bardzo słodkie. Jeśli lubicie takie połączenia to koniecznie musicie wypróbować ten przepis na ciasto Ferrero Rocher bez pieczenia. PRZEPIS NA CIASTO FERRERO ROCHER Składniki serek mascarpone – 500g śmietana kremówka – 250g mleko w proszku – 1 szklanka wafelki waniliowe – 2 sztuki orzechy laskowe – 250 g herbatniki kakaowe – 300g masa kajmakowa o smaku kakao – 1 puszka(...)Dodatkowo: kakao do posypania pralinki Ferrero Rocher Przygotowanie 1. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy serek mascarpone i mleko w proszku. Całość miksujemy do uzyskania jednolitej masy. Powstałą masę dzielimy na trzy części. 2. Do pierwszej części masy dodajemy pokruszone wafelki waniliowe oraz 2 łyżki masy kajmakowej. Mieszamy przy użyciu miksera. 3. Formę 24×28 wykładamy
Alle Dobre!window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 4 jajka 70 g cukru 120 g mąki 2 łyżki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia Należy upiec dwa takie biszkopty. MASA 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru DODATKOWO 300 g truskawek Wykonanie Jajka wyjąć z lodówki minimum 30 minut wcześniej, by nabrały temperatury pokojowej. Białka ubić na sztywną piankę(...)nagrzanego do 170 stopni i piec przez 25 minut, grzanie góra-dół. Należy upiec dwa takie biszkopty. Truskawki oczyścić z szypułek i osuszyć przy użyciu ręcznika papierowego. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru. Ciągle ubijając dodawać stopniowo serek mascarpone. Całość miksować do momentu uzyskania puszystego kremu. Na przestygnięty biszkopt rozprowadzić 1/2 przygotowanej masy, następnie poukładać na niej truskawki
Przepiski.plpieczenia 2 łyżki kakao 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2/3 szklanki mąki tortowej 1/2 szklanki cukru kokosowego karmel: 200 g cukru kokosowego 80 g masła 120 ml śmietanki kremówki 30 % szczypta soli krem: 250 g serka mascaropne 500 ml śmietanki kremówki 36 % 2 łyżeczki żelatyny 1/2 porcji sosu karmelowego pozostałe: 100 g orzechów laskowych prażonych 20 dkg truskawek truskawki
wesoła kuchniachałwy z dodatkiem kakao 0,5 szklanki cukru 1 łyżka cukru waniliowego 250 ml mleka 3 pełne łyżki żelatyny 250 g margaryny Mus czekoladowy: 330 ml śmietanki kremówki 30% 100 g gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku malinowym ok. 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania(...)dokładnie mieszamy mikserem. Na koniec dodać rozpuszczoną żelatynę dokładnie zmiksować robotem. Mus czekoladowy - czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy na bok, aż przestygnie. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder i dokładnie ubijamy na najwyższych obrotach. Następnie dodajemy żelatynę i ubijamy nadal na najwyższych obrotach. Na koniec dodajemy przestudzoną czekoladę i mikserem
Ciastka - domowe słodkościsię z przepisem na pyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu ciasto z arbuzem. Jestem pewna, że posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA CIASTO Z ARBUZEM Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki arbuzowe 1/2 małego arbuza 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 120 g herbatników kakao Wykonanie Galaretki arbuzowe rozpuścić(...)herbatników. Na herbatnikach ułożyć pokrojonego w kosteczkę arbuza, całość zalać tężejącą galaretką. Ciasto wstawić do lodówki, by galaretka stężała. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie, odstawić do przestygnięcia. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić z dodatkiem cukru pudru, ciągle ubijając dodawać serek mascarpone. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą żelatynę. Gotową masę wyłożyć na galaretkę, wierzch ciasta udekorować kakaem. Ciasto wstawić do lodówki
