ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:142/892)

Ciasto zielona gruszka 89

zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto zielona gruszka bez pieczenia. Szybkie, proste i bardzo smaczne! Idealne na każdą okazję. PRZEPIS NA CIASTO ZIELONA GRUSZKA Składniki 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 350 g gruszek 2 galaretki agrestowe/gruszkowe 120 g herbatników biała czekolada Wykonanie Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 800 ml wrzącej(...)jeden obok drugiego. Na herbatnikach układamy pokrojoną w kosteczkę gruszkę, całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki, by galaretka stężała. Żelatynę rozpuszczamy w 80 ml wrzątku. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy po łyżce serka mascarpone. Pod koniec wlewamy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na stężała galaretkę. Wierzch ciasta dekorujemy startą

Alle Dobre!
SERNIK Z PIANKĄ 95

Masa serowa: 750 g sera białego 0,5 szklanki cukru 4 łyżki cukru waniliowego 300 ml mleka 4,5 łyżki żelatyny 375 g margaryny Pianka wiśniowa: 330 ml śmietanki kremówka 30% 2 opakowania galaretki o smaku wiśniowym 500 ml gorącej wody Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku agrestowym 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki agrestowej(...)żelatynę dokładnie zmiksować robotem. Pianka wiśniowa - 2 opakowania galaretki wiśniowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody. Galaretkę odstawić w chłodne miejsce,  aż zacznie tężeć.  330 ml śmietanki kremówki ubić na sztywno. Następnie małą strużką wlewać wystudzoną lecz całkowicie płynną lub lekko gęstą galaretkę wiśniową, cały czas ubijając, aby nie zrobiły się rudki.  Przełożenie: Dno tortownicy o średnicy

Ciastka - domowe słodkości
Truskawkowa Chmurka Bez Pieczenia 109

zapoznania się z przepisem. PRZEPIS NA TRUSKAWKOWĄ CHMURKĘ BEZ PIECZENIA Poniżej znajdziecie prosty przepis na pyszne ciasto truskawkowa chmurka bez pieczenia. Zapraszam! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 ml serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 80 ml wrzątku 2 galaretki truskawkowe 350 g truskawek Dodatkowo płatki migdałów ok. 120 g herbatników Wykonanie Formę(...)stężenia. Na herbatnikach układamy umyte truskawki, następnie zalewamy je lekko tężejącą galaretką. Ciasto wkładamy do stężenia do lodówki. Kiedy galaretka stężeje, przygotowujemy masę. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, Schłodzona śmietankę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, dodajemy serek mascarpone. Pod koniec ubijania dodajemy przestygniętą żelatynę. Gotową masę wykładamy na ciasto. Wierzch ciasta dekorujemy prażonymi migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle

Przepiski.pl
Ciasto bananowe bez pieczenia 89

Zapraszam do zapoznania się z przepisem na pyszne ciasto bananowe bez pieczenia. Szybkie, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu. PRZEPIS NA CIASTO BANANOWE BEZ PIECZENIA Składniki 500 ml śmietany kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 80 ml wody 2 galaretki cytrynowe 4- 5 bananów 120 g herbatników maślanych Wykonanie Galaretki cytrynowe rozpuszczamy(...)układamy na herbatnikach, jeden obok drugiego. Na banany rozprowadzamy lekko tężejącą galaretkę, całość odstawiamy do całkowitego stężenia. Żelatynę rozpuszczamy we wrzącej wodzie i odstawiamy do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z dodatkiem cukru pudru. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy mascarpone. Pod koniec wlewamy żelatynę. Masę rozprowadzamy na galaretce. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. Artykuł

Alle Dobre!
Biszkopt z galaretką i owocami dziadka Jurka + filmik 123

blachę o wymiarach 25cm x 35cm): 6 jajek 250 g cukru 1 paczka cukru waniliowego (16g) pół łyżeczki proszku do pieczenia 200 g mąki pszennej tortowej 250 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 3 galaretki owocowe na 1 litr gorącej wody owoce Wykonanie: 1. Jajka wbijamy do misy miksera, mogą być prosto z lodówki. Do cukru dodajemy cukier(...)owocowe, mieszamy i pozostawiamy do wystudzenia. Gdy wystygnie, wtedy umieszczam garnek z galaretką w lodówce i pilnuję, by nie przegapić momentu tężenia galaretki. 7. Krem - 250 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% + półtorej łyżki cukru pudru i ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie po łyżce dodajemy 250 g serka mascarpone i dalej ubijamy aż bita śmietana wchłonie cały serek i krem gotowy

