ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:136/892)

Ciasto nugatowe 1582

łyżka cukru szczypta soli Masa czekoladowa 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 1 łyżka cukru 100 g masła 300 ml wody Masa śmietankowa 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 100 orzeszków ziemnych 200 g herbatników maślanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy(...)masy. Całość wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Na przestygnięty biszkopt wykładamy masę czekoladową z herbatnikami i całość ponownie wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Masa śmietankowa: Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fix. Masę wykładamy na ciasto i wierzch posypujemy orzeszkami ziemnymi. Ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą

Przepiski.pl
Makaron czekoladowy z truskawkami 107

Makaron czekoladowy z truskawkami to idealny obiad na dzisiejszy gorący dzień.  Składniki: - pół opakowania czekoladowego makaronu świderki - 180 g jogurtu naturalnego - 4 łyżki kremówki - 2 łyżki miodu - truskawki Przygotowanie: Makaron gotujemy aldente. Jogurt mieszamy z kremówką i miodem. Truskawki kroimy na małe kawałki. Makaron odcedzamy, polewamy sosem jogurtowym a na wierzchu układamy truskawki

Zainspirowana w kuchni
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami 86

które teraz mamy sezon i odrobina cierpliwości przy jej zwijaniu. Składniki: 6 białek szczypta soli 200 g  cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu 500 ml śmietany kremówki minimum 30% 2 łyżki cukru pudru ulubione owoce  Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy aż piana będzie gęsta i lśniąca(...)góry nogami i ostrożnie odrywamy papier. Ja jeszcze ciepłą wykładam na czysty arkusz papieru i razem z nim zwijam i w tej formie zostawiam do całkowitego ostudzenia.  Zimną kremówkę ubijam razem z cukrem na najwyższych obrotach miksera aż będzie gęsta. Ubitą wykładam na ostudzoną roladę, dodaję owoce i zwijam. Beza najlepsza jest po schłodzeniu w lodówce, zjedzona tego samego

Cynamonowe szczęście
Sernik Izaura 110

sera twarogowego z wiaderka 2 jajka wielkości M 180 g cukru 100 g masła (pół kostki) 1 budyń śmietankowy bez cukru Polewa czekoladowa – składniki 200 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 40 g wiórek kokosowych Przygotuj blaszkę o wymiarach 24×35 cm, piekarnik nagrzej do temperatury 160 stopni na opcji góra – dół. Wszystkie składniki powinny(...)środkową półkę. Sernik piecz przez około 65 minut, po tym czasie uchyl drzwiczki piekarnika i po około 2 minutach wyjmij ciasto. Pozostaw do ostygnięcia. Polewę wylej na przestudzony sernik. Kremówkę przelej do garnuszka, doprowadź do wrzenia, wyłącz palnik. Do gorącej śmietanki dodaj rozdrobnioną czekoladę, mieszaj do momentu rozpuszczenia się czekolady. Polewę wylewaj łyżką na sernik, następnie posyp sernik wiórkami kokosowymi

Do Garów!
Letni, owocowy tort z borówkami 77

jaja rozmiar L 2 łyżki cukru szczypta soli 3 łyżki mąki pszennej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa borówkowa: przygotowany wcześniej mus borówkowy 200 gram śmietanki kremówki 30 % 250 gram serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 opakowanie śmietan - fix 100 gram borówek amerykańskich 50 gram białej czekolady Poncz: 1/2 szklanki wody  sok wyciśnięty z połowy cytryny Wykonanie(...)stopni około 13 minut. Po upieczeniu zostawiamy 5 minut w piekarniku,  wyciągamy, studzimy i kroimy na trzy równej szerokości prostokątne kawałki. Masa borówkowa: Do miski wlewamy schłodzoną śmietankę kremówkę,  dodajemy serek mascarpone, wsypujemy dwie łyżki cukru pudru  i miksujemy mikserem do zgęstnienia. Następnie dodajemy stężały mus borówkowy z lodówki  i miksujemy na wolnych obrotach miksera