Przepiski.plwłoskich i migdałów. Puszysty seromakowiec. Sernik bez mielenia twarogu z makiem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MASA SEROWA 500 g twarogu półtłustego 3 jajka ściółkowe małe S 70 g śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka olejku z wanilią 100 g drobnego cukru do wypieków 10 g budyniu waniliowego lub mąki ziemniaczanej MASA MAKOWA 200 g mielonego maku 50 g orzechów włoskich(...)osobnego naczynia i zmiksuj krótko, jedynie do połączenia i żółtek z białkami. Roztrzepane jajka przelej do masy makowej i wymieszaj łyżką lub szpatułką. MASA TWAROGOWA Kostki sera twarogowego, śmietankę kremówkę, całe jajka i olejek waniliowy przełóż do misy miksera. Potraktuj mikserem i zblenduj do gładkiej konsystencji, ten zabieg pozwoli na pominięcie etapu mielenia twarogu. Do gładkiej masy bez grudek sera
ProstePesto.plsłoiczkach to mały hit Idealna porcją słodkości Składniki: (na mniejsze 4 porcje) 200 g jeżyn z syropu sok wyciśnięty z połowy małej cytryny 90 g cukru 300 ml śmietany kremówki 36 % 100 ml mleka 0,5 łyżeczki ekstraktu waniliowego (opcjonalnie) 3 łyżeczki żelatyny w proszku + 50 ml wody do dekoracji: bita śmietana, posypka i jeżyny Przygotowanie: Do garnuszka przekładamy owoce(...)napęcznienia. Stawiamy na palniku i podgrzewamy (mieszając) do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Uwaga! Nie wolno doprowadzać do wrzenia, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące. Do drugiego garnuszka wlewamy śmietankę kremówkę i mleko. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy garnuszek z palnika. Dodajemy przetarty mus owocowy, rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wszystko mieszamy. Studzimy i przelewamy do małych słoiczków. Wkładamy do lodówki
Słodkie okruszkiskładniki : 300 ml śmietanki kremówki 30 % 1 łyżka cukru pudru – opcjonalnie 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 400 ml gorącej wody ok. 250 g truskawek biszkopty na dno formy Film krok po kroku : wykonanie: Dno foremki/tortownicy (ok. 23 cm średnicy) wykładamy biszkoptami. Pierwszą galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia(...)Truskawki kroimy w plasterki. Gdy galaretka jest zimna ubijamy na sztywno śmietankę kremówkę z cukrem pudrem. Do ubitej śmietanki wlewamy zimną galaretkę (może być lekko tężejąca) i miksujemy na małych obrotach. Jeśli masa jest bardzo płynna wkładamy do lodówki ale dosłownie na 1 -2 minutki gdyż może szybko stężeć. Lekko tężejącą wykładamy na biszkopty. Na wierzchu układamy pokrojone truskawki. Drugą
Domowy Smak Jedzeniałyżki kakaa – 1 czubata łyżka proszku do pieczenia – szczypta soli Masa z mascarpone: – 500 g truskawek – 500 g serka mascarpone – 250 ml śmietany kremówki – 3 łyżki wrzącej wody – 2 łyżki żelatyny – 125 g gorzkiej czekolady Do posypania: – 100 g płatków migdałowych Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę(...)małego wgłębienia w cieście. Od brzegu zostawiamy 2 cm. W środek wkładamy całe truskawki, jedna obok drugiej. Czekoladę ścieramy na tarce jarzynowej lub kroimy drobno. W misce ubijamy śmietanę kremówkę na sztywno i dodajemy serek mascarpone i wsypujemy erytrytol oraz wanilię. Miksujemy chwilkę. W małej miseczce rozrabiamy żelatynę. Dodajemy do niej łyżkę masy z mascarpone i mieszamy. Następnie wlewamy żelatynę
Zdrowy Styl Joannycukru (odrobinę mniej niż 1 szklanka o pojemności 250 ml) 2 budynie waniliowe bez cukru Dodatkowo: herbatniki na spód Opcjonalnie polewa czekoladowa: 50g czekolady gorzkiej 2 łyżki mleka/śmietanki kremówki Sernik z sera z wiaderka - przygotowanie: Masa serowa. Masło roztopić i ostudzić. Wszystkie składniki masy serowej umieścić w misce i zmiksować do połączenia się składników na jednolitą konsystencję. Następnie(...)Sernik ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka i po tym czasie schłodzić go w lodówce przez minimum kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa. Czekoladę roztopić z dodatkiem kremówki i całość wymieszać na jednolitą konsystencję. Polewą posmarować wierzch ostudzonego sernika
