ciastka kremówki - 13380 przepisów (strona:142/892)

Pavlova z musem malinowym i limonką 226

20cm. Ubite białka wyłożyć na narysowany okrąg nadając im określony kształt. Bezę pieczemy 2 godziny, a następnie wyłączamy piekarnik i zostawiamy bezę do całkowitego wystudzenia. Dodatkowo : 200 ml śmietany kremówki 30% lub 36% 100 g malin sok z 1/2 limonki skórka z limonki ewentualnie 1 mała beza Wystudzoną bezę przenieść ostrożnie na paterę. Śmietanę kremówkę dobrze ubić i wyłożyć

Zabawa smakiem
Lody waniliowe 189

smak waniliowy jest jednym z najczęściej wybieranych.Dziś przepis na klasyczne lody z prawdziwą wanilią.   Składniki : 5 żółtek 130 g cukru 400 ml mleka 400 ml śmietany kremówki 1 laska wanilii Mleko wlać do rondla. Laskę wanilii przekroić wzdłuż i oddzielić ziarenka, które wraz z laską włożyć do mleka i zagotować. Mleko odstawić na około 30 minut, aby dobrze(...)wrzenia, ponieważ krem może się zważyć). Masę przelać przez sitko, przykryć folią spożywczą tak by ta dotykała masy, a następnie dobrze schłodzić. Schłodzoną masę dobrze wymieszać z zimną śmietaną kremówką, a następnie przelać do maszyny do lodów i postępować według instrukcji - wskazań producenta. Gotowe lody przełożyć do odpowiedniego pojemnika i schłodzić w zamrażalniku przez kila godzin. Smacznego

Zabawa smakiem
Ciasto jogurtowo-grysikowe z domową masą kajmakową 1556

rozpuści  - gotować, aż płyny trochę odparują tworząc kremową konsystencję, na koniec dodać łyżkę masła i dokładnie wymieszać- jogurt przełożyć do miski, dodać ostudzony kajmak i wymieszać/zmiksować- kremówkę ubić na sztywno- do jogurtu dodać ostudzoną żelatynę i wymieszać do uzyskania jednolitej lejącej konsystencji- jogurtową masę przelać do ubitej kremówki i wymieszać, całość przelać na wysmarowaną wcześniej na cieście

Smakołyki Bereniki
Sernik łaciaty bez pieczenia 83813

nakładamy kolejną warstwę w ten sposób, że na biały kleks nakładamy ciemny i na odwrót- powierzchnię lekko wyrównać, całość schłodzić do zastygnięcia masy 1-2 godzinyWARSTWA SEROWA Z KREMÓWKĄ- śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier, następnie dodać serek, wymieszać- żelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i pozostawić na chwilę do napęcznienia, następnie zalać gorącą wodą i dokładnie wymieszać

Smakołyki Bereniki
Snikers vel Gosiak 1893

smaku (reszta kajmaku zostanie wyłożona na wierzch ciasta - zob. niżej jak układać) Z mleka, cukru, mąk ugotować budyń. Jak ostygnie utrzeć z masłem i kajmakiem. Krem II - cappucino śmietana kremówka łaciata czerwona 400ml 2 śmietan- fix 4 łyżki cappuccino cukier puder 2 łyżki / do smaku/ Kremówkę ubić, dodać śmietan-fixy, cappucino i cukier puder. Polewa czekoladowa 3 czubate łyżki cukru

coolinarnastrefa.blogspot.com
Biszkopt z cytrynową pianką i musem brzoskwiniowym 61

