ciemnego kakao 3/4 łyżeczki przyprawy do piernika 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 łyżeczka sody 3 duże jajka 4 łyżki miodu 5 dkg masła Krem cynamonowy: 150 ml śmietanki kremówki (36%) 3 łyżki cukru pudru 25 dkg serka mascarpone 1/4 łyżeczka cynamonu Dekoracja: 2 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżki posiekanych pierników czekoladowych Jak zrobić roladę piernikową. Do miski włożyć miękkie(...)upieczeniu ciasto odstawić na 5 minut, po czym przykryć je ścierką i zwinąć wzdłuż krótszego boku w kształt rolady. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Do miski wlać zimną śmietankę kremówkę i ubić na pół-sztywno. Następnie, dodać cukier puder i kontynuować ubijanie przez kolejnych kilka sekund. Na koniec włożyć serek mascarpone oraz cynamon i ubić całość na sztywno. Krem powinien być
MeCooksprzygotowania go w swoim domu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt kakaowy jest niesamowicie puszysty i szybki w przygotowaniu. Czas pieczenia to zaledwie 20 minut. Masa przygotowana na bazie śmietanki kremówki, mascarpone i galaretki jest bardzo delikatna i puszysta, niczym chmurka. Idealnie pasuje do kakaowego biszkopta. Do przygotowania ciasta wybrałam galaretkę truskawkową i agrestową. Możecie wybrać inne ulubione smaki, jednak wydaje(...)przestygnięcia. Następnie przecinamy na dwa blaty. Do dwóch szklanek wlewamy po 120 ml gorącej wody. W jednej szklance rozpuszczamy galaretkę truskawkową w drugiej agrestową. Obie odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubijamy na puch. Pod koniec ubijania dodajemy stopniowo serek mascarpone. Tak przygotowaną masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy przestygniętą galaretkę truskawkową, miksujemy do połączenia składników
Przepiski.plkaszy manny 250 g cukru pudru 8 jaj 2 szklanki mleka 4 jabłka 1 łyżeczka proszku do pieczenia rodzynki (opcjonalnie) KREM CZEKOLADOWY 150 g czekolady mlecznej 150 ml śmietanki kremówki 3 łyżki masła POLEWA 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka 1 łyżka masła (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie CIASTO MAKOWE Mak przesypujemy do garnka, zalewamy mlekiem i zagotowujemy. Co jakiś(...)formy 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy przez 60 minut, grzanie góra-dół. KREM CZEKOLADOWY Śmietankę kremówkę przelewamy do rondelka i podgrzewamy. Kiedy zacznie się gotować, zdejmujemy z palnika. Dodajemy do niej kostki czekolady oraz masło. Całość mieszamy rózgą kuchenną, do momentu połączenia składników. Po przestygnięciu powstały krem
Przepiski.plnawet na święta. Jestem pewna, że posmakuje Waszym gościom. PRZEPIS NA CIASTO CAPPUCCINO BEZ PIECZENIA Składniki 12 herbatników kakaowych 1 galaretka przezroczysta 250 ml gorącej wody 500 ml śmietanki kremówki 1 łyżka cukru pudru 60 g cappuccino czekoladowego 1 łyżeczka żelatyny 40 ml gorącej wody 50 g gorzkiej czekolady (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Galaretkę przezroczystą rozpuszczamy w 250 ml gorącej(...)wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru na sztywną pianę. Następnie powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej części masy, ubijając na małych obrotach wlewamy przestygniętą galaretkę. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie układamy herbatniki kakaowe. Na herbatnikach rozprowadzamy przygotowaną masę śmietanową. Całość wstawiamy do lodówki
Przepiski.plPolędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym z kaparami to danie, które sprawdzi się nie tylko na co dzień, ale również na święta. Sos przygotowałam na bazie śmietany kremówki z dodatkiem białego wytrawnego wina, musztardy francuskiej, kaparów i natki pietruszki. Polędwiczki są delikatne i rozpływające się w ustach, a z pysznym sosem tworzą niebanalne danie. Polecam! Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa(...)śmietany kremówki 30% 2 płaskie łyżki musztardy francuskiej 2 łyżki kaparów 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 szklanki bulionu 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 3 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz Przygotowanie: Polędwiczkę oczyścić z błonki, pokroić w plastry (około 2 cm) i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę
Oryginalny smakznaleźć wiele przepisów na to ciasto, ja przygotowałam je nieco inaczej. Moje ciasto princessa kokosowa jest bez pieczenia. Składa się z warstwy herbatników, masy na bazie śmietanki kremówki, serka mascarpone oraz białej czekolady. Ciasto dodatkowo przełożone jest dżemem malinowym, który idealnie tutaj pasuje. Wierzch ciasta udekorowałam pokruszoną princessą kokosową, która nadaje całemu ciastu cudownego wykończenia. Zapraszam(...)śmietanki 36% 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 1 łyżka cukru pudru 1 princessa kokosowa 1/2 słoiczka dżemu malinowego 36 herbatników Wykonanie Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy łyżkę cukru pudru. Zmniejszając obroty miksera, dodajemy partiami serek mascarpone oraz startą na tarce białą czekoladę. Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wykładamy papierem
