przykrywam drugim blatem, nasączam go alkoholem smaruje kremówka wykładam 1/3 owoców, przykrywam ostatnim blatem. Tort obłożyć częścią śmietany. Drip W kąpieli wodnej rozpuścić

RAROSSA
SERNIK NA ZIMNO, CHRUPIĄCA MALINOWA CHMURKA 114

rozprowadzamy, wyrównujemy i odstawiamy do lodówki.  Na schłodzona masę serową wylewamy lekko tężejącą czwartą galaretkę, odstawiamy ciasto do lodówki. polewa ganache: - 80g czekolady (u mnie deserowa) - 80g słodkiej kremówki (30%) - 17g gorącej wody - 4g żelatyny Kremówkę zagotowujemy w rondelku, zdejmujemy z palnika, wrzucamy połamaną czekoladę i na chwilę odstawiamy. Następnie mieszamy do rozpuszczenia. W trakcie rozpuszczamy żelatynę w gorącej

Smaczne Zdrowe
Torcik borówkowy bez pieczenia 113

MeCooks Torcik bez pieczenia Składniki na torcik borówkowy. 12,5 dkg świeżych borówek 25 dkg serka mascarpone 20 dkg masy krówkowej o smaku adwokat + 2 łyżki 300 ml śmietanki kremówki (36%) 14 gr żelatyny w proszku 80 ml wody 15 biszkoptów ladyfingers 5 dkg tartej czekolady mlecznej Jak zrobić torcik borówkowy bez pieczenia. Do miseczki wsypać żelatynę, zalać wodą(...)odstawić na 10 minut. Po tym czasie odrobinę podgrzać, wymieszać i odstawić do wystygnięcia. Następnie, chłodną lecz nadal płynną żelatynę połączyć z masą krówkową. W dużej misce ubić śmietanę kremówkę. Śmietana powinna być dobrze ubita jednak nie sztywna. Do tak ubitej śmietany dodać mascarpone i ubijać razem przez 30 sekund. Następnie, dodać masę krówkową uprzednio połączoną z żelatyną i ubijać

MeCooks
Makaron z kurczakiem w sosie śmietanowym 98

płatków tartego parmezanu SOS ŚMIETANOWY Z KURCZAKIEM 1 filet z piersi kurczaka 1 czerwona cebula 1 por (tylko biała i jasnozielona część) 2 łyżki oleju rzepakowego 100 g śmietanki kremówki 30 % 200 g gęstej śmietany 18 % 1 chochelka wody po ugotowaniu makaronu 1 łyżka mąki pszennej sól i pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Makaron ugotuj we wrzącej, lekko osolonej(...)rzepakowego zeszklij pokrojoną w kosteczkę czerwoną cebulę i krążki pora. Po chwili dodaj pierś kurczaka pokrojoną w kostkę i podsmaż tylko do momentu ścięcia mięsa. Na patelnię wlej śmietankę kremówkę, kwaśną śmietanę 18 % rozmieszaj z mąką pszenną i również przełóż na patelnię. Dolej chochelkę wody po gotującym się makaronie, która scali sos i nada mu jeszcze lepszej konsystencji. Podgrzewaj

ProstePesto.pl
Pavlova z bitą śmietaną, kremem cytrynowym i owocami 96

Beza Pavlova Składniki na bezę Pavlova. 19 dkg białek 32 dkg cukru pudru 1 łyżeczka octu 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej lub kukurydzianej szczypta soli Dodatkowo: 200 ml śmietanki kremówki (36%) 1 łyżka cukru pudru 20 dkg kremu cytrynowego świeże owoce: borówki, truskawki Jak zrobić bezę Pavlova. Beza jak upiec. Do miski wlać białka jajek, dodać szczyptę soli i ubić(...)zmniejszyć temperaturę do 100 stopni Celsjusza i kontynuować pieczenie przez dodatkowe 30 minut. Upieczoną bezę pozostawić w zamkniętym piekarniku na co najmniej 6 godzin. Złożenie bezy Pavlova. Zimną śmietanę kremówkę wlać do miski, dodać cukier puder i ubić na sztywno. Krem cytrynowy przygotować według przepisu TUTAJ . Bezę ułożyć na paterze, posmarować kremem cytrynowym, na którym ułożyć bitą śmietanę

MeCooks
Deser Truskawkowa Chmurka 326

przepisem na pyszny deser truskawkowa chmurka, który z pewnością Wam posmakuje. PRZEPIS NA DESER TRUSKAWKOWA CHMURKA Składniki 100 g herbatników 1 galaretka truskawkowa 200 g truskawek 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka cukru pudru 8 mini bez garść migdałów 4 duże kieliszki Wykonanie Galaretkę przygotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawić do lekkiego stężenia. Herbatniki pokruszyć. Ja wrzucam(...)Truskawki umyć, oczyścić z szypułek i pokroić na mniejsze kawałki. Na krakersach ułożyć kawałki truskawek, następnie zalać je lekko tężejącą galaretką. Całość wstawić do lodówki, by masa stężała. Śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Puszystą śmietankę wyłożyć na warstwę zastygniętej galaretki. Na śmietanki wysypać pokruszone mini bezy. Całość udekorować podprażonymi migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Deser

Przepiski.pl