Kawa z mlekiem
Owocowa panna cotta – deser do kawy lub herbaty 132

Składniki: 200 200 g mieszanki owoców (u mnie leśne z puszki, waga po odsączeniu z syropu) sok wyciśnięty z połowy małej cytryny 70 g cukru 300 ml śmietany kremówki 30-36% 100 ml mleka 3 łyżeczki żelatyny w proszku lub 3 listki żelatyny Do dekoracji: owoce – u mnie jeżyny z syropu Przygotowanie: Do garnuszka przekładamy owoce, dodajemy wyciśnięty(...)Stawiamy na palniku i podgrzewamy (mieszając) do całkowitego rozpuszczenia się żelatyny. Uwaga! Nie wolno doprowadzać do wrzenia, bo żelatyna straci swoje właściwości żelujące.   Do drugiego garnuszka wlewamy śmietankę kremówkę i mleko. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy garnuszek z palnika. Dodajemy przetarty mus owocowy, rozpuszczoną żelatynę i dokładnie wszystko mieszamy. Studzimy i przekładamy do pojemniczków (u mnie zamykane) Wkładamy

Słodkie okruszki
BABECZKI Z BITĄ ŚMIETANĄ I KOLOROWĄ POSYPKĄ 96

babeczek): * 180 g mąki pszennej * 150 g cukru * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 jajka * 160 g masła w temperaturze pokojowej * 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: * 300 ml śmietany kremówki 36% * 2 łyżki cukru pudru * kolorowe posypki dekoracyjne (użyłam posypek  Słodki Bufet ) Wykonanie: Masło (w temperaturze pokojowej) utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym jajku, ciągle mieszając masę maślaną(...)formy na muffinki włożyć papilotki. Do każdej nalać ciasto, do 3/4 wysokości papilotki. Piekarnik nagrzać do 160'C, piec babeczki około 25 minut. Po upieczeniu dobrze wystudzić babeczki. Śmietanę kremówkę (musi być dobrze schłodzona) ubić na sztywno, pod koniec ubijania wsypać cukier puder, dobrze wymieszać.  Ubitą śmietanę przełożyć do woreczka cukierniczego z ozdobną tylką cukierniczą (u mnie Wilton

Zrób to smacznie
Sernik bez spodu z mascarpone 108

dobrej jakości ser z wiaderka, najlepszy udaje się z sera z Piątnicy), duża szczypta wanilii lub 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego, 250 g mascarpone, 3 duże jajka, 60 ml śmietanki kremówki (30 lub 36% - najlepiej 36 %), szklanka cukru, 2 łyżki mąki (jeśli użyjecie śmietanki 30 %, dodajemy czubate łyżki mąki) na polewę czekoladową: 50 g gorzkiej czekolady, 30 g słodkiej śmietanki(...)mleka, opcjonalnie garść płatków migdałowych uprażonych na suchej patelni Sernik bez spodu z mascarpone, przygotowanie: Nagrzać piekarnik do 190 C. W tym czasie zmiksować ser, kremówkę, mascarpone, wanilię i cukier. Po kolei dodawać i  miksować jajka, na końcu dodać mąkę (składniki miksujemy krótko, tylko do połączenia). Masę serową przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (na boki tortownicy papier

Lekcje w kuchni
Ciasto Delicja 110

wypróbowania przepisu na pyszne ciasto delicja, które jest szybkie, smaczne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Na pewno posmakuje każdemu z Was. PRZEPIS NA CIASTO DELICJA Składniki 500 ml śmietany kremówki 250 g mascarpone 1 duża paczka delicji ok 20 herbatników 2 galaretki przeźroczyste Wykonanie Blachę o wymiarach 23,5 x 23,5 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Spód wyłożyć herbatnikami(...)Jedną galaretkę przeźroczystą rozpuścić w 250 ml wody. Odstawić do przestygnięcia. Dobrze schłodzoną śmietankę kremówkę ubić przy użyciu miksera. Ciągle ubijając dodawać po łyżce serka mascarpone. Pod koniec ubijania wlać przestygniętą, ale jeszcze płynną galaretkę. Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Na masie ułożyć ciastka delicje, całość wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przeźroczystą rozpuścić w 500 ml wrzątku. Odstawić

Alle Dobre!
Przepis na ciasto 3 bit 91

pyszne ciasto 3 bit na herbatnikach. Idealny deser do popołudniowej kawy. Składniki 350ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 100g cukru 2 żółtka 150g masła 500ml kremówki 36% cukier puder czekolada mleczna do posypania herbatniki około 80 sztuk pół słoiczka masy kajmakowej Przygotowanie Odlać szklankę mleka i wymieszać z mąkami i żółtkami, resztę zagotować z cukrem(...)blachę, posmarować masą kajmakową (troszkę ją podgrzałam, aby się lepiej smarowała po herbatnikach), na masę znów wyłożyć herbatniki, masę budyniową, znów na to herbatniki i na koniec ubić kremówkę, wyłożyć na herbatniki. Posypać czekoladą i wstawić do lodówki na 3h. Autor przepisu: Ma Ma Artykuł Przepis na ciasto 3 bit pochodzi z serwisu Wasze Przepisy