Przepiski.plbiszkoptach. Ten pyszny serniczek to idealny pomysł na smaczny deser, który nie wymaga pieczenia. Do jego przygotowania potrzebujemy kilku prostych składników, takich jak galaretka, serek z wiaderka, śmietanka kremówka i okrągłe biszkopty. Sernik na zimno możemy przygotować w różnych kompozycjach smakowych. Dzięki temu za każdym razem smakuje i wygląda inaczej. Ja postawiłam na wersję fioletowo-żółtą. Kolory te uzyskałam dzięki(...)biszkoptów Wykonanie Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy warstwę biszkoptów. Galaretkę ametystową rozpuszczamy w 250 ml wody. Odstawiamy do przestygnięcia. Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno, ciągle ubijając, dodajemy partiami serek z wiaderka. Powstałą masę dzielimy na dwie części. Do jednej z nich dodajemy przestygniętą galaretkę ametystową, mieszamy przy pomocy miksera
Przepiski.plszklanka cukru 1 szklanka mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia MUS JABŁKOWY 5 średniej wielkości jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu MASA ŚMIETANOWA 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 2 łyżeczki cukru pudru Starta czekolada Wykonanie Białka oddzielić od żółtek. Następnie białka ubić na sztywną pianę, stopniowo dodając cukier. Kolejno dodawać po jednym żółtku, ciągle ubijając. Kiedy(...)sproszkowaną galaretkę. Całość wymieszać i wyłożyć na przestygnięty biszkopt. Wstawić do lodówki, by mus jabłkowy stężał. Jeśli jabłka będą mało słodkiem można dodać do nich cukier. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodawać serek mascarpone. Gotową masę śmietanową wyłożyć na ciasto. Wierzch posypać startą czekoladą. Całe ciasto wstawić do lodówki na kilka godzin. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Przepiski.plpiersi z kurczaka 250 g pieczarek (polecam brązowe) 400 g dyni piżmowej 1 duża cebula 250 ml śmietany kremówki 20 g suszonych prawdziwków lub podgrzybków sól, pieprz 200 ml wody posiekana natka pietruszki do podania olej do smażenia 1 łyżka puree z dyni(...)pieczarki oraz cebulę. Smaż przez 2-3 minuty, aż cebula zrobi się miękka. Dodaj na patelnię dynię, kurczaka, suszone grzyby oraz przecedzoną przez sitko wodę z namaczania grzybów. Dodaj kremówkę, puree z dyni (opcjonalnie) oraz sól i pieprz i gotuj na niedużym ogniu przez 30 minut. Jeśli sos robi się zbyt gęsty dodaj kilka łyżek wody lub bulionu. Podawaj
Na-talerzu.pltrzeba czekać, aż stężeje galaretka. Deser z galaretką, mascarpone i musem z kiwi - składniki: * 1 galaretka malinowa * 400 ml wody * 250 g serka mascarpone * 200 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * 3-4 owoce kiwi Wykonanie: Wodę zagotować, wsypać galaretkę, wymieszać. Odstawić do wystudzenia. Jak galaretka będzie już zimna, przelać ją do niewielkich szklanek(...)wysokości. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. W misce ubić śmietanę kremówkę przy pomocy miksera, dodać cukier puder i serek mascarpone, wymieszać do połączenia składników. Wyłożyć na wierzch na galaretkę tak, aby łącznie wszystko było na 2/3 wysokości szklanki. Obrane kiwi zmiksować przy pomocy blendera (jeśli są kwaśne to można dodać odrobinę cukru pudru i dobrze wymieszać). Tak przygotowany
Zrób to smacznieKoktajle deserowe o smaku znanych i lubianych słodkości - tiramisu, oreo oraz snickersa. Przygotowane z przeróżnymi, oryginalnymi dodatkami, nie tylko na bazie mleka (zwierzęcego lub roślinnego), ale również śmietanki kremówki, serka mascarpone, serka homogenizowanego oraz kawy. Słodkie, ale nieprzesłodzone - słodzone głównie bananami. ale także daktylami czy ciasteczkami. Wychodzą gęste, sycące i mega kremowe, ale też dość kaloryczne. Bez problemu mogą pełnić(...)strony ⇾ https://blendygo.pl/produkt/przenosny-blender-bezprzewodowy/ PRZEPISY NA KOKTAJLE 1) Koktajl tiramisu Kremowy koktajl o kawowym smaku z dodatkiem biszkoptów, gorzkiej czekolady oraz opcjonalnie likieru amaretto. Przygotowany na bazie śmietanki kremówki, mascarpone oraz kawy. Słodzony miodem/syropem z agawy oraz bananem. Składniki: 100 ml kawy 1/2 banana 1 łyżka serka mascarpone 100 ml śmietanki 30% ok. 50-70 ml mleka (może
Kuchnia MagdaLenywarto się skusić. Składniki na 9 sztuk: 5 białek 26 dag drobnego cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Krem śmietanowy: 600 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki cukru pudru Dodatki: 1 słoiczek domowej frużeliny wiśniowej 50 g mlecznej czekolady Sposób przygotowania: Wszystkie składniki do przygotowania bezów muszą być o temperaturze pokojowej. Białka(...)wkładamy bezy i po 5 minutach zmniejszamy temp do 105*c i suszymy przez 100-120 minut. Uchylamy piekarnik i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Krem śmietanowy: Dobrze schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywny krem, pod koniec miksujemy z cukrem pudrem, krem przekładamy do szprycy cukierniczej z ozdobną końcówką i dekorujemy bezy, na wierzch nakładamy łyżeczką frużelinę wiśniową
Wanilia i Kardamon