Kronika Piekarnika
Ciasto bez pieczenia z nutą kawy i moja opinia o sklepie Venosa.pl 97

pasji do kawy. Jest to internetowy sklep Venosa.pl Blaszka: 25x25 cm Składniki: 1/2 opakowania ciastek typu petitki (kakaowe) około 12 sztuk podłużnych biszkoptów biszkopciki mini 600 ml śmietany kremówki 30% 3 łyżeczki żelatyny 3 tabliczki gorzkiej czekolady 1/2 szklanki naparu z kawy u mnie  Dallmayr d'oro Karibik 2 łyżki cukru pudru słoiczek dżemu z czarnej porzeczki kakao śmietan(...)małym ogniu, żeby nam się nie zagotowała (napęczniała ma się tylko rozpuścić), odstawiamy do przestudzenia. Tabliczki czekolady również rozpuszczamy w kąpieli wodnej. 4. W międzyczasie w misie ubijamy śmietanę kremówkę. Jak będzie ubita, dodajemy do niej cukier puder. Odkładamy połowę do miseczki i dodajemy do niej rozpuszczoną gorzką czekoladę i 5-6 łyżek naparu z kawy. Do jasnej masy dodajemy

kruche babeczki
Kokosowy 3 bit 171

masy kajmakowej   Krem budyniowy: 20 dag masła 3 szklanki mleka 2 budynie śmietankowe 3 łyżki cukru   Krem kokosowy: 250 ml kokosowej śmietanki 22% 200 ml śmietany kremówki 10 dag serka mascarpone 10 dag białej czekolady   Dodatkowo: 3 łyżki wiórek kokosowych do posypania 3 łyżki tartej gorzkiej czekolady do posypania   Sposób przygotowania: Ciasto zaczynamy od przygotowania kremu(...)kokosowego: Dzień wcześniej przed przygotowaniem ciasta (ja zawszę robię wieczorem)   w rondelku połączyć kremówkę ze śmietanką kokosową, podgrzać praktycznie do wrzenia, zestawić z ognia, dodać połamaną na kawałki białą czekoladę, po 3 minutach dokładnie wymieszać rózgą kuchenną. Schłodzić i wstawić na całą nic do lodówki. Następnego dnia, do masy dodać zimny serek mascarpone i zmiksować na gęsty krem

Wanilia i Kardamon
Jabłecznik królewski z bitą śmietaną 87

szklanka mąki pszennej 1 szklanka cukru 5 jajek 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Mus jabłkowy: 5 jabłek 1 galaretka cytrynowa 1 łyżeczka cynamonu Masa śmietankowa: 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 tabliczka czekolady mlecznej Przygotowanie 1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywno stopniowo dodając cukier. 2. Kolejno cały czas(...)podsmażamy na patelni. Następnie dodajemy cynamon i sproszkowaną galaretkę. Całość mieszamy do połączenia i wykładamy na biszkopt. Ciasto wstawiamy do lodówki, by mus jabłkowy stężał. 6. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając dodajemy stopniowo serek mascarpone. Gotową masę wykładamy na mus jabłkowy. 7. Wierzch ciasta posypujemy startą na tarce czekoladą. 8. Ciasto ponownie wstawiamy

Alle Dobre!
Kawowa krówka na biszkopcie 320

kawy. Następnie przecedzamy, by pozbyć się fusów. Odlewamy 50 ml kawy i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Pozostałą część kawy używamy do nasączenia biszkoptu. Zimny serek mascarpone oraz zimną śmietankę kremówkę przenosimy do miski. Dodajemy cukier puder i ubijamy mikserem na sztywną masę.  Masę dzielimy na dwie części: 1/3 masy odkładamy na później. Do pozostałej część 2/3 masy dodajemy powoli(...)biszkopcie rozsmarowujemy masę kawową. Następnie układamy warstwę herbatników, jeden koło drugiego. Na herbatnikach rozsmarowujemy kajmak i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Kolejno wykładamy odłożoną masę z serka mascarpone oraz kremówki i rozsmarowujemy ją po całej powierzchni herbatników. Wierzch posypujemy pokruszonym biszkoptem. Ciasto wkładamy na kilka godzin  lub całą noc do lodówki. * Wpis powstał we współpracy ze sklepem przyjacielekawy.pl

Kuchnia MagdaLeny
Kawowa krówka na biszkopcie 320

kawy. Następnie przecedzamy, by pozbyć się fusów. Odlewamy 50 ml kawy i mieszamy z rozpuszczoną żelatyną. Pozostałą część kawy używamy do nasączenia biszkoptu. Zimny serek mascarpone oraz zimną śmietankę kremówkę przenosimy do miski. Dodajemy cukier puder i ubijamy mikserem na sztywną masę.  Masę dzielimy na dwie części: 1/3 masy odkładamy na później. Do pozostałej część 2/3 masy dodajemy powoli(...)biszkopcie rozsmarowujemy masę kawową. Następnie układamy warstwę herbatników, jeden koło drugiego. Na herbatnikach rozsmarowujemy kajmak i przykrywamy drugą warstwą herbatników. Kolejno wykładamy odłożoną masę z serka mascarpone oraz kremówki i rozsmarowujemy ją po całej powierzchni herbatników. Wierzch posypujemy pokruszonym biszkoptem. Ciasto wkładamy na kilka godzin  lub całą noc do lodówki. * Wpis powstał we współpracy ze sklepem przyjacielekawy.pl