Wasze Przepisy
Sernik Oreo Bez Pieczenia 113

pyszny sernik oreo bez pieczenia. Z pewnością będziecie zachwyceni jego smakiem. SERNIK OREO BEZ PIECZENIA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: MASA 1 kg sera twarogowego z wiaderka 300 ml śmietany kremówki 3/4 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru wanilinowego 4 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzątku 10 ciasteczek oreo SPÓD 180 g ciastek oreo 3 łyżki roztopionego masła Wykonanie Ciasteczka oreo(...)wykładamy papierem do pieczenia. Na papier wykładamy masę z ciasteczek i masła. Całość wstawiamy do lodówki. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku, odstawiamy do przestygnięcia. Ciasteczka kruszymy na mniejsze kawałki. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem, całość łączmy z twarogiem. Pod koniec ciągle miksując, wlewamy płynną żelatynę. Do powstałej masy dodajemy pokruszone ciasteczka oreo (zostawiamy część do dekoracji wierzchu ciasta). Powstałą

Przepiski.pl
Ciasto pianka 138

mąki pszennej 60 g mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 100 g cukru 1 łyżka wody MASA 2 galaretki truskawkowe 2 galaretki cytrynowe 2x 400 ml śmietany kremówki 4 łyżki cukru pudru DODATKOWO 2 galaretki truskawkowe Wykonanie BISZKOPT Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier. Ciągle ubijając dodajemy kolejno po jednym żółtku, miksujemy do uzyskania gładkiej masy. Do masy(...)papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 20 minut. MASA PIANKOWA Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w 500 ml wody, odstawiamy do przestygnięcia. W międzyczasie ubijamy 400 ml śmietany kremówki z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru. Do ubitej piany wlewamy płynną, przestygnięta galaretkę cytrynową. Masę wylewamy na przestygnięty biszkopt. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Czynność powtarzamy z galaretką truskawkową. Całość

Alle Dobre!
Tartaletki a'la Banoffee 119

masła 1 jajko 60 g cukru pudru szczypta soli Krem: 2/ 3 łyżki dżemu z czarnej porzeczki (nisko słodzonego) 1 banan 2/3 łyżki masy kajmakowej 300 ml śmietany kremówki 36% pyłek pszczeli (opcjonalnie) Z podanych składników zagniatamy ciasto kruche. Wkładamy je na godzinę do lodówki.  Przygotowujemy krem.  Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy stopniowo masę

noteskulinarnyfiga
Krem czekoladowy, który zachwyci Twoich bliskich 106

ilości składników. Jak przygotować krem czekoladowy? Do przygotowania kremu czekoladowego będziesz potrzebować kilku składników – wszystkie produkty znajdziesz bez problemu w każdym sklepie spożywczym. Niezbędne składniki to: 400 ml śmietany kremówki 36%, 2 tabliczki czekolady mlecznej E.Wedel, ½ tabliczki czekolady gorzkiej klasycznej 64% E.Wedel, 1 opakowanie serka mascarpone. Serek mascarpone powinien być mocno schłodzony, dlatego nie wyjmuj go z lodówki zbyt wcześnie(...)czekoladową umieść w misie. Dodaj schłodzony serek mascarpone. Wymieszaj przy pomocy miksera – na najwyższych obrotach. Zakończ miksowanie, gdy uzyskasz gęsty  krem czekoladowy . Czas ubijania będzie dłuższy, jeśli wykorzystasz kremówkę o mniejszej zawartości tłuszczu, np. 30%. Gotowe! Do czego możesz wykorzystać krem czekoladowy? Zastanawiasz się, do czego możesz wykorzystać krem czekoladowy? Oczywistym zastosowaniem jest przełożenie tortu, jednak to nie jedyna

I LOVE LIFE
Ciasto Niedzielne 563

każdemu z Was. PRZEPIS NA CIASTO NIEDZIELNE (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki BISZKOPT 6 jajek 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru MASA 500 ml śmietany kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru DODATKOWO 1 mały słoik dżemu porzeczkowego migdały Wykonanie: Białka ubić na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka(...)proszek do pieczenia. Całość delikatnie mieszamy. Blaszkę 24×36 wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią przygotowaną masę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut. Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Ciągle ubijając, stopniowo dodajemy cukier, oraz serek mascarpone. Przestygnięty biszkopt smarujemy dżemem z czarnej porzeczki. Na biszkopt wykładamy przygotowaną masę. Wierzch ciasta posypujemy migdałami. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Przepiski.pl