Di gotujesody szczypta soli łyżeczka esencji waniliowej – użyłam domowej roboty Na nadzienie: 6 łyżek cukru 3 łyżki wody 200g rabarbaru 100g truskawek Dodatki do różowego karmelu: 4 łyżki śmietanki kremówki łyżka masła Przygotowujemy owoce – rabarbar i truskawki myjemy. Końce rabarbaru przycinamy a łodygi przekrawamy wzdłuż na pół i kroimy w małą kostkę. Truskawki pozbawiamy szypułek i też tniemy(...)owocami sok nam się zebrał, wlewamy go z powrotem na patelnie. Pod patelnią z sokiem włączamy ogień i czekamy aż sok zacznie się gotować, wtedy wlewamy do niego kremówkę, za pomocą silikonowej łyżki mieszamy wszystko razem do połączenia. Następnie, dodajemy łyżkę masła i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Tak zrobiony lukier przelewamy do słoiczka, salaterki, miseczki i odstawiamy do ostygnięcia
Smaczna StronaSkładniki: biszkopt - 3 jajka - 4 łyżki cukru - 4 łyżki mąki - 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa - 0,5 litra soku czerwonego typu Kubuś - 1 budyń waniliowy oraz - 400 ml kremówki - 1 galaretka ananasowa - 1 galaretka blucuracao - 1 galaretka porzeczkowa Przygotowanie: Zaczynamy od przygotowania biszkoptu. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Następnie delikatnie mieszając dodajemy(...)gotujemy budyń do zgęstnienia. Przestudzony budyń wykładamy na przestudzony biszkopt. Następnym krokiem jest przygotowanie jasnej masy. W dwóch szklankach wrzątku rozpuszczamy galaretki niebieską i czerwoną (każdą w osobnej szklance) . Kremówkę ubijamy na sztywno z jedną łyżką cukru pudru. W połowie szklanki wrzątku rozpuszczamy galaretkę ananasową, gdy przestygnie łączymy ją z ubitą śmietaną. Śmietanę przekładamy na masę budyniową a na wierzch
Zainspirowana w kuchniGalaretki rozpuszczamy w 1/2 szklanki wrzątku, a następnie studzimy. Jogurty mieszamy z cukrem pudrem i galaretkami. Wykładamy na biszkopty i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki Wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżeczka żelatyny łyżka cukru pudru 3-4 łyżki mleka Żelatynę zalewamy mlekiem (możecie użyć wody, ale mleko sprawia że jest zupełnie niewyczuwalna w cieście) i odstawiamy do napęcznienia, a następnie(...)rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Zimną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem.Wykładamy na ciasto, wyrównujemy i wstawiamy do lodówki na co najmniej 2-3 godziny
Cynamonowe szczęścieciasto banoffe pie bez pieczenia. Szybki i smaczny deser z bananami, który zachwyci podniebienia każdego z Was. PRZEPIS NA CIASTO BANOFFE PIE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wrzątku 4 banany 1/2 puszki masy kajmakowej o smaku kakaowym ok. 200 g kakaowych herbatników kokos Wykonanie Blaszkę(...)masę układamy kolejną warstwę herbatników. Banany obieramy i kroimy w plasterki. Następnie układamy je na herbatnikach. 2 łyżeczki żelatyny rozpuszczamy w 80 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec wlewamy płynną żelatynę. Gotową masę wykładamy na banany. Wierzch ciasta dekorujemy wiórkami kokosowymi. Wstawiamy do lodówki na kilka
Przepiski.plwięcej ciasteczek Masa sernikowa: twaróg sernikowy lub półtłusty ( 2 x 450 g ) woda gorąca ( 2 x 200 ml.) galaretka truskawkowa sypka ( 2 x 30 g) śmietanka kremówka 36% ( 2 x 120 ml.) Galaretka z truskawkami : woda gorąca ( 2 x 500 ml.) galaretka truskawkowa ( 2 x 100 g) truskawki ( około 250 g i około 300 g) Potrzebne gadżety: Foremka serce(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do lodówki. Krok 2 . Masa sernikowa . 30 g galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 200 ml. gorącej wody. Zostawiamy do wystudzenia. 450 g twarogu, 120 ml. kremówki i ostudzoną galaretkę miksujemy na gładką masę. Przelewamy do foremki na spód ciasteczkowy. Wstawiamy do lodówki. Krok 3 . Galaretka z truskawkami . 100 g galaretki truskawkowej rozpuszczamy w 500 ml. gorącej
RITA food channel