łyżeczka proszku do pieczenia Do nasączenia: 1/3 szklanki przegotowanej letniej wody 1 płaska łyżeczka cukru 1 łyżeczka soku z cytryny Cytrynowa pianka: 400 g jogurtu naturalnego 400 ml śmietany kremówki 30 % 2 galaretki cytrynowe 1 i 3/4 szklanki wody Mus brzoskwiniowy: 1 puszka brzoskwiń w syropie (820 g, po odsączeniu 480 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 1 płaska łyżeczka żelatyny(...)ostudzić. Składniki do nasączenia dokładnie wymieszać i za pomocą pędzelka nasączyć biszkopt. Cytrynowa pianka: Galaretki rozpuścić w 1 i 3/4 szklanki wrzątku. Ostudzić. Następnie wymieszać z jogurtem naturalnym. Śmietanę kremówkę ubić i stopniowo dodawać do jogurtu, ciągle mieszając. Tężejącą piankę przełożyć na ostudzony biszkopt i wyrównać lekko potrząsając blaszką. Wstawić do lodówki, aż pianka stężeje. Mus brzoskwiniowy: Galaretkę brzoskwiniową

Oryginalny smak
TORT WIŚNIOWY 66

śmietana Bitą śmietanę ubić na sztywno Podkoniec ubijania wlać lekko tężejącą galaretkę oraz cukier waniliowy i dokładnie połączyć składniki. Pierwszy blat ciasta nasączam wiśniówką i rozsmarować 1/3 kremówki, na śmietanę wyłożyć 1/3 wiśni   przykrywam drugim blatem, nasączam go alkoholem smaruje kremówka wykładam 1/3 owoców, przykrywam ostatnim blatem. Wstawić do lodówki na 2-3   godziny

RAROSSA
Sernik z czereśniami i truflą 71

linii, żeby łatwiej się kroiło kawałki. Sernik z czereśniami i truflą, przepis na tortownicę 21 cm: Masa twarogowa: 250 g twarogu 250 g mascarpone 3 jajka 150 ml śmietanki kremówki 30-36% 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej Czekoladowa trufla: 300 g gorzkiej czekolady (min 70% kakao) 350 ml śmietanki kremówki 30-36% łyżka cukru pudru Dodatkowo: 300 g wydrylowanych czereśni

Relaxtime
Zupa z fasolki szparagowej 264

Jest mega pyszna! Składniki: 400 g fasolki szparagowej 3 większe ziemniaki 1 średnia marchewka 1 mała pietruszka 1, 75 l bulionu 1 cebula 1 ząbek czosnku 120 g śmietany kremówki 30 % 2 – 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 2 łyżki posiekanego koperku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól pieprz Przygotowanie: Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę(...)pokroić na kawałki i wrzucić do garnka. Wlać bulion i dodać zawartość patelni, pokrojone ziemniaki, czosnek niedźwiedzi oraz czosnek granulowany. Wymieszać i gotować do miękkości warzyw. Następnie wlać śmietanę kremówkę, wsypać posiekany koperek i doprawić solą i pieprzem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Zupa z fasolką szparagową, kurczakiem i kaszą orkiszową → Zupa szparagowa z ziemniakami

Oryginalny smak
Słodko-słony wywiad dla VIVA! 43

aromatycznym sosem z owoców, wykorzystując go jako polewę do sernika. Ale aby taka sytuacja nie zaistniała, można temu zapobiec, dodając do masy serowej na etapie przygotowywania ciasta nieco śmietanki kremówki lub 2-3 łyżki serka ricotta. Wilgotność zależy także od rodzaju twarogu. Jeżeli widzimy, że nasz ser jest suchy, koniecznie należy go „nawilżyć”, co też ma wpływ na puszystość sernika(...)Puszysty sernik uda się wtedy, gdy wszystkie składniki będziemy dodawać stopniowo. Dodatek kremówki także nada strukturze ciasta lekkości. ŻEBY ROSŁO JAK NA DROŻDŻACH! Oprócz smakowitych przepisów na serniki, piecze Pani również ciasta drożdżowe. Co w wypadku, gdy takie ciasto nie chce wyrosnąć? Czy zna Pani jakieś sprawdzone “drożdżowe sposoby”? Ciasto drożdżowe lubi ciepło, więc to podstawa, aby zapewnić mu właściwe