Kuchnia MagdaLeny
Rolada bez pieczenia 94

rozpływa się w ustach. Cieżko poprzestać na jednym kawałku. Jeśli lubicie takie słodkości, to koniecznie musicie wypróbować ten przepis. ROLADA BEZ PIECZENIA – PRZEPIS Składniki 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g sera mascarpone 24 biszkopty podłużne 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej kakao do posypania Przygotowanie 1. Kawę rozpuszczalną zalać wrzącą wodą, wymieszać i odstawić do wystudzenia(...)Śmietankę kremówkę ubić z cukrem pudrem. Następnie stopniowo dodawać mascarpone cały czas ubijając, aż krem będzie gęsty. 3. Biszkopty namoczyć w zaparzonej wcześniej kawie i ułożyć na arkuszu foli spożywczej, jeden obok drugiego, tak aby utworzyły prostokąt 3×8. 4. Na biszkopty wyłożyć 3/4 kremu (pozostała część będzie potrzebna do późniejszej dekoracji rolady). 5. Zwinąć w roladę pomagając sobie folią

Alle Dobre!
Ciasto Paryżanka 94

Składniki KREM BUDYNIOWY 500 ml mleka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 120 g masła 50 g wiórek kokosowych MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 1 galaretka o smaku poziomkowym 150 ml wody DODATKOWO ok. 60 krakersów 2/3 puszki masy krówkowej 2/3 słoika dżemu porzeczkowego 2 garści migdałów (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie 300 ml mleka(...)wykładamy na nie przygotowaną masę budyniową. Na wierzch układamy kolejną warstwę krakersów, którą smarujemy masą krówkową. Następnie układamy trzecią warstwę krakersów, na którą wykładamy dżem porzeczkowy. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec wlewamy przestygniętą, ale ciągle płynną galaretkę. Mieszamy do połączenia składników. Gotową masę wykładamy na ciasto. Wierzch ciasta dekorujemy prażonymi migdałami. Całość odstawiamy do lodówki

Przepiski.pl
KOKOSEK WANILIOWY Z BORÓWKĄ 98

szklanki cukru 250 g margaryny 0,5 litra mleka 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego w proszku Mus waniliowy (proporcje na 2 musy): 2 x 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 x 2 łyżki cukru pudru 2 x 1 łyżka żelatyny 2 x 0,5 łyżeczki aromatu waniliowego w proszku Dodatkowo: garść płatków czekoladowych lub ok. ok. 50 g startej gorzkiej(...)powstania gładkiego kremu. Na koniec dodać i aromat waniliowy w proszku, wymieszać. Mus waniliowy - mus waniliowy najlepiej ubić osobno na każde przełożenie, ponieważ szybko nam zwiąże. 1 schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy 2 łyżki cukru pudru i dokładnie ubijamy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy 1 łyżkę żelatyny i nadal ubijamy całość na najwyższych obrotach. Na koniec

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto czekoladowe 80

cukru z wanilią szczypta soli 1 czubata łyżka kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 większe jajka lub 5 mniejszych ½ szklanki oleju SKŁADNIKI NA POLEWĘ CZEKOLADOWĄ: 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30 % 140 g czekolady mlecznej, deserowej lub gorzkiej Uwagi do przepisu: Składniki mam w temp. pokojowej. Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Przepis jest na formę o wymiarach(...)minutach pieczenia można sprawdzić czy patyczek wychodzi całkowicie suchy. Upieczone ciasto od razu wyjmuję z piekarnika, studzę w formie na blacie. Przygotowuję polewę. W rondelku podgrzewam 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30 %. Gdy jest gorąca dodaję połamaną na kawałki czekoladę, mieszam rózgą do rozpuszczenia. Robię to na małej mocy palnika cały czas mieszając. Wystudzone ciasto polewam polewą, dekoruję orzechami włoskimi, bakaliami

Zasmakuj Kuchni