Raj dla Podniebienia
TORT CAPPUCCINO Z BEZĄ I LIKIEREM Z KUKUŁEK 36

jajek, 8 łyżek cukru pudru do naponczowania 1 filiżanka mocnej kawy z 3 łyżkami rumu masa 500g serka mascarpone, 1/2 opakowania kawy cappuccino, 4 łyżki cukru, 250g śmietanki kremówki ponadto 5 -6 łyżek likieru o smaku kukułek ,200g małych bezików, 100g zmielonych migdałów (50g) Wykonanie biszkopt Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodać cukier i wanilię, ubijać, dodając(...)delikatnie wymieszać drewnianą łopatką. Ciasto przelać do dwóch tortownic (25cm) wyłożonych papierem do pieczenia i delikatnie wysmarowanej po brzegach masłem. Piec w 170C ok.45-50min. krem Serek mascarpone zmiksować z kremówką, cukrem i cappuccino. poncz Do świeżo zaparzonej kawy dolać rumu, zamieszać. tort Każdy blat biszkoptowy mocno naponczować. Pierwszy krążek biszkoptowy posmarować cieniutko likierem z kukułek ,wyłożyć masę kremową, ciasno ułożyć

Raj dla Podniebienia
Malinowa chmurka na kruchym spodzie 929

cukru 3 żółtka 10 g cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa z galaretką 500 g malin 3 galaretki malinowe 800 ml wrzątku Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Beza 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 g cukru Przygotowanie Ciasto kruche: Wszystkie składniki zagnieść ręcznie lub robotem kuchennym. Uformować(...)przestygniętej galaretki dodać maliny i odstawić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę z malinami przełożyć na kruche ciasto i całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Masa śmietankowa : Śmietankę kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Ciągle ubijając stopniowo dodawać mascarpone. Przygotowaną masę wyłożyć na galaretkę. Formę z ciastem ponownie wstawić do lodówki. Beza : Białka ubić na sztywną pianę. Następnie stopniowo

Alle Dobre!
Ciasto nugatowe 1541

łyżka cukru szczypta soli Masa czekoladowa 100 g czekolady mlecznej 50 g czekolady deserowej 1 łyżka cukru 100 g masła 300 ml wody Masa śmietankowa 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru 1 śmietan-fix Dodatkowo 100 orzeszków ziemnych 200 g herbatników maślanych (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Biszkopt: białka oddzielamy od żółtek, dodajemy szczyptę soli i ubijamy(...)masy. Całość wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Na przestygnięty biszkopt wykładamy masę czekoladową z herbatnikami i całość ponownie wstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Masa śmietankowa: Śmietankę kremówkę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Pod koniec ubijania dodajemy śmietan-fix. Masę wykładamy na ciasto i wierzch posypujemy orzeszkami ziemnymi. Ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą

Przepiski.pl
Makaron czekoladowy z truskawkami 68

Makaron czekoladowy z truskawkami to idealny obiad na dzisiejszy gorący dzień.  Składniki: - pół opakowania czekoladowego makaronu świderki - 180 g jogurtu naturalnego - 4 łyżki kremówki - 2 łyżki miodu - truskawki Przygotowanie: Makaron gotujemy aldente. Jogurt mieszamy z kremówką i miodem. Truskawki kroimy na małe kawałki. Makaron odcedzamy, polewamy sosem jogurtowym a na wierzchu układamy truskawki

Zainspirowana w kuchni
Rolada bezowa z bitą śmietaną i truskawkami 52

które teraz mamy sezon i odrobina cierpliwości przy jej zwijaniu. Składniki: 6 białek szczypta soli 200 g  cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka octu 500 ml śmietany kremówki minimum 30% 2 łyżki cukru pudru ulubione owoce  Białka ubijamy z solą, gdy piana będzie gęsta stopniowo dodajemy cukier i dalej ubijamy aż piana będzie gęsta i lśniąca(...)góry nogami i ostrożnie odrywamy papier. Ja jeszcze ciepłą wykładam na czysty arkusz papieru i razem z nim zwijam i w tej formie zostawiam do całkowitego ostudzenia.  Zimną kremówkę ubijam razem z cukrem na najwyższych obrotach miksera aż będzie gęsta. Ubitą wykładam na ostudzoną roladę, dodaję owoce i zwijam. Beza najlepsza jest po schłodzeniu w lodówce, zjedzona tego samego

Cynamonowe szczęście